Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u mnie z wizytą niema problemu sama znalazłam dwie kobietki z dogo z mojego miasta które już kiedyś u mnie były. tylko nie mam możliwości jechać po małą wiec to jest problem.

Posted

Szerkanka napisał(a):
Zaginiona sara kieruje adopcja. Najlepiej zadzwon do niej.

Jeśli nadal aktualne to myślę, że w przyszłym tygodniu mogłabym przyjechać na wizytę.

Posted

Kurde musze sie prosic o kazda informacje, przeciez to wam powinno zalezyc na znalezieniu jej domu, wybaczcie ale jestem juz troche zla, pisze ze wszystko pokryje koszty finansowe a w sprawie nic sie nie rusza, ruzmiem tez zaginiona ze nia ma dostepu stalego do malej ale zrozumcie mnie tez.. . :( Nic fajnego...

Posted

Szerkanka, proszę, napisz mi jeszcze raz w jakiej miejscowości mieszkasz, bo to dogo mnie dobija, nic nie potrafię znaleźć :shake: To był Toruń, prawda? Zaraz poszukam kogoś do wizyty i powysyłam pw do wszystkich z okolic, bo normalnie nie mogę...:mad: Co to za podejście? Zero organizacji!

Posted

tak, okolice torunia dokladiej - Chełmża, nie chodzi o sama wizyte, tylko tez o szczepienia, o wizyte u weta, i o Dt tkory juz byl chetny by mala byla zsocjalizowana i ie byla wrogo nastawiona do duzych psow, wszystie koszty pokryje i nadal nic nie wiem... nawet zastanawiam sie czy ta mala jest w ogole do adopcji bo zazwyczaj zalezy komus na tym zeby pies znalazl dom,a tu nic...

Posted

Kurczę szkoda domu i psiny, która może tam trafić, może trzeba jakoś to rozgłosić, więcej ludzików ściągnąć, bo to tak być nie powinno. Zaginiona sara może nie daje rady, trzeba jakoś pomóc. Ja jestem ze Szczecina, więc kicha, ale ludzi z koło Lublina chyba mamy tutaj troszku, na Dogo?

Posted

jak sie powtarzam to z gory wybaczcie, mala wg mnie trzeba zabrac bo tak to sobie dalej mozemy szukac i gdybac....gdzie bylby ten dt??w pt i sb jestem w Łodzi i bede jechac do Bydgoszczy gdyby byl potrzebny jakis transport,

Posted

tak nie radze sobie z prowadzeniem adopcji
widze Szerkanko ze nie wiesz juz czy brac tego psa, szkoda bo zrobilam rezerwacje i zgodzilam sie na odbior w grudniu
dopiero dzisiaj mam jechac go szczepic bo mi sie nie udalo w piatek
ale w koncu nie wiem na czym stoje
zglosila sie jeszcze jedna pani mieszka obok tego domu w ktorym jest pies na przechowaniu powiedziala ze go wezmie
dzisiaj to sprawdze, pies nie moze tam juz zostac bo nie tylko nie boi sie duzych psow ale jest wobec nich niedelikatny a one nie chca go uszkodzic tylko uciekaja, jeden zostal mocno ugryziony w zbawie i prawdopodobnie mala zamordowala golebia
dzisiaj dam znac co ostatecznie z psem, bo bedzie musial szybko isc do innego domu, za bardzo meczy inne zwierzeta, jest troche niedelikatny

Posted

zaginiona sara napisał(a):

ale w koncu nie wiem na czym stoje

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

TY nie wiesz na czym stoisz? Przecież to Ty masz bezpośredni kontakt z ludźmi, którzy chcą małą oddać, więc proszę Cię. Z Twojej strony są jakieś fotki i prośba o pomoc, informacje jakieś szczątkowe, że moooże... że chyyyba... Tak się nie robi :shake:

Posted

jeste nieeliktany bo nie jest odpowiednio socjalizowany, na litosc boska to szczeniak....
wiec jak jest na serio z tym jej pobytem-musi odejsc jak najszybciej czy moze czekac do polowy grudnia (a ta sasiadka zgodzi sie na kastracje i wyzyte i te inne "duperele")??
mam jakies przeczucie ze nawet jak zrobimy wizyte to i tak cos nie wypali...
Szerkanko masz inne psy, zwierzeta z ktorymi mala mialaby miec kontakt (avatarek bombowy:cool3::loveu:)?

Posted

chita napisał(a):
jeste nieeliktany bo nie jest odpowiednio socjalizowany, na litosc boska to szczeniak....
wiec jak jest na serio z tym jej pobytem-musi odejsc jak najszybciej czy moze czekac do polowy grudnia (a ta sasiadka zgodzi sie na kastracje i wyzyte i te inne "duperele")??
mam jakies przeczucie ze nawet jak zrobimy wizyte to i tak cos nie wypali...
Szerkanko masz inne psy, zwierzeta z ktorymi mala mialaby miec kontakt (avatarek bombowy:cool3::loveu:)?

tak mam, CaneCorso, na avantarku moj Lulus, dziekuje :)

Zagniona Saro, to nie jest tak, ze ja nie wiem czy go chce czy nie, bo wiesz dobrze, ze bylam zadecydowana, ale to sie juz cuagnie trzeci tydzien i sytuacja stoji w miejscu. O kazde info o wszystko musze sie prosic, minelo tyle czasu i nic nie jest jasne, nawet szczepienia o ktore prosilam, a teraz mi piszesz ze ktos z pobliskiego domu jest chetny... ja ciebie rozumiem ze nie jestes mobilna, i nie masz stalego kontaktu z psina i kilka km do niej, niestety ja mam kilkaset... Tak zgodzilas sie pzetrzymac małą do grudnia, niezapomniaj ze prosilam Cie by mala byla w miare zsocjalizowana i nie miala niechceci do dzuych psow, bo w pierwszych dniach bedzie z moim musiala sie dogadac, w tym celu chcialam oplacic jakis hotelik wszystko przeszlo bez odzewu, wiec prosze Cie nie pisz mi teraz ze ja juz nie wiem czy ją chce, bo ja robilam wszystko.

Posted

pies zaszczepiony jakas lepsza szczepionka i odrobaczony drontalem
weterynarz powiedzial ze ma jakies 4 miesiace i wazy 1,5 do 2 kg i musi byc po ratlerkach jakichs
jest juz szczepienie
z tego co pamietam to umawialysmy sie na przetrzymanie a doszlo szczepienie, w ogole nie rozmawialysmy np. o charakterze malej
jest bardzo zywiolowa, ciagle macha ogonkiem, nie lubi byc sama, troche piszczala zamknieta sama i drapala w drzwi bo nas slyszala, ale jak bedzie sama to przestaje

boi sie schodow

na smyczy sie troszke szarpie, zapiera

Posted

dogo ledwo mi dziala
znow nei moge edytowac nie mowiac juz o szukaniu kogos do wizyty
juz ktos sie zglosil na dogo ze moze przeprowadzic wizyte, na watku, czy Szerkanka jest umowiona z ta osoba?
tamta pani nie ma warunkow, bylam i widzialam, nie wezmie malej i kaze nie oddawac komus tylko trzymac,
dt jest pilnie potrzebny trzeba ja zsocjalizowac, na pewno nie zachowa 100% czystosci w domu bo to mlody pies, przy drugi psie napewno szybko sie nauczy wielu rzeczy i lepiej bedzie na spacerach
najlepiej zeby maila szelki
ma bardzo duzo energii ale nie bardzo wie do czego sa zabawki
ona teraz jest tylko na przechowaniu dostaje jesc jest glaskana brana na dwor luzem i tyle
wydaje mi sie ze zaczela zabki zmieniac i dlatego tak dokucza tym pieskom,juz ma mniej ostre zabki

Posted

Dziekuje, ze sie cos ruszylo, z Talią mam kontakt wiec zeby sie umowic nie bedzie problemu. Zaginiona a myslalas moze o tym DT co pisala soema? moze tam dasie ją bardziej zsocjalizowac, i prosze podaj jakies konto zebym oddala za szczepiene

Posted

ja tez do niej napisalam, pisala ze jestescie w kontakcie
o wiele ruszylo wszystko :)
jak udalo mi sie namowoc kogos na przywoz malej to weterynarza nie bylo ale czekalam do oporu i przyszedl i chyba mi taniej mala zaszczepil jakas dobra szczepionka bo sie dowiedzial ze to podrzutek i doradzil mi drontal do odrobaczania ze drogi ale dziala rowniez na tasiemca
myslalm i to najlepsze wyjscie ale nie wiem czy aktualne
mala siedzi u mnie na kolanach i lize mnie po rekach ona chce byc ciagle na rekach taki malutki kochany piesek do noszenia, tylko musi miec kogos do zabawy
ciagle chce mnie calowac, wszystko ja interesuje, wlasnie chciala napic sie kawy bo obok stoi filizanka
mowie do niej a ona patrzy mi w oczy i caluje po rekach i w ogole jest slodka
mala ma obrozke od pchel i fiprexem jest spryskana, za kilka dni druga czesc tabletki bedzie
jest przeslodka, jakbym miala warunki juz by byla moja

Posted

Szerkanka napisał(a):
Soema, nie moge wyslac pw. :/
Prosze postaraj sie o jakis DT ewntualnie hotel, pokryje wszystkie koszty.... bardzo prosze

Przepraszam Cię, to dogo mi wolno chodzi i nie nadążam kasować. Popytam znajomych z Lublina, czy by nie dali rady.
Nie wiem, czy to co miało być jest wolne. W połowie grudnia byś sunie brała, tak?

Posted

dzieki za pomoc dla malenkiej
dam rade mam nadzieje tam gdzie jest ale bedzie troche w izolacji...
oni sa juz troche zli bo ten pies meczy ich psy, takie niedelikatne zabawy robi bo ma nadmiar energii ale podrzuce jej duza kosc i powinno byc ok., golebia darowali ale naprawde w miescie pies by sie wiecej nauczyl, ona potrzebuje czlowieka
bylysmy na trzecim spacerze jestem w szoku w ogole sie nie zapierala i ladnie weszla po schodach, zeby tak szybko sie pies uczyl to ja nie wiem...
mala jest tak fajna ze chcialabym ja zatrzymac,niestety musialam ja odwiezc, tylko raz sie zsikala
wielkosc ma ratlerka, z psami sie niesmialo bawi bo ich nie zna
zaczyna ciagnac do ludzi chce sie bawic
ona jest super, energiczna jak nie wiem, wulkan energii