iwona213 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 10 letnia Figa trafiła do schroniska kilka dni temu, ok 10 października po śmierci swojej Pani. Nie byla jedynym psem owej Pani, była jedną z czterech... 2 pozostałe sunie i 1 piesek są dużo młodsze ok 4-5 lat więc mają większą szansę na domek, mimo że są równie przerażone jak Figa. W tym tygodniu Figa ma mieć dokładne badania, po których się okaże czy guz jest operacyjny. Figa całe życie spędziła w domu, nie potrafi się odnaleźć w schronisku. Jeśli okaże się że można Fige operować, bardzo pilnie potrzebny dt, żeby po operacji dochodziła do siebie w domowych warunkach... Najmustniejsze jest to że Pani miała rodzine, jednak wszystkie psy wylądowały w schronisku... banerek zrobiony przez kisiaraf - dziekuję :loveu: Figa ma na swoim koncie 175 zł, kwota przeniesiona ze skarpety Stivka który odszedł za TM kontakt w sprawie adopcji tel. 790 222 779 mail. iwona213@konto.pl mail. zaadoptuj.zwierzaka@wp.pl wspólne allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=793542593 Figa ogłoszona na: Morusek.pl Petsy Mammisia Adopcje.org Cafeanimal (tam jest też Aga) mojpupil.pl przygarnijzwierzaka.pl e-zwierzak.pl petworld.pl nasipupile.pl Quote
iwona213 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 pozostałe pieski które mieszkały z Figą i straciły swoją Panią... Łacia Okruszek Aga Quote
ihabe Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 och serduszka Wy moje:-(:-(:-( Śliczne są wszystkie ale Figa taka bidulka:-(:-( Szukam DT Quote
Kisiaraf Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Jestem na wątku może się jakoś przydam :) Quote
malagos Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Cudne, i te oczy takie przerazone...jak one sobie poradzą, biedulki :shake: Quote
iwona213 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 najlepiej radzi sobie aga, reszta jest bardzo przerażona :( Quote
ihabe Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 też bym była przerażona:-(:-(:-(:-( Male nstwa trzymajcie się, jesteśmy z Wami a i w schronie macie takie wielkie serduszka ludzi:loveu: Quote
Brysio Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 o matko jakie biedulki, musimy znalesc im domki:-( Quote
ihabe Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Na cito więcej zdjęć i allegro robimy. To są domowe psiaki więc powinno pójść szybko ale musimy miec więcej zdjęć:-(:-( Quote
iwona213 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Iwonko mysle ze dopiero w sobote w schronie jej zrobimy nowe zdjęcia :roll: rozmawiałam z Julią do której podałaś mi nr tel, jutro mam dostać odpowiedź czy rodzina zgodzi się zabrać suńke na dt... trzymajmy kciuki, jutro do 17 mam mieć odpowiedź... dziekuję Ci Iwonko za namiar, skąd Ty bierzesz te domki ;) Julia jest superaśna, taka psiara jak my wszystkie, mogłabym z nią gadać i gadać o psach aż telefon robi się gorący hehe ;) Quote
Kisiaraf Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Banerek dla Figuni: powodzenia Malutka niech "ktoś Ci poukłada życie", które tak się rozsypało.... Quote
iwona213 Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 dziekuję Krysiaczku :loveu::loveu::loveu: Quote
iwona213 Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 no i mam cudne wieści, dzwoniła Julia, rodzina zgodziła się przyjąć Fige na dt, jutro Figa ma jechać na prześwietlenie, wieczorkiem będę rozmawiała z Basią więc dowiem się czy i kiedy ewentualnie mała będzie operowana. Bardzo się cieszę, Ihabe dziekuję za namiar do Julci. A Julci i jej rodzinie dziękuję z całego serca za kąt dla tej skrzywdzonej istoty... na początek potrzebujemy pieniądzy na zakup karmy dla Figi, karma musi być odchudzająca, bo Figa jest strasznie gruba... a może przerzucimy skarpete Stiwka na Fige?? byłoby na start jakies 150 zł, co wy na to?? Quote
J_ulia Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [FONT="]Witam wszystkich serdecznie, to u mnie Figa ma zapewniony domek tymczasowy. Do towarzystwa zaś dwa psy i trzy koty:cool1:. Mam tylko nadzieje, że się dogadają, chociaż nie przewiduje większych komplikacji, bo oprócz najstarszego kocura wszystkie pozostało są raczej tolerancyjne -cóż nie mają wyjścia:p. Sąsiedzi, co prawda stwierdzą, że już do końca nam odbiło, ale kto by się nimi przejmował:eviltong: . Rozmawiałam dzisiaj z moją wspaniałą panią weterynarz ( przy okazji jak byłam ściągać szwy mojemu Tośkowi) na temat Figi. Pani dr powiedziała, jeżeli suncia będzie miała do wykonania rutynowe zabiegi (np. zmian opatrunków czy wyciąganie szwów) to ma je u Niej gratis. Jeśli trzeba będzie coś wykonać na szybko, a nie będzie można dojechać do Gliwic to zając Ją- za symboliczną cenę. Czekamy już na pieska i mamy nadziej , że guzki Figi okażą się nie groźne. Pozdrawiam J_ulia [/FONT] Quote
iwona213 Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 witamy serdecznie i dziekujemy za wszystko :loveu: Figa właśnie jest na prześwietleniu, jak tylko bedzie coś wiadomo dam znać. Chciałabym żeby pojechała do Was jaknajszybciej :loveu: Figa ogłoszona przez sąsiadke zmarłej Pani na: Morusek.pl Petsy Mammisia Adopcje.org Cafeanimal (tam jest też Aga) mojpupil.pl przygarnijzwierzaka.pl e-zwierzak.pl petworld.pl nasipupile.pl Quote
J_ulia Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Jak tam po konsultacji u drugiego weta? Potwierdził opinie pierwszego? Ps: dobrze mieć taką sąsiadkę , która nie przeszła obojętnie obok tych piesków i okazał im serca i zainteresowanie, czego nie zrobiła niestety rodzina właścicielki, której tylko na mieszkaniu zależało:shake:. Quote
iwona213 Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 niestety nie wiem, nie rozmawiałam dzisiaj z Basią Quote
Kisiaraf Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Figunia już lada momencik trafisz do cudownego domku, a potem już tylko DS..... Quote
iwona213 Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 wspólne allegro psiaczków http://www.allegro.pl/show_item.php?item=793542593 Quote
J_ulia Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Wszystko na przyjazd Figuni przygotowane, po długich debatach na temat posłania, został jej przyznany na wyłączy użytek niski fotel i puchaty kocyk. Miski też są, a obróżka i smycz już czekają. Teraz tylko mam nadziej ,że szybciutko się domek stały znajdzie:p Quote
Brysio Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 o kurcze jakie wspaniałe wieści:multi::multi::multi: nie ma człowieka 2 dni a tu takie prezenty:loveu::loveu::loveu: Quote
J_ulia Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Witam, Figa już u nas. Została zaakceptowana bez problemowo przez moje stado. Psy obwąchały i zaakceptowały od razu, koty siedzą na szafie i obserwują :roll:. Suńca na chwile obecną ma posłanko w kuchni , ale z uporem maniak pcha się na kanapę... :evil_lol: Była 4 razy na spacerku, bo strasznie dużo pije , jeść nie chce na razie , ale w jej przypadku to akurat najmniejszy problem, bo z 8 kilo to ona zrzucić musi - jak nie więcej.(Ledwo się rusza, a właściwe toczy.... ) Inaczej nie będzie mogła być operowana , a przy guzach to trzeba szybko działać:-( Jutro kąpiel, w poniedziałek do weta obciąć pazurki i drugi raz odrobaczyć... Zdjęcia wkleja wkrótce.:cool3: Quote
Kisiaraf Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Figunia czyli już w raju:multi: Pamiętaj bądź grzeczna!!!!! Quote
Recommended Posts