Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

31.07.2011
Aktualne zdjęcie Teri. Niestety do dzisiaj ta sunieczka przebywa w dt w Katowicach, nie znalazła domu przez prawie 20 mies. , mimo ciągłego ogłaszania:(.
Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu jej domu!

To tekst do głoszeń Teri:

Teri - sunia średniej wielkości, ma ok. 2,5 roku.
Idealna do mieszkania, zachowuje czystość, nie niszczy. Łagodna, ale jednocześnie czujna.
Toleruje zarówno psy jak i koty, z którymi jest zaprzyjaźniona. Jest suczką niezwykle wrażliwą o delikatnej psychice. Wskazany byłby dla niej dom wiodący spokojny tryb życia, bez rozbrykanych dzieciaków (okazjonalne wizyty dzieci jej nie przeszkadzają), który otoczyłby ja miłością i opieką. Największym naszym marzeniem jest dom z ogrodem, gdzie mogłaby swobodnie biegać. Teri kocha przestrzeń i gdy może się do woli wybiegać po ogrodzie jest wtedy najszczęśliwszym psem na świecie.
Teri jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona. Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej o niej zadzwoń- 609890204.

[SIZE=2]
Uploaded with ImageShack.us

2.02.2010 str. 18 i 20- Aktualne zdjęcia i info o suni, która po tak długim czasie dała się w końcu złapać i jest już po sterylce aborcyjnej . Teraz w dt u Jaagi w Katowicach czeka na dom.

Mix benia z tego wątku już dawno grzeje dupcię w domku:).

Przeklejam to z kieleckiego wątku, bo tam mało kto zagląda, a te psy zginą, jeżeli szybko im się nie pomoże.

"A teraz ogromna prośba o te dwa psiaki. Pisałam już o nich kilka razy. Jest to terierkowata młoda sunia, która była jeszcze w lecie wyrzucona z samochodu w Sitkówce, a od jakiegoś czasu dołączył do niej duży jasny pies.
Dzisiaj dostałam jego zdjęcie , ale bardzo kiepskiej jakości z kom. i wygląda mi na mieszańca benia.

Sunia jest bardzo przestraszona, jeszcze na początku trochę bliżej podchodziła do pani Kazi, która tam karmi te psiaki, ale po tak długim czasie przeganiania, rzucania w nią kamieniami przez miejscową hołotę zrobiła się jeszcze bardziej nieufna.

Jest strasznie biedna,umoknięta ,cała sie trzęsie z zimna, łapki podnosi do góry :-(.

Pies też jest młody, sądząc po zachowaniu ,bardzo ładny, on też trochę się boi , ale myślę,że dałby się złapać.

Życie tych psiaków jest naprawdę zagrożone. Nie dość ,że taka fatalna pogoda, , nie wiem, jak one długo to wytrzymają, to jeszcze koczują blisko ruchliwej drogi, gdzie bez przerwy jeżdżą ciężarówy do cementowni. No i najgorsze zagrożenie, to hołota tam mieszkająca, menele już zmawiają się,żeby tego psa złapać. Mieszkają tam degeneraci, którzy podobno zjadają psy:angryy:.

Błagam o pomoc dla tych psów! Może by się udało zebrać kasę na hotel, bo chyba na DT nie ma szans.

Pies jest młody, bardzo ładny, z pewnościa miaby szanse na dom. Dalej widać tą biedną sunieczkę.
Prosze pomóżcie! "

Fusik jest już w DT u Jaagi w Katowicach. To jego ostatnie zdjęcia.

A to jeszcze z Kielc, jak był dwa dni w hotelu.

Edited by erka
  • Replies 566
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myslałam, ze wątek bedzie miał zainteresowanie, a tu cisza :roll:.

Gdyby nic się nie znalazło i udałoby sie nazbierać pieniądze na jedzenie, to benio mógłby do mnie trafić. Tańsza obcja, niż hotel. Do domu nie mam juz gdzie upchnąć psa, ale taki duzy mógłby mieszkać z Bellą w ogrodzie. Najbardziej martwią mnie menele, którzy mogliby go zabić na mięso :angryy:.

.

Posted

Może też jakoś dodać w tytule, że mogą zostać zabite i zjedzone? Skoro wszędzie są bezdomne, błąkające się psy, to może to zagrożenie da je dostrzec w tłumie bied? Tu też zaglądają tylko bywalcy kieleckiego wątku.

Posted

Jestem :shake: . O biedaki!!!!! I co tu zrobić juz mam chyba ze 2 psiaki "kieleckie" w sercu + dodatkowo jeszcze jedna maluda w schronie w Łodzi (chyba).
Jaaga mam jedną absolutną miłośniczkę mojej Ciapy , która :" tez chce takiego psa" ale dopiero kupuje dom i za rok niestety bedzie gotowa do dania DS.
Z daleka moge pomoc tylko finansowo oczywiscie :shake:.

Posted

ja bym do tego towarzystwa dodała jeszcze tego psiaka z Cedzyny - też pod chmurką bez zadnego schronienia:shake: i moze w tytule dodać, ze psy pod chmurką bez niczego i nikogo?

a ten psiak z Cedzyny to jak dla mnie mix sznaucera a nie zadnego wyzła czy czego innego;)

Posted

Ale była mowa o jakims hoteliku koło was (nie pmaietam dla jakiego psa ?) ale pies byl tam chyba tylko 2 dni. Jaki pies jaki hotelik ?? erka pamiętasz ??

Posted

Madallena napisał(a):
Zapisuje watek.

To benkowe to sunia czy piesek?

Jaaga Twoja propozycja jest normalnie rewelacyjan!

To benkowe to raczej piesek...

Jkp - u nas jest hotelik ...Czarek tam jest...problem w tym, ze psy tam mogą byc do 6 listopada, bo hotel jest zamykany na zimę - tam nie są ogrzewane boksy, to kojce zewnętrzne:-( i im nie da się wytłumaczyć, ze lepsze takie zewnętrzne kojce z ciepła budą niż poniewierka:shake:

Posted

Jkp, jeżeli byś mogła wesprzeć tego benia, to byłybyśmy bardzo wdzięczne:loveu::loveu:.

Zamiast do hoteliku, to o wiele lepiej zapłacić za transport i karmę i dać go do Jaagi, gdzie o niebo lepsze warunki i opieka:p.

Jaaga , naprawdę jesteś niesamowita, dzięki,że na Ciebie zawsze możemy liczyć:iloveyou::buzi:.

Zeby tylko psiak dał się złapać.

Posted

Ja mogę wesprzec tego benia ale CZY JAAGA DA RADĘ ?? ONA MA 2 TYMCZASY DUZE I NIE BARDZO WIDAĆ POMOC ( CICHO NA WATKACH :shake:, mało nowych osób) A jak sie zaczna te dwa benie u Jaagi gryżć to co ona sama zrobi ??? Nie ma nawet mocnego prawdziwego kojca o ile wiem .
Proponuję zrobic akcję nie co większą, zwołac ciotki benkowe i moze uda sie zebrać na benia i na kojec porzadny ?? To jest opcja " dla dobra DT u Jaagi" Same wiecie ,ze juz była sprawa tej obecnej Belli II i rodzina mowiła " ani jeden pies wiecej" . Poza tym zdaje sie samiec nie miał być nigdy bo tam króluje Wolf ?

Posted

Jkp, bez uzgodnienia z Jaagą nie pisałabym o takiej możliwości, ona sama to zaproponowała:lol:. Dwa benie pewnie by sie dogadały, bo to pies i sunia i tylko one byłyby na zewnatrz, Wolf jest w domu:p.

Posted

Wiem co Jaaga pisała :p ja tylko tak z rozsadku:mad:. Macie tu sporo psiakow moze by benkowe ciotki zwołac skoro to teraz benkowy DT ma być ? Kojec by sie przydał !!!!!!

Posted

Tymczasy są rzeczywiście i domów nie widać :shake:. Teraz, jak jest zimno, to Stella i Sara są już w domu. W ogrodzie jest tylko Bella, wiec myslę, że drugi pies nie byłby kłopotem, o ile może mieszkać tylko w ogrodzie.
Jesli chodzi o płeć, to Erka już wie, ze kastracja jest konieczna, bo inaczej nie da rady u mnie. Benio byłby w ogrodzie, wiec z Wolfem nie miałby kontaktu. Myślę, że młody pies zgrałby sie z Bellą, bo przecież i tak koczuje razem z sunią, a Bella też jest towarzyska i skora do zabawy.

Tez chciałabym, zeby znalazł się dom dla niego, ale skoro perspektyw brak, a może zostać zjedzony przez meneli, to chyba lepiej, zeby trafił do mnie i na spokojnie można mu bedzie szukac domu.

Posted

Dzięki, Joasiu :multi:.
Czyli teraz potrzeba schronienia dla suni. Obawiam sie, że jesli uda się złapać benia, to sunia zrobi się jeszcze bardziej nieufna :roll:. Najlepiej byłoby spróbować je złapać jednocześnie, ale gdzie ją umieścić?

Erko, trzymam kciuki za powodzenie akcji łapankowej.

Posted

Zagládam zagládam. Tak rozmyslam. Czytam sobie wátki i zobaczylam, ze z ogloszenia w metrze potrafi byc 50 tel na drugi dzien. Teraz pytanie- czy dzwoniá dlatego ze psów tak malo tam oglaszajá i o kazdego pytajá tyle, czy to tez kwestia fotek i obróbki graficznej, bo i takie widzialam :diabloti:

Chcé tam wsadzic swoje 2 krézlowianki ale i o scyzorykach myslé jednoczesnie (kurka, nie bijcie, to chyba nie jest obrazliwe okreslenie :p).