Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja poprosilam o pomoc bo sama nie wiedzialam co robic Bojowniczka pisala ze moze juz przyjechac
dla dobra malej byloby jak najszybciej
teraz zostala Szerkanka ktora widze ze pieknie sie zachowala i dla dobra psa gotowa byla zrezygnowac
chciala tez oplacic hotel dla malej, widze ze chyba to na nia drobiazg czeka, a jej zalezy na malenstwu,
pomozcie szukac kogos do wizyty przedadopcyjnej

jeszcze mnie tam nie bylo moze jutro pojutrze pojade zrobic zdjecia,
nikt nic sie nie odzywal z ogloszen

zaczyna mnie brac choroba, mam nadzieje ze jutro podjade zrobie fotki, ale jesli juz to czarnej najszybciej, ciekawe jak bialaska,
czeka biedna, u niej czas sie bardziej liczy bo moze dostac cieczki, pisalam juz na watku komu sterylke ale jej nie wzieli na liste :shake:

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaginiona sara napisał(a):
ja poprosilam o pomoc bo sama nie wiedzialam co robic Bojowniczka pisala ze moze juz przyjechac
dla dobra malej byloby jak najszybciej
teraz zostala Szerkanka ktora widze ze pieknie sie zachowala i dla dobra psa gotowa byla zrezygnowac
chciala tez oplacic hotel dla malej, widze ze chyba to na nia drobiazg czeka, a jej zalezy na malenstwu,
pomozcie szukac kogos do wizyty przedadopcyjnej

jeszcze mnie tam nie bylo moze jutro pojutrze pojade zrobic zdjecia,
nikt nic sie nie odzywal z ogloszen

zaczyna mnie brac choroba, mam nadzieje ze jutro podjade zrobie fotki, ale jesli juz to czarnej najszybciej, ciekawe jak bialaska,
czeka biedna, u niej czas sie bardziej liczy bo moze dostac cieczki, pisalam juz na watku komu sterylke ale jej nie wzieli na liste :shake:

mysle ze jeszcze chwile czasu mamy bo zazwyczaj pierwsza cieczka jest kolo 8 miesiaca wiec jej jeszcze chwile brakuje.

moim skromnym zdaniem jesli czarna ma naprawde trafic do szerkanki to powinna zasponsorowac malej jak najszybciej podstawowe szczepienia i odrobaczenie. no i szukac na dogo transportu.

Posted

kasik wawa napisał(a):
mysle ze jeszcze chwile czasu mamy bo zazwyczaj pierwsza cieczka jest kolo 8 miesiaca wiec jej jeszcze chwile brakuje.

moim skromnym zdaniem jesli czarna ma naprawde trafic do bojowniczki to powinna zasponsorowac malej jak najszybciej podstawowe szczepienia i odrobaczenie. no i szukac na dogo transportu.

Chyba do Szerkanki?
a ja zaraz poszukam kogoś na wizytę.
Edit.. Dogo mnie wkurza...

Posted

Dziewczyny, ja do poznej niedzieli bede bez nea, bo jade na studia.
Tak jak zaproponowalam wczesniej, nadal chce oplacic pobyt malej przez ten miesiac, i dac na zczepienia itp. chcialam od zaraz, ale kazano mi czekac na wizyte przed adopcyjna, wiec czekam. Chyba, ze juz zdecydowalyscie, to prosze mi podac kwote i gdzie wplacic.
Co do transportu, to moge pociagiem podjechac owinie sie szkrabka w cos cieplego zeby nie zmarzla i ruszamy. Tylko potrzebuje informacji konkretnych, o waszym stanowsku.
726238745 - to jest moj numer, wrazie jak cos by sie dzialo z mala, byloby cos potrzebne to jestesmy w kontaakcie, najlepiej smsy bo na uczelnie od 8 - 20.30 jestem wiec moze nie bede mogla odebrac.

Posted

jak narazie zdjec nie bedzie
jestem chora i niestety sie nie da

na szczescie jest cieplej,
mi sie wydaje ze juz od 6 m-ca mozna sie obawiac cieczki

czekam na listonosza z odpchelaczem to mala czarna spryskam troche, bo miala takie czarne chyba odchody pchel w siersci
ale to byl potwor :evil_lol: jak mnie raz w zabawie ugryzla to musialam ja odczepic, nastepnym razem juz byla delikatna, i jest do tej pory
teraz sie przytula i lize i nie przypominam sobie zeby mnie ugryzla znowu w zabawie, moze byla jeszcze w szoku i brutalnie sie bawila...
a teraz jest slodka i gerzeczna taki mikrusek, pcha sie na rece

Posted

plan dzialania jest taki:
skoro czarna moze tam zostac gdzie teraz jest i nie trzeba hoteliku szukac to zrobmy tak.szukamy na JUZ wizyty przedadopcyjnej, jesli bedzie ok, to nowy domek oplaca szczepienia itd..., moze da cos na utzrymanie i w tym czasie kombinujemy transpotr. jak sie nie uda to mala sie pociagiem przejedzie ale mam nadzieje ze uda sie kogos wykombinowac zeby przewiozl mala.

no i zajmujemy sie biala poki mamy jeszcze chwile przed cieczka.

Posted

wklejam osoby zgłoszone na "mapie pomocy dogomaniaków", wizytacja domów z woj. kujawsko pomorskiego:

[Bydgoszcz] kamilka91 (Wizyty przed i poadopcyjne, na terenie Bydgoszczy)
[Brodnica] Ania+Milva i Ulver
[Bydgoszcz/ Wągrowiec] izmir (kontrole przed i poadopcyjne)
[włocławek] Agata69 (na terenie Włocławka i okolice)
[Włocławek/ Kowal] Marta_Ares
[Toruń] _anula_ (tylko w Toruniu)
[Bydgoszcz] virginia
[Bydgoszcz] Estera (przed i po adopcyjne)
[Toruń/Ciechocinek] vena&vivi
[Bydgoszcz] Magdalena
[Nowe wieś Gajewo] Roma i Dino (w obrębie 20 km)
[Bydgoszcz] joanika
[Bydgoszcz] martik b
agata56 (tylko Grudziądz)
[Londyn- Ciechocinek] furciaczek (Jak jestem w PL, miasta w poblizu Torunia, Bydgoszczy, Wloclawka)
[Bydgoszcz] Lorien:)
[Włocławek] bigosik (włocławek - toruń i okolice)

Posted

Dziewczyny, dajcie mi znac co z ta wizyta, bo ja sama ne wiem co robic, czy slac pieniadze, co byloby kozystniejsze dla malej. Czy nadal czekac?
Zrozumcie mnie, ze taka niepewnosc to nic fajnego.
Tym bardziej ze tyle psiurkow potrzebuje pomocy.

Posted

Zaraz napiszę do bigosik w sprawie wizyty przedadopcyjnej.

Zaginiona sara co z tymi wpłatami na szczepienia etc? Podaj jakieś konkrety, Ty jesteś odpowiedzialna za koordynowanie sprawy adopcyjnej psiaka, nie można Szerkanki w takiej niepewności trzymać... ;)
Wydaje mi się, ze najpierw trzeba skombinować wizytę...

EDIT: Napisałam do: furciaczek i vena&vivi bo bigosik od kwietnia nie logowała się na dogomanii (wysłałam jej maila...)

Posted

ale co mam jej napisac
nie bylo jeszcze wizyty przedadopcyjnej
moge zadzwonic do weta i zapytac o koszt
wiem tyle lepsza tabletka kosztuje 4zl, szczepienie wydaje mi sie ze 25-35zl
ale chyba 25
tylko ta wizyta

czekam i czekam na fiprex zeby ja spryskac, obrozka dziala jednak bo jakos pchel nie widac

Posted

Dostalam PW, niestety ja w Pl bede dopiero w grudniu:roll:
Z Anka (viena&wivi) nie mam kontaktu od wiekow, cos sie nie pojawia w swiecie wirtulanym. Postaram sie odkopac jej nr telefonu i rozejze sie za kims innym jeszcze.

Edit: Napisalam do Tali, ona mieszka w Toruniu. Moze bedzie mogla podjechac :)

Posted

furciaczek napisał(a):
Dostalam PW, niestety ja w Pl bede dopiero w grudniu:roll:
Z Anka (viena&wivi) nie mam kontaktu od wiekow, cos sie nie pojawia w swiecie wirtulanym. Postaram sie odkopac jej nr telefonu i rozejze sie za kims innym jeszcze.

Edit: Napisalam do Tali, ona mieszka w Toruniu. Moze bedzie mogla podjechac :)

dziekujemy ci bardzo

a na temat szczepien to mozna by je zrobic a jak bedzie juz po wizycie i przejdszie ona pomyslnie to saerkanka odda pieniadze.

postaram sie skombinowac ankiete adopcyjna to wam przekaze.

Posted

Witam na wątku:loveu:
furciaczek, dziękuje bardzo za informacje o psiakach:loveu:
Ja na chwile obecną nie mogę zrobic wizyty, bo leże z temperaturą w łóżku:-(
Za to rozsyłam info po znajomych;) Może się uda.:)
Który piesek być może pojedzie do Chełmży?

Posted

czarny maluszek
usilnie czeka na nowy domek
najpierw potworka odrobacze a pozniej beda szczepienia
a jak szerkanka sie rozmysli to znak ze musi zostac male
ostatnio kot znajda, czarna kruszynka i 2 pieski chodzily z moja mama na spacer i odeszly z nia kawaleczek i myk na swoje podworko :)
takie grzeczne i sprytne
mowila ze mala sobie radzi z tymi pieskami wiekszymi, przydaloby sie zeby miala towarzystwo to moze od razu 2 w pakiecie????

Posted

ja nie mam zamiaru sie rozmyslac Moje Panie :)
Czekam, czekam na wizytke:)
Jakby co to mam jeszcze galerie na forum molosy w dziale Cane-Corso (nick szerkan)
galeria Cabajlerro Yan-yak dla przyjaciol Killus, takze zapraszam Kobietki.
Obojetnie czy mala przyjedzie do mnie czy nie, na odrobaczenie i szczepienie moge wplacic tylko gdzie i ile.

Posted

Szerkanka napisał(a):
Jakby co to mam jeszcze galerie na forum molosy w dziale Cane-Corso (nick szerkan)
Obojetnie czy mala przyjedzie do mnie czy nie, na odrobaczenie i szczepienie moge wplacic tylko gdzie i ile.

Ślicznego masz CC:loveu::loveu::loveu:

Posted

Szerkanka napisał(a):

Ale ja mam skleroze, dopiero teraz zajazylam ze Ty to TY:evil_lol::evil_lol:
Musze zaczac chyba lykac cos na pamiec:lol:

Talia zdrowiej, ja w grudniu w rodzinne strony zawitam i chetnie bym na psiowy spacer sie wybrala:loveu: