Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ocelot napisał(a):
Kora domek jest pewny.
Potwierdził przyjazd w sobotę, ale... trzeba i miejsce i kasę przez jakiś czas dla niego trzymać. Ja sie strasznie boję zwrotów z adopcji.

No to ja się wcale nie cieszę :siara:... Nic a nic :siara:...
Oby nie zapeszyć... oby nie zapeszyć...
A kciuków nie puszczę przez miesiąc!!!!!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W takim razie dopóki nie bedzie pewne, ze pies i nowy właściciel się pokochali to moja dekalracja na Bojuska nadal będzie wpływać. Później pozostałe środki przekażecie na wybraną przez siebie bide. :kciuki:

Posted

kora78 napisał(a):
no o super!!!! zmiencie tytul i cos w 1 poscie dopiszcie aktualnego

ale jaki to domek? opowiedzcie!

Zmienimy ja Bojus pojedzie.
Po za tym poczekajmy trochę? To jest pies z problemami. Mimo, że ludzie wiedzą to różnie może być.
Do z Poznania. Dom plus ogród. w domu pies i ostatnio znaleziony kot.
Bojusek ma mieszkać w domu, ale pod warunkiem, że wykaże takie chęci. Na wszelki wypadek ma na wymiar obstalowaną budę, gdyby ją wybrał i podwóreczko.
Marzeniem Pani Justyny jest, by smutek znikł z oczu Bojusa.
To tak w skrócie.

Lazy dziękuję:)
I bardzo Was proszę rozważcie przekazanie swoich deklaracji na Misię z naszego schronu. Grozi jej uśpienie, przez kilka miesięcy nawet nie wiedziano, że jest suczką

Posted

ocelot napisał(a):
Zmienimy ja Bojus pojedzie.
Po za tym poczekajmy trochę? To jest pies z problemami. Mimo, że ludzie wiedzą to różnie może być.
Do z Poznania. Dom plus ogród. w domu pies i ostatnio znaleziony kot.
Bojusek ma mieszkać w domu, ale pod warunkiem, że wykaże takie chęci. Na wszelki wypadek ma na wymiar obstalowaną budę, gdyby ją wybrał i podwóreczko.
Marzeniem Pani Justyny jest, by smutek znikł z oczu Bojusa.
To tak w skrócie.

Lazy dziękuję:)
I bardzo Was proszę rozważcie przekazanie swoich deklaracji na Misię z naszego schronu. Grozi jej uśpienie, przez kilka miesięcy nawet nie wiedziano, że jest suczką

Domek szykuje się superaśny - mocno trzymam kciuki !!! :)
Jak wszystko pójdzie dobrze to moją skromną deklarację po Bojusku przekazuję oczywiście dla Misi, oby jak najszybciej wyszła ze schronu, ona też ma takie smutne oczka ...

Posted

ja też się bardzo boję ,może nie tyle o dmek bo z nową panią rozmawiałam parę razy i wydaje się być super , ale o to ,że Bojusek nagle straci swoje miejsce , boję się żeby się znów nie wycofał :( tu uy mnie czuje się bezpieczny , na nasz widok bardzo się cieszy , wiem że jest do nas już przywiązany to widać . Ostatnio nawet staje pod schodami i popiskuje ,żeby do niego wyjść , a teraz to straci , znowu będzie obce miejsce i obcy ludzie i kurcze mam takie dziwne przekonanie że go zawiodłam , że on myśli że ja jestem jego a teraz go zostawię . Ciężka będzie ta adopcja i dla bojuska dla mnie ..

Posted

Livka napisał(a):
Domek szykuje się superaśny - mocno trzymam kciuki !!! :)
Jak wszystko pójdzie dobrze to moją skromną deklarację po Bojusku przekazuję oczywiście dla Misi, oby jak najszybciej wyszła ze schronu, ona też ma takie smutne oczka ...

Livka dziękuję pieknie:)

Posted

Anja2201 napisał(a):
ja też się bardzo boję ,może nie tyle o dmek bo z nową panią rozmawiałam parę razy i wydaje się być super , ale o to ,że Bojusek nagle straci swoje miejsce , boję się żeby się znów nie wycofał :( tu uy mnie czuje się bezpieczny , na nasz widok bardzo się cieszy , wiem że jest do nas już przywiązany to widać . Ostatnio nawet staje pod schodami i popiskuje ,żeby do niego wyjść , a teraz to straci , znowu będzie obce miejsce i obcy ludzie i kurcze mam takie dziwne przekonanie że go zawiodłam , że on myśli że ja jestem jego a teraz go zostawię . Ciężka będzie ta adopcja i dla bojuska dla mnie ..

Nie myśl tak, my też to przerabiałyśmy z Tolą, która była u jamora, strasznie wycofana, nauczyła się jak żyć, chodzić na smyczy, szczekać, a potem znalazła dom, po drodze miała sterylizację, więc musiała do nas wrócić, dwa dni spędziła w lecznicy, a potem jeszcze nowi ludzie, wydawało nam się, że to będzie dla niej koniec świata. Okazało się, że owszem była przestraszona nową sytuacją, ale bardzo szybko orientowała się w nowej rzeczywistości, a domu w ciągu tygodnia załapała o co chodzi i znowu zaczęła biegać i szczekać :-) Dla psa jest to mimo początkowego stresu, dobre doświadczenie, boi się nowych rzeczy, ale przecież w naturze psa leży badanie nowych terenów, dlatego po pierwszym stresie na pewno szybko się oswoi, o wiele szybciej niż u Ciebie, bo już raz to przechodził. Najważniejsze, żeby w spokoju zapoznał się z nowym terenem i na pewno będzie wszystko dobrze. W 100% rozumiem Twoje rozterki, bo przerabiałam to kilka razy, ja się bardzo martwiłam, a pies w krótkim czasie był szczęśliwy, czasami starczyło kilka chwil, czasami kilka dni. Dla psa jest dobre socjalizujące doświadczenie :-) Poznanie, że inni ludzie też go nie skrzywdzą :-)

Posted

ocelot napisał(a):
Tak. a najlepiej się dowiedzieć, że to moja wina.
świetna laurka po 4 latach pomocy.

ocelot to emocje i rozpacza po tym co się stało nad nimi nieraz nie można zapanować, bardzo dużo robisz na dogo spokojnie emocje opadną

Posted

Pewnie nie tylko emocje, bo czasami dopada świadomość, że walczy się z wiatrakami, każdy kto wojuje w schronisku to wie, w dodatku ma się laurkę wariatki, psiej pańci kochającej pieseczki. Ale poddawać się nie wolno! Dla tych spojrzeń psów szczęśliwych, uratowanych, dla Bojusa. Ocelot, trzymaj się!

Posted

Bojusek pojechał , nowi państwo super i bardzo świadomi w jakim stanie jest Bojusek . A ja nie umiem sobie miejsca znaleźć , maluszek mój kochany .... Chyba nigdy nie zapomnę tych oczu błagających żebym go nie oddawała ....