bico Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Już dzwoniłam do Soema...choć to środek nocy:oops::evil_lol: ale Marinkaa w środę organizuje transport suni Perły z kliniki na Stefczyka w Lublinie i zapytałam czy nasza sunia może też jechać - Marinkaa się zgodziła i Czarna w środę koło południa może jechać z nimi do Wawy:multi: Szczegóły z Marinkaą jeszcze będę ustalać, jestem w kontakcie z Soema. Zaginiona Sara - sunia musi dotrzeć do Lublina na środę około południa, ukonkretnię to info w ciągu najbliższych dwóch dni, ale już sobie na środę czas zarezerwuj, bo musi sie to wreszcie udać! Dziekuje Energy za pomoc i podrzucenie mi tego info o transporcie:loveu: Quote
Energy Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 [quote name='bico']Już dzwoniłam do Soema...choć to środek nocy:oops::evil_lol: ale Marinkaa w środę organizuje transport suni Perły z kliniki na Stefczyka w Lublinie i zapytałam czy nasza sunia może też jechać - Marinkaa się zgodziła i Czarna w środę koło południa może jechać z nimi do Wawy:multi: Szczegóły z Marinkaą jeszcze będę ustalać, jestem w kontakcie z Soema. Zaginiona Sara - sunia musi dotrzeć do Lublina na środę około południa, ukonkretnię to info w ciągu najbliższych dwóch dni, ale już sobie na środę czas zarezerwuj, bo musi sie to wreszcie udać! Dziekuje Energy za pomoc i podrzucenie mi tego info o transporcie:loveu: Bico nie ma za co:oops:mam nadzieję, że się wszystko uda, trzymam kciuki:lol: Jakoś mnie pora Twojego urzędowania na dogo i telefonu już wcale nie dziwi:cool3::evil_lol: Quote
Szerkanka Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Dzieki dziewczyny, ale pojawia sie kolejny problem, bo Dt u madalleny moze byc tylko dosrody, bo pozniej ma innego tymczasowicza, wiec trzeba szukac dt, zeby mala komus przekazac. Pozniej ja bym ją odebrala. Quote
Madallena Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 No to jest maly problem :( tamta juz wczesniej ma obiecane, wiec trzeba kombinowac ;( Quote
Soema Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Szerkanka, dzwoniłam już 3 razy do Ciebie. To kiedy Ty możesz jechać po małą? Mogę jeszcze spytać o DT, ale myślałam że w środę możesz jedynie jechać i jest okey.. Dajcie mi znac co i jak, bo nie mam czasu siedzieć na forum Quote
Szerkanka Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Przepraszam ale mialam wyklady i tel. zapomnialam, teraz tak samo w pracy jestem i tel nie mam. Moge w srode podjechac po mala ale nie wiem czy sie idealnie zgram czasowo z osoba przewozaca mala Quote
Szerkanka Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 musialabym tez wiedziec w jakich godzinach bedzie mala zeby pociagi dograc. Quote
zaginiona sara Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Szerkanka napisał(a):Przepraszam ale mialam wyklady i tel. zapomnialam, teraz tak samo w pracy jestem i tel nie mam. Moge w srode podjechac po mala ale nie wiem czy sie idealnie zgram czasowo z osoba przewozaca mala super ok. sroda zarezerwowana, mam nadzieje ze ten snieg przestanie wreszcie padac teraz rzeczy techniczne ja nie mam takich obrozek malych, co prawda mloda w szyi utyla :lol: , czy bedziecie miec jakis transporter albo smycz czy szelki? bardzo sie ciesze ze znalazlyscie transport, bo mala potrzebuje ciepla, swojego czlowieka no i trzeba ja jeszcze wiele nauczyc ale to slodki psiaczek napiszcie mi tez gdzie mam podwiezc mala, jak juz bedziecie znaly szczegoly pozdrawiam Quote
Szerkanka Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Chełmża Warszawa Centralna 23.12.09 odj 08:27 przyjazd 11:55 czas podrozy3:28 1 Chełmża Warszawa Centralna 23.12.09 odj 10:02 przyjazd 14:38 czas podrozy 4:36 2 Chełmża Warszawa Centralna 23.12.09 odj 11:29 przyjazd 15:10 czas podrozy 3:41 1 Quote
Madallena Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 No to jaki jest plan? A o transporcie Perly wiezionej do Warszawy przez Marinke to i ja wiem :) ale glupia jestem, ze nie skojarzylam co i jak... Do ktorej godziny mam trzymac mala? Musze dokladnie wiedziec, bo musze ustawic sobie caly dzien. Quote
Szerkanka Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Madallena napisał(a):No to jaki jest plan? A o transporcie Perly wiezionej do Warszawy przez Marinke to i ja wiem :) ale glupia jestem, ze nie skojarzylam co i jak... Do ktorej godziny mam trzymac mala? Musze dokladnie wiedziec, bo musze ustawic sobie caly dzien. To zalezy od tego o ktorej mala bedzie juz u Ciebie, wtedy ja sobie dostosuje pociag, nie ukrywam ze czym wczesnije malaby byla tym lepiej. Quote
Madallena Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 To dajcie mi znac co i jak. przygotuje sie do przyjecia malego gryzonia :) Quote
bico Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Zaginiona Sara, w środę na godz. 10 musisz dostarczyć Czarną do: Klinika Weterynaryjna - Lubelskie Centrum Małych Zwierząt 20-151 Lublin ul. Franciszka Stefczyka 11. Jutro wieczorkiem na pw podam Ci numer telefonu do Marinki, byś transportując Czarną, miała z nią kontakt. Mnie tam na Stefczyka nie będzie, bo nie mogę przyjechać, ale będę w stałym kontakcie z Marinką i Soema. Jeśli chodzi o szelki, smycze, obroże, transporterki niczym takim nie dysponuję, jestem tu tylko "łącznikiem transportowym" na wątku. Szerkanka zadba o sunię w Wawie, ale liczę na to, że w czasie drogi do Wawy suczka będzie miała choć obrożę... Szerkanko, Marinka robi zrzutkę na ten transport - 40 zł - czy pokryjesz koszty tej wyprawy? Poproszę Marinke o nr konta i prześlę Ci go na pw, by uregulować kwestie tej płatności. Quote
zaginiona sara Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 ok. sprobujewykombinowac jakas samorobke mam pytanie czy moge mala dostarczyc do Mc donalda przy trasie na Wawe? al. Solidarnosci?obawiam sie ze jak bedzie scisk w mpk to zniota kruszyne bo ostatnio sama mialam problemy zeby wysiasc nie mam jeszcze nr do Marinki bo bym zadzwonila Quote
zaginiona sara Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 niestety ale okazuje sie ze Szerkanka nie moze dojechac do Warszawy ja tez nie moge malej zawiezc do Warszawy skad mialaby transport do Torunia mala musialaby byc na 10 w Warszawie bo sie transporty nie zgrywaja :shake: Quote
Soema Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 zaginiona sara napisał(a):niestety ale okazuje sie ze Szerkanka nie moze dojechac do Warszawy ja tez nie moge malej zawiezc do Warszawy skad mialaby transport do Torunia mala musialaby byc na 10 w Warszawie bo sie transporty nie zgrywaja :shake: Nie okazuje się, że nie może. Tylko wczoraj złamała nogę. Dogrywałyśmy to wszystko miesiąc. Naprawdę nie chce Ci się dojechać do Warszawy rano? Wszelkie koszty zostaną Ci zwrócone, a to jedyna szansa na dom dla małej. Wizytę, szczepienia, wszelkie informację były od Ciebie wyciągane.. Szerkanka zrobiła dużo więcej dla tego psa niż musiała, doskonale wiesz, że jej bardzo zależało. Od rana we 3 razem z Bico i Szerkanką siedzimy na telefonach i kombinujemy z transportem. Rozumiem, że nam nie pomożesz? Quote
Szerkanka Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 zaginiona sara napisał(a):niestety ale okazuje sie ze Szerkanka nie moze dojechac do Warszawy ja tez nie moge malej zawiezc do Warszawy skad mialaby transport do Torunia mala musialaby byc na 10 w Warszawie bo sie transporty nie zgrywaja :shake: Dokladnie tak jak pisze Soeme, caly ranek kombinujemy nad transportem i jak ta sprawe dograc do konca. Zaginiona saro jako jedyna masz dostep do malej, i Tobie najbardziej powinno zalezec na wyadoptowaniu jej, wiec powiedz mi w czym jest problem zeby mala dowiezc do wawy, wszystkie koszty zostana Ci zwrocone chodzi tylko o to zebys poswiecila 2 godzinki, o nic wiecej, bez tego ani rusz. I nie wiem po co piszesz "okzalo sie ze Szerkanka nie moze" jak powiedzialam ze zlamalam noge, Tobie latwie dowiezc mala do wawy niz mi w gipsie do Torunia nie sadzisz? Czy mozemy na Ciebie liczyc w tej kwestii? Quote
Szerkanka Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 [quote name='bico']Zaginiona Sara, w środę na godz. 10 musisz dostarczyć Czarną do: Klinika Weterynaryjna - Lubelskie Centrum Małych Zwierząt 20-151 Lublin ul. Franciszka Stefczyka 11. Jutro wieczorkiem na pw podam Ci numer telefonu do Marinki, byś transportując Czarną, miała z nią kontakt. Mnie tam na Stefczyka nie będzie, bo nie mogę przyjechać, ale będę w stałym kontakcie z Marinką i Soema. Jeśli chodzi o szelki, smycze, obroże, transporterki niczym takim nie dysponuję, jestem tu tylko "łącznikiem transportowym" na wątku. Szerkanka zadba o sunię w Wawie, ale liczę na to, że w czasie drogi do Wawy suczka będzie miała choć obrożę... Szerkanko, Marinka robi zrzutkę na ten transport - 40 zł - czy pokryjesz koszty tej wyprawy? Poproszę Marinke o nr konta i prześlę Ci go na pw, by uregulować kwestie tej płatności. Jak zaginiona dowiezie mala na czas to oczywiscie ze 40 zl wysle przelewem na podany przez Ciebie nr konta. Quote
Szerkanka Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Zaginiona saro, Wiec sunia najlepiej przed 8 zeby byla juz w lublinie na Stefczyka. Powiedzcie mi na ktora tak mniej wiecej mam byc ja w Inowroclawiu, wiem ze to w podrozy moze byc rozniej, ale tak mniej wiecej? I prosze o nr. konta Quote
zaginiona sara Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 przepraszam ale nie chce czytac komantarzy ze nie chce mi sie zawiezc psa do Warszawy prosze o troche ludzkiego zachowania tez dla ludzi jesli mozna nie tylko dla psow umowa byla taka ze dowoze psa do Lublina i tak robie a to ze w dzien przed transportem zmienia sie plan to moja wina juz nie jest wiec nie chce takich komentarzy bo nie kazdy moze sobie na to pozwolic zeby jezdzic z pieskiem kilka godzin tym bardziej przed samymi swietami a co do poswiecenia 2 godzin to ja jade godzine do lublina a 2 godziny do Warszawy w jedna strone na poczatku mialo nie byc problemow z przyjazdem specjalnie o to pytalam pies jest juz u mnie w domu bo musimy rano wstac z zapasem zeby sie nie spoznic, szaleje z 4 letnim dzieckiem, swietnie sie dogaduja Quote
bico Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Zaginiona Saro, w związku z tym, że Marinka, zabierając naszą sunię z Lublina, musi zdążyć do Wawy na godz. 11, bo wtedy z Wawy do m.in. Torunia wyjeżdża Pati z jeszcze innym psiakami, Czarna musi dotrzeć do Klinika na Stefczyka na godz 8 rano!!! To jest transport łączony, wszyscy są zależni od poprzedzającego "ogniwa", gdy coś się stanie, ktoś nawali, spóźni się, nastąpi "efekt domina" i cała "operacja" bierze w łeb, a psy tracą szansę na dobre domy... Numer do Marinki podaję Ci na pw. Pytałam Marinki o umówienie się z Tobą w innym miejscu niż na Stefczyka - Marinka przeprosiła, że nie jest to możliwe, bierze ze Stefczyka jeszcze swoją suczkę, potrzebuje czasu, a tym transportem robi nam grzeczność. Szerkano, numer konta Marinki wysłałam już do Soema, Tobie też go podrzucę na pw Quote
Madallena Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Czy ja jestem w tym wszystkim potrzebna??? Quote
Recommended Posts