Jasza Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Miodek już jednego ząbka nie ma...jak straci kolejne to na pewno nic im nie zrobi..najwyżej zaliże na śmierć... Quote
Ewa i flatki Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Przypuszczam, że szczeniak kotom nc nie zrobi, a jeżeli będzie je ganiał to mu "wytłumaczą" :evil_lol:, jak ma się zachowywać dobrze wychowany pies. Jaszo -dla Twojej Mamy wielki bukiet kwiatów, a Tata... niech ją przeprosi :eviltong:: Quote
Jasza Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Mama już dotarła do pracy, kwiaty zobaczyła przez łzy, i dziekuje serdecznie.:loveu: A tata...ja juz przywykłam... Dwa tygodnie po tym jak się wyprowadziłam po ślubie do swojego mieszkania już mieliśmy Reksia.. Quote
Jasza Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Z pieniędzy, które zostały po Iskierce - 20 PLN Mamanabank przeleje na katowickie konto. Może być na szczepienie dla Miodka. Dorzuci ktoś? Ja zrobię bazarek w sobotę! Quote
Jasza Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Teraz to ja czekam ze sciśniętym sercem... Na Javenę, na jej relację z pierwszych chwil Miodka w jej domu. Na Kubę123, na jej relację z podróży... Miodku, bądź grzeczny myszko.... Quote
JOMA Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 A ja powiem w tajemnicy, że kuba123 jak się dowiedziała to przez chwilę się nie zastanawiała czy jechać i pomóc przewieźć szczylka :iloveyou:- no dobra, zastanawiała się ale jaką drogą najlepiej pojechać :cool2::jumpie: Quote
Jasza Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Ja nie znam Kuby, ale już ją lubię!:loveu: A moja mama jest w ciężkim zachwycie!:loveu: Quote
Jasza Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 A ja mam zawinięty w chusteczkę ząbek Miodka! Quote
Javena Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Melduję się..... Przyjechali po 11-ej. Porozmawiałysmy chwilke. Niestety.... MIODEK , JEDNAK ZOSTAŁ OLEM. Na to imie bardziej reaguje i wołam OLO ,ALBO OLUS. :evil_lol: Zapoznałam go z terenem,krótki spacer, i do domu. Jak wpadł ,jak zaczał ganiac. Pierwsze na cel poszły koty.Niestety one się nie dały złapac. Poszalał ,pogryzł swojego misia.Zadowolony jakby chciał tu być od zawsze. :multi:Po godzinie ,chciałam go wziaśc na spacer póki słoneczko i tu szok:angryy: Nie zejdzie ze schodów:shake:Piszczy zaparł sie o wycieraczke sasiada zwalił mu buty ,NIE WIEDZIAŁAM CO ROBIĆ.Miałam wziasc na ręce,ale zrezygnowałam,bo przecież nie będe go ciagle nosić z 4-go pietra. Pomału,pomału ,za każdy schodek głaskałam i jakos z biedą zszedł.:cool3: Przy następnym spacerku powtórka z rozrywki:lol:Nie zejdzie. Znowu głaski ,proszenia itd. Mysle jednak,ze jeszcze ze dwa razy i bedziemy schodzic normalnie. Kolejny szok.- Maz wraca do domu,PIES JAKBY OSZALAŁ:angryy:Szczeka,boi się podejsc.Wziełam go na ręce,zbliżyłam do pana,aby mógł obwachac,pan go pogłaskał,ale trzyma sie od niego z daleka,ciagle powarkujać.:cool3: Teraz siedzi obok mnie i z daleka obserwuje,co ten jegomosć robi?:diabloti::evil_lol:Jesli chodzi o jedzenie ,to Jasza miała racje,pałaszuje co popadnie. Bella była bardziej wybredna.:lol: To na razie tyle.Zdjecia zrobiłam ,wyśle meilem do Jaszy. Trzymajcie kciuki ,coby sie domek znalazł. Piesek naprawdę sympatyczny,tylko troszke trzeba nad nim popracowac,poswiecic czas i czegoś nauczyć. Jest wesoły ,pełen energii.:multi: i posłuszny. Quote
Javena Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Jasza napisał(a):Ja nie znam Kuby, ale już ją lubię!:loveu: A moja mama jest w ciężkim zachwycie!:loveu: Kuba------Bardzo sympatyczna osóbka.:lol: Zresztą ,co tu mówic,ludzie ,którzy kochaja zwierzęta ,sa sympatyczni.Miłość do zwierzat ,to miara naszego człowieczeństwa.;) Quote
Javena Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 AAAAA --Jutro idziemy do weterynarza.Zobacze co mi powie,pewnie trzeba bedzie zaszczepić,odrobaczyc . Oceni w jakim wieku jest szczeniaczek itd.itp.:lol: Quote
maciaszek Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Jaszo (masz zapchaną skrzynkę), proponuję, żeby mamanabank przelała kasę nie na katowickie konto a na konto męża Javeny. Właśnie na szczepienie Ola. Tak będzie prościej, czyż nie? ;) Nie dziwię się, że psina boi się i warczy na facetów, w końcu to facet go katował... :(. Quote
Korenia Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Trzfiłam tutaj z czarnych kwiatków - tragedia :shake: Trzymam kciuki za maluszka :loveu: Quote
majku33krakow Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 ale ludzie potrafia byc wstretni dla zwierzat szok!!!!! Quote
__Lara Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Cieszę się, że Olo trafił już do Javeny :loveu: Właśnie, nie dziwota, że nie lubi mężczyzn... pewnie będzie miał teraz uraz na zawsze. :shake: Quote
Jasza Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Mam zdjęcia!! Mam zdjęcia!! Rozmawiałam z Javeną, no i usłyszałam w zasadzie to co napisała wyżej. Oluś wyglada na zdjęciach na jakiegoś olbrzyma!!:crazyeye: Ciekawa jestem co z tymi łapkami.. Zobaczcie sami, troszkę widać.. Quote
__Lara Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Jaki on ładny :loveu: Możemy już robić ogłoszenia? Quote
Jasza Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Maciaszku, przepraszam :oops:, ale nie wiedziałam czy te pieniądze będą mogły być dla Olusia. Mamanabank przelała 20 PLN już rano na konto katowickie... Javena jutro idzie z małym do weterynarza, na pewno będzie odrobaczony i zaszczepiony przeciwko wściekliźnie. Może Javena dostanie tabletkę na odrobaczenie do domu, bo chyba jednego dnia nie można podać tejże i szczepić. W każdym razie na pewno pieniądze będą potrzebne. Ja w sobotę mogę wystawić bazarek ubraniowy. Mam naprawdę fajne fanty. Ale zanim się coś uzbiera, czy mimo, że OLO nie jest psem z katowickiego schroniska, może liczyć na wsparcie? Ja obiecuję, że zwrócę tym bazarkiem co do grosza. Mam jeszcze aparat fotograficzny , który chcę wystawić, więc na pewno pieniądze zdobędę. Javenko kochana, uściski dla Olusia!1 Spokojnej nocy! Jesteś Aniołem Psim, wiesz?:loveu::iloveyou::sweetCyb::klacz: Jak weterynarz się wypowie, to zaraz startujemy z ogłoszeniami! I prosimy duuuuużo zdjęć!!!:loveu: Quote
leni356 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Uroczy :loveu: Co do łapek - może to krzywica jeśli dostawał byle co do jedzenia albo i nic. Powinien dostać wapno dodatkowo Quote
Jasza Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Malagos chyba, jeśli sie nie mylę też sugerowała krzywicę.. Jutro wet sie wypowie, to bedziemy wiedzieć. Laro, możemy juz startować, a możemy poczekać aż będzie po wizycie..:loveu: Quote
kuba123 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 witam mały w drodze ok mała wpadka - zwrócił kawałek skórki z chleba na dzieci sprawdzony - bawi się i nie okazuje lęku aha i małe sprostowanie- psiak ma na moje oko ponad pół roku, (między 6 a 9 miesięcy) i jeszcze jedno nie wygląda mi to na złamania krzywica mogłaby być miałam kiedyś takiego jamnikowatego psa i też miał takie krzywe łapy spotkałam się już parę razy z takimi psami- właśnie jamnikowatymi-z łapkami jakby lekko przekręconymi do zewnątrz- taka ich uroda była Quote
MartynaP Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 ooooo a jak się ładnie w lustrze przegląda :loveu: Quote
maciaszek Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='Jasza']Maciaszku, przepraszam :oops:, ale nie wiedziałam czy te pieniądze będą mogły być dla Olusia. Mamanabank przelała 20 PLN już rano na konto katowickie...Ok, spoko. Jak kasa dotrze to od razu przeleję ją na konto męża Javeny. Ale zanim się coś uzbiera, czy mimo, że OLO nie jest psem z katowickiego schroniska, może liczyć na wsparcie?No niestety nie bardzo :shake:. Z katowickiego konta wspieramy tylko psy z katowickiego schronu (będące w schronisku/dt/hotelu) lub takie, które miały doń trafić, ale zanim przekroczyły bramę schronu poszły do dt. Przepraszam, ale nie mogę robić wyjątków, bo zasady były jasno określone od początku i trzeba ich przestrzegać, żeby nie zrobił się bałagan. :oops: Ale możemy się np. umówić, że kasę z przesyłek z Twojego poprzedniego bazarku przekażemy na Olo. To razem z kasą przelaną przez mamanabank będzie 55 zł. A nawet trochę więcej, bo do tego doliczę jeszcze kasę za przesyłkę torebki dla _Lary, tylko musisz mi powiedzieć ile :). Może tak być? Quote
Recommended Posts