Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

10 letnia Figa trafiła do schroniska kilka dni temu, ok 10 października po śmierci swojej Pani. Nie byla jedynym psem owej Pani, była jedną z czterech... 2 pozostałe sunie i 1 piesek są dużo młodsze ok 4-5 lat więc mają większą szansę na domek, mimo że są równie przerażone jak Figa. W tym tygodniu Figa ma mieć dokładne badania, po których się okaże czy guz jest operacyjny. Figa całe życie spędziła w domu, nie potrafi się odnaleźć w schronisku. Jeśli okaże się że można Fige operować, bardzo pilnie potrzebny dt, żeby po operacji dochodziła do siebie w domowych warunkach... Najmustniejsze jest to że Pani miała rodzine, jednak wszystkie psy wylądowały w schronisku...

banerek zrobiony przez kisiaraf - dziekuję :loveu:

Figa ma na swoim koncie 175 zł, kwota przeniesiona ze skarpety Stivka który odszedł za TM

kontakt w sprawie adopcji
tel. 790 222 779
mail. iwona213@konto.pl
mail. zaadoptuj.zwierzaka@wp.pl

wspólne allegro
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=793542593

Figa ogłoszona na:
Morusek.pl
Petsy
Mammisia
Adopcje.org
Cafeanimal (tam jest też Aga)
mojpupil.pl
przygarnijzwierzaka.pl
e-zwierzak.pl
petworld.pl
nasipupile.pl

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iwonko mysle ze dopiero w sobote w schronie jej zrobimy nowe zdjęcia :roll: rozmawiałam z Julią do której podałaś mi nr tel, jutro mam dostać odpowiedź czy rodzina zgodzi się zabrać suńke na dt... trzymajmy kciuki, jutro do 17 mam mieć odpowiedź... dziekuję Ci Iwonko za namiar, skąd Ty bierzesz te domki ;) Julia jest superaśna, taka psiara jak my wszystkie, mogłabym z nią gadać i gadać o psach aż telefon robi się gorący hehe ;)

Posted

no i mam cudne wieści, dzwoniła Julia, rodzina zgodziła się przyjąć Fige na dt, jutro Figa ma jechać na prześwietlenie, wieczorkiem będę rozmawiała z Basią więc dowiem się czy i kiedy ewentualnie mała będzie operowana. Bardzo się cieszę, Ihabe dziekuję za namiar do Julci. A Julci i jej rodzinie dziękuję z całego serca za kąt dla tej skrzywdzonej istoty...

na początek potrzebujemy pieniądzy na zakup karmy dla Figi, karma musi być odchudzająca, bo Figa jest strasznie gruba... a może przerzucimy skarpete Stiwka na Fige?? byłoby na start jakies 150 zł, co wy na to??

Posted

[FONT=&quot]Witam wszystkich serdecznie,
to u mnie Figa ma zapewniony domek tymczasowy. Do towarzystwa zaś dwa psy i trzy koty:cool1:. Mam tylko nadzieje, że się dogadają, chociaż nie przewiduje większych komplikacji, bo oprócz najstarszego kocura wszystkie pozostało są raczej tolerancyjne -cóż nie mają wyjścia:p. Sąsiedzi, co prawda stwierdzą, że już do końca nam odbiło, ale kto by się nimi przejmował:eviltong: .
Rozmawiałam dzisiaj z moją wspaniałą panią weterynarz ( przy okazji jak byłam ściągać szwy mojemu Tośkowi) na temat Figi. Pani dr powiedziała, jeżeli suncia będzie miała do wykonania rutynowe zabiegi (np. zmian opatrunków czy wyciąganie szwów) to ma je u Niej gratis. Jeśli trzeba będzie coś wykonać na szybko, a nie będzie można dojechać do Gliwic to zając Ją- za symboliczną cenę.
Czekamy już na pieska i mamy nadziej , że guzki Figi okażą się nie groźne. Pozdrawiam J_ulia
[/FONT]

Posted

Jak tam po konsultacji u drugiego weta? Potwierdził opinie pierwszego?

Ps: dobrze mieć taką sąsiadkę , która nie przeszła obojętnie obok tych piesków i okazał im serca i zainteresowanie, czego nie zrobiła niestety rodzina właścicielki, której tylko na mieszkaniu zależało:shake:.

Posted

Wszystko na przyjazd Figuni przygotowane, po długich debatach na temat posłania, został jej przyznany na wyłączy użytek niski fotel i puchaty kocyk. Miski też są, a obróżka i smycz już czekają. Teraz tylko mam nadziej ,że szybciutko się domek stały znajdzie:p

Posted

Witam, Figa już u nas. Została zaakceptowana bez problemowo przez moje stado. Psy obwąchały i zaakceptowały od razu, koty siedzą na szafie i obserwują :roll:. Suńca na chwile obecną ma posłanko w kuchni , ale z uporem maniak pcha się na kanapę... :evil_lol: Była 4 razy na spacerku, bo strasznie dużo pije , jeść nie chce na razie , ale w jej przypadku to akurat najmniejszy problem, bo z 8 kilo to ona zrzucić musi - jak nie więcej.(Ledwo się rusza, a właściwe toczy.... ) Inaczej nie będzie mogła być operowana , a przy guzach to trzeba szybko działać:-( Jutro kąpiel, w poniedziałek do weta obciąć pazurki i drugi raz odrobaczyć... Zdjęcia wkleja wkrótce.:cool3: