Ewa Marta Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Dokładnie tak samo to zrozumiałam Gusiu. Luka, nie bierz sobie do serca jednego skrótu myślowego. My znamy Neigh i wiemy, o co jej chodzi. Może rzeczywiście czytając wprost, można to nie tak zrozumieć, ale na pewno nie to Neigh miała na myśli. Jesteście kochani, że daliście schronienie maluchowi i naprawdę to doceniamy:loveu: Nie jesteście od wynoszenia goowna, ale od opieki nad bezdomnymi czworonogami, od dawania im szansy na doczekanie w cieple na swój dom. Choć niestety i goowno trzeba czasem wynieść;) Quote
Neigh Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Luka - wiesz.....nawet się nie będę tłumaczyć. Zakładam, ze jak ja mam na głowie 3 psy, to mogę ciepliwie odpowiadać na pytania idiotów, albo odzwaniać pod wyświetlane numery. Moja strata. A jak ktoś ma na głowie ileś psów, szkieletora ( słyszałam ), sukę po sterylce ( od Teresy) i ileś tam psów, to nie ma głowy do tego, zeby odbierać telefony. Naprawdę jak nie masz nic innego do roboty tylko sie obrażać, to ja Ci jakąś znajdę :diabloti: Wszystkim tu odbija........wszystkim jak dogo przestaję kochać. I on się nazywa Karmelek - a jak chcesz wiedzieć czemu to opowiem przez tel:-) Quote
Neigh Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 I niech da efekt. Dziś po raz kolejny doszłam do wniosku, że wolę psy, koty i inne tam takie od rozmów z ludzmi. Przez dobre 40 min tłumaczyłam jednej pani, ze psy na baterie to my nie mamy...... I ze genralnie nie mozna sobie wymyśleć i zaprogramować psa. I to, ze pies w dt zachowuje się tak i tak, to też nie jest gwarancja ze u niej będzie sie dokładnie tak samo zachowywał........bo jak zmieni stado, dostanie irracjonalnie podchodzących ludzi....to sam usiłując wybrnąć z sytuacji moze np. gryźć. Pies któremu dt pozwala na 2 h bieganie zdemoluje dom ludziom wyprowadzającym go 2 razy po 5 min. I to nie dlatego, ze pies jest "głupi i złośliwy" tylko dlatego, ze ludzie nie spełniają jego potrzeb. MAAAAATKO czemu ludzie tego nie są w stanie pojąć?! Oni chcą zeby : nie brudził, nie niszczył, rozwiązał problemy emocjonalne dziecka, nie gubił sierści, był dobrze wychowany, niekłopotliwy, spokojny, szalenczo oddany wobec dziecka, niewielki...............itp. Wysłuchałam Po czym zapytałam "a jakimi państwo chcecie być właścielami" Szok??? no jak to........ No skoro pies ma być aniołem........to co dostanie w zamian? - zapytałam...... No jak to??? No skoro ma tyle obowiązków to jakie ma prawa? Wolno mu np. mieć biegunkę? nie mieć ochoty, gonić za gołebiami, nasikać sąsiadowi na wycieraczkę? Oprócz obowiazków prosze mi wymienić prawa...... ech......... Quote
gusia0106 Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Neigh napisał(a):I niech da efekt. Dziś po raz kolejny doszłam do wniosku, że wolę psy, koty i inne tam takie od rozmów z ludzmi. Przez dobre 40 min tłumaczyłam jednej pani, ze psy na baterie to my nie mamy...... I ze genralnie nie mozna sobie wymyśleć i zaprogramować psa. I to, ze pies w dt zachowuje się tak i tak, to też nie jest gwarancja ze u niej będzie sie dokładnie tak samo zachowywał........bo jak zmieni stado, dostanie irracjonalnie podchodzących ludzi....to sam usiłując wybrnąć z sytuacji moze np. gryźć. Pies któremu dt pozwala na 2 h bieganie zdemoluje dom ludziom wyprowadzającym go 2 razy po 5 min. I to nie dlatego, ze pies jest "głupi i złośliwy" tylko dlatego, ze ludzie nie spełniają jego potrzeb. MAAAAATKO czemu ludzie tego nie są w stanie pojąć?! Oni chcą zeby : nie brudził, nie niszczył, rozwiązał problemy emocjonalne dziecka, nie gubił sierści, był dobrze wychowany, niekłopotliwy, spokojny, szalenczo oddany wobec dziecka, niewielki...............itp. Wysłuchałam Po czym zapytałam "a jakimi państwo chcecie być właścielami" Szok??? no jak to........ No skoro pies ma być aniołem........to co dostanie w zamian? - zapytałam...... No jak to??? No skoro ma tyle obowiązków to jakie ma prawa? Wolno mu np. mieć biegunkę? nie mieć ochoty, gonić za gołebiami, nasikać sąsiadowi na wycieraczkę? Oprócz obowiazków prosze mi wymienić prawa...... ech......... Czyli dom odpada..... Quote
malibo57 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Od wczorajszego wieczora szukamy Banderasa, który sforsował ogrodzenie i udał się w niewiadomym kierunku! Może być w promieniu nawet 60km od Sochaczewa. Wszystkich z miejscowości w tym obszarze prosimy o otwarte oczy i pomoc w poszukiwaniach!!!!! Chętnym do drukowania i rozwieszania ogłoszeń prześlemy tekst na maila. RATUNKU! [SIZE=1]Kontakt - Fundacja Nero Quote
Lipizzan Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Neigh napisał(a): Wysłuchałam Po czym zapytałam "a jakimi państwo chcecie być właścielami" Szok??? no jak to........ No skoro pies ma być aniołem........to co dostanie w zamian? - zapytałam...... No jak to??? No skoro ma tyle obowiązków to jakie ma prawa? Wolno mu np. mieć biegunkę? nie mieć ochoty, gonić za gołebiami, nasikać sąsiadowi na wycieraczkę? Oprócz obowiazków prosze mi wymienić prawa...... ech......... BRAWO ZA ODPOWIEDŹ. Odpowiedź naprawdę inteligentna. Lepiej wyłapywać takie domy od razu niż dać psa i po tygodniu czy miesiącu psa mieć z powrotem. Quote
Neigh Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 Nikt jednego zapytania w jego sprawie. Mój dół osiąga poziom rowu mariańskiego.... Quote
luka1 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 A cukierek sie nie martwi tym ze go nikt nie chce. Fika koziołki, skacze po budzie, gania się z Łatką. Łatce obecność rudzielca też dobrze zrobiła. Stała się odwazna - misi na wyscigi z Karmelkiem dopchać się do głaskania. Quote
Neigh Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 Cały czas czekam, bo miał się taki jeden dom odezwać po niedzieli........fajny dom. Nooo ale na razie cisza....ech Quote
Ewa Marta Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 luka1 napisał(a):A cukierek sie nie martwi tym ze go nikt nie chce. Fika koziołki, skacze po budzie, gania się z Łatką. Łatce obecność rudzielca też dobrze zrobiła. Stała się odwazna - misi na wyscigi z Karmelkiem dopchać się do głaskania. Wspaniale, że ma towarzystwo i jest mu dobrze:loveu: Dzięki temu możemy bez stresu szukać domku. Chłopak ma budę, jedzenie i towarzyszke do szaleństw. Bardzo dziękujemy!!! Quote
Neigh Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Karmelkowi się skończyło allegro. Zapytań zero.... Naturalnie odnowie.....ale doradzcie moze coś w nim zmienić? Kurcze no żeby aż taka cisza........wierzyć się nie chce po prostu Quote
ronja Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 koleżanka kolezanki (:roll:) miała do Ciebie dzwonić. jutro ją zapytam Quote
mala_czarna Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Neigh']Trzymać kciuki, trzymać kciuki!!! Trzymam kciuki, trzymam kciuki :lol: Zajrzyj no na mój wątek i powiedz mi co sądzisz o zachowaniu mojej Frotki?:oops: http://www.dogomania.pl/forum/f85/mala-terrierkowata-frotka-szczesliwa-u-malej-czarnej-137285/index84.html#post13431685 Quote
Neigh Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 No niestety chyba nie ma się co cieszyć a. moja taka "kocia" znajoma. Bardzo fajna osoba, ale nie wiem czy 30 m2 z kotem w tle + pracująca 8 - 9 godzin dziennie pani, to jest to co byłoby najlepsze. Kota z psem nie ma jak rozdzielić. Gówniarz ma ADHD rozniesie jej dom.... b. małżeństwo, które chce pieska dla mamy do bloku. Dopóki mamy na własne oczy nie zobaczę, to nie uwierzę............Ale moim zdaniem do nie jest pies dla starszej osoby na 4 piętro. Może się mylę...... Quote
Ziutka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Neigh']Gówniarz ma ADHD rozniesie jej dom.... I to nie małe :diabloti: :evil_lol: :diabloti: Quote
Neigh Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 Dom z ogrodem ( bardzo porządnie ponoć ogrodzonym) + dwójka dzieci. Potencjalna Pani pracuje z Teresą, jest z Sochaczewa. Ma świadomość nalotów...:diabloti: Moim zdaniem nic mądrzejszego nie wymyślimy. Dwójka dzieci.......no moze mu dadzą radę, co nie? Ktoś kogoś zmęczy jest szansa. Jak myślicie? Bo ja na razie to siedzę jak na węgielkach... Quote
Ewa Marta Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 neigh napisał(a):dom z ogrodem ( bardzo porządnie ponoć ogrodzonym) + dwójka dzieci. Potencjalna pani pracuje z teresą, jest z sochaczewa. Ma świadomość nalotów...:diabloti: Moim zdaniem nic mądrzejszego nie wymyślimy. Dwójka dzieci.......no moze mu dadzą radę, co nie? Ktoś kogoś zmęczy jest szansa. Jak myślicie? Bo ja na razie to siedzę jak na węgielkach... pojechał????? Quote
Neigh Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 Ano. Na dzień dobry wskoczył państwu na stół. Dwóch chłopców lat 8 i 12......podobno tarzali się razem po podłodze. Dostał wór zabawek......ganiał z miskiem. Zasygnalizował, że chce na siku. Pani Babcia oświadczyła, że będzie spał z nią w łożku...... Podwórko mają małe i na razie obiecali nawet tam nie wychodzić bez smyczy. No na 1 rzut oka wygląda ok, co nie? Weźcie mnie jakoś tak teges wesprzyjcie duchowo... Quote
Ewa Marta Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 na oko wygląda bajkowo!!! Przecieram oczy ze zdumienia i natychmiast mocno trzymam kciuki, żeby tak zostało! A widzisz Aga? Tyle fajnych rzeczy się wydarza dzięi Tobie:loveu: Jak ja się cieszę, że nie mogłaś tego wieczoru odnaleźć kluczyków i znalazłaś psiaka:multi: Quote
Recommended Posts