Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyjeżdżam, jutro wieczorem wracam, będę bez dostępu do kompa, tylko tel. Plejak sie rozładował zresztą.

Przylepkę będzie mozna zabrać najwcześniej za 2 tyg. jak maluchy odstawi od cycka.
Są nowe malizny takie jak Przylepka.
Piszę bo nie pamiętam czy już pisałam, rozmawiałam z kierownikiem przez telefon.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='matrioszka2']Być może jeszcze w tym tygodniu wybiorę się do schronu.Przed południem, około 9.30-10.00.W środę lub czwartek.No chyba, żeby ulewa...[/QUOTE]
O będą nowe zdjęcia :) Asiu ja nie wie jak ty na to czas znajdujesz. Ja mam teraz baaaardzo dużo czasu (zwolnienie lekarskie) i chętnie bym pojechała, bo mnie tam dawno nie było, ale mój organizm odmawia posłuszeństwa i gorączka postanowiła mnie powalić wtedy kiedy akurat ja nie mam na nią czasu :(

Posted

matrioszka2 napisał(a):
A kto tu pisał, że będą nowe zdjęcia ? Hę ?:diabloti:
Przecież wiesz, że mam interes w tym wyjeździe ...:cool3:
Jutro dasz radę ?

No bo pewnie jak zobaczysz te nowe malizny to się nie będziesz mogła powstrzymać i zrobisz im kilka zdjęć :D
Wiem, wiem :) a dzisiaj będę tak jak się umawiałyśmy.

Posted

Dzisiaj odebrałyśmy z Matrioszką naszą małą Negrę. Sunia czuje się dobrze, jest tylko przestraszona całą tą sytuacją. Jak przyjechała do mnie do mieszkania to od razu zjadła trochę chrupek i popiła wodą. Negra została też wykąpana, więc jest śliczna i pachnąca :) Cały czas dopomina się pieszczot i kręci ogonkiem jak ktoś do niej podchodzi się poczochrać. Teraz dla pannicy szukamy dobrego, odpowiedzialnego i kochającego domu! No i mam zdjęcia:

Negruś nie lubi lampy błyskowej w aparacie, więc pozowanie do zdjęć jej nie odpowiada :)

Posted

Jako, że pierwsza (przed as_ko :diabloti:) dorwałam się do kompa, przyleciałam obwieścić Wam radosną nowinę: Negra zdrowiutka, wykąpana - przed godziną dotarła do as_ko.
Byłam, widziałam, zapłaciłam i fakturę na kierownika pobrałam (nie pytajcie ile :mdleje::mdleje::mdleje: i " komu bije dzwon ...").Pojutrze jesteśmy umówieni na rozliczenie.
Dobrze, że zwyciężyliśmy ,ale ... nigdy więcej takich emocji.:wallbash: I takich rachunków.
W przyszłości musimy psa obejrzeć na wszystkie strony, zanim go zabierzemy za bramę schronu.Niestety, nie stać nas na takie akcje, a kierownika w to wrabiać też nie możemy.Chłop honorowy, to i zapłaci.Raz się zdarzyło.I na tym koniec.

As_ko, jak pisałam, to Cię tu nie było.Co to ma być ?!! :mad::mad::mad:Tak wyskoczyłaś , jak tygrys z krzaków !

Posted

[quote name='matrioszka2']Jako, że pierwsza (przed as_ko :diabloti:) dorwałam się do kompa, przyleciałam obwieścić Wam radosną nowinę: Negra zdrowiutka, wykąpana - przed godziną dotarła do as_ko.
Byłam, widziałam, zapłaciłam i fakturę na kierownika pobrałam (nie pytajcie ile :mdleje::mdleje::mdleje: i " komu bije dzwon ...").Pojutrze jesteśmy umówieni na rozliczenie.
Dobrze, że zwyciężyliśmy ,ale ... nigdy więcej takich emocji.:wallbash: I takich rachunków.
W przyszłości musimy psa obejrzeć na wszystkie strony, zanim go zabierzemy za bramę schronu.Niestety, nie stać nas na takie akcje, a kierownika w to wrabiać też nie możemy.Chłop honorowy, to i zapłaci.Raz się zdarzyło.I na tym koniec.
Chyba jednak nie byłaś pierwsza bo nawet fotki już są:cool3:

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Byłam, tylko edytowałam post, bo chciałam efektowne emotikonki powklejać, a tu się wcięła taka Jedna, nooo ...no nie wytrzymie no .....buuuuuu ......

Przepraszam :placz: ja na prawdę nie chciałam być pierwsza!! :evil_lol:
Negra biega po całym domu za moją siostrą bo nakarmiła ją makaronem i teraz chodzi i się upomina bezczelnie żeby jej dać, chociaż chrupki w misce stoją. :lol: Jej ulubionym pomieszczeniem w domu jest zdecydowanie kuchnia.

Posted

Dziewczyny może znacie kogoś kto szuka 2 psów husky? Dzisiaj znaleziono takie dwa zadbane psy w Świdniku.

Wstaw zdjęcia jeśli masz. Może akurat znam z widzenia. Świdnik jest mały.

Posted

as_ko napisał(a):

Dobrymi chęciami to -wiesz - piekło jest brukowane.:mad: Jakbyś nie chciała, to byś zapytała, czy już możesz.O!
Trochę mi żal przechodzi, więc unikniesz kary.:diabloti:
Teraz daj Negrze żółteczko.:lol:

Posted

as_ko napisał(a):
Negra biega po całym domu za moją siostrą bo nakarmiła ją makaronem i teraz chodzi i się upomina bezczelnie żeby jej dać, chociaż chrupki w misce stoją. :lol: Jej ulubionym pomieszczeniem w domu jest zdecydowanie kuchnia.

Potwierdzam, pies jest kuchenny - pilnuje lodówki :) Dostała surowe mięsko mielone i serduszka kurze. Strasznie się pilnuje na spacerach.
Zdrapka warczy na nią jak Negra próbuje wejść do sypialni - pilnuje sypialni, bo Zdrapka to piesek sypialniany :) Także psiaki podzieliły pomieszczenia.
Negra jest u mnie bo As-ko jest chora. Ja z kolei mam termin przyjęcia do szpitala w 2-gim tygodniu czerwca, więc As-ko musi wyzdrowieć, jedna osoba nie da sobie rady z moim całym zwierzyńcem + Negra.

Posted

Jak powiedziałam, gdyby as_ko nie wyzdrowiała, wezmę do siebie Negrę na parę dni. Proszę Was natomiast o pomoc w sprawie Mania, była dziś wizyta, dom jest ok, ale Manio niewykastrowany i ma dziwną brodawkę na łapie, potrzebuje jechać do weta, funia nie ma kiedy.

Posted

[quote name='E-S']Negra jest u mnie bo As-ko jest chora. Ja z kolei mam termin przyjęcia do szpitala w 2-gim tygodniu czerwca, więc As-ko musi wyzdrowieć, jedna osoba nie da sobie rady z moim całym zwierzyńcem + Negra.
Jak dostaje takie pyszności to super jej się powodzi :) Ewo obiecuję Ci, że do czerwca będę już zdrowa i nie będzie żadnego problemu z małą.
Założyłam Negrze jej osobisty wątek: http://www.dogomania.pl/threads/186385-Negra-%C5%9Bliczna-czarna-szorstkow%C5%82osa-suczka-szuka-kochaj%C4%85cego-domku!

Posted

ladySwallow napisał(a):
Jak powiedziałam, gdyby as_ko nie wyzdrowiała, wezmę do siebie Negrę na parę dni. Proszę Was natomiast o pomoc w sprawie Mania, była dziś wizyta, dom jest ok, ale Manio niewykastrowany i ma dziwną brodawkę na łapie, potrzebuje jechać do weta, funia nie ma kiedy.

Przyłączam się do prośby - pilnie potrzebna mobilna osoba, która:

1/ podjedzie po Mańka do hoteliku,
2/ zawiezie do dr Kulika na wcześniej umówiony termin,
3/ odbierze jamniorka po zabiegu
4/ i zawiezie z powrotem do hoteliku, pół dnia z bańki.

Są chętni ???

Posted

AngelikaXD napisał(a):
Wstaw zdjęcia jeśli masz. Może akurat znam z widzenia. Świdnik jest mały.
Nie mam, ale są charakterystyczne bo widać, że są z jednego domu, mają takie same obroże( kolczatki i przeciwpchelne). Założyłam im wątek na zaginionych, żeby tu nie zaśmiecać.

Posted

Dziewczyny, znajdźcie kogoś, komu mogłabym przekazać prowadzenie finansów, dłużej niestety nie dam rady, szczególnie od czerwca. Także proszę o wzięcie to pod uwagę - jeśli nie, przeleję całość na konto funi albo rozdzielę na psy, które mamy pod nowodworską opieką.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Dziewczyny, znajdźcie kogoś, komu mogłabym przekazać prowadzenie finansów, dłużej niestety nie dam rady, szczególnie od czerwca. Także proszę o wzięcie to pod uwagę - jeśli nie, przeleję całość na konto funi albo rozdzielę na psy, które mamy pod nowodworską opieką.

Pewnie będzie ciężko ... nie wiem, czy nie lepiej przelać całości na konto hoteliku Funi i zrobić porządek z deklaracjami, żeby też tam wpływały, chyba, że jest ktoś dyspozycyjny i znajdzie czas na prowadzenie wątku i skarpety i przelewy ?