Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='evel']Polecam Boksery w Potrzebie. Druga fundacja bokserowa jest dość dziwna, ostatnio była niezła jazda w sprawie zamojskiej Tequili ;)

http://fundacja-bokserywpotrzebie.pl/

W opiniach obrywa jedna i druga a prawda pewnie po środku czyli tam gdzie bokser potrzebujący pomocy...
Wiem jedno, że zanim pójdę na wizytę p/a też poproszę o pewne zobowiązanie , bo ostatnio wyszłam na kretynkę a Lublin malutki...

Posted

[quote name='evel']Polecam Boksery w Potrzebie. Druga fundacja bokserowa jest dość dziwna, ostatnio była niezła jazda w sprawie zamojskiej Tequili ;)

http://fundacja-bokserywpotrzebie.pl/

To potwierdzam, nasza suka była "wydawana" przez osobę, która nawet nie była fundacji - a sucz w momencie, gdy ta osoba ja "rezerwowała" dla kilku rodzin, miała już dom.

Posted

ladySwallow napisał(a):
To potwierdzam, nasza suka była "wydawana" przez osobę, która nawet nie była fundacji - a sucz w momencie, gdy ta osoba ja "rezerwowała" dla kilku rodzin, miała już dom.

jakoś brzmi podobnie, ale chodziło o inną bokserkę...

Posted

[quote name='ewajanka']Pan bernardyn raczej starszy, w trakcie leczenia oczu. Dodatkowo coś się się dzieje z tylną łapą, z daleka wygląda na oparzenie ale to co innego. Miał go obejrzeć wet wczoraj.

Paulina
, czy mogłabyś założyć beniastemu wątek... wygląda na to, że bardzo potrzebuje pomocy.

Czy istnieje też możliwość zebrania informacji nt diagnozy weterynarza co do oczu, łap...i ogólnego stanu benia?... wieku?
Ewajanka, dziękuję za dotychczasowe informacje.

Niestety nie mogę dzwonić do kierownika...

Posted (edited)

Paulina_mickey napisał(a):
Ja tak z doskoku ostatnio tylko na chwile wpadam i to nie na wszystkie wątki, bo mam dużo pracy przy obronie, ale chłopakowi założę wątek, czy jest więcej jego zdjeć?

Nie ma narazie więcej fotek. Jak będę w schronie to zrobię mu poza boksem ale dopiero 4 lutego.
Jeśli ktoś wybiera się wcześniej to poprosimy o zdjęcia;)

As_ko co z tym domkiem dla Tobiego. Pisz bom ciekawa.

Edited by ewajanka
Posted

[quote name='Paulina_mickey']Ja tak z doskoku ostatnio tylko na chwile wpadam i to nie na wszystkie wątki, bo mam dużo pracy przy obronie, ale chłopakowi założę wątek, czy jest więcej jego zdjeć?

Dziękuję... wrzuć linka.

[quote name='ewajanka']Nie ma narazie więcej fotek. Jak będę w schronie to zrobię mu poza boksem ale dopiero 4 lutego.
Jeśli ktoś wybiera się wcześniej to poprosimy o zdjęcia;)

...i jeśli jest możliwość zebrania informacji nt diagnozy weterynarza co do oczu, łap...i ogólnego stanu benia?... wieku?...zachowania?

Posted (edited)

To szybciutko poszukamy psiaka podobnego do Tobiego i wszyscy będą zadowoleni.

Cały czas martwie się o tą łaciatą przerażoną suczkę.... tak bardzo żałuje że nie mam warunków aby jej pomóc :(

Edited by ewajanka
Posted

ewajanka napisał(a):
To szybciutko poszukamy psiaka podobnego do Tobiego i wszyscy będą zadowoleni.

Cały czas martwie się o tą łaciatą przerażoną suczkę.... tak bardzo żałuje że nie mam warunków aby jej pomóc :(

i w mnie w głowie siedzi.... Cholerka, dziś przyjeżdza sunia z Kielc, z zaśnieżonej drogi, na gwałt trzeba zabrać bezdomną sunię z pola, spod Ostrołęki z cieczką! a miejsce mam tylko jedno.........

Posted

Wpadłam dziś na chwilę do schronu.
Niestety nikt nie miał dla mnie czasu, bo od rana walczą z awarią wodociągową ( zamarzła woda ).

Nie miałam czasu latać po wszystkich boksach ale: ta suka mix boksera z amstafem poszła do adopcji ( wziął ją jakiś facet który pracuje z takimi przypadkami). Przerażone łaciate dziecko nadal czeka na pomoc. Jeden z pracowników próbuje ją przekonywać do człowieka. Siada i gada do niej, próbuje głaskać. Ale nie oszukujmy się jej potrzebny człowiek na codzień.
Jest nowy pan pies w typie podhalana ok. 1,5 roczny, troszkę nie ufny ale fajny, nie agresywny, przytulasny.
Szczeniąt jest 4, według mnie wygladają lepiej niż ostatnio, fotki jutro. Starszy foksterierek nadal czeka w klateczce.
Zapomniałam zajrzeć do pinczerka i szkockiego, nawet niewiem czy nadal tam są.
Za tydzień będę wolniejsza to pojadę i porobię fotki ewentualnym nowym.
Zdjęcia podhalana wstawię jutro.

Posted

MaDi napisał(a):
Koniecznie wyślij zdjęcia podhalana do fundacji Bono.

Tzn gdzie? Daj linka jak masz.

Kurcze Madi jaki ten duży, brązowy psiak (ten z lubelskiego schronu) jest zaje..... To jest mój faworyt, jak wchodze do schronu to najpierw witam się z nim, jest boski poprostu rewelacyjny. On się cieszy z zainteresowania i nie zwracając uwagi na swoje gabaryty opiera mi swoje przednie łapy na ramionach, hihihihii. Zapieram się wtedy podeszwami o podłoże..... Może go dac na dogi w potrzebie? Myślisz, że się nadaje?

Posted

ewajanka napisał(a):

Kurcze Madi jaki ten duży, brązowy psiak (ten z lubelskiego schronu) jest zaje..... To jest mój faworyt, jak wchodze do schronu to najpierw witam się z nim, jest boski poprostu rewelacyjny. On się cieszy z zainteresowania i nie zwracając uwagi na swoje gabaryty opiera mi swoje przednie łapy na ramionach, hihihihii. Zapieram się wtedy podeszwami o podłoże..... Może go dac na dogi w potrzebie? Myślisz, że się nadaje?

z tego co wiem to on już był posyłany na dogi, ale jest za mało dogowaty :(

Posted

[quote name='ewajanka']Tzn gdzie? Daj linka jak masz.

Dogi odmówiły pomocy, twierdzą że nie jest w typie cóż...szkoda bo ja widzę w nim sporo z doga. Uzo jest ogłaszany ale bez rezultatu.
Ludzie od podhalanów;)http://www.fundacjabono.pl/

Posted

[quote name='MaDi']Musze poszukać zdjęcia jego kufy bo owczarkiem na pewno nie jest;)
Zdjęcia Uzo robione przeze mnie. Może ktoś mógłby mu porobić ogłoszenia?