Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MaDi napisał(a):
Właśnie wysłałam.

Dzięki, dzwoniłam do niej przed chwilą.
Do kierownika też, pies nie został uśpiony... jeszcze... Wyprosiłam o czas. Mam dać znać dziś kierownikowi czy zabierzemy dziadzia.

Posted

malawaszka napisał(a):
dzięki dziewczyny :Rose: rozmawiałam z Teresz i teraz wszystko zalezy od miejsca w szpitaliku i czy kierownik zechce psa przywieźc jeśli będzie miejsce, trzymaj się psiaku!

Rozmawiałam przed chwilą z Teresz, kierownik przywiezie psa na Stefczyka. Zobaczymy co dalej.

Posted

[quote name='fioneczka']wrzuciłam post z bullowatymi na wątki http://www.dogomania.pl/threads/22803-Bulowate-Do-Adopcji-Jeden-W%C4%85tek-Dla-Wszystkich-aktualizacje-str.1-post-1-2-5-8!!!?p=18320045#post18320045 http://www.dogomania.pl/threads/6899-BULLOWATE-DO-ADOPCJI?p=18320043#post18320043

biała sunia ... psychiczne dno :(
a brązowa ... jakie ona ma rany na łapkach :(

Mam dużo więcej zdjęć białej panienki jakby ktoś chciał. Kierownik bardzo prosił o pomoc dla niej i kazał wyciągnąć z boksu do zdjęć.

Posted

[quote name='fioneczka']jeśli możesz wrzuć tu na wątek albo wyślij mi na mail
joanna.k0407@wp.pl

założę im wątek na niebieskim forum ...

jeśli masz więcej info o poszczególnych psiakach to pisz

napisz jak biała zachowuje się w boksie co o niej wiadomo

Wysłałam fotki na maila. Biała suczka przywieziona spod Radomia. Błakała się tam 2 tygodnie, polowała na kury, kozy. Zgłaszana parę razy do różnych instytucji, bez odzewu. Odłowił ją Nowodwór po uśpieniu palmerem ( o ile dobrze zrozumiałam), suka była bardzo agresywna, rzucała się do każdego do twarzy. Na drugi dzień ( fotki z tego dnia właśnie) wyprowadzona do zdjęć na chwytaku była bardzo przerażona, nerwowo rozgladała się wkoło. Kiedy przykucnełam powąchała moją rękę i nadal ją mam. Jest to bardzo młoda suka, napewno po szczeniakach. Narazie jest na izolatkach.
Brązowa suka jest duzo starsza, ma otwarte odleżyny na łapach, na pysku blizny po pogryzieniach, nie wydaje się agresywna. Siedzi sama w małym boksie, być może jest leczona.
Czarna z krawatem bardzo spargniona człowieka, wskakiwała pracownikowi na plecy, lizała po twarzy, mieszka w boksie w wieloma psami i się dogaduje. Bardzo ładnie umaszczona.
Ta grafitowa suka również wysłużona porodami, ma szorstki włos na pysku, śmiesznie się prezentuje. Spokojna, lubi pozowac do zdjęć. Dogaduje się z psami w boksie.
To takie moje spostrzeżenia i co mówią pracownicy.
Jeśli zajdzie potrzeba dowiem się więcej prawdopodobnie w sobotę.

Posted

malawaszka napisał(a):
dzwoniła Teresz - sznaucer w klinice, będzie miał badania, musimy poczekać aż teresz się dowie coś więcej, martwię się i trzymam :kciuki:

No to pierwsze wielkie uffff. Czekam z niecierpliwością i mam nadzieję...:cool3:

Posted

malawaszka napisał(a):
dzwoniła Teresz - sznaucer w klinice, będzie miał badania, musimy poczekać aż teresz się dowie coś więcej, martwię się i trzymam :kciuki:

Ja do niej tez ale niestety nie odbiera. Zaraz zniosę jajko.
Niech go sprawdzą pod kątem tatuażu i chipa.

Posted

cholera a mi zapadła w pamięci ta biała amstaffka,mam nadzieje ,że "się wyciszy"bo pewnie z agresorami radzą sobie w "inny"sposób.
jesli polowała na zwierzeta gospodarskie to może nie dogadywać się np.z kotami czy królikami

Posted

gryf80 napisał(a):
cholera a mi zapadła w pamięci ta biała amstaffka,mam nadzieje ,że "się wyciszy"bo pewnie z agresorami radzą sobie w "inny"sposób.
jesli polowała na zwierzeta gospodarskie to może nie dogadywać się np.z kotami czy królikami

Co masz na myśli?
To raczej pewne,że będzie polowała na inne zwierzęta.

Posted

MaDi napisał(a):
Co masz na myśli?
To raczej pewne,że będzie polowała na inne zwierzęta.

Mój pies poluje na drób i wszelkie ptactwo, a żyje w zgodzie z kotami, więc nie jest to takie pewne ;)

Posted

gryf80 napisał(a):

Ona polowała z głodu.

Posted

domyslam sie,że polowała z głodu.u mnie tez poluja na drób i na obce koty,swoje kociska najlepsze kumple.najbardziej zmartwiło mnie zdanie,że sunia to "psychiczne dno"