Pinesk@ Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 (edited) [FONT=Times New Roman]PAZUR- pies, ok. 3 lata Pazur to bardzo słodki, ale wystraszony psiak. Jest nieufny i wycofany, ale w tym strachu nie wykazuje agresji. Jest całkowicie poddany, gdy się wystraszy to kuli ogonek, kładzie uszy po sobie i bardzo pragnąłby wtedy stać się niewidzialny… potrzebuje czasu, by zaufać człowiekowi. Nie nadaje się do domu z dziećmi., gdyż potrzebuje ciszy i spokoju. Bardzo pragnie poczuć się kochany… Z całego serca chce być komuś potrzebny…To piesek, który pragnie znaleźć bezpieczny dom i właściciela, który nie będzie mu się narzucał. Pazurek na pewno nie będzie sprawiał problemów. To idealny piesek na podwórko. Nie przepada za długimi spacerami. Dajmy mu szansę na nowe lepsze życie…Przygarnij pazurka do swojego domu i serca…[/FONT] Zadzwoń do schroniska i zapytaj o adopcję: (58 ) 531 96 56 lub napisz: tczew.schronisko@wp.pl strona schroniska: www.tczew.otoz.pl 83-110 Tczew ul. Malinowska Numer konta: 81 1020 1909 0000 3402 0107 9615 – na pomoc zwierzętom Edited January 15, 2013 by Pinesk@ Quote
Pinesk@ Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Tak, oswoimy biedaczka. był już kilka razy na spacerze nawet, boi się strasznie ale jakoś daje radę. Ostatnio nawet wyszedł na sesję fotograficzną :cool3: Robi malutkie postępy chłopak :) Quote
Pinesk@ Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Post 1 zaktualizowany o nowe zdjęcia :) Pazurek był dziś na spacerku. Cieszył się kiedy zobaczył mnie ze smyczką, radosny był, że wychodzi. 5m od schronu i zaczął ciągnąć spowrotem w stronę azylu. Ale nie poddałam się, wołam " chodź Pazurek, będzie fajnie, chodź ze mną" i takie tam bajery mu wciskam ;) No i poszedł! :multi: Trochę się bał na początku, kulił się i był baaardzo ostrożny, oglądał się na schron. Potem nawet sam z własnej woli do mnie podszedł, później biegał ze mną, cieszył się, nawet brzuszek do głaskania wystawił :cool3: Chciał być blisko mnie, pakował się pod nogi. Wystraszył się strasznie przejeżdżającego pociągu. Fajny chłopak z niego :) Ale jak już wracaliśmy do schronu to ciągnął niesamowicie- tam się czuje pewnie i bezpiecznie. Quote
ŚWIAT Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Zapisuję wątek. Plakat się już robi. Robicie mu ogłoszenia? Quote
Pinesk@ Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 Super, czekam w takim razie na plakat. Ma pakiet ogłoszeń od naszych schroniskowych ogłoszeniodawców od jakiegoś czasu + cały czas odnawiane na tczewskiej stronie ogłoszenie Quote
Pinesk@ Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 Pazur ma dom! Więcej trochę później ale ogólnie ma się super! :) Quote
Pinesk@ Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 Pazur zamieszkał w Malborku u rodziców mojego chłopaka. Początkowo miałam obawy czy to dobry pomysł ze względu na to, że mieszkają oni na piętrze w niedużym mieszkanku ale okazało się, że zmartwienia były niepotrzebne. Po przyjeździe jeszcze był trochę lękliwy ale to już nie to samo co w schronisku. Dumnie zwiedzał i poznawał swoje nowe lokum. Teraz Pazur, choć nadal boi się huków, kłótni, jest całkowicie innym psem. Wychodzi na spacery na smyczy, ani razu nie nabrudził w mieszkaniu, opanował kanapy. Lepiej trafić nie mógł :) Problem jest tylk jeden gdyż Pazur nie ma zaufania do mężczyzn i potrafi warknąć na właściciela gdy ten np chce wejść do łóżka a na łóżku leży Pazur. Ale pracują nad tym, mam nadzieje, że wszystko będzie ok! Zdjeć nie mam ale na wizytach poadopcyjnych jestem prawie codziennie więc wszystko jest w porządku :) Moze kiedyś zdjęcia będą ;) Quote
rudakacha Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Nie znam wątku, nie czytałam:oops: ale piesio cudny aż dziw, że tak długo czekał na dom. Tym większa radość a zdjęcia b. chętnie obejrzę. Myślę, że nie tylko ja:) Quote
Recommended Posts