zachary Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 A kiedy wizyta przedadopcyjna? Czy nie będzie jej? Quote
psiakiGabi Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 Kubus przed chwilką pojechał z ciocią Bjutą do nowego domku :) daleka droga przed nimi... Smutno było się rozstać, ale radość z domku jest przeogromna :) trzymamy kciuki :) Quote
Nikus Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 Kubusiu...dużo szczęśliwych dni w nowym miejscu Ci życzę:) to jeszcze do mnie nie dociera,że jedziesz do domku..takiego swojego:multi::multi: Quote
Jolanta08 Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 Też trzymam kciuki za Kubusiowy domek,to byłby najpiękniejszy prezent gwiazdkowy dla Kubusia :loveu: i dla nas. Quote
psiakiGabi Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 czekamy teraz na wieści od cioci Bjuty :) fotki też porobiła Kubulkowi u nas :) Quote
Bjuta Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 Ale było super!!!! Gabi i jej Mąż byli bardzo dzielni, chociaż, troszkę im było smutno... Kuba to ich pierwszy hotelowicz! Przesiedział tam prawie 4 lata! Kuba oczywiście nie zdawał sobie sprawy ze zmian i dopiero jak ruszyliśmy, to wskoczył na tylne okno i patrzył jak Pan i Pani znikają... Ale potem przyszedł się miziać. Wydaje się całkowicie bezproblemowym i wyluzowanym psem!! :) Zdjęcia są tylko z hoteliku, bo popsuła mi się lampa i u pani Ewy było już za ciemno... Ale po kolei. Powinno być raczej żegnamy :) zdjęcia już rozmazane, bo słońce właściwie się chowało Quote
Bjuta Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 ostatnie spojrzenie na pola... za 4 godziny już miasto! Quote
Bjuta Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 Kuba ma mieszkać z kotem, (już mieszka!), więc przeszedł szybki test. Zaliczył! :) Quote
Bjuta Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 U pani Ewy było bardzo miło! Duży dom w ogrodzie w Będzinie, Kuba wparował od razu do sypialni, potem poszliśmy do kuchni, potem Kuba pobiegł do Mamy pani Ewy się przywitać i panie były bardzo mile zaskoczone, że on taki odważny. Było spotkanie z kotem, kot syczał, więc Kuba poczekał co się zdarzy, potem poszedł za kotem ale wrócił. Pani Ewa powiedziała, że ze zdjęć wydawał jej się większy. Wymiziała go serdecznie. Dostaliśmy wielki wór karmy i kołdrę do Psitula... Gabi! Wielkie dzięki za opiekę! Sponsorzy Kubusia - za trwałość i cierpliwość! Nikus! za to księgowanie... Pani Ewo!.... Buziaki! Quote
beataczl Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 lza sie w oku kreci z radosci ,wzruszenia :):multi: Kubus badz szczesliwy :loveu: Quote
Nikus Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 ciągle nie wierzę....aż mi się oczy spociły....Warto to robić i warto mieć cierpliwość i nadzieję....Dziękuję wszystkim za pomoc Kubusiowi... Quote
asikowska Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 ja też bardzo się cieszę:) i trzymam mocno za niego kciuki:) Quote
Mysia_ Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 Ciągle to do mnie nie dociera, że Kubusiowi tak nagle, z dnia na dzień się poszczęściło ! :) Quote
Kaas1 Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 To naprawdę bardzo krzepiące informacje. Jak widać udało się choć trwało to tak długo. I warto pomagać psiakom, bo to prawdziwa radość ,gdy już znajdą dom.... Quote
psiakiGabi Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 Smutno, smutno ale jednoczesnie jaka radość :) to byl chyba jeden z bardzo nie wielu telefonów w sprawie Kubusia :) i jaki owocny :) ciesze sie, ze sie spodobał, Kuba szybko sie aklimatyzuje w nowych miejscach więc mam nadzieję, ze w nowym domku szybko sie zadomowi :) Szczescia zyczymy Kubusiowi i nowemu domkowi :) oby to byl juz ten domek na zawsze !!! Dziekujemy za mozliwośc poznania Kubusia i za zaufanie na poczatku, bo przyjechal do nas jak jeszcze wszystko bylo w stanie ruiny i razem z nami Kuba przechodził wszystkie etapy remontów i zmian :) Dziekujemy za wspolprace :) Quote
margoth137 Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 poryczałam się:( Kubuniu doczekałeś serduszko:) Quote
jadwiga Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 jaki wspaniały prezent na święta! pozdrowienia i życzenia dla wszystkich opiekujących się Kubusiem przez tyle lat, oby i innym się udało! Quote
Bjuta Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 Dzwoniłam rano, bo mi zachary czunjnie przypomniała, że nie poprosiłam o adresówkę. Poprosiłam więc o napisanie nr telefonu na obroży. To najtańsza i skuteczna adresówka. Pani Ewa powiedziała, że Kuba w nocy zszedł do kotłowni, pościelił sobie kawałkiem dywanika w pudełku i spał jak dzidziuś. Pani Ewa poszła o 6 rano na dół to się nawet nie obudził! Potem wstał, nasiusiał i pełen wigoru zaczął nowy dzień! :) Błyskawicznie się adaptuje. Quote
psiakiGabi Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 nasikał w domu? :roll: to sobie chłopak znalazł miejscówke do spania :) on zawsze ścielil sobie po swojemu, nigdy nie miał normalnie ułożonego koca tylko wymietolone i zgrzebane tak jak mu w dupke wygodnie :cool3: super wieści :) no poza tym nasiusianiem w domu ;) Quote
Bjuta Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 W domu nasiusiał, ale potem w ogródku też, więc to może z emocji. A kot się szlajał całą noc i wrócił nad ranem, odstawił focha i poszedł do łóżka do mamy pani Ewy skarżyć się na odmianę losu... Quote
Nikus Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 Kochani po świętach a przed Nowym Rokiem chciałbym dokończyć pracę nad finansami Kubusia.Na jego transport do domku wpłynęło 120 zł od Jolanty08:loveu: i Pani Bożeny:loveu: . Jeżeli nie macie nic przeciwko to te pieniążki przekażę Bjucie, która miała ten zaszczyt by go do nowego życia dostarczyć:) Razem z tym co zostało z rozliczenia pozostało 141 zł.Wpłynęło jeszcze od Akrum 60 zł z tytułu deklaracji ale te pieniążki odesłałem bo Kubuś już w domku i można je przeznaczyć na inne zwierzaki w potrzebie. Dziękuję w imieniu Kubusia za wieloletnią opiekę nad nim wszystkim bez wyjątku:Rose::Rose::Rose: Quote
zachary Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 Nikus, trzymajmy kciuki za zbliżający się czas sylwestrowych wystrzałów, aby nie wystraszył Kubusia a nowy dom, dobrze go pilnował!!! Quote
Nikus Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 To prawda...Moje psiaki też tego nie trawią a Livka panicznie się boi:( Quote
Recommended Posts