Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiu, czy udałoby Ci się napisać jakiś nowy tekst o Kubusiu? Ten stary mi już nie pasuje, bo za bardzo akcentuje schronisko. W weekend trzeba by mu zrobić to wypasione allegro, tamto się skończyło.

Posted

Mamy 30dzień maja a na koncie teoretycznie jest 265zł za maj!.. pieniadze wysłałam już dawno.. przypominam powinno być 420...trochę dużo cioteczek sobie pozapominało albo zbagatelizowało moje prośby płacenia w miarę w terminie:roll: mam nadzieje, ze jutro cos dojdzie jak nie wysylam PW poraz kolejny..

Posted

KUBUŚ to kilkuletni, średniej wielkości czarny psiak z białymi elementami. Jest świetnym dowodem na to, że pies to najlepszy przyjaciel człowieka. Potrafi chodzić na smyczy, a bez niej bardzo się słucha i przychodzi na każde zawołanie. Świetnie reaguje na swoje imię. Uwielbia wylegiwać się na trawce, bawić się, biegać i szaleć bez końca. Kiedyś mieszkał w schronisku, gdzie często zaczepiał inne psy. Później zrozumiał, że tak nie wolno i uspokoił się. Niestety któryś ze schroniskowych psów musiał niefortunnie ugryźć go w oko.Oczka nie dało się uratować. Mimo swojego kalectwa Kubuś nie poddał się! Teraz mieszka w domu tymczasowym, gdzie jest kochany i rozpieszczany. Uwielbia ganiać po dworze z innymi psiakami i chętnie przychodzi się poprzytulać. Był badany przez weterynarza, który ocenił jego stan zdrowia na bardzo dobry. Jest zaszczepiony i niedawno miał zaaplikowany środek przeciwko pchłom i kleszczom.

Bjutko zmień to według twojego uznania bo jakim ja pisarzem jestem przy Tobie:eviltong::cool3:

Posted

tak, tak ja dorzucam sie około 7- go , moze uda mi sie wysłac przelew przed trzecim, takze wyśle 10,00 zł za maj i 10,00 od razu za czerwiec, z wyprzedzeniem ...

Posted

cioteczko migama ty tam masz wszystko ładnie popłacone;) pisze o osobach, ktore zadeklarowały a na Kubusia jeszcze nic od nich nie doszło:( czekam moze ktos wyslal w weekend moze dojdą..

Posted

Asia_Klero napisał(a):
cioteczko migama ty tam masz wszystko ładnie popłacone;) pisze o osobach, ktore zadeklarowały a na Kubusia jeszcze nic od nich nie doszło:( czekam moze ktos wyslal w weekend moze dojdą..

tak tak, gubie sie troszke w tym wszystkim a chce być odpowiedzialna, no- nadzieja ze reszta sie przebudzi!

Posted

migama napisał(a):
tak tak, gubie sie troszke w tym wszystkim a chce być odpowiedzialna, no- nadzieja ze reszta sie przebudzi!

Budzę się już, mam juz kaskę na koncie i dzisiaj wyślę 30 zł moich deklaracji
Kubusiu trzymaj się :):lol:

Posted

andzia_F nie zaspałaś aż tak bardzo jak niektóre cioteczki - ty za maj zapłaciłaś:evil_lol: ale moze cioteczki wezmą z ciebie przykład i zaczną się budzic?:diabloti:

Posted

Nie wysłałam PW to nie zaspałaś:evil_lol::evil_lol:
za maj(pieniadze juz dawno wysłane) nie zapłaciły jeszcze:
Kaas1, kamila_s, kmurdz, leyla, ola la;) te cioteczki śpią jak susły:diabloti: no a patrząc dalej przypominam, ze do 25czerwca musimy nazbierac za czerwiec/lipiec;)

Posted

za bierzący miesiać czyli czerwiec/lipiec zapłaciły cioteczki:
Akrum - 15zł
andzia_F - 30zł
Bjuta - 5zł
Blanka - 10zł
_Goldenek2 - 15zł
Grzenka - 10zł
Izabela1234 - 15zł
Jolanta08 - 10zł
li1 - 10zł
Lilo - 10zł
MakS - 5zł
Migama - 10zł
Pies wolny - 20zł
Ubocze - 5zł

razem: 170zł

DZIĘKUJĘ:loveu:

Posted

Asiu - ociupinkę tylko zmieniałem Twój tekst - może być tak?

[SIZE=3]KUBUŚ jest świetnym dowodem na to, że pies to najlepszy przyjaciel człowieka. Kubuś wie, że człowiek najbardziej na świecie lubi wychodzić na spacery (no przecież nie leżeć przed telewizorem!) i jest zawsze gotowy, żeby człowiekowi towarzyszyć, nawet jak pada i wieje.

[SIZE=3]
Kubuś uwielbia ruch! Pewne dlatego, że trochę życia upłynęło mu w schroniskowym boskie, gdzie nie ma co robić – tylko się śpi i śpi i czeka na człowieka. Na szczęście te czasy Kubuś ma już dawno za sobą! Pojechał do psiego hotelu i czeka tam na swojego pana już na zawsze!

[SIZE=3]
Kubuś ma kilka lat (nie wiemy ile dokładnie, ale z pewnością jeszcze długo nie będzie staruszkiem)! Jest średniej wielkości, ma krótką, czarną sierść, elegancki biały krawat i takież skarpetki. Potrafi chodzić bez smyczy - bardzo jest wtedy grzeczny i przychodzi na każde zawołanie. Uwielbia wylegiwać się w trawie, bawić się, biegać i szaleć bez końca. Kiedy mieszkał w schronisku, w jakiejś psiej sprzeczce stracił oko. Kuba nie jest psem, który się wdaje w walki – to był wynik nieszczęśliwego zbiegu okoliczności. Kuba z jednym okiem pozuje teraz na dzielnego pirata. Strata oczka w niczym mu nie przeszkadza! W domu tymczasowym jest kochany i rozpieszczany i ma kilku psich przyjaciół.

[SIZE=3]
Uwielbia ganiać po dworze z innymi psiakami i chętnie przychodzi się poprzytulać. Był badany przez weterynarza, który ocenił jego stan zdrowia na bardzo dobry.
Jeśli chcesz byś najlepszym przyjacielem Kubusia, zadzwoń, proszę: tel.794775327 e-mail: wolontariuszkaasia@wp.pl