Jump to content
Dogomania

Karmelek - pojechał do domu:-) Ale miny mamy pokerowe...;-)

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Aktualności: Karmelek został zaszczepiony, wykastrowany. Aktualnie przebywa w hotelu u behawiorysty. Koszt miesięczny to 200 zł - czyli bardzo mało. Niestety nawet tych pieniędzy brak. PILNIE potrzebna pomoc [/FONT]

[FONT=Times New Roman]- finansowa - nawet 5 zł to dużo![/FONT]
[FONT=Times New Roman]- rzeczowa - czyli rzeczy na bazarek[/FONT]
[FONT=Times New Roman]- ogłoszeniowa[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Karmelek jest już gotowy do adopcji. Żyje w zgodzie z psami i kotami. Obecność w domu dzieci MILE widziana. Jest rozrywkowych chłopakiem, potrzebuje solidnego spaceru, ruchu. Pojętny, łatwo się uczy i chętnie współpracuje. Nie jest to pies dla starszej osoby, na 10 min wypady pod blok.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Nieprawdopodobnie skoczny. SUPER materiał dla kogoś zaangażowanego w psie sporty np. agility[/FONT]

[FONT=Times New Roman].[/FONT]
[FONT=Times New Roman]WPŁATY:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]EwaMarta - 20 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]AniaJ - 100 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ronja - 20 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]p. Grażyna ( od Gusi) - 50 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Neigh - 20 zł [/FONT]
[FONT=Times New Roman]+ 60 zł Rufusowa[/FONT]
[FONT=Times New Roman]+ 20 zł Ronja[/FONT]
[FONT=Times New Roman]-----------------------[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Razem: 290 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Luczter czyli Teresa nieoceniona poczyniła zbiórkę u siebie w pracy i zebrała - 167 zł.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Razem było 457 zł.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Na hotelik wydane zostało - 300 zł. Za Transport Karmelka do domu Teresa nie wzieła ni grosza ( żywcem do nieba pójdziesz kobieto!).[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Tym samym zostało 157 zł. Przelane na wątek Rufusa, który niebawem zajmie miejsce Karmelka w hoteliku. Także kasa w "rodzinie" została:-)[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Wielkie dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/FONT]

[FONT=Times New Roman]Wielkie podziękowania także dla FUNDACJI NERO - która bezpłatnie! przechowała Karmelka przez czas potrzebny do kastracji i szczepień. Dzięki! :-)[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Piątek – około 21 ciemny parking przy dużym sklepie spożywczym w miejscowości Michałow Reginów pod Warszawą. Ciemno. Brak latarni – światło rzucają jedynie wjeżdżające i wyjeżdżające samochody. Zimno jak diabli. Skulona, zgrabiałymi rękami ( znów zapomniałam cholera rękawiczek) przeszukuję torebkę w poszukiwaniu kluczyków auta. Nagle czuję, ze coś wspina mi się po nodze. Wzdrygam się nerwowo w pierwszym odruchu. Pochylam się, a tu ciepły jezor na twarzy i całkiem zadowolony pychol psiego dziecka. Że gówniarz to widać na pierwszy rzut oka. Łapię za skórę, żeby nie pognał gdzieś miedzy samochody. Zauważam na szyi obróżkę przeciwpchelną Jest na tyle maly, że biorę pod pachę. Zaczynam się rozglądać wokół. Nikogo.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Wsadzam dzieciaka do auta i gnam do pobliskiego sklepu. Tu dowiaduję się że:[/FONT]

• [FONT=Times New Roman]kreci się tu już min 3 h[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]nie pierwszy raz zresztą[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jedna wersja mówi, ze pies jest czyjś, ale ten ktoś chce się go pozbyć. Druga, że wisiały ogłoszenia o znalezionym szczeniaku…….Może ktoś przygarnął ( stad czysty i zaobróżkowany) po czym jak właściciela nie odnalazł, nikt chętny się nie zgłosił…..z powrotem odwiózł w miejsce znalezienia.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Pojęcia nie mam. Mam za to dylemat. Z jednej strony muszę powiesić ogłoszenia i szukać właściciela. Z drugiej…..mam nadzieję, ze wersja : mam, ale wypuszczam samopas….to nie jest to.[/FONT]
Obróżkę, jak wspomniałam miał - ale miał też totalnie brudne ucho.......jedno. I strupy po pchlich pogryzieniach. Dziwne.....taki zadbany, niezadbany

[FONT=Times New Roman]Młodzieniec jest bardzo sympatyczny, ciekawski. Nie umie chodzić na smyczy. Jest rozpuszczony jak dziadowski bicz. Zdecydowanie domowy. Kanapa = miejsce do spania dla psa, ludzka ręka – służy do głaskania i zabawy. Nawet kiedy celowo zamierzam się na gnojka, żeby sprawdzić reakcję – zero lęku, obawy. Bawi się – no to cap ją za tę rekę.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]W domu nie brudzi. Psy – wywołują ciekawość typowo dziecięcą. Koty – służą do gonienia i łapania za ogon. W celach zabawowych. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Nie niszczy – no owszem ukradł jakiegoś pluszaka, zwalił kwiatek z parapetu – ale nie ma w tym demolki, tylko zabawa.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jest skoczny. Wyrzucony do ogródka - jednym susem był na stole, żeby lepiej podziwiać co nowego w domu słychać.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Niestety – nie udało się mu znaleźć mieszkaniowego dt. Wylądował w kojcu w Fundacji „NERO” - mój Osobisty Anioł jak zwykle na straży ( dzięki Teresa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]A to nie jest miejsce dla tego paniczyka z dobrego? Domu.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Naturalnie porozwieszam ogłoszenia w miejscu znalezienia gówniarza……naturalnie zrobię allegro, ale PILNIE szukam mu domu lub dt. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Czego jak czego, ale urody nie można mu odmówić. I jakie umaszczenie, nawet nosek i pazurki brązowe. No taki czekoladek uroczy….[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Imienia nawet nie ma ......może Magnez? Bo tego duuuuuuużo w czekoladzie. A moze Baton? No nie wiem.......[/FONT]

Acha - ma już stałe zęby - czyli pewnie taki 7 miesięczny kolega jest.

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Neigh, jak tylko będziesz mogła, wrzuć zdjęcia gościa. Z Twoich relacji wynika, że młody, ładny i fajny, może więc uda się szybko znaleźć domek, jeśli nie zgłosi się właściciel. Zapisuję się na wątek i postaram się pomóc w szukaniu choćby DT.

Magnez - ładnie... Tym bardziej, że go tak do Ciebie przyciągnęło...

Posted

gusia0106 napisał(a):
Błaaaaaaaaaagam
Tylko nie Baton :lol:

Zdjęcia wrzucę jak dojadę do domu bo z pracy - nie wiedzieć czemu - nie chcą się ładować.

Tyyy a czemu nie:-) hihih Baton hihihih jest takie jakieś stylowe:-)
Wczoraj jak zasypiałam to mi jakieś fajowe do czaszki wpadło. Ale zapomniałam.

Ło matulu......jadę po dzieci........i myślę nad allegro. Nie robię łzawego. BUNT!

Posted

Na oko to on nie waży wiecej niż 12- 15 kg. Wysokość taki do połowy łydki. Większy nie będzie. Łapin potężnych brak.

Zrobiłam rekonesans - nie ma ogłoszeń o poszukiwaniu psa, co nieco sie dowiedziałam. Generalnie szukajmy mu domu

Posted

Gdyby był tak ze 3 - 4 razy wyższy to by był idealny:-). Ale wali go mikry wzrost i lekuchuchno falowana, mało dobermanowata sierść na grzbiecie.

Ale kiedyś coś wspólnego z dobermanem musiał mieć. Zwróćcie uwagę na umaszczenie ( przymknijcie oko na plamkę białą), głowę, pysk.

Ktoś mało sprawny mógł szczeniaka na targu jako dobermanka kupić....

Posted

O matko, Neigh!
Pierwsze co przyszło mi na myśl, gdyby kto pytał co to za rasa, to powiedz, że to Baton red nose :cool3: Taki mu ten kinol czerwonawy na fotach wyszedł. Mogłabym fotkę powiesić w pobliskiej lecznicy, tylko na kogo namiary telefoniczne dać?

Posted

[quote name='mala_czarna']O matko, Neigh!
Pierwsze co przyszło mi na myśl, gdyby kto pytał co to za rasa, to powiedz, że to Baton red nose :cool3: Taki mu ten kinol czerwonawy na fotach wyszedł. Mogłabym fotkę powiesić w pobliskiej lecznicy, tylko na kogo namiary telefoniczne dać?

Karmelek - super szczeniak szuka super domu (789963707) - Aukcje internetowe Allegro

Namiary na mła:-) 0 606 36 39 31 - bo na Fundację to bez sensu.
Achaś na potrzeby allegro nazwałam go Karmelek........ale uważam zaprzepaszczenie imienia Baton ( hihih) za wielką stratę

A ten Baton red nose:-))))))))))))))))))) CZAD!

Dzięki MC:-)

Posted

Druknęłam parę sztuk. Przekleiłam fotkę z Allegro, i cały tekst, który jest pod fotką. Dzisiaj w 3 wolskich lecznicach powieszę.
Swoją drogą fajny słodziak z niego jest. Szkoda, że nie mogę mieć tymczasu, ale Frotka by mu żyć nie dała :cool1:

Posted

Bo zmienione są wszystkie adresy. Musisz od nowa wejść w każdy wątek. Chyba zmieniany był system i dlatego taka rewolucja. Nie działają też banerki, trzebaby je zrobić chyba od nowa.
martwię się, że w związku z tym nikt nie odwiedza naszego przystojniaka. Pytam gdzie się da, ale narazie nikt nie chce tego słodziaka:-(

Posted

Ziutka napisał(a):
Karmelek ma się świetnie i super się dogaduje z Łatką z którą jest w boksie :)

Fantastycznie! Dzieuejmu za informacje i za opiekę nad Karmelkiem. A udałoby się zrobić mu jakieś zdjęcia???

Posted

Neigh napisał(a):

Namiary na mła:-) 0 606 36 39 31 - bo na Fundację to bez sensu.

No bardzo miło się czyta ten watek. Słowo daję. Myslałam, że przyjmujac Tofika do naszego boksu pomagamy - ludziom i psu, a tym czasem okazuje się, że pies trafił z deszczu pod rynnę. Dawać namiary na Fundację jest faktycznie bez sensu bo tam pracują sami idioci i nadają się tylko do wynoszenia goowna spod psów. Wielkie dzieki za uznanie.

Posted

luka1 napisał(a):
No bardzo miło się czyta ten watek. Słowo daję. Myslałam, że przyjmujac Tofika do naszego boksu pomagamy - ludziom i psu, a tym czasem okazuje się, że pies trafił z deszczu pod rynnę. Dawać namiary na Fundację jest faktycznie bez sensu bo tam pracują sami idioci i nadają się tylko do wynoszenia goowna spod psów. Wielkie dzieki za uznanie.

Luka, Ciotko Kochana, nie denerwuj się
Jestem pewna, że nie o to chodziło.

Bardziej o to, żeby nie zawracać Wam głowy, bo i tak macie kupę roboty, a skoro możemy wziąć część obowiązków na siebie, to lepie Was odciążyć.