J_ulia Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 agata51 napisał(a):Figuniu, coś ty znowu wymyśliła? Też się zastanawiam, na 15 jedziemy do weta... Quote
J_ulia Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Jestem jestem... a cisza to faktycznie jest, a tu druga operacja niedługo.... Fiziołek dostała 2 zastrzyki i mam ja kapać przez 3 kolejne dni w Nizoralu... to jakaś infekcja (nie zaraźliwa... całe szczęście). Po lekach i kąpielach jest lepiej :multi: Ogólnie dziewczynka dobrze się czuje :loveu: , ma apetyt, uwielbia długie spacery - 2 km to dla niej już normalka :multi:- muszę ja tylko na nie w ubranko pooperacyjne ubierać , bo brzuszek nadal łysy... Zdjęcia wkrótce... aparat wraca 2 raz z serwisu :loveu: Quote
J_ulia Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 OFF Nelly 3-letnia bita i porzucona goldenka , która potrzebuje na CITO - dt/ds!!! http://www.dogomania.pl/threads/175833-Nelly-bita-zaniedbywana-3-letnia-GOLDENKA-szuka-na-CITO-dt-ds?p=13711546#post13711546 Quote
J_ulia Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 U Figusi wszystko dobrze. Dziękuje za deklaracje- doszła :). Po świętach jadę z nią na zdjęcie kontrole i powoli będziemy ją na kolejną operację przygotowywać. Mam już aparat- jutro zrobię jej piękną sesje plenerową ... na śniegu , który ona UWIELBIA. Przepraszam, że tak mało pisze ,ale mam ostatnio mało czasu ... tyle jest bid, które na JUŻ przebują pomocy... ale obiecuje się poprawić :) Quote
Brysio Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Wspaniale takie dobre wieści poczytac o Figuni;) a jak tam jej figura? bo mi się swojej nie udało niestety pomniejszyc hehehe Quote
J_ulia Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Brysio napisał(a):Wspaniale takie dobre wieści poczytac o Figuni;) a jak tam jej figura? bo mi się swojej nie udało niestety pomniejszyc hehehe Fizia na chwile obecną wazy 13,900 kg. Pani dr powiedziała ,że jeszcze 1,5 kg i będzie idealnie :) ,ale zajmiemy się tym dopiero po drugiej operacji :) a ktoś tu miał biegać... o ile dobrze pamiętam...;) Quote
Brysio Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 ojej ostatnio nie mam czasu nawet do schronu jechac;( a co dopiero biegac;/ Quote
J_ulia Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Fizia-Mizia pomaga w przedświątecznym gotowaniu.... tzn. sprawdza, czy a nóż coś na podłogę nie spadnie... Fuzia- Mizai , życzy wszystkim Cioteczką WESOŁYCH ŚWIĄT!!! Quote
Kisiaraf Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 A ja poświątecznie pozdrawiam Figunie i jej wspaniałą Pania ;) Foteczki świetne Quote
J_ulia Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Przepraszam , że tak długo na wątku Fizi się nie odzywałam , ale czasu jakoś ostatnio mało... ale obiecuje poprawę. Fiziołek jutro jedzie do weterynarza na prześwietlenie płuc- kontrolne, muszę powiedzieć ,że bardzo się tego boje- bo jak pomyśle ,że mogłyby tam być jakieś przerzuty, to już mi się na płacz zbiera. Chociaż niezależnie od tego i tak trzeba druga operacje umawiać... żeby pozostałości guza na drugiej listwie mlecznej się nie rozrosły... Pocieszające jest ,że Figunia ostatnimi czasy ma bardzo dobry apetyt i coraz lepszą kondycje :) , okazało się również że kochana uwielbia śnieg !!! Najchętniej cały dzień by na dworze przesiedziała , gdybym jej na to pozwoliła :):):) uwielbia chować się na podwórku pod wielkim jałowcem i udawać ,że jest "misiem polarnym". Ostatnio również Fiziołek odkryła co to psie ciasteczka i kosteczki (wcześniej nie wiedziała co, to?!) a jak pięknie potrafi o nie żebrać ;) . Dzisiaj obiecałam sobie ,że popluje na dworze z aparatem na Figunie- która w tym zimowym futerku wygląda jakby 4 kg przytyła , a nie schudła ;)- taki z niej misio kochany. Cioteczki proszę was trzymajcie kciuki za wynik prześwietlenia ... Quote
J_ulia Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Byliśmy u weta... i nić. Mają psuty aparat rentgenowski - myślałam ,że mnie coś trafi... Jutro albo w piątek zabiorę Fizie do Katowic, bo nie będę czekać, aż u mnie aparat naprawią, bo serwis ma przyjechać dopiero jutro po południu... Hmmm myślałam ,że będziemy miały to już za sobą:-(. Finanse Figuni starcza tylko na wizytę kontrolną, niestety moja Pani doktor nie ma rentgena i muszę po normalnej stawce zapłacić... W końcu ten bazarek dla Fizu będzie - dzięki życzliwości bela51- dzięki Ci:loveu: Rozliczenie na dzień 6 I 2010. Wpłaty stałe (listopad): agata51................................................. 10 zł:loveu: Wpłaty jednorazowe(listopad): gonia66........................................... ........ 30 zł:loveu: Aldrunka.......................................... .........30 zł:loveu: Teresa Borsz............................................. 100 zł:loveu: Dark.............................................. ..........30 zł:loveu: Ihabe i TŻ............................................... .20 zł:loveu: Sąsiadka......................................... .........20 zł:loveu: Jasza............................................. ..........10 zł:loveu: Wpłaty jednorazowe (grudzień) JOMA.............................................. ........50 zł:loveu: madcat1981........................................ .... 10 zł:loveu: bico.............................................. ...........50 zł:loveu: Wpłaty stałe: agata51.....................................................10 zł:loveu: Środki przekazane przez Ihabe: Środki ze skarpety Figuni:...................... 181 zł Przelew ze skarpety Gliwickiej:............... 199 zł ( do zwrotu) =============================================== Razem .......................................... 730 zł Wydatki: 1.) Koszt tylko operacji 550 zł i ubrano 30 zł= 580 zł Figa już jest ma minusie i niestety to nie ostatnie wydatki teraz:-(:-(:-(.... najgorsze ,że trzeba zbierać już na następną operacje... 2.) Podkłady higieniczne Seni Soft 5 sztuk 7,90 zł 3.) Rivanol - mam (przynajmniej tyle) ======================================= 2.) Koszty opieki po operacyjnej.... 50 zł (zapłaciłam tylko za koszt leków,materiałów,opatrunków , moja Pani Doktor nie wzięła złotówki za wykonanie, a na zastrzyki to nawet do Niej do domu w niedziel jeździłam ) 3.) Fiprex (kropelki na odpchlenie)- 22 zł Razem : [SIZE=5]659,90 zł Obecny stan konta Figi [SIZE=2]a czekają nas kolejne zabiegi i jeszcze jedna operacja.... 720 zł -659,90 zł =plus 70,10 zł Będzie: Deklaracje jednorazowe: Agnieszka88 (po 30 listopada)........ zł? a.piurek (po 30 listopada).............. zł? ============================= razem ............................. ? Quote
J_ulia Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Niestety Figa jeszcze nie dojechał do weta... wstyd mi bardzo. Moja Colina poważnie zachorował i musiałam w pierwszej kolejności się nią zając... Figa pojedzie do dr Kolorygi w poniedziałek , albo wtorek najdalej ... choćbym miała na głowie stanąć i się rozdwoić... Rzeczy na bazarek dotarły do beli51 i na dniach będzie. Koszt operacji to ok 350 zł + prześwietlenie 40 zł + badanie histopatologiczne... Quote
bela51 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Serdecznie zapraszam na bazarek książkowy dla Figusi ! http://www.dogomania.pl/threads/177415-KsiAE-A-ki-na-operacjAE-Figi-do-dnia-17-01-2010-godz-23-00?p=13866084#post13866084 J_ulio odetkaj skrzynke.! Quote
J_ulia Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 [quote name='bela51']Serdecznie zapraszam na bazarek książkowy dla Figusi ! http://www.dogomania.pl/threads/177415-KsiAE-A-ki-na-operacjAE-Figi-do-dnia-17-01-2010-godz-23-00?p=13866084#post13866084 J_ulio odetkaj skrzynke.! Dziękuje :):):):) Już odetkałam!:oops: Quote
bela51 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/177556-Perfumy-Cacharel-i-inne-fanty-na-operacjAE-Figi-do-20-01-2009?p=13877354#post13877354 Zapraszam na kolejny bazarek dla Figuni ! Quote
J_ulia Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Fizia była kontroli.... i wizycie przedoperacyjnej.... Kochane Cioteczki i Wujkowie jest dobrze... PŁUCA CZYSTE- co przy zmianach nowotworowych jakie miał jest prawie cudem, serduszko w porządku, mięśnie się odbudowują :):):) Przeżyłam chwilę grozy ,gdy po pierwszym zdjęciu usłyszałam ,że coś tam jest... myślałam ,że mi serducho stanie... ale drugie zdjęcie wykazało ,że to tylko cienie były... Figuna za dwa tygodnie będzie miał operacje wycięcia pozostałych guzów... a za 6 tygodni jeszcze jedno RTG... Za wizytę zapłaciłam 65 zł Czyli na kocie Fizi na chwilę obecną jest .... 70,10 zł - 65 zł = 5,10 zł ;( Quote
Odi Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Właśnie zapoznałam się z historią Fizi. Dostała uśmiech od losu w Twojej Osobie Julio:loveu: Czy coś wiadomo o pozostałych Pieskach z byłego domu Fizi? Quote
J_ulia Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Odi napisał(a):Właśnie zapoznałam się z historią Fizi. Dostała uśmiech od losu w Twojej Osobie Julio:loveu: Czy coś wiadomo o pozostałych Pieskach z byłego domu Fizi? Witam na wątku Fiziołka. Aga i Łacia są już we własnych domkach :) tylko Okruszek jeszcze czeka ;(. Ma ogłoszenia, może w końcu i do niego los się uśmiechnie ... Quote
J_ulia Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 bela51 napisał(a):Jakie wieści po wizycie u weta ? J_ulia napisał(a):Fizia była kontroli.... i wizycie przedoperacyjnej.... Kochane Cioteczki i Wujkowie jest dobrze... PŁUCA CZYSTE- co przy zmianach nowotworowych jakie miał jest prawie cudem, serduszko w porządku, mięśnie się odbudowują :):):) Przeżyłam chwilę grozy ,gdy po pierwszym zdjęciu usłyszałam ,że coś tam jest... myślałam ,że mi serducho stanie... ale drugie zdjęcie wykazało ,że to tylko cienie były... Figuna za dwa tygodnie będzie miał operacje wycięcia pozostałych guzów... a za 6 tygodni jeszcze jedno RTG... Za wizytę zapłaciłam 65 zł Czyli na kocie Fizi na chwilę obecną jest .... 70,10 zł - 65 zł = 5,10 zł ;( Wieści były stronę wcześniej ;););) dobre wieści... Quote
Recommended Posts