Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="6"]:BIG:Kochani, którzy odwiedzacie ten wątek, znacie mnie lub Maksymiliana101 i nasze wspaniałe psy - Holly, Dingo i Fletchera - życzymy Wam samych cudownych dni w 2011 roku, dni wypełnionych miłością do psów - co w tym gronie jest oczywistością. Wszystkiego najlepszego!!!:BIG:

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej:) Bardzo dziękujemy za życzenia i również życzymy Wam w Nowym Roku wszystkiego co najlepsze...patrząc na Wasze zdjęcia i czytając fotorelacje można jedynie rzec..oby tak dalej:)!!! Gratulujemy pięknego, zdrowego bobasa:) i cieszymy się ogromnie, iż został tak wspaniale zaakceptowany przez wszystkich członków rodziny:) Dziękujemy za fotorelacje;), czekamy na następne:cool3: (oczywiście zdajemy sobie sprawę, jak bardzo jesteście teraz zaabsorbowani) i pozdrawiamy serdecznie:)!!!

Posted

[quote name='Andzike'] (...) Po trzecie - niesamowicie podoba mi się Wasze podejście przy pojawieniu się nowego czlonka rodziny - żadnej izolacji i odsuwania psów od dziecka - tylko pełna komitywa - PO PROSTU SUUUUPER!!! (...)

To bardzo słuszna uwaga! :fadein:

Twoja kruszynka i trójka wspaniałych, futrzastych opiekunów :loveu: :loveu: :loveu:

Holly - wysłałam Ci PW ;)

• 3 weeks later...
Posted

I jeszcze różne sposoby radzenia sobie ze smakołykami:
Fletcher w półprzysiadzie

Albo z dystansu:

Holly preferuje odłożyć jedzenie na później:

Choć często kończy się to tak "gdzie jest moja kość???"

Nie będę kłamać, najczęściej się znajduje ;)

• 3 weeks later...
Posted

Kochani, zacznę od prywaty :)

zapraszam do głosowania na moje zdjęcia w bazarku foto - jak zbiorę największą ilość głosów to chcę przekazać kasę na Chopina na którego wcześniej robiłąm bazarki. Biedak ma ponad 2000zł długów w lecznicy... Póki co z moich fotek najwięcej głosów ma zdjęcie nr 13 więc jednocześnie ma największe szanse. A konkurencja mocna, oj mocna. Oczywiście jeśli kogoś zauroczy inne zdjęcie - niech głosuje na inne, liczy się pomoc psiakom!

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Ale nas tu dawno nie było - wstyd...

U Dingusia wszystko dobrze. Zrobiliśmy chłopakowi w końcu te testy alergiczne i okazało się, że o ile na jedzenie nie ma w ogóle uczulenia to alergia na kurz i roztocza jest wręcz przeogromna. Nie mam przed soba wyników badań ale jeśli normą było np. 50 to Dingo ma ten wskaźnik na poziomie kilku tysięcy :( Męczy się Biedak trochę, szczególnie teraz jak wszystko się kurzy, pyli i jest ciepło. Na początku myśleliśmy, że uda się nam uniknąć podawania sterydów ale Dingo drapał się do krwi, potrafił godzinami (np. będąc samemu w domu) się tylko drapać i gryźć...
Najpierw podaliśmy mu tabletki z niską zawartością sterydu - działające doraźnie, przez kilka dni od podania. To był niestety dramat - Dinguś, już będący chodzącą cysterną (sika na czterech łapach, najczęściej przez ponad minutę be przerwy ;) ) teraz sikał ponad dwie minuty. W dodatku ciśnienie na mocz było tak duże, że budził nas w nocy żeby z nim wyjść - wcześniej nigdy tego nie robił. Raz nie wytrzymał i zsikał się w domu - co przy tej ilości było małą powodzią. Dingo, wiedząc, że robi źle, chciał sikając uciec pod drzwi więc zalał równo całe mieszkanie ;)
Odstawiliśmy te leki, tym bardziej, że wcale nie przestał się drapać. Problem jednak nie zniknął, dostał inny steryd w zastrzyku i ten był*wybawieniem. Przez ponad tydzień Dingo stał*się innym psem. Prawie w ogóle się nie drapał. Oczywiście, nie chcieliśmy psa faszerować lekami dlatego zdecydowaliśmy się, że kolejną dawkę podamy mu w ostateczności. Ta nadeszła po kilku tygodniach - Dingo ma w okolicy pyrtka i pod pachami rany od drapania. Cały czas mu to odkażam, psikam clorexydermem, to łagodzi świąd. Teraz dostał zastrzyk, który ma działać przez ponad miesiąc ale szczerze mówiąc - nie widzę różnicy, i tak go to męczy.
W domu zmieniliśmy pościel z puchowej na antyalergiczną coby chłopak mógł spokojnie w*łóżku spać ;) A tak poza tym to Wariat nie pozbył się nawet 1% swojego szaleństwa ;) Cały czas chce się bawić, podgryza ręce żeby się nim zająć. Zrobił się też chyba większym pieszczochem. Z Holy i Fletcherem dalej super się dogadują. Z Leosiem oczywiście też, Dingo (jak wszystkie nasze psiury) jak tylko przychodzimy to najpierw biegnie się przywitać z Leonardem, jest wobec niego delikatny (tak, tak - to możliwe w przypadku Dinga). Ma ostatnio ograniczoną swobodę bo McGyver wymyślił sobie, że jest jedno miejsce gdzie może swobodnie przeskoczyć przez płot. Żebyście widzieli jak Dingo fruwa :D Normalnie, to do samochodu trzeba mu tyłek wsadzać bo sam nie wskoczy ale jeśli chodzi o skok przez płot - żaden problem. Początkowo jego wycieczki ograniczały się tylko do zrobienia kupy w lasku (co przy sprzątaniu po pięciu psach można odczytać jako przysługę dla sprzątającego) ale ostatnio zapuszcza się do okolicznych koszy na*śmieci więc żarty się skończyły. Wychodzi na ogród na smyczy ;) albo jest uwiązany na 20m lince.
No to teraz kilka zdjęć ;)

Tak się dogaduje dinguś z Leonardem ;)

Przyczajony tygrys :)

A tu Leoś z Fletcherem

Dingo polujący na kury

Posted

U nas się trochę pozbierało. Na początku kwietnia odeszła Sonia :( najstarsza sunia teściów (mama Maszy).

Nie mogę powiedzieć, że na jej miejsce ale po jej odejściu pojawiła się Soma - dla której zresztą szukaliśmy domu przez dogo. Na szczęście całe stadko się dobrze ze sobą dogaduje.

Dinguś na macie Leonarda ;)

Na łące

Zimowy weekend majowy ;)