Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tego się nie spodziewałam...nie tak szybko.Julia, bardzo Ci współczuję i podziwiam.Sama też już kilka piesków pożegnałam i wiem co to znaczy i jak bardzo boli.Pozdrawiam i łączę w smutku.

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

J_ulio, tak wiele i z takim poświęceniem zrobilaś dla tej suni. Więcej niż ktokolwiek przedtem, a wszystko co robiłaś to z wielkim poświęceniem i sercem. To że miała cudowne warunki, wszelkie starania o przedłużenie jej życia mimo bardzo ciężkiej choroby , Ciebie i rodzinę przy sobie powino być dla Ciebie pocieszeniem w tak smutnej chwili.

Posted

Figa pies który był z nami tak krótko... a skradła nam serca....

Niestety nie było mnie przy Niej, czego będę żałować do końca życia, ale wiem ,że miała spokojną i bezbolesną śmierć.

Ostatni dzień Fiziunia praktycznie przespała, była jakby spokojniejsza, nie chciała jeść tylko od czasu do czasu budziła się ze spojrzeniem "przytul mnie".... Około 17.05 moja Mama zauważyła, że Figunia jest jakaś inna... Tata zabarał ją ostatni raz na dwór- na śnieg , który Figa tak kochała . W tych ostatnich chwilach Fiział jeszcze sama stanęła na przednie łapki , później wtuliła główkę w śnieg... uwielbiał to... Tata zabrał Ją do domu, położył na posłanku, a Fizia tylko westchnęła i powoli zaczęła tracić siły... Mama poprawiła jej podusie, położyła jej główkę na swoich kolanach, Tata ją głaskał... Fiziunia ostatni raz spojrzała na moich rodziców i powoli zasneła... Ustało oddychanie, serduszko przestało bić... Jeszcze bardzo długo moi Rodzice siedzieli przy Niej i głaskali ją z nadzieją ,że się obudzi.... Ale już się nie obudziła....

Śpij spokojnie Figuni
[*]... piesku który skradłaś Nasze serca i który na zawsze pozostaniesz w naszej pamięci...

Figa nie odeszła jak pies schroniskowy... tego dnia zadzwoniłam wieczorem do pani Basi z prośbą , żeby wypisałam mi umowe adopcyjną... czyli Figa odeszła jak MÓJ pies, jako pełnoprawny człowek naszej rodziny, a nie jako kolejny "numer"... Chciaż od dawan już dla nas nim byłam...

W domu jest żałoba... nawet nasze psy są jakieś spokojniejsza, przygnębione. Szczególnie widać to po mojej Colinie , która była najbardziej związana z Figą....

Dajcie mi troszkę czasu, a uporządkuje sparwy Figi...

Posted

Nie wiem co napisać :-( Wielki ból to pierwsze uczucie ...... ale głęboko w sercu jest szczypta radości, że Figunia, taki cudny psiak, odszedł za TM otoczony miłosćią wspaniałych ludzi jakimi są rodzicie Julii. Dziękuję im z ato z całego serca. Czułąm się winna na początku gdyż to traf szczęśliwy zresztą, postawił na mojej drodze tę cudoiwną dziewczynę m Julię. Pamietam tamten dzień jak dziś.... od słowa do słowa Figunia była coraz bliżej DT. DT okazał się jej DS i to wspaniałym domem. Łzy nie pozwalają mi dokończyć tej historii ale powiem na koniec , dziekuję Julciu i rodzice Julci!!! Dziekuję!! A Ciebie Figuniu nie zapomnę nigdy!!!

Posted

Julio, właśnie przeczytałam o śmierci Fiziuni Waszej ...
Bardzo, bardzo mi przykro ...
Dziękuję Tobie Julio i Twoim Szanownym Rodzicom za to, że daliście Fizi dom, że miała taką spokojną i błogosławioną śmierć ...

Posted

PODSUMOWANIA :(

Wpłaty stałe (listopad):

agata51.......................................... ...... 10 zł
Wpłaty jednorazowe(listopad):

gonia66........................................... ........ 30 zł
Aldrunka.......................................... .........30 zł
Teresa Borsz............................................. 100 zł
Dark.............................................. ..........30 zł
Ihabe i TŻ............................................... ...20 zł
Sąsiadka......................................... ..........20 zł
Jasza............................................. .........10 zł

Wpłaty jednorazowe (grudzień)

JOMA.............................................. .......50 zł
madcat1981........................................ .... 10 zł
bico.............................................. ..........50 zł

Wpłaty stałe (grudzień):

agata51........................................... ..........10 zł

Wpłaty stałe (styczeń):

agata51........................................... ..........10 zl

Wpłata stała (luty)

agata51.........................................................10 zł

Deklaracje jednorazowe (luty):

Nikus................................ 30 zł
Syla..................................20 zł
syn Syli..............................20 zł
Ania.................................100 zł

Inne:
:

Środki ze skarpety Figuni:...................... 181 zł
Przelew ze skarpety Gliwickiej:............... 199 zł
Przelew ze skarpety Gliwickiej...............130 zł
Bazarek (1-5) łącznie ...........................................255 zł
Kundelkowa Skarpeta.....................................70 zł
===============================================

Razem .......................................... 1405 zł

Wydatki:

1.) Koszt tylko operacji 550 zł i ubranko 30 zł= 580 zł
2.) Podkłady higieniczne Seni Soft 5 sztuk 7,90 zł
3.) Koszty opieki po operacyjnej- 50 zł (zapłaciłam tylko za koszt leków,materiałów,opatrunków)
4.) Fiprex (kropelki na odpchlenie)- 22 zł
5.) Kontrolne RTG- 65,00 zł
6.) Diagnostyka i wstępne leczenie niedowładu tylnich łap- 317 zł
7.) Wykupienie recepty (razem 61,35 zł ):
a.Len mielony 200 gram- 7 zł
b. karboksylaza- 43,00 zł
c. witamina C 0,2 - 4,70 zł
d. ranigast- 6,65 zł
8.) Druga wizyta u neurologa - 65,00 zł
9. ) Wykupienie recepty (razem 14,33):
a. ranigest - 4,90
b. igły x10 -1 zł
c. strzykawki x10 - 2 zł
d. encorton tabletki:- 6,43

==========================

Razem : 1182,58 zł

1405,00 zł -1182,25 zł = plus 222,75 zł

Tyle zostało po Fizi :(:(:(

[SIZE=3]Jeśli się zgadzacie to chciałbym 60 złoty oddać do Kundelkowej Skarpety , drugie 60 zł do Gliwicikiej Skarpety , a resztę przeznaczyć na ostatniego mojego podopiecznego, który jeszcze czeka... na 10 letniego bezdomnego Pręgusia , który od 5 miesięcy jest w hoteliku, pieniążki się kończą , a on nie ma widoków na zmianę swojego losu...
[SIZE=2]
http://www.dogomania.pl/threads/171790-PrAE-guA-pies-prawie-idealny-POTRZEBNE-OGA-OSZENIA-nowe-zdjAE-cia-na-53-54-str

Posted

Zrobiłam przelewy:

160 zł dla Pręguska ( 60 zł dzięki Kundelkowej Skarpecie , która "zrzekał " się swojego spadku)
60 zł do Gliwickiej Skarpety

Figusiu
[*] smutno tu i pusto bez ciebie ... za każdym razem jak wchodzę na watek łzy stają mi w oczach, brakuje mi tej słodkiej mordki ... :(

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj minął dokładnie miesiąc jak Cię z nami niema Figuniu...
Bardzo, bardzo smutny miesiąc...
Cały czas mam wrażenie, że jak wejdę do kuchni to, ty tam będziesz leżąc na różowej podusi...
Jeszcze łapie się na tym ,że jak wołam psy do domu z podwórka to i twoje imię wśród nich się pojawia...
Gdy chce nakarmić pieski to jeszcze zdarza mi się zabrać cztery miski zamiast trzech...
Takie momenty są najgorsze... bo już Cię z nami nie ma słodki Fiziołku- Miziołku...
Tęsknimy za Tobą i pamiętamy

• 1 month later...
    • 6 months later...