Jump to content
Dogomania

Przytulisko " Cztery Łapy " Boguchwała - super psy szukają domków - prosimy o pomoc!

Recommended Posts

Posted

Suńka musiała wiele przejść ale teraz przy takich super opiekunkach odżyje:))) Tylko trochę czasu jej potrzeba ale wierzę,że będzie dobrze i przekona się,że człowiek nie tylko potrafi krzywdzić:) Faktycznie masakra to dogo dzisiaj...

Posted

Masakra dziś z Dogo. Przed chwilą napisalam post, a wcale go nie ma.
Rano było ok. Potem zupelnie sie schrzaniło.

Sunia i maluch śliczne.

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):

Nie znacie kogos kto chciałby przygarnac 5 miesięczna suczke bullowata? Dziewczyna przyszła do nas do sklepu nie ma czasu dla psa i sobie z nim nie radzi a dostała ja z jakiegos parszywego miejsca gdzie pies byl bity

SZPiLKA23 napisał(a):
Zdjecia ma doniesc ale w formie papierowej ale poprosze o takie na maila

baster i lusi napisał(a):
to czekamy na fotki i porozgłaszany trochę.

Szpilka i co masz fotki suni?

Posted

Kochane ciotki, to był dzień wielu wrażeń, wielu bardzo dobrych, pozytywnych wrażeń, aż jestem pełna euforii, ale za chwilę o tym napiszę, bo właśnie po raz drugi wróciłam z przytuliska!!!! :)

Posted

Po pierwsze chciałam donieść, że Kodi, alias Ozi alias Jasiu właśnie przed chwileczką wrócił do domku!!! Znalazła się właścicielka, która na szczęście porozwieszała ogłoszenia, jeździła, szukała i na szczeście wszystko dobrze się skończyło!!! Ale Wy jeszcze nie wiecie kto to jest Kodi, Ozi, Jasiu!! Chyba raz o nim wspomniałam, że został do nas przywieziony w sobotę po 17. Wczoraj i dzisiaj był już ze mną na spacerku, piękny, cudowny psiak!! Rasowy!!! Już raz wyrzucony rok temu i właśnie ta pani go przygarnęła!!! Wczoraj ja nazwałam go Ozi, a mój bratanek Jasiu, a on ma na imię Kodi!!! Z tąd te wszystkie imiona!! Właśnie przed chwilą dzwoniła pani, żeby jeszcze raz podziękować za pomoc i powiedziała, że Kodi co pierwsze zrobił to wlazł na kanapę i już smacznie śpi!!!! :) To było dla niego mnóstwo wrażeń!! Ja już wczoraj zrobiłam serię fotek!! Już miałam mu robić wątek, ale na szczęście Kodi-Ozi-Jasio już w domowych pieleszach!!! Więć wrzucę choć z dwa zdjęcia żebyście zobaczyły jakie u nas było cudo!!!

Posted

Oj piękny, piękny!!! Kolejna dobra wiadomość to.....Sonia, ta czarna suczka pozwoliła mi się pogłaskać!!! To było niesamowite, bo to zdjęcie nie oddaje tego jej całego cierpienia, bólu i przerażenia!!Jak patrzy na człowieka to w jednym oku ma taki strach a w drugim widać, że jak co to się na ciebie rzuci i cie rozszarpie.Wczoraj ani razu nie podeszła, dziś, tak na mnie warknęła, że aż mi się włos na głowie zjeżył, a potem nie wiem co się stało, ja przykucnęłam i mówię do niej: Sonia, no chodź, śliczna chodź!!! ((zresztą cały czas do niej mówię jak jestem w przytulisku, ale ona nie reaguje) i wtedy ona podeszła do mnie, delikatnie, powoli, wyciągnęłam rękę, ale nie głaskałam jej, ona powąchała moją rękę, jej oczy patrzyły w moje, a głowę miała na wysokości mojej ( nie muszę chyba mówić, że byłam przerażona, choć starałam się to opanować, bo pies wyczuwa takie rzeczy, przez chwilę pomyślałam że jak ona się teraz na mnie rzuci, to zmasakruje mi facjatę, a moje zwłoki Magda jutro znajdzie, ona jest na prawdę duża, postawna!!!) i wtedy zapytałam: No co pozwolisz mi się pogłaskać??? A ona pozwoliła!!! To było niesamowite uczucie!!! :) przylgnęła do mnie i pozwoliła się głaskać, przytulić, nawet się domagała, to chyba był dla niej szok, takiej rekcji psa nigdy nie widziałam!!! A potem odeszła i już kolejny raz nie podeszła, mimo że ją wołałam i zachęcała, to było na dziś tyle...boże co za biedny pies :(, ale dla mnie nie zapomniane przeżycie!!!! Pierwsze koty za płoty!!! Teraz może być już chyba tylko lepiej!!! Prawda???? :)

Posted

Becia66 napisał(a):
Agula napisz coś więcej o odwiedzinach majowej...

O majowej napisałam u Kai!!!! Zaglądniijcie!!! :multi:
Proszę nie opuszczać Dogo, za raz będą kolejne wieści!!!

Posted

Agula ta sunia wyjdzie na prostą, były już u nas różne strachulce i jak zaczynały czuć się bezpiecznie to się otwierały, a tym bardziej przy Tobie, ona na pewno się pozna, że Ty dobra kobieta jesteś :)

Posted

Majuska ja też mam taką nadzieję, bo z niej jest cudna sunia, tylko skrzywdzona!!!! Ale będę nad nią pracowała!! Muszę tylko dodać, że Pakuś też ma tutaj swój udział, wczoraj jako pierwszy ją rozruszał!!! Już ogonek był w górze, już biegali jak szaleni, bardzo się polubili od razu!!! Także można ją na wybiegu zostawić z Pakusiem, to trochę odżyje dziewczynka!!!

Posted

no to faktycznie , tyle wieści z Boguchwały i wszystkie dobre !:lol:
bardzo się cieszę ,ze Sonia się odrobinkę otworzyła , Agula jak zwykle swoją magią to sprawiła :lol:
dziewczynka odżyje , i będzie z niej fajna kobitka

Posted

Dziewczyny mam wiadomość na temat tej małej suni, co nagle zniknęła z przytułku. Ona ma dom w Boguchwale, ale ktoś, czyli właściciel, zamiast przyjść i poprosić o wydanie, to albo sam albo z czyjąś pomocą przelazł prze ogrodzenie i normalnie ją zabrał!!!! I co?? Czy ja to powinnam zgłosić naszej wetce???

Posted

majowa napisał(a):
tak sobie myslałam po cichutku ze ja ktoś ukradł, ale nie podejrzewałam właściciela
eh ludzie sa dziwni

Dokładnie, ale czy nie można przyjść i powiedzieć: u was jest mój pies, chcę go zabrać do domu...a my od zmysłów odchodzimy!!!

Posted

Jeśli tak każdy komu pies się spodoba będzie przechodził przez ogrodzenie i go zabierał to dziękuję. Przecież to jest zwykle włamanie i należy to zgłosić. Tak dla przestrogi dla innych.