Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny -mam prośbę - potrzebuję kogoś kto zrobi bazarek na nowodworskie psiaki- mam kilka fantów, ale czasu nie...- sterylkowa skarbonka juz nie finansuje sterylek - ma pod swoja opieką przytulisko niczym w Rachowie - i bedzie tam wszystko sterylizowac, szczepic itd - tak wiec pozostał mi w klinice na szczescie niewielki dlug po sterylce malamutki ALMY - AZY i czarnulki VIKI.

ALMA została AZĄ po skojarzeniu ze sklepem ...i dziewczyny zmieniły - dostałam sms-a ze jest bardzo grzeczna w domu a szaleje na spacerach . W domu leży, łazi powoli, wącha, raczej nie naprasza sie bardzo o pieszczoty i jest stonowana - na spacerach wywala brzuch w trawie, włącza sie jej piąty bieg, jakby była innym psem. Po wejsciu do domu - przełącznik się uruchamia i jest znowu flegmatycznym misiem...

Jest jeszcze w Lublinie, w piątek jadą do domu - gdzie czeka na nią w salonie wywleczony z garazu fotel... AZA trafiła naprawde fajną rodzinkę ...bardzo sie cieszę - siedziała od listopada - niemalże nie wychodziła z budy...

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co z tą suczką? Czy jest jeszcze w schronie? Czy macie możliwość sprawdzić:
*jej zachowanie na spacerach?
*instynkt na małe zwierzątka (ptaki)?
*zachowanie wobec psów (wiem, uległa - ale coś więcej? Uda się ;)?)
*zachowanie wobec ludzi? W tym dzieci?
*czy lubi sobie powyć? Jak często? W jakich okolicznościach? (gdzieś czytałam, że z REGUŁY jest cicha, ale nie mogę tego znaleźć :P)

https://lh4.googleusercontent.com/-zIKtnPGOads/TeswXVDPK_I/AAAAAAAAFB4/eJBuGN-RMiE/s512/P6040025.JPG

Posted

[quote name='Ty$ka']Co z tą suczką? Czy jest jeszcze w schronie? Czy macie możliwość sprawdzić:
*jej zachowanie na spacerach?
*instynkt na małe zwierzątka (ptaki)?
*zachowanie wobec psów (wiem, uległa - ale coś więcej? Uda się ;)?)
*zachowanie wobec ludzi? W tym dzieci?
*czy lubi sobie powyć? Jak często? W jakich okolicznościach? (gdzieś czytałam, że z REGUŁY jest cicha, ale nie mogę tego znaleźć :P)

https://lh4.googleusercontent.com/-zIKtnPGOads/TeswXVDPK_I/AAAAAAAAFB4/eJBuGN-RMiE/s512/P6040025.JPG
Jeśli jest w schronie to przy najbliższej okazji wezmę ją na spacer.
Powiem tak to psie dziecko, dla rozrywki próbuje zachęcać do zabawy resztę psów z boksu ale te ją olewają. Raczej nie wyła. Nie sprawdzimy jej na inne zwierzaki.

Posted

Ostatnio jak byłam w schronie to była. A czy jakies husky ze schronu oprócz rudej Runy ogłaszaliście? bo ostatnio jak byłam to boks był prawie pusty - brakowało mi ze 3 szt - i tak sie zastanawiałam skad tak nagle zniknęły ???

Posted

Ty$ka napisał(a):
z Nowodworu z tego co kojarzę to nie ogłaszałyśmy - wiszą jedynie na forum - dziewczyny miały właśnie teraz ogłaszać...

No to trzeba od nowa zobaczyc które zostały , wydaje mi sie ze jedna z nich była ogłaszana jako Tila... potrzebne mi ich chip-y , spróbuję po chip-ie dowiedziec sie co sie z nimi stało. Pamiętam ze przy okazji zdjęc, były zapisywane ich chip-y.

Posted

Teraz mam wielką prośbę - jezeli ktos z Lublina byłby w stanie wystawic bazarek - głownie ubrania i biżuteria, kilka ksiązek. Ubran jest około 50. Zostałam obdarowana przez kolezankę która sie przeprowadza za granice i bierze tylko niezbedne rzeczy.
Bazarek obiecała zrobić Paulina Mickey ale musiałabym wysyłac rzeczy do niej pocztą - a mozektoś z was ma doświadczenie w bazarkach i porobi szybko zdjęcia itd - ja to podrzuce chętnie. Czekam na wieści
Celem bazarku bedą pieniadze na Nowodwór - głownie dopłaty do sterylek... a takze jedzenie dla tymczasów. Mam kilka domów które zobowiązały sie do opieki nad sukami po sterylkach, lecz nie chce obarczac ich kosztami zywienia...szcególnie duzych psiaków.

Posted

Nasza VIKUSIA w koncu pojechała do Konstancina, A benia NAMI pod Toruń - torunianki jeszcze chyba nie miałysmy... znaczy tylko została się nam póki co CHOCO - lalunia. Jutro dzwonię w sprawie MAŁEJ MI - do jutra mieli sie zastanowic - czy zostaje na ds, czy tez nie. MIKUSIA zostaje bezwzlędnie w DS, BIANKA zostaje w DS... na razie ze względu na urlop mojej pani doktor - kastracje i sterylki wstrzymane.

Posted

Grzeczna póki co - juz dzwoniłam ze 3 razy - bo ona ma szwy nie zdjęte - to znaczy juz zdjęte - ale przypominałam... w domu nadal aniołek, a na dworze - poprostu pies pociągowy. Powiedzieli ze muszą kupic szelki bo na obrozy tosobie głowę urwie kiedyś...

Posted

teresz10 napisał(a):
Grzeczna póki co - juz dzwoniłam ze 3 razy - bo ona ma szwy nie zdjęte - to znaczy juz zdjęte - ale przypominałam... w domu nadal aniołek, a na dworze - poprostu pies pociągowy. Powiedzieli ze muszą kupic szelki bo na obrozy tosobie głowę urwie kiedyś...

Musi przecież nadrobić te wszystkie miesiące spędzone w budzie.
Teresz kiedy jedziesz do schronu?

Posted

Po pierwszym sierpnia...na razie jak widac na dogo - pracuję w swej pracy intensywnie. Potem musze uskutecznic plan sterylek, mam jeszcze kilka psów w kolejce: Balbinka ,Lusia ,Kosmo, Korgusia, czarna kudłaczka podpalana, Felcia, no i Beza . Są też onki - które trzeba poogłaszac . Mam to wszystko w głowie po kolei ...Myślę tez o tym wyżełku - ze trzeba go światu pokazac, moze znajdzie sie miłośnik rasy który da mu spokojny dom na starość...ale po pierwszym bo nie bedzie kasy na papu...

Posted

Byłam dzisiaj w schronie...mało psów - jest 5 w boksie huskych( jest biała Hasia). Pojechałam po Japę - owczarkę niemiecką z jasnym pyszczkiem - jednak Japy nie było... pan który chciał ją adoptować powiedział ze napewno wróci tu po jakiegoś innego psiaka... a właściwie suczkę ...mam nadzieję ze Japa poszła w dobre ręce...

W schronie kilka nowych szczeniaków, i właściciwie wszystkie "moje" psiaki oprócz Japy jeszcze są.

Nie robiłam zdjęć bo nie było czasu...jest wiecej drobnicy - suczki, psiaki...takie nakolankowe , małe szczekaczki - w typie ratlerka , jamnika, i swoim włąsnym... najbardziej swoim własnym

Posted

[quote name='warsawmoo']Teresz10, a jest suczka w typie ratlerka?

Jest jedna sunia drobniusia i miła jak ratlerka...jest po szczeniakach - podobno już oddane. Suczki wcześniej na oczy nie widziałam ...ani w ciąży ani szczeniaków ?

To info dla Pauliny Mickey : z jej ogłoszenia o beni dzisiaj znalazła dom KAWA:
KAWA
Dzisiaj znowu byłam w schronie z ludźmi - wyadoptowałam sunię w typie owczarka...nowodworskiego...- uszy jej stoją jak ma humor - dobry domek z labradorem. Dzwoniłam już do nowego domku - bo byłam w schronie przed południem,. Szukali benki lub owczarki...było kilka typów...

Sunia bardzo fajna, ale szczekająca i pilnująca ...takiej chcieli. Jest juz po kąpieli i podobno ustawia labka - czego tez bardzo chcieli - on młody i szalony...a ona podchodzi na zawołanie, dała sie wykapac, jechała ładnie autem . Kupiła ich całkiem tym wdzięcznym charakterkiem.
Mają wielki ogród i kanapę pod dachem - taki punkt obserwacyjny między garażem a domem.