J_ulia Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Odział szpitalny- za dnia wszystkie stwory w kuchni... Quote
Jasza Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 No, Baton przystojniaczek, nie powiem! A jak się dogadują z Figą? Przyjaźń od początku? Quote
Kisiaraf Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Faktycznie jak w szpitaliku..... Szybkiego powrotu do zdrówka. Quote
J_ulia Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Baton jest przystojny- teraz ... ostatni mi za Niego 400 zł dawali ;), ale ja prędzej nerkę sprzedam niż Jego.. Cztery miesiące temu wyglądał strasznie... zadredowany, zakłaczony, wychudzony, z matową sierścią, zawszony , zapchlony, zagłodzony itd... Wtedy nikt go nie chciał...:diabloti: Jeśli chodzi o układy psio- psie u mnie to jest ŚWIETNIE. Colina to szefowa.. ale szefowa litościwa . Jeden raz tylko klapnęła Figę zębami, gdy ta postanowiła jej jedzenie ukraść... ale to nic groźnego na szczęście nie było i zdarzyło się na początku znajomości.... A tak... razem na spacerki z Figunią chodzą, razem do bramy biegają (tzn. one siedzą , a Baton biegnie sprawdzić na co szczekaja- spryciule), zawsze razem na podwórko wychodzą, razem żebrają u najsłabszego ogniwa (patrz mój tata). Hierarchia jest zachowana, Colina pierwsza dostaje michę, smakołyk , mizianie... więć Colinak nie ma potrzeby ... ustawiania koleżanki... ba, nawet ją broni. Raz na spacerze gdy pies sąsiadów zaczął na Figunie warczeć to Colina koazał mu wymownie ,że na jej członków stada się nie warczy... Piesek bardzo szybko do właściciela wracał , aż się kurzyło... Z Batonem to kumple, mogą razem spać , do czego Cola się nie zniża:cool3:, jeść , miziać... Baton to gentlemen ... Za to moje koty są w Fizi- Mizi zakochane to jedyny pies który pozwala mi się do siebie przytulać... bardzo lubią spać przytulone do Niej... a jedzenie w misce Fgi jest zawsze lepsze... chociaż ostanio kobieta zaczeł bronić miski... wiecie jak Ona szczeka...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: sopranem... Figunia chyba niedosłyszy, a przynajmniej nie słyszy niskich dźwięków... Quote
J_ulia Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Figuniu po raz kolejny pomóż kolegom , którzy jeszcze są w niebezpieczeństwie ,grozi im realne niebezpieczeństwo ,że zostaną uśpieni... za NIC Kto może niech zajrzy , a kto może niech... pomoże... Schron albo uśpienie! Właścicielka chora psychiczne, deklaracje na CITO potrzebne!!!! http://www.dogomania.pl/threads/1743...-CITO-potrzebn Quote
Jasza Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 A Colin to kto? Bo już się pogubiłam trochę... Quote
J_ulia Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Colina to moja 12-13 letnia sunia mix. owczarka niemieckiego z owczarkiem colli ze schronu w Tychach. Pojawia się na wcześniejszych spacerowych fotach :) Mam swoje dwa psy Coline i Batona :) Quote
madcat1981 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Obiecywałam wpłatę w grudniu i już mogę wpłacić. Poproszę tylko numer konta :) Quote
bico Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 doczłapałam tu wreszcie ponownie:oops: Cieszę, się, że operacja się udała i Figunia - grzeczny pacjent, wraca pod dobrą opieką do zdrówka:multi::loveu::multi: szkoda, że niebawem czeka ją druga operacja, ale trzeba ją zrobić dla dobra suni, by choroba jej nie nękała... obiecałam dorzucić grosik, więc poproszę o numer konta na pw, wyślę 50 zł;) Quote
J_ulia Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 bico napisał(a):doczłapałam tu wreszcie ponownie:oops: Cieszę, się, że operacja się udała i Figunia - grzeczny pacjent, wraca pod dobrą opieką do zdrówka:multi::loveu::multi: szkoda, że niebawem czeka ją druga operacja, ale trzeba ją zrobić dla dobra suni, by choroba jej nie nękała... obiecałam dorzucić grosik, więc poproszę o numer konta na pw, wyślę 50 zł;) Dziękuje :) Figunia również ... już wysyłam :) Quote
J_ulia Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Doszła wpłata 10 zł od madcat1981 :) Figa była u weta... ranka w dwóch miejscach zaczęła brzydko się goić.... ;( ale nie damy się... o wina Figunie tzn. kobietka tak się ostanio dobrze czuje ,że najchętniej cały czas by biegała... i po schodach próbuje chodzić... tata własnie bramki montuje na schodach ,żeby Figunia poniechał swoich eskapad po nich... Całość zabiegów po pooperacyjnych, nie przekroczy 50 zł czyli zapłacimy tylko za materiały tzn. leki i opatrunki :) Quote
J_ulia Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Doszła wpłaty: bico- 50 zł :multi::multi: Joma- 50 zł:multi::multi: Quote
J_ulia Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Rozliczenie na dzień 1 XII 2009. Wpłaty stałe (listopad): agata51........................................... ....... 10 zł:loveu: Wpłaty jednorazowe(listopad): gonia66........................................... ........ 30 zł:loveu: Aldrunka.......................................... .........30 zł:loveu: Teresa Borsz............................................. 100 zł:loveu: Dark.............................................. ..........30 zł:loveu: Ihabe i TŻ............................................... .20 zł:loveu: Sąsiadka......................................... .........20 zł:loveu: Jasza............................................. ..........10 zł:loveu: Joma.........................................................50 zł:loveu: bico...........................................................50 zł:loveu: madcat1981...............................................10 zł:loveu: ======================================= 350 zł Środki przekazane przez Ihabe: Środki ze skarpety Figuni:...................... 181 zł Przelew ze skarpety Gliwickiej:............... 199 zł ( do zwrotu) =============================================== Razem .......................................... 730 zł Wydatki: 1.) Koszt tylko operacji 550 zł i ubrano 30 zł= 580 zł Figa już jest ma minusie i niestety to nie ostatnie wydatki teraz.... najgorsze ,że trzeba zbierać już na następną operacje... 2.) Podkłady higieniczne Seni Soft 5 sztuk 7,90 zł 3.) Rivanol - mam (przynajmniej tyle) ======================================= Razem : [SIZE=5] 587,90 zł Obecny stan konta Figi [SIZE=2]a czekają nas kolejne zabiegi i jeszcze jedna operacja.... 730 zł -587,90 zł =plus 142,10 zł Będzie: Deklaracje jednorazowe: Agnieszka88 (po 30 listopada)........ zł? a.piurek (po 30 listopada).............. zł? Quote
agata51 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Jak dobrze, że jesteśmy na plusie, Figuniu! Quote
J_ulia Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Figunia w poniedziałek miała ściągnięte szwy :). Ran pooperacyjna bardzo ładnie się zagoiła :). Za dwa tygodnie zabieram ja na kontrolne prześwietlenie płuc... i trzeba umawiać drugą operacje... na wycięcie pozostałych guzków... ;( całe szczęście w porównaniu z tym co już przeszła to będzie "mały pikuś"... Za opiekę pooperacyjną, codzienne zastrzyki, zmiany opatrunku zapłaciłam 50 zł.... ps: Figunia już nie chce gotowanego jedzenia... całkowicie przestawiła się na suchą karmę... a mówiłam ,że tego dokonam ;) Quote
gonia66 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Zajrzyjcie tu dziewczyny i blagam cos wymyslcie, cos podpowiedzcie..ten dziadzio .nie ma czasu..uspia go lada dzień..:(ja już nie mam sił....nie wiem jak pomóc:(:(:(http://www.dogomania.pl/threads/175143-stary-jak-A-WIAT-maleA-ki-A-wiat-nie-ma-juA-ani-chwili Quote
gonia66 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='J_ulia'] ps: Figunia już nie chce gotowanego jedzenia... całkowicie przestawiła się na suchą karmę... a mówiłam ,że tego dokonam ;)[/QUOTE] Jak tego dokonalas dziewczyno???Czego ja juz nie wymyslam..atu zero..jak nie ugotuje to 2 dni chyba nawet moze nic nie jesc..i mnie przetrzyma(a miseczka z sucha stoi nietknięta) Quote
J_ulia Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='gonia66']Jak tego dokonalas dziewczyno???Czego ja juz nie wymyslam..atu zero..jak nie ugotuje to 2 dni chyba nawet moze nic nie jesc..i mnie przetrzyma(a miseczka z sucha stoi nietknięta)[/QUOTE] Figunia to mój trzeci pies niejadek, którego na suchą karmę przestawiłam... Przy 4 psach w domu w tym 3 dużych gotowanie ... zajęłoby mi większa cześć życia... hehe... Z Figą był o tyle większy problem, że ona głównie karmiona była chlebem, ziemniakami, tanim puszkami rybnymi i psim, resztkami ze stołu... Nie wiedział co to suche... było fujjj... Przestawienie jej zajęło mi ok 5 tygodni , ale się udało... To ,że Figunia miała bardzo duże pokłady tłuszczyku do zrzucenia, powodowało ,że nie martwiłam się ,że dziewczynka mi z głodu padnie... Zaczęłam od podawania jej samych puszeczek, stopniowo dodając do nich po parę ziarenek suchego jedzenia (wcześniej zostawiałam na godzinkę lub dwie ,żeby suche przeszło trochę puszką). Tak samo robiłam z wątróbką i kurczaczkiem , które Figa uwielbia tzn. kurczaka/ wątróbkę mieszałam bardzo dokładnie z suchym i polewała wywarem na którym gotowałam mięso... zostawiała na 1-2 h. Stopniowo zwiększałam racje suchego. Na początku Figa wybierał wszystko co nie była sucha karmą... ale do czasu... Powoli zwiększałam racje suchego i zaczynały się strajki głodowe... a że jestem zwolennikiem poglądu ,że jak nie chcesz to nie jedz... to Figunia wkrótce się przekonała, że jak po 15 minutach miseczka nie jest wyjedzona do czysta to znika i pojawia się dopiero wieczorem znowu na 15 min... Po 3 dnia nagle suche okazało się ... do zjedzenia, po 4 już nawet uznała ,że jest dobre... po 10 dniach Figa już jadła tylko suche, a gotowane zrobiła się fuj... Nauczyła ją też jeść psie przysmaki... na początku nie wiedział do czego one służą... a teraz chrupie aż miło... Fidze najbardziej Profilium z suchych karm smakuje... kupiłam jej po 10 gram z 8 rodzajów karm i sprawdzałam , która jej najbardziej podchodzi... Ps: miałam już to dawno napisać... u Nas Fiunia został przechrzczona na Fizię... Fizia- Miza, bo ma taki wyraz pyszczka jak żebra albo coś chce. Przekrzywia łepek , podnosi uszka , a przez to , że ma troszkę wytrzeszcz oczu... wygląda to komicznie... Quote
J_ulia Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [LEFT][SIZE=5]Rozliczenie na dzień 12 XII 2009. [/SIZE] [/LEFT] [U]Wpłaty stałe (listopad):[/U] agata51........................................... ....... 10 zł:loveu: [U] Wpłaty jednorazowe(listopad): [/U]gonia66........................................... ........ 30 zł[U]:loveu: [/U]Aldrunka.......................................... .........30 zł[U]:loveu: [/U]Teresa Borsz............................................. 100 zł[U]:loveu: [/U]Dark.............................................. ..........30 zł:loveu: Ihabe i TŻ............................................... .20 zł[U]:loveu: [/U]Sąsiadka......................................... .........20 zł[U]:loveu: [/U]Jasza............................................. ..........10 zł[U]:loveu: Wpłaty jednorazowe (grudzień) [/U]JOMA......................................................50 zł:loveu: madcat1981............................................ 10 zł[U]:loveu: [U]bico.........................................................50 zł:loveu:[/U] Ś[/U][U]rodki przekazane przez Ihabe[/U]: Środki ze skarpety Figuni:...................... 181 zł Przelew ze skarpety Gliwickiej:............... [COLOR=Red]199 zł [SIZE=4]( do zwrotu)[/SIZE][/COLOR] =============================================== [SIZE=4]Razem [/SIZE]..........................................[B] 720 zł[/B] [B][U] Wydatki:[/U][/B] [SIZE=5] 1.) Koszt tylko operacji 550 zł i ubrano 30 zł= [COLOR=Red][U]580 zł[/U] [/COLOR][/SIZE] Figa już jest ma minusie i niestety to nie ostatnie wydatki teraz[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG].... najgorsze ,że trzeba zbierać już na następną operacje... [SIZE=4] 2.) Podkłady higieniczne Seni Soft 5 sztuk 7,90 zł 3.) Rivanol - mam (przynajmniej tyle) ======================================= 2.) Koszty opieki po operacyjnej.... 50 zł (zapłaciłam tylko za koszt leków,materiałów,opatrunków , moja Pani Doktor nie wzięła złotówki za wykonanie, a na zastrzyki to nawet do Niej do domu w niedziel jeździłam :evil_lol: ) 3.) Fiprex (kropelki na odpchlenie)- 22 zł Razem : [SIZE=5][COLOR=Red]659,90 zł Obecny stan konta Figi [COLOR=Black][SIZE=2]a czekają nas kolejne zabiegi i jeszcze jedna operacja....[/SIZE][/COLOR] [COLOR=Black] 720 zł -659,90 zł =[COLOR=Red][SIZE=6]plus[/SIZE][/COLOR] [COLOR=Red][SIZE=6]60,10 zł [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE] Będzie:[/SIZE] [U]Deklaracje jednorazowe:[/U] Agnieszka88 (po 30 listopada)........ zł? a.piurek (po 30 listopada).............. zł? ============================= razem tylko ze [U]zdeklarowanych konkretnie[/U]:............................. ? Quote
J_ulia Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Niestety nie mam dobrych wieści. Musze jutro Figę do weta zabrać. Zauważyła dzisiaj przy czesaniu, że Figuni koło ogona zaczęła garściami wypadać sierść, a miejsce to jest bardzo mocno zaczerwienione i zaognione ( obszar ok 10 cm)... Może to nic poważnego , ale trzeba to koniecznie sprawdzić. Quote
Recommended Posts