Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest pies polujący nie widzisz Brysiu:evil_lol:
Zaczajony tygrys ukryty smok czyli polowanie na bażanta:diabloti:

Kupiłam Figusi 4 puszeczki Animodo dla staruszków na spróbowanie i podobno je uwielbia, więc domawiam następnych 10 sztuk.
Rozliczę to na wątku Gliwickim co?

Posted

[quote name='iwona213']Iwonko Figa ma na swoim koncie 175 zł od Stivka (było 155zł ale doszła jeszcze wpłata 20 zł), Brysio zbierała na Stivka.[/QUOTE]

No moja kochana Iwonko to proszę wpisać w pierwszym poście:loveu::loveu::loveu:
To super wiadomość. To ja prześlę rachunek do Ciebie ( zeskanowany) po umieszczenia na watku jako rozliczenie.:loveu::loveu:

ps

Jak się czujesz kochana?

Posted

Figunia nie jest smutna, to mina myśliciela.... ona uwielbia usiąść sobie na trawce i patrzeć w dal..:eviltong:. Przychodzi do mnie trąca łapka i pyszczkiem i domaga się głaskania. Jak jestem w domu na parterze to chodzi za mną jak cień nawet do łazienki;). Troszeczkę schudła i nabrała kondycji:p, wiecie jakiego dostaje przyspieszenia jak za spacerku do domu wracam:evil_lol:. Robi się z niej też pies podwórkowy, bardzo lubi siedzieć na ganku i wychodzić sobie na dwór razem z moją wesołą gromadką... wczoraj jak moje futra szczekały na intruza przy bramie, co ja słyszę... cichutkie niewyraźne , ale zawsze hau hau Figuni:multi:. Bardzo się z moim Batone i kotka Malutką ( nawet spały razem dzisiaj, niestety nie mam zdjęcia, bo baterie siały:angryy:) polubiły. Bardzo tez lubi chodzić z moim tata do garażu, ja coś robi przy aucie to grzecznie sobie siada w kąciku (ma tam materacyk) i mu asystuje. Kochany pies:eviltong:.
Ze schodów już sama schodzi , ale wchodzenie,,, zawsze musi ktoś za windę robić hehe..
Je puszeczki wymieszane z suchym bez problemu... będę jej powoli proporcje zmieniać, żeby ją na suche przestawić, jest na dobrej drodze...:diabloti:

ps: mam nadziej , że Iwonko wszystko dobrze

Posted

[quote name='ihabe']No moja kochana Iwonko to proszę wpisać w pierwszym poście:loveu::loveu::loveu:
To super wiadomość. To ja prześlę rachunek do Ciebie ( zeskanowany) po umieszczenia na watku jako rozliczenie.:loveu::loveu:

ps

Jak się czujesz kochana?[/QUOTE]

już wpisuje, zapomniałam ze to mój wątek :p ostatnio jakoś niemyśląca jestem... dziś już czuje się dobrze, dziekuję :)

Posted

A dobrze, korzysta ,że nie ma mamy i na kanapie się rozłożyła... będę musiała usunąć tylko dowody zbrodni w postaci kłaczków przed powrotem mamy do domu... ja i te moje miękkie serce...;)
z dziewuszką lepiej , kondycyjkę sobie wyrabia, troszkę schudła, tylko niestety nie na tyle ,żeby jeszcze po schodach chodzić, a może po prostu jej się nie chce:evil_lol:. Staje przy schodach i tak długo podszczekuje , aż ktoś nie przyjdzie i jej nie wniesie:diabloti: spryciula.. szczególnie tata ma do niej słabość...:eviltong:kobieta w końcu...

W poniedziałek do weta uff... aż się boję , ale jestem dobrej myśli:mad:..

Posted

Witam, wróciłam właśnie od weta. Mam troszkę DOBRYCH wiadomości:loveu:.
Figunia dobrze zareagowała na theranecron, dostał dzisiaj drugą dawkę i w sobotę najwcześniej może mieć przeprowadzony operacje. Sunia schudła całe 350 gram:razz: czyli waży 14,950 kg. Poprawiła się kondycyjnie:multi:.

Mam też trochę mniej dobrych wieści;
Moja Pani wet dzwoniła do weta schroniskowego i razem stwierdzili ,że Figa nie ma szans na wybudzenie się z narkozy normalnej, a tylko taka jest tam dostępna. Dalego musi być operowana na nasz koszt gdzieś indziej:shake: dlatego nie pozostaje nic innego tyko ZBIERAĆ:mad:. A czas jest tu bardzo ważny...

Zapłaciłam... 00,00 zł:evil_lol: tylko mam się pokazać z Figunią na zdjęcie szwów po szczęśliwie zakończonej operacji.

Posted

ODWIEDZMY, ODWIEDZAMY,CODZIENNIE ŚLEDZIMY WIEŚĆI.

KTO MOŻE TAKĄ OPERACJ PRZEPROWADZIĆ Z TA EKSTRA NARKOZĄ ILE TO AMA KOSZTOWAĆ, TRZEBA ZAPYTAĆ PANI BASI , MOŻE DR. RENATA.

USTALICIE TERMIN I KOSZT BO TRZEBA KASKĘ ZBIERAĆ SZYBKO. ILE TAK ORIENTACYJNIE MOŻE TAKA OPERACJA KOSZTOWAĆ?

POZDRAWIAM.:loveu:
P.S JUZ ZAPYTAŁAM, DOBRY SPECJALISTA JEST W CHORZOWIE NA UL. BATOREGI Z TYT. DOKTORA, ORTOPEDA I CHIRURG. TRZEBA SIĘ JESZCZE DOWIEDZIEĆ ILE TO KOSZTUJE I JAKIE SĄ SZANSE.

Posted

Figuna ma już zamówioną wizytę przedoperacyjną u dr Klorygii w Dąbrowie Górniczej. Mają ta świetny sprzęt, fachowy personel, rozsądne ceny i super weta:loveu:. Będzie miał zrobione zdjęcie rtg i morfologie, w sobotę będzie też pani anestezjolog , która będzie musiał zobaczyć Figunię i zadecydować jak podać narkozę, bo jak to określiła moja pani wet w rozmowie ze schroniskowym weterynarzem "sunia na sam widok tradycyjnej narkozy wyciągnie kopytka":-(. Operacja wycięcia guzów i listwy mlecznej , ze sterylizacją to ok 300-500 zł (zależy wszystko od środków jakie będą musiały być podane) , dokładne koszta będę znała w sobotę. Muszę porozmawiać z Ihabe ile dokładnie Figunia ma pieniążków. Poczynimy wtedy dalsze kroki...

Posted

Przepraszam za jakość, ale foty robione są telefonem komórkowym...

Ranny spacerek... Ja już chyba pisałam jak Fizia-Mizia lubi wszelkiego rodzaju wysoka trawę i haszcze, obowiązkowo musi w nie wejść , a najlepiej położyć się w nich i podumać...nie inaczej było dzisiaj:eviltong:

Te jej minki...:loveu: