chita Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 wścieklizna musi byc ale mysle ze mozna ja spokojnie przepisac z ksiazeczki, sluchajcie a nie mozna na transportowym poszukac czegos i mala troche predzej przewiesc do W-wy, moze ktos by ja przetrzymal dzien lub dwa a dla Szerkanki to byloby znacznie blizej i przede wszystkim krocej... Quote
Szerkanka Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Naprawde ciezko mi bedzie, 6 godz w jedna strone, 4 godz. czekania na pociag i 6 godz. w druga razm 16 godzin... Quote
chita Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 zaginiona saro czy od ciebie ktos jezdzi moze do warszawy? mysle ze moze udaloby sie znalesc kogos kto by taka malizne wzial na dwa dni... Quote
zaginiona sara Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 chita napisał(a):zaginiona saro czy od ciebie ktos jezdzi moze do warszawy? mysle ze moze udaloby sie znalesc kogos kto by taka malizne wzial na dwa dni... niestety nikt ode mnie nie jezdzi do Warszawy alemozemy sprobowac na transportowym sprobuje w takim razie zrobic to szczepienie, na 100% nie obiecuje Quote
Szerkanka Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 mam nadzieje ze cos wykombinujemy z tym transportem... Quote
Szerkanka Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Dziewczyny, powiem wprost, nie dam rady sama z tym transportem Quote
chita Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Szerkanka napisał(a):Dziewczyny, powiem wprost, nie dam rady sama z tym transportem no wcale sie nie dziwie, musimy cos wymyslec sluchajcie gdyby znalazl sie transport do wawy moze udaloby mi sie zalatwic do Płocka, chyba ze ktos by jechal w okolice Torunia:roll: ostatecznie moze ktos z lublina jezdzi do Radomia...stamtad z kolei jest pare osob ktore jezdza czesto do wawy (z watku psiakow z szydlowca):roll: Quote
Soema Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 A jak wizyta?:) ja też pytam znajomych o transport do Wwa.. Quote
Szerkanka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 wizyta juz byla, teraz tylko transport... :/ Quote
Ciencienia Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Szczeniaczek jest koło Lublina, tak? Quote
Soema Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='Ciencienia']Szczeniaczek jest koło Lublina, tak?[/QUOTE] Podobno tak. Tylko zaginiona sara miała z nią kontakt. Quote
Ciencienia Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Na której stronce jest numer tel. do zaginionej sary? bo moze bedzie potrzebny, wysłalam PW do kogoś z tamtego rejonu Polski, ja niestety jestem ze Szczecina wiec fizycznie nie pomoge, ale moze jakos sie zorganizuje przejazd chociaz do Wawy a dalej to juz prosciej. Jak cosik to dam znac :) Quote
Soema Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Do Warszawy też może będę miała transport.. ale tu nikt się nie odzywa. Ja nie wiem, gdzie dokładnie jest pies, Szerkanka miała wczoraj do mnie dzwonić.. Ale w Wwa trzeba kogoś znaleźć, kto psa przetrzyma... i tu też jest problem, bo zaginiona się nie odzywa i nie wiem jak sprawy wyglądają. Quote
chita Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='Ciencienia']Na której stronce jest numer tel. do zaginionej sary? prosze;) 517293837 Quote
Szerkanka Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 soema wybacz ale wczoraj bylam kompletnie nie dyspozycyjna, dzis bede dzwonic, pisalam na pw, ale nikt nie ma miejsca, teraz sa swieta kady wyjezdza, ale i tak wszystko od zaginionej zalezy. Quote
kasik wawa Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 latwiej byloby kogos znalesc jakby bylo wiadomo na ile dni, jak sie pies dokladnie zachowuje. za duzo jest narazie niewiadomych o psie zeby sie w ciemno zdecydowac na przetrzymanie psa. Quote
Soema Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='kasik wawa']latwiej byloby kogos znalesc jakby bylo wiadomo na ile dni, jak sie pies dokladnie zachowuje. za duzo jest narazie niewiadomych o psie zeby sie w ciemno zdecydowac na przetrzymanie psa.[/QUOTE] Kasik na kilka dni potrzeba od 19, tak żeby Szerkanka zdążyła przyjechać po nią. To szczenię, które lubi się bawić. Za mała jest na agresję przecież, raczej to sprawdzanie pozycji w stadzie :) Quote
Szerkanka Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='kasik wawa']latwiej byloby kogos znalesc jakby bylo wiadomo na ile dni, jak sie pies dokladnie zachowuje. za duzo jest narazie niewiadomych o psie zeby sie w ciemno zdecydowac na przetrzymanie psa.[/QUOTE] ok 4 dni maksymalnie, to typowy szczeniak ma 5 miesiecy jest malenka. krzywdy nikomu nie zrobi i szczepiona tez jest Quote
zaginiona sara Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 [quote name='Szerkanka']ok 4 dni maksymalnie, to typowy szczeniak ma 5 miesiecy jest malenka. krzywdy nikomu nie zrobi i szczepiona tez jest[/QUOTE] Talio bardzo dziekuje niestety na pw nie moge napisac Szerkanka do mnie dzwonila rozmawialysmy poczatkowo mala miala byc na jutro ale to jednak piatek za tydz. musze psa dowiezc bo tymczasowi zaczynaja ja bardziej lubic jak powiedzialam ze za tydz. to mowili fajna jest czasem jak grzeczna jest ona agresji jako takiej nie wykazuje, ona sie niezbyt delikatnie bawi czasami, juz nie warczy przy jedzeniu na inne psy, przynajmniej ja tak zauwazylam(ale to wszystki sobie podbieraly i warkniecia byly norma, ona sie nie wyrozniala) troche, a nawet bardzo zaczepna jak zna psa potrafi psa 15-20kg zaczepiac do zabawy na calego psy nieznajome wacha i chce sie bawic, delikatnie szczepienie od wscieklizny nie wiem czy dam rade zrobic niestety zalatwianie, na pewno moze zalatwic sie w domu, zdarzy jej sie, to szczenie i mieszka na wsi, jest wypuszczana na spacery na podworko, jak wychodzi wtedy sika ale w budynku tez moze zrobic jedzenie najlepiej porcjowac, jest dosc zachlanna(juz jest duzo lepiej) ale nie dlawila sie nigdy przy mnie nie pamietam czy je z reki czy lapie z palcami takze ostroznie, jeszce powinnam to sprawdzic ma nadmiar energii i lubi sie bawic, zaczepia, podgryza spodnie Quote
bico Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 muszę dokładnie przeczytać cały wątek...to po pierwsze. po drugie...na prośbę Soema, kombinuję transport z Lublina do Wawy - może mój kolega będzie mógł pojechać, to się jeszcze okaże i uściśli w nadchodzącym tygodniu, może by się udało mu pojechać 19 grudnia. Więc - jeśli ostatecznie mój kolega pojedzie, to musi byc załatwionych kilka spraw: 1. dowiezienie szczeniaka w dniu transportu do Lublina(od razu uprzedzam, że ani ja ani kolega nie mamy gdzie, z powodu swoich psów, szczeniaka np. przenocować) 2. musi ktoś sunię w Wawie od kolegi odebrać z Dworca Centralnego(taki obrał punkt orientacyjny), kolega jedzie autem i do samej Wawy w sumie nie jedzie, więc nadkłada ok. 40 km w jedną stronę - oby nie został na lodzie z psiakiem - trzeba to wszystko dogadać. Quote
Ciencienia Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Moja opcja niestety odpadła, jeśli chodzi o transport, przykro mi Quote
Szerkanka Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='bico']muszę dokładnie przeczytać cały wątek...to po pierwsze. po drugie...na prośbę Soema, kombinuję transport z Lublina do Wawy - może mój kolega będzie mógł pojechać, to się jeszcze okaże i uściśli w nadchodzącym tygodniu, może by się udało mu pojechać 19 grudnia. Więc - jeśli ostatecznie mój kolega pojedzie, to musi byc załatwionych kilka spraw: 1. dowiezienie szczeniaka w dniu transportu do Lublina(od razu uprzedzam, że ani ja ani kolega nie mamy gdzie, z powodu swoich psów, szczeniaka np. przenocować) 2. musi ktoś sunię w Wawie od kolegi odebrać z Dworca Centralnego(taki obrał punkt orientacyjny), kolega jedzie autem i do samej Wawy w sumie nie jedzie, więc nadkłada ok. 40 km w jedną stronę - oby nie został na lodzie z psiakiem - trzeba to wszystko dogadać.[/QUOTE] Dziekuje za pomoc, to po pierwsze, po drugie jezeli Twoj kolega zabierze mala to obiecuje ze nie zostanie na lodzie i wszystkom bedzie dograna, oczywiscie jezeli nie znajde do tego czasu jakiegos DT bede dalej kombinowac, napewno nie bedzie sytuacji ze wy, czy kolega zostaniecie z psina, to z moja strony. Zaginiona sara, musi z dowiezc mala do lublina, wiec, tutaj czekam na odzew od niej. Mam nadzieje ze to sie dobrze zkonczy. Quote
Soema Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='Szerkanka']Niestety... jak narazie nic ;([/QUOTE] Nie ma DT? Quote
Szerkanka Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Ani tu, ani na molosach :/ nic nie znalazlam... Quote
Recommended Posts