Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):
Bulle do cyrku!

Co prawda Feliks jest staffikiem a nie bullem, ale na widok pol kilograma kielbasy wykona każdą sztuczkę :lol:
Niestety gdy znika przysmak - znika i chęć do wykonywania poleceń :D

Posted

pani spod piatki....

Ja w kwestii formalnej, mieszkam pod numerem 5 i mam niebezpiecznego pita (według "naj") - kurka więc to chyba mieszanka wybuchowa jak myślicie? :lol: :evilbat:
A swoją drogą to ja jutro tez coś do nich wyskrobie. W tym przypadku kąśliwych uwag nigdy dość!

Posted

A ja wczoraj wysłalam maila do naj .....:)
Zarzadalam oczywiscie wyjasnien na lamach gazety i nie szczedzilam im gorzkich slow nierzetelnosci i niestarannosci jak tez lenistwa, bo przeciez wystarczylo wziasc do lapy atlas ras i sprawdzic....
Narazie bez odzewu....ale ulzylo mi ciut ;)

Posted

Ja rowniez napisalam. nie tak ostro ale tez im dałam po nosie. podałam im link www.zkwp.pl aby wiedzieli gdzie uderzyc jak juz maja cokolwiek pisac o psach...:-? zaprosiłam ich tez na wystawe do krakowa. niech napisza artykuł o wystawach psow, wszak to swietny sposob na spedzenie weekendu, zamiast isc do marketu polska rodzina niech wezmie dzieciaki i uda sie na wystawe.

no niestety NAJ to sie nie popisał. :-? :roll: :-? :-?

miejmy nadzieje ze mają troche klasy i ze to sprostują!!!!

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):
Pozwoliłam sobie z wielką satysfakcją wysłać emaila do Naj, mówiąc im co o nich myślę. Od razu humor mi się poprawił :evilbat:

prawda ze lżej??? :evilbat:

Posted

kupilam wczoraj naj, zeby zobaczyc caly tekst.

o autorstwo podejrzewam pare weterynarzy prowadzacych rubryke obok (w tym tygodniu odpowiadaja na pytanie alicji k. z radomia o to, "ile powinien jesc kot, zeby nie byl za gruby" i elizy w. z walbrzycha o to, "jak nauczyc kanarka spiewac").

sam tekst towarzyszacy zdjeciom 11 ras "niebezpiecznych" psow jest bardzo ogolnikowy i pelen truizmow, ale jak na to, co potrafi sie znalezc w kolorowych pismach - malo krzywdzacy dla omawianych ras, a nawet zadziwiajaco sensowny jak na pisemko tego rodzaju (pisza, ze za agresje psa jest na ogol odpowiedzialny wlasciciel, ze nie powinno sie jej wzbudzac, ze nalezy wziac odpowiedzialnosc za zachowanie psa) .
 wedlug mnie znacznie gorsze byly rewelacje chociazby z 'mojego psa' o tym, jak grozne sa biegajace bez kaganca bulteriery czy spory tekst z 'faktu' sprzed paru miesiecy, gdzie zrobiono zdjecia bogu ducha winnym bulowatym na spacerach i dodano do tego jakies straszne podpisy w stylu "ten bulterier tylko na pozor wydaje sie lagodny".

co oczywiscie nie znaczy, ze nie nalezy blednego podpisu sprostowac!
napisze do nich maila.

pozdrawiam
fru

Posted

marta - o fakcie dowiedzialam sie po fakcie :), wiec juz nie bylo sensu dzialac, ale za to moj pies zostal storpedowany mailami od czlonkow forum bulli, chyba zesmy ze 20 maili wyslali. i wyglada na to, ze doczekamy sie ekspiacji na lamach pisma!

ale milo wiedziec, ze jestes chetna do dzialania - jak tylko znajde nastepne bzdury, nie omieszkam ich przytoczyc na tym forum. oby ich bylo jak najmniej.

Posted

zmasowany atak na Mojego Psa doprowadzil do tego, że w lipcowym numerze ma sie ukazac artykuł o bullterrierach! :D
i ze zdjęciami znajomej nam już bulowej mordki i kilkuletniej dziewczynki :D :D :D

Posted

szczerze mowiac wolalabym, zeby o bullach w ogole nic nie pisali, jesli jedyne, co potrafia pisac, to jakies nieprawdziwe rzeczy.

a bardzo milo, ze chca jakos naprawic swoj blad, ale nie zapominajmy, ze z wlasnej inicjatywy to by w tej chwili nic o bulach nie napisali -artykul, ktory sie pojawi, jest odpowiedzia na listy do redakcji, a nie ich wlasna inicjatywa.

Posted

tak tak - napisalam ze jest to rezultat masowego ataku :) :) :)

a ciekawe jak z "atakiem" na kancelarie prezydencką w sprawie niepodpisywania nowelizacji ustawy. ktos cos wie?