Jump to content
Dogomania

Przytulisko " Cztery Łapy " Boguchwała - super psy szukają domków - prosimy o pomoc!

Recommended Posts

Posted

byłyśmy gremialnie poznać ludzi co spod Łańcuta przyjechali, by naszych poznać. Może coś z tego będzie - zobaczymy. Mają się zastanowić i jak podejmą pozytywną odpowiedź ja pojadę dom i ogród zobaczyć :) ważne, że się chociaż jakiś ruch rozpoczyna w dobrą stronę :)

Posted

Irka napisał(a):
byłyśmy gremialnie poznać ludzi co spod Łańcuta przyjechali, by naszych poznać. Może coś z tego będzie - zobaczymy.

Chodzi o podopiecznych przytuliska ?
Mają się zastanowić i jak podejmą pozytywną odpowiedź ja pojadę dom i ogród zobaczyć :) ważne, że się chociaż jakiś ruch rozpoczyna w dobrą stronę :)

a które psiaki brane pod uwagę ?

Posted

Państwo przyjechali z myślą o jakimś większym psie - nie mają preferencji czy suka czy pies - mają ogród duży i byłby na zewnątrz. Ponadto rozpoczęli budowę nowego domu gdzie maja olbrzymią ogrodzoną działkę. Miejscowość niedaleko mojej pracy i jestem tam bardzo często, więc łatwo będzie pilotować. Każdemu spodobał się kto inny :) Synowi - nasz uczeń - Budrys, mamie - bardzo sympatyczna i ciepła kobieta - Figa, a tato rzucał okiem na Sonię. Maja porozmawiać, ja w razie czego podjadę sprawdzić warunki i zobaczymy. Póki co wyszli radośnie ubłoceni po zęby :)

Posted

Irka napisał(a):
Państwo przyjechali z myślą o jakimś większym psie - nie mają preferencji czy suka czy pies - mają ogród duży i byłby na zewnątrz. Ponadto rozpoczęli budowę nowego domu gdzie maja olbrzymią ogrodzoną działkę. Miejscowość niedaleko mojej pracy i jestem tam bardzo często, więc łatwo będzie pilotować. Każdemu spodobał się kto inny :) Synowi - nasz uczeń - Budrys, mamie - bardzo sympatyczna i ciepła kobieta - Figa, a tato rzucał okiem na Sonię. Maja porozmawiać, ja w razie czego podjadę sprawdzić warunki i zobaczymy. Póki co wyszli radośnie ubłoceni po zęby :)

No to może chociaż jeden psiak znajdzie dom :kciuki:

Posted

majuska napisał(a):
..a i odnośnie Soni poczekałabym z jakimikolwiek decyzjami;)

Czyli jest jeszcze jakaś inna opcja dla Soni ?

Posted

barb napisał(a):
Czyli jest jeszcze jakaś inna opcja dla Soni ?

Na razie żadnych konkretów nie ma, ale Sonia to adopcja "specjalna" i szukamy specjalnego ludzia ;)

Właśnie sprawdziłam...żaden link z pierwszych postów nie działa:placz::placz:...kiedy ja to nadrobię:placz::placz:..czy wogóle znajde te wątki?:shake::-(

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Agula założysz od nowa wątek Szarikowi?
A jak tam malamut i ten mały? Może zacząć je ogłaszać?

Mogę założyć, tylko nie wiem czy dzisiaj dam radę, a tamte dwa można spokojnie ogłaszać!!!
Od Magdy wiem, że dziś byli jacyś ludzie w przytulisku i bardzo im się podobał haszczak i Szarik, mieli dzwonić do mnie lub do Beci, do mnie ktoś dzwonił, ale co odebrałam to była cisza, a ja jak zadzwoniłam to sekretarka, więc nie wiem, czy to ci państwo czy nie. Może do Beci ktoś dzwonił???

Posted

Agula99 napisał(a):
Mogę założyć, tylko nie wiem czy dzisiaj dam radę, a tamte dwa można spokojnie ogłaszać!!!
Od Magdy wiem, że dziś byli jacyś ludzie w przytulisku i bardzo im się podobał haszczak i Szarik, mieli dzwonić do mnie lub do Beci, do mnie ktoś dzwonił, ale co odebrałam to była cisza, a ja jak zadzwoniłam to sekretarka, więc nie wiem, czy to ci państwo czy nie. Może do Beci ktoś dzwonił???

To Agula jakbyś miała chwilę to napisz co wiesz o tamtych dwóch i będziemy ogłaszać. Jakieś imiona im trza wymyślić.

Posted

karolciasz28 napisał(a):
To Agula jakbyś miała chwilę to napisz co wiesz o tamtych dwóch i będziemy ogłaszać. Jakieś imiona im trza wymyślić.

Karolciasz a Ty przypadkiem nie masz teraz testów ?

Posted

Laseczki - szybka, pobieżna wiadomość :) czekamy na oficjalne pismo z gminy - tak sie to odbywa zgodnie z planem i paragrafami :) - ale wieści sa dobre :) wstępnie mowa o poszerzeniu terenu, wymianie podłóg i poważnych remontach. Jest tez wstępna zgoda co do zatrudnienia dochodzącej na parę godzin osoby do opieki gdy mamy za dużo psów - ale na razie nie potrafimy znaleźć kogoś, kto by zechciał czasami na te 2 godziny przyjść by Madzię i innych wspomóc - raczej sprawa symboliczna co do zarobków.... Wstępnie myślimy o kupnie nowego kontenera na zimę z profesjonalnym ambulatorium - nasza gmina sama tych kosztów nie udźwignie, ale nie mówią nie w dołożeniu - my się zbieramy na większą akcję - trzeba ok 10 000 tyś. Przed zimą musimy zdążyć :) w czwartek pewno przyjadą Szwedzi - maja ochotę nas wesprzeć ... Poznaliśmy ich dzięki Panu Markowi - to niesamowity człowiek, co tak bardzo z nami walczył o to, by uratować Promyka... Nadal nie wiem, skąd z Facebooka na nas trafił - siła i moc sieci - siła i moc ludzkich serc... Nie wierzył - w Skandynawii już długo mieszka - że jest takie miejsce ns świecie jak nasze przytulisko - że są ludzie, co się nie znają prawie i tyle potrafią zdziałać ... nie wierzył, że można tak zwierzętom los zmienić ... Promyk odszedł za TM, ale nie do końca - jest z nami dalej - jest ze mną codziennie - na zdjęciu - tapecie komórki ... otulony tym śmiesznym zielonym kocykiem z Jysk'a ...