Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lanka teraz zmieniła miejsce spania. Ma więcej spokoju i jest mniej znerwicowana. Codzienne spacery z Sonetem i nowym kumplem Ferdkiem są dla niej wielką frajdą. Są jak trzej przyjaciele, razem spacerują , razem się bawią....

Posted

Coś się zmieniło...:) Lana nie jest już taka bardzo nieśmiała. Dzisiaj na spacerze tak szalała z Ferdkiem, że aż nie mogłem uwierzyć własnym oczom :) Jakbym widział inną Lankę... W pokoju gdzie rezyduje także potrafi warknąć na innego psiaka jeśli zajmie jej fotel. Naprawdę, byłem tego świadkiem :) Chciałbym, żeby już tak zostało....

Posted

Dzisiaj Lana pokazała na spacerze jaka jest już dzielna :) Razem z Ferdkiem i Irysem odbiegała tak daleko, że niekiedy musiałem ją wołać i czekać aż przyjdzie. Martka świadkiem, że Lana nabiera powoli, powoli animuszu i odwagi. Ja naprawdę widzę postęp jaki nastąpił u niej w ostatnich kilkunastu dniach :)

Posted

Lana tak przyzwyczaiła się do codziennych spacerów (o tej samej porze), że dzisiaj siedziała na parapecie i wyglądała sobie przez okno - tak jakby chciała powiedzieć " no gdzie jesteś, czemu jeszcze mnie nie bierzesz?" :) Kochana mordka:)

Posted

Dzisiaj kolejny spacer i kolejne szaleństwo na resztkach śniegu. To co te psy wyczyniają (Lana, Ferdek i Sonet) to jest nie do opisania. To trzeba zobaczyć :) Gonitwy, wygłupy i zabawy.... !!! :) Dzielna dziewczyna z tej naszej Lany:)

Posted

Dzisiaj kolejny spacer i kolejne szaleństwo na resztkach śniegu. To co te psy wyczyniają (Lana, Ferdek i Sonet) to jest nie do opisania. To trzeba zobaczyć :) Gonitwy, wygłupy i zabawy.... !!! :) Dzielna dziewczyna z tej naszej Lany:)

Posted

Wiatr, szum drzew tak wystraszyły dzisiaj Lanę, że wcale nie miała ochoty na spacer. Ale jakoś ją przekonałem i pomimo strachu dzielnie szła obok Soneta, Ferdka i Irysa :)

Posted

To , że Lana zrobiła się taka śmiała bywa czasami uciążliwe. Odbiega tak daleko, gdzieś w krzaki, że musimy na nią czekać, nawoływać... zawsze w końcu Lanolinka wyłania się z ostępów leśnych uśmiechnięta i zadowolona z siebie:)
Ale też podbiega do jadących samochodów i to bywa czasami niebezpieczne. Wspólnie z Martą ustaliliśmy, że odcinek drogi od schroniska do lasu (około 300m) Lanka będzie pokonywać na smyczy :( Potem oczywiście będzie biegać tak jak dotychczas, czyli razem z Ferdkiem, Sonetem i Irysem będzie sobie buszować po okolicznych krzakach :)