Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny pilne pomozcie mi prosze!musimy znalezc behawioryste do barda!wiem z etacy sa na dogo chociaz kogos kto cos pani przez tek doradzi...cokolwiek byla taka dziewczyna tu na dogo ale nie pamietam jej nicku..i szukamy tez behawiorysty z bydgoszczy ktory by pomogl na miejscu..obiecalam pani ze jutro dam jej znac...bard pokazuje zeby dzieciakom..podgryza je...musimy ratowac sytuacje...pilne!!moze ktos zalozyc watek np ze bahwiorysta szukany?!musimy jakos zaradzic...

Posted

Jeśli pies zachowywał się tak wcześniej, potrzebuje teraz spokoju. Nie wolno lekceważyć sygnałów jakie wysyła - warczenia, kłapania zębami. Jeśli pies komunikuje, że potrzebny mu dystans, a ktoś to zlekceważy, nauczy psa gryzienia z pominięciem sygnałów ostrzegawczych. Pies robi takie rzeczy zwykle, kiedy się boi, ale nie można nic stwierdzić na odległość. Popytam o dobrego behawiorystę z Bydgoszczy. Naprawdę ciężko jest cokolwiek ocenić nie widząc sytuacji i nie mogąc na nią wpłynąć bezpośrednio.

Posted

dziekuje!!w takim razie blagam was pomozcie mi do jutra znalezc behawioryste..prosze...panstwo daja mu szanse..ale ja chce dzialac jak najszybciej zeby zapobiec jeszcze gorszym akcjom..prosze...pilne!!1

Posted

Postaram się, ale w jeden dzień ciężko znaleźć na miejscu dobrego behawiorystę, a wysłać złego, to gorsze niż żadnego. Jest późno, dzwonić mogę po ludziach dopiero jutro.
Moim zdaniem, jeśli psu takie zachowania się wcześniej zdarzały i potem znikały, trzeba dać mu spokój, żeby poczuł się bezpiecznie, a nie wiem, czy przy dzieciach jest to możliwe. Cudowej recepty nie ma. Nie wiem ,czy to dobrze ,że Bard trafił do domu, gdzie jest małe dziecko.
Nie wiem nic o tym, co pies robi dokładnie, w jakich sytuacjach, jak się zachowują właściciele, więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć.

Posted

ok to dzialamy od jutra:)ja tez szukam dziekuje ci z apomoc..co do jego zachowan to ma on agresje typowa lekowa..panstwo wiedza ze tak jest dzieciom jest tlumaczone ze maja go zostawic w spokoju..ale on pokazuje im zeby czesto ot tak..a potem nagle chodzi sie tulic..panstwo bardzo bardzo chca mu dac szanse wiec to wazne..chca tylko porady pomocy,boja sie ze bard nie chce byc ostatni w hierarchi..i stara sie podporzadkowac sobie dzieci..oni chca tylko by bylo ok i bezpiecznie i mysle,ze jak im sie da kilka rad to bedzie dobrzez bo oni naprawde walcza o niego..

Posted

Clo...a nie mogliby oni spróbować na razie nie zwracać uwagi na Barda? nie wołać, nie przytulać, nie głaskać? dać mu troszkę czasu "w samotności"...moze za parę dni on sam zacznie szukać kontaktu z nimi...

Posted

panswto staraja sie mu zbytnio nie nadskakiwac..ale coz..no to tez nie jest takie latwe..bo sa dzieci..ciesza sie na niego itd..no ale jak mowie panstwo chca probowac proboja..ale potrzeba im pomocy..

Posted

No własnie z miejca na miejsce Bard coraz gorszy bo coraz barzdziej zestresowany,
super ze Ci ludzie chcą mu dać sznse i trzeba im w tym pomóc .
Wiedzieli jaki to psiak i co może się dziać a mimo to zdecydowali się na niego :loveu:, więc niech spróbują jakoś z dzieciakami pogadać, żeby dały przez kilka dni psu szansę na przyzwyczajenie się do nowego miejsca , bo inaczej moze być problem i kolejny stres dla Barda :placz: bo nie przypuszczam zeby długo tolerowali podgryzanie dzieci :-(

Posted

Kurcze biedak z tego Barda...

Ma pewnie totalny mętlik w glowie

Pocieszające jest to, ze Clo też z poczatku wyglądalo to fatalnie, a po kilku dniach tak bardzo się poprawilo - oby tym razem bylo tak samo

Posted

Clo, sprawa hierarchii nie jest oczywista, a tłumaczenie zachowania Barda problemami z ustaleniem hierarchii może być błędem i to sporym, który popełniany jest dość często. Agresja lękowa u Barda nie występuje, oc najwyżej zachowania agresywne na tle lękowym, co jest zupełnie czymś innym wbrew pozorom. Jeśli mam pomóć, muszę mieć opisane dokładnie zachowania, a nie podaną diagnozę. Na priva podam Ci nr tel. do szkoleniowca z Bydgoszczy, którego możecie poprosić o pomoc przy Bardzie lub o pomoc w poszukiwaniu behawiorysty. Niestety behawiorysty nie znalazam, nie ma go też w wykazie COAPE. Ta osoba musi znać dokładne zachowania Barda z czasu, gdy był jeszcze w DT, nie tylko z DS.

Posted

eruane a czy moglabym podac ci tel do pani barda zebys z nia porozmawiala?albo jej nr do ciebie?czy od razu mam ja kierowac do tej trenerki do ktorej nr mi podalas na pw?

Posted

Najlepiej, żeby od razu dzwoniła do osoby z Bydgoszczy, bo tu nie chodzi o diagnozę, tylko obserwację tych ludzi i psa, ich relacji, ich gestów, podejścia itd. oraz skorygowanie pewnych rzeczy, czego na odległość nie da się zrobić.

Na priva podam Ci mój nr tel. na wszelki wypadek, jeśli właściciele Barda będą potrzebować jakiejś porady.

Posted

[quote name='clo']

sluchajcie mialam dzis jeszcze tel w sprawie barda..pani tez do domu z dziecmi...wiec musi byc lagodny..i najlepiej kudlaty taki bardopodobny;)choc troche;)border,collie mixy wszelkie dlugo wlose?macie propozycje?

Clo, czy to jeszcze aktualne?

Jest taki psiaczek w pilnej potrzebie w Kielcach - mieszka w lesie!

Jest młodziutki, łagodny, uległy, choć oczywiście nie zaręczę na 100% za stosunek do dzieci, bo psiak jest nadal w lesie, ale gdyby się spodobał może jakoś udałoby się to sprawdzić.

Jego historia i więcej zdjęć jest na wątku kieleckich szczeniaków post 373:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczenieta-z-kielc-prosimy-o-pomoc-dla-nich-potrzebne-dt-148818/index38.html

Posted

nie wiem bo nie mialam wiesci od tej Pani..ale moge podac jej maila bogusiabogusia@poczta.onet.pl ja z nia tylko raz rozmawialam ale podeslijcie jej psiaka kto wie moze sie spodoba..juz lece o nim czytac piekny pychol..jesli bardzik jednak sie zaaklimatyzuje to moze na dt go bym wziela do mamy?cudny jest!dlaczego mieszka w lesie?rozumiem ze nie jest bezpieczny...:(