Swimmer_boy Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Witam jestem nowy :cool3: I chciałbym wiedzieć jak się takim psem zajmować, jak go tresować, czym karmić, ile razy dziennie spacer itp. Takie informacje potrzebne. I czy nie przepłaciłem za niego... 650 zł... Z góry dzięki za pomoc :razz: Quote
Swimmer_boy Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Nie nie, proszę pomóżcie, bo naprawdę mam psiaka, a nie wiem co z nim robić. Quote
wiska Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Po 1sze idz jutro rano do weta-on ci wszystko doradzi co z psiakiem robic,jak wychowywac a przede wszystkim zbada i zaszczepi. Najlepiej jakbys go nakarmil dobra karma dla szczeniat (ze sklepu zoologicznego) rozmoczona w wodzie. To by bylo na tyle...na poczatek Quote
Swimmer_boy Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 U weterynarza już byłem i jest zaszczepiony, odrobaczony itp, ale chodzi mi o takie rzeczy typu jak np go tresować, czym go potem karmić ( weterynarz ma takie wielkie worki suchej karmy to to kupuje) Quote
metaxa Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Jakiej karmy ?:cool3::razz: Wejdz na bordercollie.fora .pl to sie napewno wiecej dowiesz Quote
Swimmer_boy Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Dog Chow, chyba tak to się pisze... Quote
Swimmer_boy Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Metaxa, podaj mi swoje gg, bo mam parę pytań ; ] Quote
goldi1270 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 [quote name='Swimmer_boy']Witam jestem nowy :cool3: I chciałbym wiedzieć jak się takim psem zajmować, jak go tresować, czym karmić, ile razy dziennie spacer itp. Takie informacje potrzebne. I czy nie przepłaciłem za niego... 650 zł... Z góry dzięki za pomoc :razz: Sory ale to pytanie mnie normalnie rozwaliło. 650zł?? To chyba nie jest pies z hodowli prawda? Ja wiem że psy w typie zawsze są droższe od zwykłych kundelków (sama mam takiego, ale został kupiony gdy miałam 12 lat, wtedy nie mialam pojęcia co to pseudohodowla ) ale takie pytanie jest conajmniej oburzające. Ok, to tyle o cenie pieska. Karmić możliwie jak najlepszą karmą (oczywiście stosowną do wieku psa) np. Royal Canin. Ze spacerami to tak: zaraz gdy pies się obudzi (nieraz nawet 5 rano), co godzinę i wtedy kiedy psiur zaczyna wąchać podłogę :lol:, po jedzeniu i zaraz przed spaniem. Jak tresować to nie mam pojęcia, ale to się inni wypowiedzą ;) Quote
borderkowa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='Swimmer_boy']Witam jestem nowy :cool3: I chciałbym wiedzieć jak się takim psem zajmować, jak go tresować, czym karmić, ile razy dziennie spacer itp. Takie informacje potrzebne. I czy nie przepłaciłem za niego... 650 zł... Z góry dzięki za pomoc :razz:[/QUOTE] Metaxa, mi także śmierdzi prowokacją. Czy to na pewno jest border collie i z papierami? Bo mam szczere wątpliwości co do tego. Co do karmy - Royal Canin zapewne będzie dobra. Szkolenie? Border Collie to psy dość nerwowe, więc trzeba nauczyć się z nim porozumiewać. Radzę przeczytać książkę Karen Pryor "Kliker - skuteczne szkolenie psa" Pozdrawiam, borderkowa. Quote
Nikita89 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Słyszałam że te psy wymagają opiekuna który jest świadomy ..siebie i własnego postępowania, o zrównoważonej psychice gdyż te psy wyczuwają wszystko z wyprzedzeniem, dla niewprawionych mogą przy tresurze przysporzyć sporo kłopotu... jak dla mnie to po psach zaprzęgowych drugi co do wymagań ruchu rodzaj psa :D czyli jak podrośnie to spoooro ruchu i pracy by się nie nudził i domu nie rozwalił :D Quote
piechcia15 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 z góry przepraszam za offa kochani zapraszam na PSIE BAZARKI z przeróżnymi nowymi akcesoriami. Zbieramy pieniążki na psiaki z Pabianic w DT. Link do bazarku jest w podpisie bo za dużo tego jest Quote
Paskuda_Bandzior Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='Swimmer_boy']Witam jestem nowy :cool3: I chciałbym wiedzieć jak się takim psem zajmować, jak go tresować, czym karmić, ile razy dziennie spacer itp. Takie informacje potrzebne. I czy nie przepłaciłem za niego... 650 zł... Z góry dzięki za pomoc :razz:[/QUOTE] Radze sprawdzić czy to na pewno przedstawiciel tej rasy :cool3: Quote
Recommended Posts