Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piromanka napisał(a):
Chyba nie doczekam sie odpowiedzi na pytanie......
Chce pomóc ogłaszać, ale widzę, że moje pytania odbijaja sie głębokim echem ;-)

Piromanko kochana:)
Ogłaszać jak najbardziej:)
Tylko ja nie wiem jak z tekstem.
I Ania musi coś więcej w jednym miejscu napisać o nim.
I przepraszam za zignorowanie, było całkiem, całkiem niespecjalne.

Posted

Piromanka napisał(a):
Aniu, napisz trochę informacji o Bojusku/Flapim.
Te informacje są nam potrzebne do stworzenia tekstu, z ktorym psiak będzie ogłaszany.

Ok już piszę . Gdzieś wcześniej na wątku wklejałam tekst ( taki jaki umiałam) :
Więc Flapi nadal jest nieufny wobec obcych ( ale zaczęłam terapię szokową :D , w południe jak u nas na wsi chodzi najwięcej ludzi , zabieram Flapiego na spacer , jest coraz lepiej , nadal jak ktoś obok przechodzi to wchodzi do rowu , ale już nie przywiera do ziemi , tylko tym rowem idzie dalej ) ,jak kogoś dobrze pozna to jest super , cieszy się strasznie z człowieka , jak rano do niego idę i go wypuszczam to najpierw szaleje , biega do okoła mnie , podskakuje , poszczekuje na mnie " ganiaj się ze mną " , później idzie załatwić potrzeby , a na koniec przychodzi , kładzie się koło mnie i się głaskamy. Domek na pewno musi być cierpliwy. Flap nie załatwia się w swoim " mieszkanku" więc pewnie w domu umiał by zachować czystość . Uwielbia ganiać za piłką , na smyczy chodzi już całkiem dobrze ( nie szarpie ) z psami ok nie zaczepia , tylko boi się nawet szczeniaka , z moją Ufą się bawi . Wielu rzeczy się jeszcze boi , ale piłka jest w stanie go przekonać do wszystkiego . No to chyba na tyle , jeśli coś pominęłam to pytać .

Posted

A ja mam same dobre wiadomości . Wczoraj była u mnie majka z TZ i dzieckiem , staliśmy wszyscy na podwórku i Flap się ich wogóle nie bał ( a tz i dziecka Majki nigdy nie widział ) , bawił się pięknie piłeczką , cieszył bardzo , co prawda na głaski od "obcych" się nie zdecydował , ale wcześniej na widok kogoś obcego sztywniał i z podkulonym ogonem uciekał ,a wczoraj zachowywał się tak jakby ich codziennie widział . Myślę , że to efekt naszych spacerków i zmuszania Flapa do przebywania wśród ludzi .

Posted

Aniu i coraz fajniejszy , teraz jak jest ciepło to całe dnie spędza z resztą stada na podwórku , bardzo dobrze mu to robi , jak jest dużo ludzi to woli u siebie leżeć w drzwiach i obserwować z daleka , ale jak jestem ja i np. mój TZ to biega wokół nas jak szalony , poszczekuje na nas i co trochę piłkę przynosi . Z moimi gadami dogaduje się super , robi wszystko to co Tymon , niestety Tymuś łobuz nauczył go , że jak ulicą idzie pies to należy wisieć na płocie i drzeć pysk na cały regulator :)