Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tasia i Tyson napisał(a):
Mam pytanie,jak daleko jest z Kruszewa do Olsztyna?

Ode mnie do Olsztyna jest 120 km, a do Kruszewa via Ostrołęka z 60 km, razem 180 km.

Posted

Mój dom rodzimy jest niedaleko Kruszewa,do wieczora mam mieć odpowiedź czy ktoś z Ostrołęki mógłby wziąć go na tymczas. Jeśli nie,może uda mi się być w weekend w domu to mogłabym przywieźć Maleństwo do Olsztyna Tasia:cool3: Tylko ,że to pies czy Twój Tyson zaakceptowałby kudłacza?

Posted

Moj Tyson maluchów nie rusza:) ,myslę że Idefix szybko powinien znaleźć domek,jest taki śliczny.Trzeba tylko coś zrobić żeby mały przeżył, z tego co dziewczyny piszą ma on marne szanse w schronie...czekamy na wieści o tymczasie w Ostrołęce Sysa:painting:

Posted

byłby dom dla małego tylko potrzebna informacja na temat jego stosunku do kotów i w miarę możliwości innych zwierząt.Czy psina nauczona jest czystości.To przydałoby się wiedzieć ,oczywiście w miarę możliwości:)

Posted

Tasia i Tyson Idefix do innych psów jest w porządku, do kotów nie ma co go sprawdzać, bo jednorazowo to i tak nie będzie adekwatne- w różnych warunkach i przy różnych kotach psy zachowuje się w inny sposób. Mamy niestety tego potwierdzenie w przypadku psów schroniskowych.
Nie mamy natomiast szansy sprawdzić, czy zachowuje czystość w domu.
Mielibyśmy większą wiedzą, gdyby trafił do dt:razz:
Na pewno osoba, która będzie chciała go adoptować musi zaakceptować umowę adopcyjną i przejść wizytę przedadopcyjną.
Umowa jest tutaj: NICZYJE w dziale "zobowiązanie adopcyjne"

Posted

Dzięki za odp.:) z tego co widzę dzielna Sysa ma już coś dla maleństwa:):)więc czekamy,w razie czego jestem do dyspozycji,ale mam wrażenie że maluch ma już prawie domek...tfu tfu,nie zapeszam:):)buźka Idefix,trzymaj się chłopaku!!!!!

Posted

Haha,nie zapeszaj,nie zapeszaj. Na razie traktujmy to jak dt,bo wiem z własnego doświadczenia,że dt często deklarują przejście w ds,a kończy się niestety inaczej. Ale to nie ważnem sprawdzimy jak pies zachowuje się w domu ,jego ontakty z człowiekiem w normalych warunkach. To da nam jakieś podstawy do opisywania w jakiś konkretniejszy sposób Małego.
Ech no i bym zapomniała jestem w stanie zapewnić psu transport,ale dopiero w niedzielę...przy baaaardzo dobrych wiatrach w piątek. Czy ktoś jest w stanie zrobić to wcześniej?? Boje się,że w weekend może być az późno...

Posted

Kochane cioteczki,pytamy czy jest możliwość odizolowania psiaka do niedzieli(tego dnia najpóźniej Sysa odbierze psiaka ze schroniska),przetrzymania go w bezpiecznym miejscu.Jeżeli nie ma takiej możliwości to czy ktoś może przetransportować psiaka do Olsztyna??
Esperanza,rozumiemy że sprawa jest pilna i każdy dzień zwłoki to niebezpieczeństwo dla Idefixa.W Olsztynie czeka na niego DT.Jeżeli coś będziemy wiedzieć to łatwiej będzie nam coś zaplanować:)Pozdrawiam serdecznie:):):)

Posted

Jeśli byłby jakiś wolny dt to zapraszam na wątek:
kudłacze w potrzebie.
Tam pomoc dla kudłaczków bardzo potrzebna :-(.

Edit: nie wiem czemu link nie działa.

Posted

Wieczorem będę rozmawiała z Gosią, która zaproponowała dt w Olsztynie, a Sysa niedługo będzie wiedziała, czy przyjedzie do Ostrołęki i zabierze Idefixa do Olsztyna. Mamy jeszcze kilka dni, a może Idefix w tym czasie znajdzie dom?
W każdym razie nic jeszcze nie jest przesądzone :p