Jump to content
Dogomania

Przytulisko " Cztery Łapy " Boguchwała - super psy szukają domków - prosimy o pomoc!

Recommended Posts

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
A o ktorej bo pewnie wieczorkiem a ja na 16:30 musze byc w rzesz?

No raczej tak, z tego co wiem Rozio pracuje do popołudnia, to u nas jest wieczorem późnym, a w sobotę nie dasz rady???

Posted

barb napisał(a):
Baster i Lusi - wreszcie jesteś ! :multi:
Jutro zagłosuję zgodnie z Twoim zaleceniem. :lol:

Zagłosowalam na Klembow - zgodnie z Twoim życzeniem. Na razie prowadzą - 303 głosy.

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Szukam transport z Kalisza w strone rzesz dla szczeniaka ktory bedzie u mnie na DT/DS moze ktos cos wie o kims kto tam jedzie i przy okazji moglby go podwiezc?

Szpilko pisalaś na transportowym?

Posted

Kolejny psiak u nas, ja mam tego dość, to jest ewidentne że ktoś nam podrzuca te psy, przyjeżdża i porzuca!!! Może nawet czyta naszą stronę, to co tutaj piszemy i jak tylko jakiś pies ma jechać, zaraz przywozi następnego!!!! Sz..... mnie trafia!! Tak był z Pako, ledwo pojechał na drugi dzień już pies kolejny latający w centrum Boguchwały, nie wiedzący gdzie ma biec i skąd się wziął!!!

Posted

Agula99 napisał(a):
Kolejny psiak u nas, ja mam tego dość, to jest ewidentne że ktoś nam podrzuca te psy, przyjeżdża i porzuca!!! Może nawet czyta naszą stronę, to co tutaj piszemy i jak tylko jakiś pies ma jechać, zaraz przywozi następnego!!!! Sz..... mnie trafia!! Tak był z Pako, ledwo pojechał na drugi dzień już pies kolejny latający w centrum Boguchwały, nie wiedzący gdzie ma biec i skąd się wziął!!!

To jest bardzo prawdopodobne. Przecież są gminy, ktore nie mają schronisk, przytulisk ani umów na korzystanie z takich "przybytkow" z innymi gminami. Udają, że problem bezdomnosci zwierząt u nich nie istnieje.

Posted

Ja nie wierzę w taki okres, już kiedyś dochodziły nas słuchy, że w sąsiedniej miejscowości, facet niby ma przytulisko, dostaje kasę od gminy na te psy, ma je tam trzymać, ale tak naprawę kasę bierze, a psy rozwozi po sąsiadach!!! Jak to czyta, to niech wie, że my też wiemy!!!

Posted

Agula99 napisał(a):
Ja nie wierzę w taki okres, już kiedyś dochodziły nas słuchy, że w sąsiedniej miejscowości, facet niby ma przytulisko, dostaje kasę od gminy na te psy, ma je tam trzymać, ale tak naprawę kasę bierze, a psy rozwozi po sąsiadach!!! Jak to czyta, to niech wie, że my też wiemy!!!

Jeżeli tak to jest problem,bo w jakich on warunkach może trzymać te psy...
Gmina może coś z tym zrobić?

Posted

Lucyja napisał(a):
Mnie też usunęli na allegro ogłoszenia collie do adopcji. Zaproponowali w zamian tablice, bo tam można dawać ogłoszenia oddawania za darmo. Tak więc allegro z ogłoszeń chyba odpadło.

Viki też usuneli allegro - po raz kolejny.:placz:

Posted

Agula99 napisał(a):

o rany ! co za ludzie...:shake:

Posted (edited)

barb napisał(a):
Viki też usuneli allegro - po raz kolejny.:placz:

Jak "obrońcy zwierząt" walczą z "pseudohodowcami" to skutki widać nie tylko w necie ale i w rzeczywistości. Ustawa jest chora a ludzie po*******eni. Aż mi szkoda się więcej w temacie wypowiadać. Ludzie się chlają a cierpią zwierzęta.

Dzisiaj mi terierowaty sierściuch numer wyciął. Chciałem go wziąść z Kają i moim psem, ale na Kaję zaczął coś burczeć, więc go zostawiłem na małym wybiegu gdzie latał cały dzień. Wychodzę sobie w najlepsze z Kają i moim psiurkiem, jestem prawei przy bramie głównej a tu nagle jakieś terierowate coś do nas podbiega i się mierzy z moim psem :-) Ale gwizdnąłem, sierściuch do mnie podszedł merdając tym swioim przykrótkawym ogonkiem i go zapiąłem na smyucz mojego psa co miałem w kieszeni i wio na spacer :-) Dziura w siatce jest na małym wybiegu (dobrze, że wczesniej nie zwiał) - UWAGA !!!. Zastawiłem ją betonem , trochę siatkę powiązałem rękoma, ale nie miałem kombinerek więc to tylko prowizorka jest (na chwilowe wypuszczenie tam psiurka). Nowy nieufny, trochę wystraszony i niezadowolony z sytuacji. Nie burczy, podchodzi do siatki, nie strzeży zębów ale strach ma wielkie oczy. Na noc został Ozii z Lukim (czy jak mu tam, bo już nie ogarniam tych imion :-)) na głownym wybiegu

Edited by rozio
Posted

kurcze trzeba z kopyta ruszyć z ogłoszeniami , bo faktycznie psiaków przybywa , i tak będzie pewnie ...
nawet jak będziemy się powtarzać na portalach to nic , byle dużo i wszędzie gdzie się da , bo tak naprawdę to nie wiadomo , na którym portalu znajdzie się TEN człowiek..
tylko bardzo proszę o dobre zdjęcia
zdjęcia to moim zdaniem clou ogłoszenia , są ogromnie ważne...

a swoją drogą przecieram oczy i nie mogę uwierzyć jak jedną miarą ocenia się tych co szukają domów bezdomnym zwierzętom i pseudohodowle gdzie sprzedają yorki za 200 zł ....
nie mogę pojąć ograniczenia w dostępnie do ogłoszeń , nie mogę zrozumieć takiej bezduszności

Posted

barb napisał(a):
Szpilko pisalaś na transportowym?

Tak ale tam cisza, jak narazie ustalilismy ze zostanie podwieziony do Piotrkowa i stamtad go odbierzemy

Ludzie nie wiedza co z psem zrobic to najlepiej sie pozbyc...:-/

Co do allegro to ustawa miala byc wymierzona w pseudo a wychodzi jak wychodzi...

Posted

figa33 napisał(a):
kurcze trzeba z kopyta ruszyć z ogłoszeniami , bo faktycznie psiaków przybywa , i tak będzie pewnie ...
nawet jak będziemy się powtarzać na portalach to nic , byle dużo i wszędzie gdzie się da , bo tak naprawdę to nie wiadomo , na którym portalu znajdzie się TEN człowiek..

Qrcze, Kaja, Ozie i Brutus mają świeżutkie pakiety po 66 szt. ...

tylko bardzo proszę o dobre zdjęcia
zdjęcia to moim zdaniem clou ogłoszenia , są ogromnie ważne...

Rozio, czy mógłbyś jeszcze raz wkleić tu linki do albumów ze zdjęciami psiaków?

Posted

z ogłoszeniami to jest też tak , że trzeba je odświeżać aby były względnie blisko pierwszej strony
dlatego dobrze jest robić wyróżnione , bo wtedy przeważnie zawsze są wysoko , ale to kosztuje
tak naprawdę to licho wie co jest najbardziej skuteczne
tak się tu mądrzę ...
boję się też ,ze ustawa o ochronie zwierząt zbierze żniwo w postaci pospiesznie "likwidowanych" zwierząt , wyrzucanych , ....ech...

Posted

Mam wreszcie szybką, dobrą wiadomość! :) właśnie wydałam tego nowego, biedaczek przestraszył się i uciekł! Na szczęście był szukany przez swoich właścicieli. Państwo bardzo mili, sensowne podejście do psów (psiak mieszka w domku, śpi na łóżeczku), strasznie był zestresowany, ale już w domku, no i Państwo mieszkają dwa kroki odemnie!!! No choć tyle pozytywów na dziś, odnośnie Sonii i Budrysa cisza!