majuska Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Wiecie co...to ja w końcu nie wiem czy gdzieś ogłaszać??? Ja bym się jednak nie spieszyła z tym oddawaniem jej do nowego domu, jeszcze poczekałabym aż ewentualny właściciel się zgłosi, fakt, ludzie nie potrafią szukać, może trzeba dac im jeszcze szansę, tak się stawiam na ich miejscu...jakbym się dowiedziała, że mój pies ma tak szybko nowych właścicieli to by mnie lekko szlak trafił, poczekałąbym żeby miec czyste sumienie;) Quote
rozio Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 barb napisał(a):Rozio dostaleś juz drugą lapkę :lol: Zaczynam się zastanawiać, czy to nie uzależnienie. Chyba muszę pofolgować z klepaniem tych postów.:roll: Quote
majuska Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 rozio napisał(a):Zaczynam się zastanawiać, czy to nie uzależnienie. Chyba muszę pofolgować z klepaniem tych postów.:roll: Obyś tylko takie nałogi miał :) Quote
Dzika_Figa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 majuska napisał(a):Wiecie co...to ja w końcu nie wiem czy gdzieś ogłaszać??? Ja bym się jednak nie spieszyła z tym oddawaniem jej do nowego domu, jeszcze poczekałabym aż ewentualny właściciel się zgłosi, fakt, ludzie nie potrafią szukać, może trzeba dac im jeszcze szansę, tak się stawiam na ich miejscu...jakbym się dowiedziała, że mój pies ma tak szybko nowych właścicieli to by mnie lekko szlak trafił, poczekałąbym żeby miec czyste sumienie;) No właśnie. Bo skoro suka zadbana, nie wykazuje żadnych odruchów psa bitego, to chyba jej się w życiu źle nie działo. Futro ma, jakoś sobie poradzi w przytulisku, w końcu to nie łysy ratlerek. A też lepiej jednak psa poznać i coś o nim wiedzieć, jak się szuka domu, żeby potem nie było, że za ciężki, czy co... rozio napisał(a):Zaczynam się zastanawiać, czy to nie uzależnienie. Chyba muszę pofolgować z klepaniem tych postów.:roll: Rozio, klep, klep, bo dużo cennych informacji wyklepujesz, byle na odpowiednich wątkach, bo potem info o Bernence trzeba u Szczepana szukać, a o Szczepanie na głównym...:mad:;) Quote
Irka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Halo :) wcześniej nie bywałam zbyt często na dogomanii poniekąd z powodu, że nie bardzo wiedziałam, gdzie znaleźć do czego linki - zawsze jak ktoś ewentualnie chciał coś wiedzieć o naszym przytulisku prosiłam J by mi jakiegoś linka z wszystkim przysłała. Zamieszanie z tymi wątkami :):) tu o jednym się czyta, tam o drugim :):):) - muszę chyba częściej zaglądać, żeby się "oblatać" w tym :):). @ Rozio - zupełnie się z Tobą zgadzam - suka jest o niebo ładniejsza w realu, jest cudo. A mówiła, że komórką chyba robiła zdjęcia może dlatego w pełni nie oddają jej uroku. No ale słyszę, że są jacyś może fajni rodzice adopcyjni :) w planach więc może nie będzie potrzeby nowych ... Oby ... Quote
karolciasz28 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Zobaczymy co z tego wyjdzie :) Widzę że działasz z tą słomą, fajnie :) A i tutaj też zaproszę, może macie jakieś pomysły jak pomóc? http://www.dogomania.pl/threads/2222...opiekun-KROSNO Quote
rozio Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Jadę dzisiaj z moim piesiem jej domek sprawdzić. Z moim piesiem zobaczymy też, czy obecna domowniczna (goldenka) zapowiada się na zgodną przyszłą towarzyszkę do zabaw czy nie. Quote
karolciasz28 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 rozio napisał(a):Jadę dzisiaj z moim piesiem jej domek sprawdzić. Z moim piesiem zobaczymy też, czy obecna domowniczna (goldenka) zapowiada się na zgodną przyszłą towarzyszkę do zabaw czy nie. Ten sam o którym pisze Irka? Quote
Irka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 @ rozio: no sprawdź dobrze - ufam, że fajne miejsce :) i zobowiąż Panią, aby innych przyjaciół zmobilizowała do adopcji może mniej rasowych, ale równie przekochanych istnień z naszego przytuliska :):):) Quote
Irka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 karolciasz28 napisał(a):Zobaczymy co z tego wyjdzie :) Widzę że działasz z tą słomą, fajnie :) A i tutaj też zaproszę, może macie jakieś pomysły jak pomóc? http://www.dogomania.pl/threads/2222...opiekun-KROSNO Posłałam do znajomych z Krosna - tragiczna sprawa ... A słomę po przyjściu do domu razem z pierzem i innymi ciekawostkami przez pół godz z czapki, szalika i chyba nawet z zębów :):) wyjmowałam :):) Quote
Agula99 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Majuska, właściciel się nie zgłosi!!! Można spokojnie ruszyć z ogłoszeniami, choć zobaczymy co z dzisiejszej wizyty wyniknie. Jesli chodzi o właściciela, nie będę tu nic pisała, z wiadomych powodów i proszę inne wtajemniczone osoby np. Rozio o nie pisanie szczegółów!!!! Ale zaczynają się nią interesować również podejrzane typy, wczoraj miałam telefon o 23 w jej sprawie, dziwny typ, dziwny głos, na wieść o sprawdzaniu domku wyłączył się nie mówiąc nawet pocałuj mnie w de..., dziś od rana, ta Pani, do której wysyłam Rozia i fundacja, która jest gotowa nam pomóc, ma już nawet dla niej DT. No i podejrzany typ był w przytulisku, ale to już Renata go odprawiła. Quote
barb Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Agula to może zdjąć to ogloszenie z allegratka ? Może to przez nie te nocne telefony do Ciebie? Quote
ani@ Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 witajcie, "Fundacja Pasterze" pomaga Berneńskim Psom Pasterskim. Oferujemy dla suni domowy dom tymczasowy i przede wszystkim sterylizację przed adopcją do Nowego Domu, każdy zgłaszający się do nas potencjalny, nowy właściciel ma przeprowadzaną wizytę przedadopcyjną. wklejam wątek zbiorczy naszych podopiecznych na dogo: http://www.dogomania.pl/threads/203461-BERNE%C5%83CZYKI-W-POTRZEBIE-pod-opiek%C4%85-quot-Fundacji-Pasterze-quot nasza strona www.pasterze.com.pl Quote
Agula99 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 ani@ napisał(a):witajcie, "Fundacja Pasterze" pomaga Berneńskim Psom Pasterskim. Oferujemy dla suni domowy dom tymczasowy i przede wszystkim sterylizację przed adopcją do Nowego Domu, każdy zgłaszający się do nas potencjalny, nowy właściciel ma przeprowadzaną wizytę przedadopcyjną. wklejam wątek zbiorczy naszych podopiecznych na dogo: http://www.dogomania.pl/threads/203461-BERNE%C5%83CZYKI-W-POTRZEBIE-pod-opiek%C4%85-quot-Fundacji-Pasterze-quot nasza strona www.pasterze.com.pl Witamy!! To pewnie Pani do mnie dziś dzwoniła, abo ktoś inny od Państwa! :) tak jak mówiłam sprawdzamy dziś domek, lecz w razie czego będziemy się zgłaszać!! Dziękujemy za zainteresowanie :) i oferowaną pomoc! Quote
Agula99 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 barb napisał(a):Agula to może zdjąć to ogloszenie z allegratka ? Może to przez nie te nocne telefony do Ciebie? Czy to jest ogłoszenie odnośnie szukania właściciela?? Jeśli tak, to sciągnij!!! Quote
majowa Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 info posłane do szwagierki, czekam na jakieś odzew jeśli znajdziecie wcześniej domek to ok Quote
barb Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Agula99 napisał(a):Czy to jest ogłoszenie odnośnie szukania właściciela?? Jeśli tak, to sciągnij!!! JUż usunęlam. Quote
barb Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 barb napisał(a):JUż usunęlam. Ale jeszcze chwilę będzie się wyświetlać. Quote
majuska Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Tam myślałam że o berneńkę będzie spory ruch i to niekoniecznie pożądany;) Trzymam kciuki za ten dom do sprawdzenia :) Irka w pierwszym poście ( no..2 pierwszych ) tego głównego boguchwalskiego wątku masz linki do wątków wszystkich naszych psów. Z fotkami są te które siedzą w przytulisku, natomiast pod spodem wątki tych które już nasze przytulisko opuściły , a na pewno większośc znasz osobiście :) Więc w wolnej chwili poprzeglądaj sobie. Quote
Irka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 @ Majuska - dzięki, już jestem spryciarz - trochę posiedziałam i lekko sprawę "rozwikłałam" - przede wszystkim dzięki Aguli co mnie jak dziecko za rączkę po psich wątkach poprowadziła :) THNX Quote
Dzika_Figa Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 I co z tym domkiem? Ściągam te założone na bernenczykowych forach wątki. Może mi ktoś zyczliwy naplotkowac na priv co i jak? Quote
majowa Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 moja szwagierka ma wszystkie namiary, zastanawia się ale chyba jednak to nie będzie ten dom :( strasznie szkoda Quote
Julian Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Sunia została znaleziona w Mogielnicy ? To jakieś niecałe 10 km od Niechborza. Tam jest prężne pseudo . http://tablica.pl/oferta/bernenski-pies-pasterski-szczeniaki-rezerwacja-IDEJI1.html http://tablica.pl/oferta/bernenski-pies-pasterski-krycie-IDnaxf.html http://tablica.pl/oferta/bernenski-pies-pasterski-szczeniaki-rezerwacja-IDCbn3.html Quote
rozio Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Cenzura mi pisać zakazała (więc niech się sama tłumaczy ;)) , ale byłem zmuszony odwołać wizytę przedadaptacyjną. Piesie przytuliskowe wyspacerowane za to wszystkie i ruch był dzisiaj tam duży. Ciotki wrócą to pewnie coś napiszą. Quote
barb Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 barb napisał(a):Ale jeszcze chwilę będzie się wyświetlać. Już się nie wyświetla. Quote
Recommended Posts