Jump to content
Dogomania

Przytulisko " Cztery Łapy " Boguchwała - super psy szukają domków - prosimy o pomoc!

Recommended Posts

Posted

Tymczasem nasz "Burek" po kilku dniach pobytu w boguchwalskim sanatorium przemienił się w super kochanego miśka Mieszka, jest przesympatyczny, przytulak, bardzo garnący się do człowieka, pieszczoch, łakomczuch, wręcz zapałałam do niego bardzo wielką miłością, no cudowny:loveu::loveu: Przy bliższych oględzinach widać, że sierść i skóra są w kiepskim stanie, obserwując jego chód, widać również lekko powykrzywiane tylne nóżki, najprawdopodobniej jest to wynik złego żywienia i zaniedbań ze strony byłej właścicielki, kuracja w każdym bądź razie jest w toku, więc niebawem przemieni się z brzydkiego kaczątka w zdrowego, pięknego łąbędzia. Stali pensjonariusze głównie w osobach Czestera i Mailo:roll:..ujadają do niego, ale on nie wdaje się w te "międzysiatkowe " awanturki, jest raczej płochliwy i unika sporów, kuli się widząc gwałtowny ruch...a to chyba wszystko nam mówi:roll:
Oczami wyobraźni już go widzę na jakiejś miękkiej kanapie;)

I więcej fotek :
https://picasaweb.google.com/103708767168284502423/Mieszko#

Posted

ariete2503 napisał(a):
Ale piękny! Mnie się podobał od samego początku, powinien szybko znaleźć domek. W jakim on jest wieku?

a no właśnie nie wiem, w średnim :)

Posted

Becia66 napisał(a):
majuska jakie piękne zdjęcia zrobiłaś i co za ujęcia , ma teraz Figa z czego wątek zakładać. Figa bierzesz na klatę ? :diabloti:

właśnie robię :lol:

Posted

Becia66 napisał(a):
majuska jakie piękne zdjęcia zrobiłaś i co za ujęcia , ma teraz Figa z czego wątek zakładać. Figa bierzesz na klatę ? :diabloti:

Beciu była tak piekna pogoda, ja miałam dużo czasu, psy wyluzowane, więc sie pięknie fociło :)
oczywiście tylko taki jeden zniósł te sesje z lekką traumą, chociaż nie robiłam mu ani jednej foty:roll:

Posted

majuska - tak patrzę na te fotki które zrobilaś Mieszkowi
https://picasaweb.google.com/1037087...02423/Mieszko#
i widzę po ząbkach że to młodziutki psiak, żaden tam średniak, on ma nie więcej jak półtora roku tylko strasznie wyniszczony przez warunki w jakich mieszkał. Mam nadzieje że sprawdzi się moja ocena chociaż w realu jeszcze go nie widziałam i myślę że ten psiak nigdy nie był szczęśliwy jak teraz.

Posted

Beciu możliwe, no wogóle w zęby nie popatrzyłam...pazury mu przycięłam, odpchliłam, troche poczesałąm, ale o zębach zapomniałam :) a śmierdzi jak nieboskie stworzenie, kąpiel mu potrzebna, Justynka podejrzewa grzyba, ale to jeszcze nic pewnego...bo go nie widziała :D

Posted

majuska napisał(a):
.pazury mu przycięłam, odpchliłam, troche poczesałąm, a śmierdzi jak nieboskie stworzenie, kąpiel mu potrzebna

chyba było co przycinać, a śmierdzi to chyba od tych świń w chlewiku, kurczę wiecie co - dobrze że ta rodzina go niie zatrzymala tylko przywieźli do przytuliska. Ilu jeszcze takich zapomnianych po chlewikach siedzi. Majuska nie przypomina on ci tego rudaska z Leszczan na łańcuchu co się na zatracenie ostał ? :shake:

Posted

Asia, nie wiem czy to Ty pisałaś ten tekst, ale ja zawsze uważam, że w ogłoszeniu, czy informacji nie powinno się pisać, że nie oddamy psa na łańcuch, wtedy typowi łańcuchowi mają nad nami przewagę, bo będą nas zapewniać że nie dadzą, będą słodcy jak miód itp i tym sposobem można każdego zwieść, nawet po sprawdzeniu, a tak zawsze jakiś ciul się wygada. To tylko taka moja sugestia. Często w ogłoszeniach z innych schronisk widzi się to hasło, a potem czyta że pies poszedł na łancuh. Trzeba mieć zawsze coś dla siebie w zanadrzu co pozwoli nam ocenić co to za człowiek. :)

Posted

Agula99 napisał(a):
Asia, nie wiem czy to Ty pisałaś ten tekst, ale ja zawsze uważam, że w ogłoszeniu, czy informacji nie powinno się pisać, że nie oddamy psa na łańcuch, wtedy typowi łańcuchowi mają nad nami przewagę, bo będą nas zapewniać że nie dadzą, będą słodcy jak miód itp i tym sposobem można każdego zwieść, nawet po sprawdzeniu, a tak zawsze jakiś ciul się wygada. To tylko taka moja sugestia. Często w ogłoszeniach z innych schronisk widzi się to hasło, a potem czyta że pies poszedł na łancuh. Trzeba mieć zawsze coś dla siebie w zanadrzu co pozwoli nam ocenić co to za człowiek. :)

Też miałam różne teorie odnośnie tworzenia tekstów ogłoszeń ale koniec końców doszłam do podobnego wniosku, najlepiej sprawdzają się pytania otwarte w rozmowie, zawsze się czymś sypną.

Posted

Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie można jeszcze wrzucać zdjęcia żeby je pomniejszyć, a potem wstawić tutaj, chodzi mi o jakąś stronkę, ale oprócz tego durnego ImageShack!!!! ???