teresz10 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Dziewczyny -mam prośbę - potrzebuję kogoś kto zrobi bazarek na nowodworskie psiaki- mam kilka fantów, ale czasu nie...- sterylkowa skarbonka juz nie finansuje sterylek - ma pod swoja opieką przytulisko niczym w Rachowie - i bedzie tam wszystko sterylizowac, szczepic itd - tak wiec pozostał mi w klinice na szczescie niewielki dlug po sterylce malamutki ALMY - AZY i czarnulki VIKI. ALMA została AZĄ po skojarzeniu ze sklepem ...i dziewczyny zmieniły - dostałam sms-a ze jest bardzo grzeczna w domu a szaleje na spacerach . W domu leży, łazi powoli, wącha, raczej nie naprasza sie bardzo o pieszczoty i jest stonowana - na spacerach wywala brzuch w trawie, włącza sie jej piąty bieg, jakby była innym psem. Po wejsciu do domu - przełącznik się uruchamia i jest znowu flegmatycznym misiem... Jest jeszcze w Lublinie, w piątek jadą do domu - gdzie czeka na nią w salonie wywleczony z garazu fotel... AZA trafiła naprawde fajną rodzinkę ...bardzo sie cieszę - siedziała od listopada - niemalże nie wychodziła z budy... Quote
Ty$ka Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Co z tą suczką? Czy jest jeszcze w schronie? Czy macie możliwość sprawdzić: *jej zachowanie na spacerach? *instynkt na małe zwierzątka (ptaki)? *zachowanie wobec psów (wiem, uległa - ale coś więcej? Uda się ;)?) *zachowanie wobec ludzi? W tym dzieci? *czy lubi sobie powyć? Jak często? W jakich okolicznościach? (gdzieś czytałam, że z REGUŁY jest cicha, ale nie mogę tego znaleźć :P) https://lh4.googleusercontent.com/-zIKtnPGOads/TeswXVDPK_I/AAAAAAAAFB4/eJBuGN-RMiE/s512/P6040025.JPG Quote
MaDi Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 [quote name='Ty$ka']Co z tą suczką? Czy jest jeszcze w schronie? Czy macie możliwość sprawdzić: *jej zachowanie na spacerach? *instynkt na małe zwierzątka (ptaki)? *zachowanie wobec psów (wiem, uległa - ale coś więcej? Uda się ;)?) *zachowanie wobec ludzi? W tym dzieci? *czy lubi sobie powyć? Jak często? W jakich okolicznościach? (gdzieś czytałam, że z REGUŁY jest cicha, ale nie mogę tego znaleźć :P) https://lh4.googleusercontent.com/-zIKtnPGOads/TeswXVDPK_I/AAAAAAAAFB4/eJBuGN-RMiE/s512/P6040025.JPG Jeśli jest w schronie to przy najbliższej okazji wezmę ją na spacer. Powiem tak to psie dziecko, dla rozrywki próbuje zachęcać do zabawy resztę psów z boksu ale te ją olewają. Raczej nie wyła. Nie sprawdzimy jej na inne zwierzaki. Quote
Ty$ka Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Wielkie dzięki MaDi :laugh2_2: W takim razie czekam na relację ze spacerku. Quote
MaDi Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Ty$ka napisał(a):Wielkie dzięki MaDi :laugh2_2: W takim razie czekam na relację ze spacerku. Nie dziękuj jeszcze nic nie dostarczyłam. Quote
teresz10 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Ostatnio jak byłam w schronie to była. A czy jakies husky ze schronu oprócz rudej Runy ogłaszaliście? bo ostatnio jak byłam to boks był prawie pusty - brakowało mi ze 3 szt - i tak sie zastanawiałam skad tak nagle zniknęły ??? Quote
Ty$ka Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 z Nowodworu z tego co kojarzę to nie ogłaszałyśmy - wiszą jedynie na forum - dziewczyny miały właśnie teraz ogłaszać... Quote
MaDi Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Dobijcie mnie proszę wczorajsze "łowy" http://www.dogomania.pl/threads/211279-Bambus-strasznie-zaniedbany-ON-ek! Quote
teresz10 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ty$ka napisał(a):z Nowodworu z tego co kojarzę to nie ogłaszałyśmy - wiszą jedynie na forum - dziewczyny miały właśnie teraz ogłaszać... No to trzeba od nowa zobaczyc które zostały , wydaje mi sie ze jedna z nich była ogłaszana jako Tila... potrzebne mi ich chip-y , spróbuję po chip-ie dowiedziec sie co sie z nimi stało. Pamiętam ze przy okazji zdjęc, były zapisywane ich chip-y. Quote
teresz10 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Teraz mam wielką prośbę - jezeli ktos z Lublina byłby w stanie wystawic bazarek - głownie ubrania i biżuteria, kilka ksiązek. Ubran jest około 50. Zostałam obdarowana przez kolezankę która sie przeprowadza za granice i bierze tylko niezbedne rzeczy. Bazarek obiecała zrobić Paulina Mickey ale musiałabym wysyłac rzeczy do niej pocztą - a mozektoś z was ma doświadczenie w bazarkach i porobi szybko zdjęcia itd - ja to podrzuce chętnie. Czekam na wieści Celem bazarku bedą pieniadze na Nowodwór - głownie dopłaty do sterylek... a takze jedzenie dla tymczasów. Mam kilka domów które zobowiązały sie do opieki nad sukami po sterylkach, lecz nie chce obarczac ich kosztami zywienia...szcególnie duzych psiaków. Quote
teresz10 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Nasza VIKUSIA w koncu pojechała do Konstancina, A benia NAMI pod Toruń - torunianki jeszcze chyba nie miałysmy... znaczy tylko została się nam póki co CHOCO - lalunia. Jutro dzwonię w sprawie MAŁEJ MI - do jutra mieli sie zastanowic - czy zostaje na ds, czy tez nie. MIKUSIA zostaje bezwzlędnie w DS, BIANKA zostaje w DS... na razie ze względu na urlop mojej pani doktor - kastracje i sterylki wstrzymane. Quote
Paulina_mickey Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 aj ta biedna Choco coś nie ma szczęścia. Takie piękne zdjęcia ma i sporo ogłoszeń a tu cisza :( Quote
teresz10 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Grzeczna póki co - juz dzwoniłam ze 3 razy - bo ona ma szwy nie zdjęte - to znaczy juz zdjęte - ale przypominałam... w domu nadal aniołek, a na dworze - poprostu pies pociągowy. Powiedzieli ze muszą kupic szelki bo na obrozy tosobie głowę urwie kiedyś... Quote
MaDi Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 teresz10 napisał(a):Grzeczna póki co - juz dzwoniłam ze 3 razy - bo ona ma szwy nie zdjęte - to znaczy juz zdjęte - ale przypominałam... w domu nadal aniołek, a na dworze - poprostu pies pociągowy. Powiedzieli ze muszą kupic szelki bo na obrozy tosobie głowę urwie kiedyś... Musi przecież nadrobić te wszystkie miesiące spędzone w budzie. Teresz kiedy jedziesz do schronu? Quote
teresz10 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Po pierwszym sierpnia...na razie jak widac na dogo - pracuję w swej pracy intensywnie. Potem musze uskutecznic plan sterylek, mam jeszcze kilka psów w kolejce: Balbinka ,Lusia ,Kosmo, Korgusia, czarna kudłaczka podpalana, Felcia, no i Beza . Są też onki - które trzeba poogłaszac . Mam to wszystko w głowie po kolei ...Myślę tez o tym wyżełku - ze trzeba go światu pokazac, moze znajdzie sie miłośnik rasy który da mu spokojny dom na starość...ale po pierwszym bo nie bedzie kasy na papu... Quote
MaDi Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Jeśli masz DT za jedzenie to mogę pomóc ale bez rewelacji. Quote
teresz10 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Byłam dzisiaj w schronie...mało psów - jest 5 w boksie huskych( jest biała Hasia). Pojechałam po Japę - owczarkę niemiecką z jasnym pyszczkiem - jednak Japy nie było... pan który chciał ją adoptować powiedział ze napewno wróci tu po jakiegoś innego psiaka... a właściwie suczkę ...mam nadzieję ze Japa poszła w dobre ręce... W schronie kilka nowych szczeniaków, i właściciwie wszystkie "moje" psiaki oprócz Japy jeszcze są. Nie robiłam zdjęć bo nie było czasu...jest wiecej drobnicy - suczki, psiaki...takie nakolankowe , małe szczekaczki - w typie ratlerka , jamnika, i swoim włąsnym... najbardziej swoim własnym Quote
MaDi Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Szkoda,że nie mogłam pojechać ale musiałam jechać na interwencję. Zobaczcie co przywiozłam :(http://www.dogomania.pl/threads/211677-Sama-sk%C3%B3ra-i-Ko%C5%9Bci-do-tego-50-centymetrowy-%C5%82a%C5%84cuch!-20-kilogramowy-WIELKOPIES.?p=17311811 Quote
MaDi Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 warsawmoo napisał(a):Teresz10, a jest suczka w typie ratlerka? Przypuszczam,że nie zaglądała pod ogonki szczeniakom;) Quote
teresz10 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 [quote name='warsawmoo']Teresz10, a jest suczka w typie ratlerka? Jest jedna sunia drobniusia i miła jak ratlerka...jest po szczeniakach - podobno już oddane. Suczki wcześniej na oczy nie widziałam ...ani w ciąży ani szczeniaków ? To info dla Pauliny Mickey : z jej ogłoszenia o beni dzisiaj znalazła dom KAWA: KAWA Dzisiaj znowu byłam w schronie z ludźmi - wyadoptowałam sunię w typie owczarka...nowodworskiego...- uszy jej stoją jak ma humor - dobry domek z labradorem. Dzwoniłam już do nowego domku - bo byłam w schronie przed południem,. Szukali benki lub owczarki...było kilka typów... Sunia bardzo fajna, ale szczekająca i pilnująca ...takiej chcieli. Jest juz po kąpieli i podobno ustawia labka - czego tez bardzo chcieli - on młody i szalony...a ona podchodzi na zawołanie, dała sie wykapac, jechała ładnie autem . Kupiła ich całkiem tym wdzięcznym charakterkiem. Mają wielki ogród i kanapę pod dachem - taki punkt obserwacyjny między garażem a domem. Quote
Paulina_mickey Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Ciesze się, że nie tylko benia na tych ogłoszeniach skorzystała a może jeszcze skorzysta :) Quote
warsawmoo Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='teresz10']Jest jedna sunia drobniusia i miła jak ratlerka...QUOTE] Mogę fotkę poprosić? Jest jedna pani, co chce ratlerkę ... Quote
teresz10 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Przy najbliższej okazji porobie zdjęcia ... Powiem wam ze mam obawy przed pseudohodowcami wielkie. Nie podoba mi sie zniknięcie tylu huskych na raz... Quote
Recommended Posts