Gapka Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Suńka musiała wiele przejść ale teraz przy takich super opiekunkach odżyje:))) Tylko trochę czasu jej potrzeba ale wierzę,że będzie dobrze i przekona się,że człowiek nie tylko potrafi krzywdzić:) Faktycznie masakra to dogo dzisiaj... Quote
barb Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Masakra dziś z Dogo. Przed chwilą napisalam post, a wcale go nie ma. Rano było ok. Potem zupelnie sie schrzaniło. Sunia i maluch śliczne. Quote
baster i lusi Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 SZPiLKA23 napisał(a): Nie znacie kogos kto chciałby przygarnac 5 miesięczna suczke bullowata? Dziewczyna przyszła do nas do sklepu nie ma czasu dla psa i sobie z nim nie radzi a dostała ja z jakiegos parszywego miejsca gdzie pies byl bity SZPiLKA23 napisał(a):Zdjecia ma doniesc ale w formie papierowej ale poprosze o takie na maila baster i lusi napisał(a):to czekamy na fotki i porozgłaszany trochę. Szpilka i co masz fotki suni? Quote
karolciasz28 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Śliczna, biedna sunia:-( A maluszek taki malutki bezbronny... Quote
Agula99 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Kochane ciotki, to był dzień wielu wrażeń, wielu bardzo dobrych, pozytywnych wrażeń, aż jestem pełna euforii, ale za chwilę o tym napiszę, bo właśnie po raz drugi wróciłam z przytuliska!!!! :) Quote
Agula99 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Po pierwsze chciałam donieść, że Kodi, alias Ozi alias Jasiu właśnie przed chwileczką wrócił do domku!!! Znalazła się właścicielka, która na szczęście porozwieszała ogłoszenia, jeździła, szukała i na szczeście wszystko dobrze się skończyło!!! Ale Wy jeszcze nie wiecie kto to jest Kodi, Ozi, Jasiu!! Chyba raz o nim wspomniałam, że został do nas przywieziony w sobotę po 17. Wczoraj i dzisiaj był już ze mną na spacerku, piękny, cudowny psiak!! Rasowy!!! Już raz wyrzucony rok temu i właśnie ta pani go przygarnęła!!! Wczoraj ja nazwałam go Ozi, a mój bratanek Jasiu, a on ma na imię Kodi!!! Z tąd te wszystkie imiona!! Właśnie przed chwilą dzwoniła pani, żeby jeszcze raz podziękować za pomoc i powiedziała, że Kodi co pierwsze zrobił to wlazł na kanapę i już smacznie śpi!!!! :) To było dla niego mnóstwo wrażeń!! Ja już wczoraj zrobiłam serię fotek!! Już miałam mu robić wątek, ale na szczęście Kodi-Ozi-Jasio już w domowych pieleszach!!! Więć wrzucę choć z dwa zdjęcia żebyście zobaczyły jakie u nas było cudo!!! Quote
baster i lusi Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 jednak są jeszcze ludzie którzy kochają swoje zwierzaki i ich szukają. Quote
Becia66 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Piękny ten Kodi faktycznie, dobrze że wrócił na kanapę...:lol: Quote
Becia66 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Agula napisz coś więcej o odwiedzinach majowej... Quote
Agula99 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Oj piękny, piękny!!! Kolejna dobra wiadomość to.....Sonia, ta czarna suczka pozwoliła mi się pogłaskać!!! To było niesamowite, bo to zdjęcie nie oddaje tego jej całego cierpienia, bólu i przerażenia!!Jak patrzy na człowieka to w jednym oku ma taki strach a w drugim widać, że jak co to się na ciebie rzuci i cie rozszarpie.Wczoraj ani razu nie podeszła, dziś, tak na mnie warknęła, że aż mi się włos na głowie zjeżył, a potem nie wiem co się stało, ja przykucnęłam i mówię do niej: Sonia, no chodź, śliczna chodź!!! ((zresztą cały czas do niej mówię jak jestem w przytulisku, ale ona nie reaguje) i wtedy ona podeszła do mnie, delikatnie, powoli, wyciągnęłam rękę, ale nie głaskałam jej, ona powąchała moją rękę, jej oczy patrzyły w moje, a głowę miała na wysokości mojej ( nie muszę chyba mówić, że byłam przerażona, choć starałam się to opanować, bo pies wyczuwa takie rzeczy, przez chwilę pomyślałam że jak ona się teraz na mnie rzuci, to zmasakruje mi facjatę, a moje zwłoki Magda jutro znajdzie, ona jest na prawdę duża, postawna!!!) i wtedy zapytałam: No co pozwolisz mi się pogłaskać??? A ona pozwoliła!!! To było niesamowite uczucie!!! :) przylgnęła do mnie i pozwoliła się głaskać, przytulić, nawet się domagała, to chyba był dla niej szok, takiej rekcji psa nigdy nie widziałam!!! A potem odeszła i już kolejny raz nie podeszła, mimo że ją wołałam i zachęcała, to było na dziś tyle...boże co za biedny pies :(, ale dla mnie nie zapomniane przeżycie!!!! Pierwsze koty za płoty!!! Teraz może być już chyba tylko lepiej!!! Prawda???? :) Quote
Agula99 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Becia66 napisał(a):Agula napisz coś więcej o odwiedzinach majowej... O majowej napisałam u Kai!!!! Zaglądniijcie!!! :multi: Proszę nie opuszczać Dogo, za raz będą kolejne wieści!!! Quote
Agula99 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Zapraszam na wątek KOKSIKA!!! Naszego szczeniaczka!!! I liczę na Was przy ogłaszaniu!!!! Trzeba się zebrać w sobie i znaleźć malutkiemu szybko super domek!!!! http://www.dogomania.pl/threads/218557-Koksik-malutki-szczeniaczek!-Kto-go-przygarnie?p=18095535#post18095535 Quote
majuska Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Agula ta sunia wyjdzie na prostą, były już u nas różne strachulce i jak zaczynały czuć się bezpiecznie to się otwierały, a tym bardziej przy Tobie, ona na pewno się pozna, że Ty dobra kobieta jesteś :) Quote
Agula99 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Majuska ja też mam taką nadzieję, bo z niej jest cudna sunia, tylko skrzywdzona!!!! Ale będę nad nią pracowała!! Muszę tylko dodać, że Pakuś też ma tutaj swój udział, wczoraj jako pierwszy ją rozruszał!!! Już ogonek był w górze, już biegali jak szaleni, bardzo się polubili od razu!!! Także można ją na wybiegu zostawić z Pakusiem, to trochę odżyje dziewczynka!!! Quote
karolciasz28 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Przy cieple, które Agula daje tym psom każdy wyjdzie na prostą:lol::lol:. Quote
Agula99 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 karolciasz28 napisał(a):Przy cieple, które Agula daje tym psom każdy wyjdzie na prostą:lol::lol:. :) ;) mam nadzieję karolcia!!! :) Quote
weronika1 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Proszę o wiecej takich dobrych wieści.:lol:Kodi w peleszach , wspaniała wiadomość.:lol: Quote
SZPiLKA23 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 baster i lusi napisał(a):Szpilka i co masz fotki suni? dziewczyna juz nie przyszła:-/ Quote
baster i lusi Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 SZPiLKA23 napisał(a):dziewczyna juz nie przyszła:-/ szkoda bo może ogłoszenia by pomogły mu znależć dom. Quote
figa33 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 no to faktycznie , tyle wieści z Boguchwały i wszystkie dobre !:lol: bardzo się cieszę ,ze Sonia się odrobinkę otworzyła , Agula jak zwykle swoją magią to sprawiła :lol: dziewczynka odżyje , i będzie z niej fajna kobitka Quote
majowa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 poznałam Sonie i mysle, że ona sie otworzy, skoro do mnie obcej osoby ogonek sie ruszył troszkę :) i ciesze sie ze Kodiego odnalazła Pani :) Quote
Agula99 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Dziewczyny mam wiadomość na temat tej małej suni, co nagle zniknęła z przytułku. Ona ma dom w Boguchwale, ale ktoś, czyli właściciel, zamiast przyjść i poprosić o wydanie, to albo sam albo z czyjąś pomocą przelazł prze ogrodzenie i normalnie ją zabrał!!!! I co?? Czy ja to powinnam zgłosić naszej wetce??? Quote
majowa Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 tak sobie myslałam po cichutku ze ja ktoś ukradł, ale nie podejrzewałam właściciela eh ludzie sa dziwni Quote
Agula99 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 majowa napisał(a):tak sobie myslałam po cichutku ze ja ktoś ukradł, ale nie podejrzewałam właściciela eh ludzie sa dziwni Dokładnie, ale czy nie można przyjść i powiedzieć: u was jest mój pies, chcę go zabrać do domu...a my od zmysłów odchodzimy!!! Quote
Becia66 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Jeśli tak każdy komu pies się spodoba będzie przechodził przez ogrodzenie i go zabierał to dziękuję. Przecież to jest zwykle włamanie i należy to zgłosić. Tak dla przestrogi dla innych. Quote
Recommended Posts