Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co znaczy- zanadto pachnie psem? Pachnie psem czy podśmierduje? 8)

Warto sprawdzić czy skóra jest zdrowa, jeśli tak to psa wykąpać, w którymś z szamponów dla psów.

• 5 months later...
Posted

u mojego psa najbardziej czuc łapy, więc często mu po prostu wycieram je mokrą szmatą z odrobiną psiego szamponu i to wystarcza.
oprocz tego częsta wymiana i pranie kocyków z legowiska, bo tam tez czuc "szwajki"

Posted

Juz wczesniej pisalam ( na innym temacie) ,ze Iv San Bernard ma w swojej szerokiej ofercie linie antyzapachowa dla psow.
Szampon nazywa sie KS i mozna takze go stosowac profilaktycznie u psow z lojotokowym zapaleniem skory.
istnieje tez preparat Spray KS Odor'Stop COAT ktorym spryskuje sie psa.Moze wiec sprobuj ktorys z tych preparatow.

• 3 weeks later...
Posted

Ress - stosowałaś to z bernarda??? kurcze ja żałuję że nie wzięłam próbki w Kielcach ale jeszcze nie wiedziałam o tym, a Bolek ma łojotok przez te hormony i szybko śmierdoli przez to - tylko nie kupie szamponu za niewiadomo ile jak nie wiem czy on naprawdę działa - maję też szampon dla starszych psów - naprawdę zmnijesza intensywność zapachu?

Posted

Malawaszko kochana!!!
Powiem szczerze ,ze Stop Odor nie stosowalam,ale z innych kosmetykow tej firmy jestem super zadowolona i sprawdzaja sie tak jak pisze prpoducent.Mysle ,ze powinnas zadzwonic do glownego dystrybutora i poprosic o probeczke.
Tez tak zawsze robie!!!!

Posted

Warto na początek sprawdzić, czy skóra jest zdrowa. Czy nie ma łojotoku, łupieżu czy innych zmian. No i jak psiak jest żywiony? W wakacje opiekowałam się psem, który całe życie dostawał resztki z obiadu (wszelakiego rodzaju...) i suche karmy marketowe (Chappi, Frolic itp). Nie mogłam z nim wytrzymać w jednym pokoju, taki miał zapaszek... Przestawiłam go na suche żarło dobrej jakości ze sklepu zoologicznego, do tego dodawałam Omegan. Dokładnie psa wyczesałam - miał tonę starego podszerstka - to wszystko też składa się na paskudny psi smrodek! Po dwóch tygodniach zmiana była ogromna, sierść zaczęła lśnić, a zapaszek zminimalizował się!

Szampon "przeciwzapachowy" pomoże tylko w przypadku, gdy pies jest zdrowy, ma zdrową, zadbaną sierść i skórę.

Posted

no wlasnie ja ze swoim buckiem mam podobny problem :mad: jest zdrowy jese dobre jedzenie karme Acane i surowe miecho z ryzem i warzywami . wyczesany szczepiony i odrobaczany jak nalezy a jednak smierdzi:mad:

Posted

resuruss napisał(a):
Bolus Malawaszki na pewno dostaje najlepsze jedzonko i jest systematycznie szczotkowany i strzyzony.

Mój post skierowany był głównie do Beaty. O tym, że Bolusiowi niczego nie brakuje świadczą choćby jego foteczki w galerii. :bday:

Niektóre rasy mają większe "predyspozycje" do intensywnego zapachu. Malamut ma bardzo gęsty podszerstek,a sierść musi być dobrze natłuszczona, żeby nie przemakała - trudno, żeby takie futro nie wydzielało żadnego zapachu...
Są psy,które nie mają podszerstka (np.moja Luka). Mają psi zapach, ale jest on nieporównywalnie słabszy od zapachu np. ONa.
ewelinabuck - zresztą sama masz pudelka, na pewno "czujesz" różnicę? Pudel i malamut mają totalnie różne futro - i nie ma rady - malamutowi nie wydrzesz podszerstka, ani nie będziesz go przecież co tydzień kąpała. Jeśli jest zdrowy, musisz zaakceptować jego "woń" ;-)

Posted

juz zdazylam sie do tego przyzwyczaic ale no coz nieraz trzeba gdzies w podroz pociagiem no i niestety wtedy to musze go wykapac dzien przed wyjazdem

tak pudelek niejedzie takk wogole nie jedzie a to dlatego ze ma wlosy i nie ma podszerstka:ylsuper:

Posted

ewelinabuck napisał(a):
juz zdazylam sie do tego przyzwyczaic ale no coz nieraz trzeba gdzies w podroz pociagiem no i niestety wtedy to musze go wykapac dzien przed wyjazdem

tak pudelek niejedzie takk wogole nie jedzie a to dlatego ze ma wlosy i nie ma podszerstka:ylsuper:

mit;-)
pudel tak jak wszystkie inne rasy psów ma podszerstek i włosy pokrywowe, tylko różnica między nimi na wskutek selekcji na określony typ sierści jest prawie niewidoczna:-D
natomiast prawdą jest, że pudel nie wydziela intensywnego piego zapachu:ylsuper:

Posted

figek napisał(a):
Mozna przetrzec siersc szmatka zwilzona woda z octem, ocet neutralizuje przykry zapach. Niezaleznie od tego warto na pewno zbadac czy ze skora wszystko jest w porzadku.

a octem potem nie śmierdoli?? :lol:

Posted

a octem potem nie śmierdoli?? :lol:

I to jeszcze jak!!
Raz mi się kropelka octu dostała na obroże to była do wyrzucenia :lookarou:

• 3 weeks later...
Posted

Mam dwie niufy :) Jedna zalatuje zawsze pod brodą bo ciągle ma mokry pychol. A ślina + powietrze to zapaszek ;) Muszę jej ciągle łałok i pychol prać. Druga zaś idzie często na podmywanko bo sika jakoś dziwnie i portki ma wiecznie posikane ( suka podnosi nogę przy drzewkach....). Obie są zdrowe, zadbane i dostaja wszystko co najlepsze :) Wasia wie :)
Przywykłam do " pachnacej " mordki i do poduszki ciągle splutej na łóżku. Co nie znaczy ze w mieszkaniu czuć psa. Poprostu jak się chce go pocałować to wtedy wiem że to nie mój TZ :evil_lol: