erka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 (edited) 31.07.2011 Aktualne zdjęcie Teri. Niestety do dzisiaj ta sunieczka przebywa w dt w Katowicach, nie znalazła domu przez prawie 20 mies. , mimo ciągłego ogłaszania:(. Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu jej domu! To tekst do głoszeń Teri: Teri - sunia średniej wielkości, ma ok. 2,5 roku. Idealna do mieszkania, zachowuje czystość, nie niszczy. Łagodna, ale jednocześnie czujna. Toleruje zarówno psy jak i koty, z którymi jest zaprzyjaźniona. Jest suczką niezwykle wrażliwą o delikatnej psychice. Wskazany byłby dla niej dom wiodący spokojny tryb życia, bez rozbrykanych dzieciaków (okazjonalne wizyty dzieci jej nie przeszkadzają), który otoczyłby ja miłością i opieką. Największym naszym marzeniem jest dom z ogrodem, gdzie mogłaby swobodnie biegać. Teri kocha przestrzeń i gdy może się do woli wybiegać po ogrodzie jest wtedy najszczęśliwszym psem na świecie. Teri jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona. Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej o niej zadzwoń- 609890204. [SIZE=2] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 2.02.2010 str. 18 i 20- Aktualne zdjęcia i info o suni, która po tak długim czasie dała się w końcu złapać i jest już po sterylce aborcyjnej . Teraz w dt u Jaagi w Katowicach czeka na dom. Mix benia z tego wątku już dawno grzeje dupcię w domku:). Przeklejam to z kieleckiego wątku, bo tam mało kto zagląda, a te psy zginą, jeżeli szybko im się nie pomoże. "A teraz ogromna prośba o te dwa psiaki. Pisałam już o nich kilka razy. Jest to terierkowata młoda sunia, która była jeszcze w lecie wyrzucona z samochodu w Sitkówce, a od jakiegoś czasu dołączył do niej duży jasny pies. Dzisiaj dostałam jego zdjęcie , ale bardzo kiepskiej jakości z kom. i wygląda mi na mieszańca benia. Sunia jest bardzo przestraszona, jeszcze na początku trochę bliżej podchodziła do pani Kazi, która tam karmi te psiaki, ale po tak długim czasie przeganiania, rzucania w nią kamieniami przez miejscową hołotę zrobiła się jeszcze bardziej nieufna. Jest strasznie biedna,umoknięta ,cała sie trzęsie z zimna, łapki podnosi do góry :-(. Pies też jest młody, sądząc po zachowaniu ,bardzo ładny, on też trochę się boi , ale myślę,że dałby się złapać. Życie tych psiaków jest naprawdę zagrożone. Nie dość ,że taka fatalna pogoda, , nie wiem, jak one długo to wytrzymają, to jeszcze koczują blisko ruchliwej drogi, gdzie bez przerwy jeżdżą ciężarówy do cementowni. No i najgorsze zagrożenie, to hołota tam mieszkająca, menele już zmawiają się,żeby tego psa złapać. Mieszkają tam degeneraci, którzy podobno zjadają psy:angryy:. Błagam o pomoc dla tych psów! Może by się udało zebrać kasę na hotel, bo chyba na DT nie ma szans. Pies jest młody, bardzo ładny, z pewnościa miaby szanse na dom. Dalej widać tą biedną sunieczkę. Prosze pomóżcie! " Fusik jest już w DT u Jaagi w Katowicach. To jego ostatnie zdjęcia. A to jeszcze z Kielc, jak był dwa dni w hotelu. Edited August 5, 2012 by erka Quote
erka Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Tu też nikt nie zagląda, czy muszą być skazane na śmierć?:-( Quote
Jaaga Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Myslałam, ze wątek bedzie miał zainteresowanie, a tu cisza :roll:. Gdyby nic się nie znalazło i udałoby sie nazbierać pieniądze na jedzenie, to benio mógłby do mnie trafić. Tańsza obcja, niż hotel. Do domu nie mam juz gdzie upchnąć psa, ale taki duzy mógłby mieszkać z Bellą w ogrodzie. Najbardziej martwią mnie menele, którzy mogliby go zabić na mięso :angryy:. . Quote
andzia69 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Erka - wywal z tytułu "kielce" bo zaraz watek znajdzie się w dziale "swiętokrzyskim" a tam oprócz stałych bywalców nikt nie zaglada:shake: Quote
Jaaga Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Może też jakoś dodać w tytule, że mogą zostać zabite i zjedzone? Skoro wszędzie są bezdomne, błąkające się psy, to może to zagrożenie da je dostrzec w tłumie bied? Tu też zaglądają tylko bywalcy kieleckiego wątku. Quote
jkp Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Jestem :shake: . O biedaki!!!!! I co tu zrobić juz mam chyba ze 2 psiaki "kieleckie" w sercu + dodatkowo jeszcze jedna maluda w schronie w Łodzi (chyba). Jaaga mam jedną absolutną miłośniczkę mojej Ciapy , która :" tez chce takiego psa" ale dopiero kupuje dom i za rok niestety bedzie gotowa do dania DS. Z daleka moge pomoc tylko finansowo oczywiscie :shake:. Quote
andzia69 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 ja bym do tego towarzystwa dodała jeszcze tego psiaka z Cedzyny - też pod chmurką bez zadnego schronienia:shake: i moze w tytule dodać, ze psy pod chmurką bez niczego i nikogo? a ten psiak z Cedzyny to jak dla mnie mix sznaucera a nie zadnego wyzła czy czego innego;) Quote
Madallena Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Zapisuje watek. To benkowe to sunia czy piesek? Jaaga Twoja propozycja jest normalnie rewelacyjan! Quote
jkp Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Ale była mowa o jakims hoteliku koło was (nie pmaietam dla jakiego psa ?) ale pies byl tam chyba tylko 2 dni. Jaki pies jaki hotelik ?? erka pamiętasz ?? Quote
andzia69 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Madallena napisał(a):Zapisuje watek. To benkowe to sunia czy piesek? Jaaga Twoja propozycja jest normalnie rewelacyjan! To benkowe to raczej piesek... Jkp - u nas jest hotelik ...Czarek tam jest...problem w tym, ze psy tam mogą byc do 6 listopada, bo hotel jest zamykany na zimę - tam nie są ogrzewane boksy, to kojce zewnętrzne:-( i im nie da się wytłumaczyć, ze lepsze takie zewnętrzne kojce z ciepła budą niż poniewierka:shake: Quote
erka Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Jkp, jeżeli byś mogła wesprzeć tego benia, to byłybyśmy bardzo wdzięczne:loveu::loveu:. Zamiast do hoteliku, to o wiele lepiej zapłacić za transport i karmę i dać go do Jaagi, gdzie o niebo lepsze warunki i opieka:p. Jaaga , naprawdę jesteś niesamowita, dzięki,że na Ciebie zawsze możemy liczyć:iloveyou::buzi:. Zeby tylko psiak dał się złapać. Quote
andzia69 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 erka napisał(a): Zeby tylko psiak dał się złapać. no i żeby się transport znalazł... Quote
kika22 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Do góry może ktos Was jeszcze wypatrzy:razz: Quote
erka Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Prosimy o pomoc dla tych biedaków:modla: Quote
jkp Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Ja mogę wesprzec tego benia ale CZY JAAGA DA RADĘ ?? ONA MA 2 TYMCZASY DUZE I NIE BARDZO WIDAĆ POMOC ( CICHO NA WATKACH :shake:, mało nowych osób) A jak sie zaczna te dwa benie u Jaagi gryżć to co ona sama zrobi ??? Nie ma nawet mocnego prawdziwego kojca o ile wiem . Proponuję zrobic akcję nie co większą, zwołac ciotki benkowe i moze uda sie zebrać na benia i na kojec porzadny ?? To jest opcja " dla dobra DT u Jaagi" Same wiecie ,ze juz była sprawa tej obecnej Belli II i rodzina mowiła " ani jeden pies wiecej" . Poza tym zdaje sie samiec nie miał być nigdy bo tam króluje Wolf ? Quote
erka Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Jkp, bez uzgodnienia z Jaagą nie pisałabym o takiej możliwości, ona sama to zaproponowała:lol:. Dwa benie pewnie by sie dogadały, bo to pies i sunia i tylko one byłyby na zewnatrz, Wolf jest w domu:p. Quote
jkp Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Wiem co Jaaga pisała :p ja tylko tak z rozsadku:mad:. Macie tu sporo psiakow moze by benkowe ciotki zwołac skoro to teraz benkowy DT ma być ? Kojec by sie przydał !!!!!! Quote
Jaaga Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Tymczasy są rzeczywiście i domów nie widać :shake:. Teraz, jak jest zimno, to Stella i Sara są już w domu. W ogrodzie jest tylko Bella, wiec myslę, że drugi pies nie byłby kłopotem, o ile może mieszkać tylko w ogrodzie. Jesli chodzi o płeć, to Erka już wie, ze kastracja jest konieczna, bo inaczej nie da rady u mnie. Benio byłby w ogrodzie, wiec z Wolfem nie miałby kontaktu. Myślę, że młody pies zgrałby sie z Bellą, bo przecież i tak koczuje razem z sunią, a Bella też jest towarzyska i skora do zabawy. Tez chciałabym, zeby znalazł się dom dla niego, ale skoro perspektyw brak, a może zostać zjedzony przez meneli, to chyba lepiej, zeby trafił do mnie i na spokojnie można mu bedzie szukac domu. Quote
jkp Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 OKI Jaaga to ja jestem oczywiscie elementem tego benkowego teamu :evil_lol:. Zapłace transport i karmę. Quote
Jaaga Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Dzięki, Joasiu :multi:. Czyli teraz potrzeba schronienia dla suni. Obawiam sie, że jesli uda się złapać benia, to sunia zrobi się jeszcze bardziej nieufna :roll:. Najlepiej byłoby spróbować je złapać jednocześnie, ale gdzie ją umieścić? Erko, trzymam kciuki za powodzenie akcji łapankowej. Quote
Jaaga Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Nikt tu nie zagląda :shake:, a sunia bardzo potrzebuje schronienia. Quote
emilia2280 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Zagládam zagládam. Tak rozmyslam. Czytam sobie wátki i zobaczylam, ze z ogloszenia w metrze potrafi byc 50 tel na drugi dzien. Teraz pytanie- czy dzwoniá dlatego ze psów tak malo tam oglaszajá i o kazdego pytajá tyle, czy to tez kwestia fotek i obróbki graficznej, bo i takie widzialam :diabloti: Chcé tam wsadzic swoje 2 krézlowianki ale i o scyzorykach myslé jednoczesnie (kurka, nie bijcie, to chyba nie jest obrazliwe okreslenie :p). Quote
Recommended Posts