Beata74 Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 no własnie co zrobic jak pies zanadto pachnie psem.... czy sa jakies preparaty? w czym myc??? Quote
coztego Posted June 27, 2005 Posted June 27, 2005 Co znaczy- zanadto pachnie psem? Pachnie psem czy podśmierduje? 8) Warto sprawdzić czy skóra jest zdrowa, jeśli tak to psa wykąpać, w którymś z szamponów dla psów. Quote
HebaNova Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 u mojego psa najbardziej czuc łapy, więc często mu po prostu wycieram je mokrą szmatą z odrobiną psiego szamponu i to wystarcza. oprocz tego częsta wymiana i pranie kocyków z legowiska, bo tam tez czuc "szwajki" Quote
resuruss Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Juz wczesniej pisalam ( na innym temacie) ,ze Iv San Bernard ma w swojej szerokiej ofercie linie antyzapachowa dla psow. Szampon nazywa sie KS i mozna takze go stosowac profilaktycznie u psow z lojotokowym zapaleniem skory. istnieje tez preparat Spray KS Odor'Stop COAT ktorym spryskuje sie psa.Moze wiec sprobuj ktorys z tych preparatow. Quote
malawaszka Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Ress - stosowałaś to z bernarda??? kurcze ja żałuję że nie wzięłam próbki w Kielcach ale jeszcze nie wiedziałam o tym, a Bolek ma łojotok przez te hormony i szybko śmierdoli przez to - tylko nie kupie szamponu za niewiadomo ile jak nie wiem czy on naprawdę działa - maję też szampon dla starszych psów - naprawdę zmnijesza intensywność zapachu? Quote
resuruss Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Malawaszko kochana!!! Powiem szczerze ,ze Stop Odor nie stosowalam,ale z innych kosmetykow tej firmy jestem super zadowolona i sprawdzaja sie tak jak pisze prpoducent.Mysle ,ze powinnas zadzwonic do glownego dystrybutora i poprosic o probeczke. Tez tak zawsze robie!!!! Quote
Gosia_i_Luka Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Warto na początek sprawdzić, czy skóra jest zdrowa. Czy nie ma łojotoku, łupieżu czy innych zmian. No i jak psiak jest żywiony? W wakacje opiekowałam się psem, który całe życie dostawał resztki z obiadu (wszelakiego rodzaju...) i suche karmy marketowe (Chappi, Frolic itp). Nie mogłam z nim wytrzymać w jednym pokoju, taki miał zapaszek... Przestawiłam go na suche żarło dobrej jakości ze sklepu zoologicznego, do tego dodawałam Omegan. Dokładnie psa wyczesałam - miał tonę starego podszerstka - to wszystko też składa się na paskudny psi smrodek! Po dwóch tygodniach zmiana była ogromna, sierść zaczęła lśnić, a zapaszek zminimalizował się! Szampon "przeciwzapachowy" pomoże tylko w przypadku, gdy pies jest zdrowy, ma zdrową, zadbaną sierść i skórę. Quote
resuruss Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 Oczywiscie mam na mysli zdrowego psa. Bolus Malawaszki na pewno dostaje najlepsze jedzonko i jest systematycznie szczotkowany i strzyzony. Quote
ewelinabuck Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 no wlasnie ja ze swoim buckiem mam podobny problem :mad: jest zdrowy jese dobre jedzenie karme Acane i surowe miecho z ryzem i warzywami . wyczesany szczepiony i odrobaczany jak nalezy a jednak smierdzi:mad: Quote
Gosia_i_Luka Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 resuruss napisał(a):Bolus Malawaszki na pewno dostaje najlepsze jedzonko i jest systematycznie szczotkowany i strzyzony. Mój post skierowany był głównie do Beaty. O tym, że Bolusiowi niczego nie brakuje świadczą choćby jego foteczki w galerii. :bday: Niektóre rasy mają większe "predyspozycje" do intensywnego zapachu. Malamut ma bardzo gęsty podszerstek,a sierść musi być dobrze natłuszczona, żeby nie przemakała - trudno, żeby takie futro nie wydzielało żadnego zapachu... Są psy,które nie mają podszerstka (np.moja Luka). Mają psi zapach, ale jest on nieporównywalnie słabszy od zapachu np. ONa. ewelinabuck - zresztą sama masz pudelka, na pewno "czujesz" różnicę? Pudel i malamut mają totalnie różne futro - i nie ma rady - malamutowi nie wydrzesz podszerstka, ani nie będziesz go przecież co tydzień kąpała. Jeśli jest zdrowy, musisz zaakceptować jego "woń" ;-) Quote
ewelinabuck Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 juz zdazylam sie do tego przyzwyczaic ale no coz nieraz trzeba gdzies w podroz pociagiem no i niestety wtedy to musze go wykapac dzien przed wyjazdem tak pudelek niejedzie takk wogole nie jedzie a to dlatego ze ma wlosy i nie ma podszerstka:ylsuper: Quote
Sonya-Nero Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 ewelinabuck napisał(a):juz zdazylam sie do tego przyzwyczaic ale no coz nieraz trzeba gdzies w podroz pociagiem no i niestety wtedy to musze go wykapac dzien przed wyjazdem tak pudelek niejedzie takk wogole nie jedzie a to dlatego ze ma wlosy i nie ma podszerstka:ylsuper: mit;-) pudel tak jak wszystkie inne rasy psów ma podszerstek i włosy pokrywowe, tylko różnica między nimi na wskutek selekcji na określony typ sierści jest prawie niewidoczna:-D natomiast prawdą jest, że pudel nie wydziela intensywnego piego zapachu:ylsuper: Quote
FigabaS Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 Mozna przetrzec siersc szmatka zwilzona woda z octem, ocet neutralizuje przykry zapach. Niezaleznie od tego warto na pewno zbadac czy ze skora wszystko jest w porzadku. Quote
malawaszka Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 figek napisał(a):Mozna przetrzec siersc szmatka zwilzona woda z octem, ocet neutralizuje przykry zapach. Niezaleznie od tego warto na pewno zbadac czy ze skora wszystko jest w porzadku. a octem potem nie śmierdoli?? :lol: Quote
Ups Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 a octem potem nie śmierdoli?? :lol: I to jeszcze jak!! Raz mi się kropelka octu dostała na obroże to była do wyrzucenia :lookarou: Quote
ewelinabuck Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 dzieki octem tez probowalam ale faktycznie troche jedzie octem Quote
Pysia Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Mam dwie niufy :) Jedna zalatuje zawsze pod brodą bo ciągle ma mokry pychol. A ślina + powietrze to zapaszek ;) Muszę jej ciągle łałok i pychol prać. Druga zaś idzie często na podmywanko bo sika jakoś dziwnie i portki ma wiecznie posikane ( suka podnosi nogę przy drzewkach....). Obie są zdrowe, zadbane i dostaja wszystko co najlepsze :) Wasia wie :) Przywykłam do " pachnacej " mordki i do poduszki ciągle splutej na łóżku. Co nie znaczy ze w mieszkaniu czuć psa. Poprostu jak się chce go pocałować to wtedy wiem że to nie mój TZ :evil_lol: Quote
ewelinabuck Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 ja tez sie przyzwyczailam poprostu pies smierdzi psem :evil_lol: Quote
Recommended Posts