zaginiona sara Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 ja poprosilam o pomoc bo sama nie wiedzialam co robic Bojowniczka pisala ze moze juz przyjechac dla dobra malej byloby jak najszybciej teraz zostala Szerkanka ktora widze ze pieknie sie zachowala i dla dobra psa gotowa byla zrezygnowac chciala tez oplacic hotel dla malej, widze ze chyba to na nia drobiazg czeka, a jej zalezy na malenstwu, pomozcie szukac kogos do wizyty przedadopcyjnej jeszcze mnie tam nie bylo moze jutro pojutrze pojade zrobic zdjecia, nikt nic sie nie odzywal z ogloszen zaczyna mnie brac choroba, mam nadzieje ze jutro podjade zrobie fotki, ale jesli juz to czarnej najszybciej, ciekawe jak bialaska, czeka biedna, u niej czas sie bardziej liczy bo moze dostac cieczki, pisalam juz na watku komu sterylke ale jej nie wzieli na liste :shake: Quote
kasik wawa Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 zaginiona sara napisał(a):ja poprosilam o pomoc bo sama nie wiedzialam co robic Bojowniczka pisala ze moze juz przyjechac dla dobra malej byloby jak najszybciej teraz zostala Szerkanka ktora widze ze pieknie sie zachowala i dla dobra psa gotowa byla zrezygnowac chciala tez oplacic hotel dla malej, widze ze chyba to na nia drobiazg czeka, a jej zalezy na malenstwu, pomozcie szukac kogos do wizyty przedadopcyjnej jeszcze mnie tam nie bylo moze jutro pojutrze pojade zrobic zdjecia, nikt nic sie nie odzywal z ogloszen zaczyna mnie brac choroba, mam nadzieje ze jutro podjade zrobie fotki, ale jesli juz to czarnej najszybciej, ciekawe jak bialaska, czeka biedna, u niej czas sie bardziej liczy bo moze dostac cieczki, pisalam juz na watku komu sterylke ale jej nie wzieli na liste :shake: mysle ze jeszcze chwile czasu mamy bo zazwyczaj pierwsza cieczka jest kolo 8 miesiaca wiec jej jeszcze chwile brakuje. moim skromnym zdaniem jesli czarna ma naprawde trafic do szerkanki to powinna zasponsorowac malej jak najszybciej podstawowe szczepienia i odrobaczenie. no i szukac na dogo transportu. Quote
Pinesk@ Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Sorki ze pytam ale nie doczytałam: w jakiej miejscowości miałaby być ta potencjalna wizyta przedadopcyjna? Quote
kasik wawa Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Szerkanka napisał(a):Chełmża - okolice torunia 25 km. od torunia ..................................... Quote
Soema Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 kasik wawa napisał(a):mysle ze jeszcze chwile czasu mamy bo zazwyczaj pierwsza cieczka jest kolo 8 miesiaca wiec jej jeszcze chwile brakuje. moim skromnym zdaniem jesli czarna ma naprawde trafic do bojowniczki to powinna zasponsorowac malej jak najszybciej podstawowe szczepienia i odrobaczenie. no i szukac na dogo transportu. Chyba do Szerkanki? a ja zaraz poszukam kogoś na wizytę. Edit.. Dogo mnie wkurza... Quote
kasik wawa Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Soema napisał(a):Chyba do Szerkanki? a ja zaraz poszukam kogoś na wizytę. tak tak moja pomylka juz zmieniam wyzej zeby ktos tak jak ja gafy nie popelnil dziekuje za poprawienie Quote
Szerkanka Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Dziewczyny, ja do poznej niedzieli bede bez nea, bo jade na studia. Tak jak zaproponowalam wczesniej, nadal chce oplacic pobyt malej przez ten miesiac, i dac na zczepienia itp. chcialam od zaraz, ale kazano mi czekac na wizyte przed adopcyjna, wiec czekam. Chyba, ze juz zdecydowalyscie, to prosze mi podac kwote i gdzie wplacic. Co do transportu, to moge pociagiem podjechac owinie sie szkrabka w cos cieplego zeby nie zmarzla i ruszamy. Tylko potrzebuje informacji konkretnych, o waszym stanowsku. 726238745 - to jest moj numer, wrazie jak cos by sie dzialo z mala, byloby cos potrzebne to jestesmy w kontaakcie, najlepiej smsy bo na uczelnie od 8 - 20.30 jestem wiec moze nie bede mogla odebrac. Quote
zaginiona sara Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 jak narazie zdjec nie bedzie jestem chora i niestety sie nie da na szczescie jest cieplej, mi sie wydaje ze juz od 6 m-ca mozna sie obawiac cieczki czekam na listonosza z odpchelaczem to mala czarna spryskam troche, bo miala takie czarne chyba odchody pchel w siersci ale to byl potwor :evil_lol: jak mnie raz w zabawie ugryzla to musialam ja odczepic, nastepnym razem juz byla delikatna, i jest do tej pory teraz sie przytula i lize i nie przypominam sobie zeby mnie ugryzla znowu w zabawie, moze byla jeszcze w szoku i brutalnie sie bawila... a teraz jest slodka i gerzeczna taki mikrusek, pcha sie na rece Quote
kasik wawa Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 plan dzialania jest taki: skoro czarna moze tam zostac gdzie teraz jest i nie trzeba hoteliku szukac to zrobmy tak.szukamy na JUZ wizyty przedadopcyjnej, jesli bedzie ok, to nowy domek oplaca szczepienia itd..., moze da cos na utzrymanie i w tym czasie kombinujemy transpotr. jak sie nie uda to mala sie pociagiem przejedzie ale mam nadzieje ze uda sie kogos wykombinowac zeby przewiozl mala. no i zajmujemy sie biala poki mamy jeszcze chwile przed cieczka. Quote
zaginiona sara Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 juz zalozylam watki czy ktos zrobi wizyte ale nic, moze znacie kogos stamtad? Quote
Pinesk@ Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 wklejam osoby zgłoszone na "mapie pomocy dogomaniaków", wizytacja domów z woj. kujawsko pomorskiego: [Bydgoszcz] kamilka91 (Wizyty przed i poadopcyjne, na terenie Bydgoszczy) [Brodnica] Ania+Milva i Ulver [Bydgoszcz/ Wągrowiec] izmir (kontrole przed i poadopcyjne) [włocławek] Agata69 (na terenie Włocławka i okolice) [Włocławek/ Kowal] Marta_Ares [Toruń] _anula_ (tylko w Toruniu) [Bydgoszcz] virginia [Bydgoszcz] Estera (przed i po adopcyjne) [Toruń/Ciechocinek] vena&vivi [Bydgoszcz] Magdalena [Nowe wieś Gajewo] Roma i Dino (w obrębie 20 km) [Bydgoszcz] joanika [Bydgoszcz] martik b agata56 (tylko Grudziądz) [Londyn- Ciechocinek] furciaczek (Jak jestem w PL, miasta w poblizu Torunia, Bydgoszczy, Wloclawka) [Bydgoszcz] Lorien:) [Włocławek] bigosik (włocławek - toruń i okolice) Quote
zaginiona sara Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 dziekuje zapomnialam gdzie jest ta mapa juz poluje na kogos niestety jakos nie moge z tego skorzystac problemy techniczne czy moze ktos w moim imieniu napisac prosbe? wydaje mi sie ze bigosik najblizej Quote
Szerkanka Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Dziewczyny, dajcie mi znac co z ta wizyta, bo ja sama ne wiem co robic, czy slac pieniadze, co byloby kozystniejsze dla malej. Czy nadal czekac? Zrozumcie mnie, ze taka niepewnosc to nic fajnego. Tym bardziej ze tyle psiurkow potrzebuje pomocy. Quote
Pinesk@ Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Zaraz napiszę do bigosik w sprawie wizyty przedadopcyjnej. Zaginiona sara co z tymi wpłatami na szczepienia etc? Podaj jakieś konkrety, Ty jesteś odpowiedzialna za koordynowanie sprawy adopcyjnej psiaka, nie można Szerkanki w takiej niepewności trzymać... ;) Wydaje mi się, ze najpierw trzeba skombinować wizytę... EDIT: Napisałam do: furciaczek i vena&vivi bo bigosik od kwietnia nie logowała się na dogomanii (wysłałam jej maila...) Quote
zaginiona sara Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 ale co mam jej napisac nie bylo jeszcze wizyty przedadopcyjnej moge zadzwonic do weta i zapytac o koszt wiem tyle lepsza tabletka kosztuje 4zl, szczepienie wydaje mi sie ze 25-35zl ale chyba 25 tylko ta wizyta czekam i czekam na fiprex zeby ja spryskac, obrozka dziala jednak bo jakos pchel nie widac Quote
furciaczek Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Dostalam PW, niestety ja w Pl bede dopiero w grudniu:roll: Z Anka (viena&wivi) nie mam kontaktu od wiekow, cos sie nie pojawia w swiecie wirtulanym. Postaram sie odkopac jej nr telefonu i rozejze sie za kims innym jeszcze. Edit: Napisalam do Tali, ona mieszka w Toruniu. Moze bedzie mogla podjechac :) Quote
kasik wawa Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 furciaczek napisał(a):Dostalam PW, niestety ja w Pl bede dopiero w grudniu:roll: Z Anka (viena&wivi) nie mam kontaktu od wiekow, cos sie nie pojawia w swiecie wirtulanym. Postaram sie odkopac jej nr telefonu i rozejze sie za kims innym jeszcze. Edit: Napisalam do Tali, ona mieszka w Toruniu. Moze bedzie mogla podjechac :) dziekujemy ci bardzo a na temat szczepien to mozna by je zrobic a jak bedzie juz po wizycie i przejdszie ona pomyslnie to saerkanka odda pieniadze. postaram sie skombinowac ankiete adopcyjna to wam przekaze. Quote
furciaczek Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Mam ankiete przedadopcyjna, moge przeslac na maila. Umowe tez mam gdyby byla potrzebna :) Quote
Talia Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Witam na wątku:loveu: furciaczek, dziękuje bardzo za informacje o psiakach:loveu: Ja na chwile obecną nie mogę zrobic wizyty, bo leże z temperaturą w łóżku:-( Za to rozsyłam info po znajomych;) Może się uda.:) Który piesek być może pojedzie do Chełmży? Quote
zaginiona sara Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 czarny maluszek usilnie czeka na nowy domek najpierw potworka odrobacze a pozniej beda szczepienia a jak szerkanka sie rozmysli to znak ze musi zostac male ostatnio kot znajda, czarna kruszynka i 2 pieski chodzily z moja mama na spacer i odeszly z nia kawaleczek i myk na swoje podworko :) takie grzeczne i sprytne mowila ze mala sobie radzi z tymi pieskami wiekszymi, przydaloby sie zeby miala towarzystwo to moze od razu 2 w pakiecie???? Quote
Szerkanka Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 ja nie mam zamiaru sie rozmyslac Moje Panie :) Czekam, czekam na wizytke:) Jakby co to mam jeszcze galerie na forum molosy w dziale Cane-Corso (nick szerkan) galeria Cabajlerro Yan-yak dla przyjaciol Killus, takze zapraszam Kobietki. Obojetnie czy mala przyjedzie do mnie czy nie, na odrobaczenie i szczepienie moge wplacic tylko gdzie i ile. Quote
Talia Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Szerkanka napisał(a):ja nie mam zamiaru sie rozmyslac Moje Panie :) Czekam, czekam na wizytke:) Jakby co to mam jeszcze galerie na forum molosy w dziale Cane-Corso (nick szerkan) galeria Cabajlerro Yan-yak dla przyjaciol Killus, takze zapraszam Kobietki. Obojetnie czy mala przyjedzie do mnie czy nie, na odrobaczenie i szczepienie moge wplacic tylko gdzie i ile. Ślicznego masz CC:loveu::loveu::loveu: Quote
Szerkanka Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 a dziekuje, synek moj :) Talia zdrowiej i na wizyte zapraszam :) Quote
furciaczek Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Szerkanka napisał(a):ja nie mam zamiaru sie rozmyslac Moje Panie :) Czekam, czekam na wizytke:) Jakby co to mam jeszcze galerie na forum molosy w dziale Cane-Corso (nick szerkan) galeria Cabajlerro Yan-yak dla przyjaciol Killus, takze zapraszam Kobietki. Obojetnie czy mala przyjedzie do mnie czy nie, na odrobaczenie i szczepienie moge wplacic tylko gdzie i ile. Ale ja mam skleroze, dopiero teraz zajazylam ze Ty to TY:evil_lol::evil_lol: Musze zaczac chyba lykac cos na pamiec:lol: Talia zdrowiej, ja w grudniu w rodzinne strony zawitam i chetnie bym na psiowy spacer sie wybrala:loveu: Quote
Recommended Posts