Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wścieklizna musi byc ale mysle ze mozna ja spokojnie przepisac z ksiazeczki, sluchajcie a nie mozna na transportowym poszukac czegos i mala troche predzej przewiesc do W-wy, moze ktos by ja przetrzymal dzien lub dwa a dla Szerkanki to byloby znacznie blizej i przede wszystkim krocej...

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chita napisał(a):
zaginiona saro czy od ciebie ktos jezdzi moze do warszawy? mysle ze moze udaloby sie znalesc kogos kto by taka malizne wzial na dwa dni...

niestety nikt ode mnie nie jezdzi do Warszawy alemozemy sprobowac na transportowym
sprobuje w takim razie zrobic to szczepienie, na 100% nie obiecuje

Posted

Szerkanka napisał(a):
Dziewczyny, powiem wprost, nie dam rady sama z tym transportem

no wcale sie nie dziwie, musimy cos wymyslec
sluchajcie gdyby znalazl sie transport do wawy moze udaloby mi sie zalatwic do Płocka, chyba ze ktos by jechal w okolice Torunia:roll:
ostatecznie moze ktos z lublina jezdzi do Radomia...stamtad z kolei jest pare osob ktore jezdza czesto do wawy (z watku psiakow z szydlowca):roll:

Posted

Na której stronce jest numer tel. do zaginionej sary? bo moze bedzie potrzebny, wysłalam PW do kogoś z tamtego rejonu Polski, ja niestety jestem ze Szczecina wiec fizycznie nie pomoge, ale moze jakos sie zorganizuje przejazd chociaz do Wawy a dalej to juz prosciej. Jak cosik to dam znac :)

Posted

Do Warszawy też może będę miała transport.. ale tu nikt się nie odzywa. Ja nie wiem, gdzie dokładnie jest pies, Szerkanka miała wczoraj do mnie dzwonić.. Ale w Wwa trzeba kogoś znaleźć, kto psa przetrzyma... i tu też jest problem, bo zaginiona się nie odzywa i nie wiem jak sprawy wyglądają.

Posted

soema wybacz ale wczoraj bylam kompletnie nie dyspozycyjna, dzis bede dzwonic, pisalam na pw, ale nikt nie ma miejsca, teraz sa swieta kady wyjezdza, ale i tak wszystko od zaginionej zalezy.

Posted

[quote name='kasik wawa']latwiej byloby kogos znalesc jakby bylo wiadomo na ile dni, jak sie pies dokladnie zachowuje. za duzo jest narazie niewiadomych o psie zeby sie w ciemno zdecydowac na przetrzymanie psa.[/QUOTE]
Kasik na kilka dni potrzeba od 19, tak żeby Szerkanka zdążyła przyjechać po nią. To szczenię, które lubi się bawić. Za mała jest na agresję przecież, raczej to sprawdzanie pozycji w stadzie :)

Posted

[quote name='kasik wawa']latwiej byloby kogos znalesc jakby bylo wiadomo na ile dni, jak sie pies dokladnie zachowuje. za duzo jest narazie niewiadomych o psie zeby sie w ciemno zdecydowac na przetrzymanie psa.[/QUOTE]

ok 4 dni maksymalnie, to typowy szczeniak ma 5 miesiecy jest malenka. krzywdy nikomu nie zrobi i szczepiona tez jest

Posted

[quote name='Szerkanka']ok 4 dni maksymalnie, to typowy szczeniak ma 5 miesiecy jest malenka. krzywdy nikomu nie zrobi i szczepiona tez jest[/QUOTE]

Talio bardzo dziekuje
niestety na pw nie moge napisac
Szerkanka do mnie dzwonila
rozmawialysmy
poczatkowo mala miala byc na jutro ale to jednak piatek za tydz.
musze psa dowiezc bo tymczasowi zaczynaja ja bardziej lubic jak powiedzialam ze za tydz. to mowili fajna jest czasem jak grzeczna jest

ona agresji jako takiej nie wykazuje, ona sie niezbyt delikatnie bawi czasami,
juz nie warczy przy jedzeniu na inne psy, przynajmniej ja tak zauwazylam(ale to wszystki sobie podbieraly i warkniecia byly norma, ona sie nie wyrozniala)
troche, a nawet bardzo zaczepna jak zna psa potrafi psa 15-20kg zaczepiac do zabawy na calego
psy nieznajome wacha i chce sie bawic, delikatnie
szczepienie od wscieklizny nie wiem czy dam rade zrobic niestety
zalatwianie, na pewno moze zalatwic sie w domu, zdarzy jej sie, to szczenie i mieszka na wsi, jest wypuszczana na spacery na podworko, jak wychodzi wtedy sika ale w budynku tez moze zrobic
jedzenie najlepiej porcjowac, jest dosc zachlanna(juz jest duzo lepiej) ale nie dlawila sie nigdy przy mnie
nie pamietam czy je z reki czy lapie z palcami takze ostroznie, jeszce powinnam to sprawdzic
ma nadmiar energii i lubi sie bawic, zaczepia, podgryza spodnie

Posted

muszę dokładnie przeczytać cały wątek...to po pierwsze.
po drugie...na prośbę Soema, kombinuję transport z Lublina do Wawy - może mój kolega będzie mógł pojechać, to się jeszcze okaże i uściśli w nadchodzącym tygodniu, może by się udało mu pojechać 19 grudnia.
Więc - jeśli ostatecznie mój kolega pojedzie, to musi byc załatwionych kilka spraw:
1. dowiezienie szczeniaka w dniu transportu do Lublina(od razu uprzedzam, że ani ja ani kolega nie mamy gdzie, z powodu swoich psów, szczeniaka np. przenocować)
2. musi ktoś sunię w Wawie od kolegi odebrać z Dworca Centralnego(taki obrał punkt orientacyjny), kolega jedzie autem i do samej Wawy w sumie nie jedzie, więc nadkłada ok. 40 km w jedną stronę - oby nie został na lodzie z psiakiem - trzeba to wszystko dogadać.

Posted

[quote name='bico']muszę dokładnie przeczytać cały wątek...to po pierwsze.
po drugie...na prośbę Soema, kombinuję transport z Lublina do Wawy - może mój kolega będzie mógł pojechać, to się jeszcze okaże i uściśli w nadchodzącym tygodniu, może by się udało mu pojechać 19 grudnia.
Więc - jeśli ostatecznie mój kolega pojedzie, to musi byc załatwionych kilka spraw:
1. dowiezienie szczeniaka w dniu transportu do Lublina(od razu uprzedzam, że ani ja ani kolega nie mamy gdzie, z powodu swoich psów, szczeniaka np. przenocować)
2. musi ktoś sunię w Wawie od kolegi odebrać z Dworca Centralnego(taki obrał punkt orientacyjny), kolega jedzie autem i do samej Wawy w sumie nie jedzie, więc nadkłada ok. 40 km w jedną stronę - oby nie został na lodzie z psiakiem - trzeba to wszystko dogadać.[/QUOTE]

Dziekuje za pomoc, to po pierwsze, po drugie jezeli Twoj kolega zabierze mala to obiecuje ze nie zostanie na lodzie i wszystkom bedzie dograna, oczywiscie jezeli nie znajde do tego czasu jakiegos DT bede dalej kombinowac, napewno nie bedzie sytuacji ze wy, czy kolega zostaniecie z psina, to z moja strony.
Zaginiona sara, musi z dowiezc mala do lublina, wiec, tutaj czekam na odzew od niej.
Mam nadzieje ze to sie dobrze zkonczy.