efka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 WITAM wszystkich odwiedzających Zajndusia prawdopodobnie po 4 miesiącach czekania Znajduś trafi do nowego domku - czekamy az zima odpusci, więcej opisze poźniej. Tak było w X 2009r Tydzień temu przejeżdżając wioski w okolicach Ś-cy zaobaczyłam COŚ przy drodze, nie było widać co to za stworzenie: zarośnięte jak owca, kilkuletnie, zbite futro, śmierdziało to okrutnie, kulało, patrzyło w oczy litościwie. Miejscowi opowiadali, że został porzucony i przez 2 lata tułał sie po wsi, przepędzali go, potracony przez auto - "opiekunowie" wrzucili go szopy, by "wydobrzał"... Zabrałam do veta (Super Facet z Ogrodowej w Ś-cy), ostrzygł, zbadał, na drugi dzień amputacja tylnej nóżki. Trzech facetów go operowało !!! Jestem jeszcze w szoku, bo traciłam wiarę w ludzi i myślałam, że nikt mi nie pomoże :roll: Teraz Znajduś jest na zmianę u mnie i u znajomych (wszyscy juz mamy psy i koty, dzieciaki i inne stworzenia boże ...), wiec szukamy mu stałego kącika. Nie jest wymagający, potrzebuje tylko MIŁOŚCI i przytulenia. Opis: około 10-12 lat, 6,5kg, biało-szary w popielate plamki, mieszaniec, mordka sznaucera, 3 zwinne łapki, mały, spokojny, poddaje sie wszystkim zabiegom, za tydzień zdjęcie szwów, czysty, nie brudzi, "kanapowy" załatwia sie ok. Potrzebny ciepły kącik ! ! ! TERAZ jest super, nózka zagoiła się, psiak jest łagodny, przyjazny, śpi lub obserwuje otoczenie ze swojego kącika, a po spacerze nawet bawi sie z kotem i toleruje jego wybryki :multi: Ładnie je, lubi przebierać się w dres, wywraca sie na plecy i wyciaga łapiki !! P O M Ó Ż C I E Tam na wsi czeka go szopa i łańcuch, a w schronisku zagryza go !! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=789493641 Pozdrawiam, Ewa 603 72 77 92 efka9@vp.pl Znajduś - światecznie a tak było w X 2009.... po pierwszej kapieli.... dwa znajdusie Quote
giselle4 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 [quote name='efka']Tydzień temu przejeżdżając wioski w okolicach Ś-cy zaobaczyłam COŚ przy drodze, nie było widać co to za stworzenie: zarośnięte jak owca, kilkuletnie, zbite futro, śmierdziało to okrutnie, kulało, patrzyło w oczy litościwie. Miejscowi opowiadali, że został porzucony i przez 2 lata tułał sie po wsi, przepędzali go, potracony przez auto - "opiekunowie" wrzucili go szopy, by "wydobrzał"... Zabrałam do veta (Super Facet z Ogrodowej w Ś-cy), ostrzygł, zbadał, na drugi dzień amputacja tylnej nóżki. Trzech facetów go operowało !!! Jestem jeszcze w szoku, bo traciłam wiarę w ludzi i myślałam, że nikt mi nie pomoże :roll: Teraz Znajda jest na zmianę u mnie i u znajomych (wszyscy juz mamy psy i koty, dzieciaki i inne stworzenia boże ...), wiec szukamy mu stałego kącika. Opis: około 10-12 lat, 6,5kg, biało-szary w popielate plamki, mieszaniec, mordka sznaucera, 3 zwinne łapki, mały, spokojny, poddaje sie wszystkim zabiegom, za tydzień zdjęcie szwów, czysty, nie brudzi, "kanapowy" załatwia sie ok. Potrzebny ciepły kąt dla niego, ja pokrywam ewentualne koszty veta, fryzjera, itp... Proponuję opiekę na zmianę, wszystko do uzgodnienia, bo tam na wsi czeka go szopa i łańcuch , a w schronisku zagryza go !!! Pozdrawiam, Ewa 603 72 77 92 Ewa,wstaw fotke i zrobimy ogłoszenia i allegro moze ktos pomoze maluszkowi...pozyc jeszcze pare lat:oops: Quote
efka Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 kombinuje i nie umiem wstawic fotki !!! gubie sie juz....pomocy:placz: Quote
giselle4 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 zgraj na fotosik albo wrzuta pozniej przenies tutaj.... Quote
efka Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 o dokłdniejsze instrukcje , wstawilam fotki do mojego albumu publicznego na moim koncie, ale do wiadomosci nie umiem [quote name='efka']Tydzień temu przejeżdżając wioski w okolicach Ś-cy zaobaczyłam COŚ przy drodze, nie było widać co to za stworzenie: zarośnięte jak owca, kilkuletnie, zbite futro, śmierdziało to okrutnie, kulało, patrzyło w oczy litościwie. Miejscowi opowiadali, że został porzucony i przez 2 lata tułał sie po wsi, przepędzali go, potracony przez auto - "opiekunowie" wrzucili go szopy, by "wydobrzał"... Zabrałam do veta (Super Facet z Ogrodowej w Ś-cy), ostrzygł, zbadał, na drugi dzień amputacja tylnej nóżki. Trzech facetów go operowało !!! Jestem jeszcze w szoku, bo traciłam wiarę w ludzi i myślałam, że nikt mi nie pomoże :roll: Teraz Znajda jest na zmianę u mnie i u znajomych (wszyscy juz mamy psy i koty, dzieciaki i inne stworzenia boże ...), wiec szukamy mu stałego kącika. Opis: około 10-12 lat, 6,5kg, biało-szary w popielate plamki, mieszaniec, mordka sznaucera, 3 zwinne łapki, mały, spokojny, poddaje sie wszystkim zabiegom, za tydzień zdjęcie szwów, czysty, nie brudzi, "kanapowy" załatwia sie ok. Potrzebny ciepły kąt dla niego, ja pokrywam ewentualne koszty veta, fryzjera, itp... Proponuję opiekę na zmianę, wszystko do uzgodnienia, bo tam na wsi czeka go szopa i łańcuch , a w schronisku zagryza go !!! Pozdrawiam, Ewa 603 72 77 92 efka9@vp.pl Quote
ketunia Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Ewa porób psiakowi wyraźne fotki i takie z bliska. Bardzo prosimy o ogłoszenia i banerek Quote
giselle4 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=789493641 wstaw w pierwszym poscie;) Quote
efka Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 HALLLO ???? LUDZISKA co z wami???? Bezdomniaczek dalej czeka na KOGOS dobrego : ( Juz pieknie smiga po krzakach, nastawia uszka i czeeeeeka ...... Quote
giselle4 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 ...Jak takiego zucha nie pokochac:oops: On juz wszystko przeszedł teraz czas na miłosc i szczęscie ciepelko i pełne miseczki;):multi: Quote
czarna1977 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Piesio ma jakieś ogłoszenia poza Allegro? Bo jeżeli nie ma mogę mu zrobić :) Quote
giselle4 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 czarna1977 napisał(a):Piesio ma jakieś ogłoszenia poza Allegro? Bo jeżeli nie ma mogę mu zrobić :) Bardzo prosimy zrobie jemu ogłoszenia do Wyborczej i Zabkowickiej:multi: Quote
czarna1977 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Na razie piesio ma banerek. Jest podlinkowany. Później zabieram się za ogłoszenia dla niego. Quote
czarna1977 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Znajduś ma i banerek i ogłoszenia :multi: Czekamy na domek dla staruszka. Może w opisie dodasz, że chodzi o staruszka trzyłapka. www.ojej.pl www.pajeczyna.pl www.pineska.pl www.animalia.pl www.gumtree.pl www.petworld.pl www.adopcjapsa.pl www.rozglos.net www.najpewniej.pl www.mammisia.pl www.petsy.pl www.e-zwierzak.pl www.morusek.pl www.adpedia.pl www.szybko-sprzedam.pl www.sprzedasz.pl www.neeon.pl www.1001ogloszen.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.spacerek.net www.nasipupile.pl www.vendito.pl www.autogielda.pl www.kokosy.pl www.adsy.pl www.psiamania.pl www.tusprzedaj.pl www.ogloszenia.adverts.pl www.kupsprzedaj.pl www.alegratka.pl www.gieldaogloszen.pl www.cafeanimal.pl www.bono-polska.pl www.pies.pl Quote
czarna1977 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Dodałam Znajdusia na wątek dla Trzyłapków. Quote
czarna1977 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 W górę malutki, jakoś nadal nikt nie zagląda do trzyłapka. Częstujcie się banerkiem. Quote
Wet-siostra Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Zagląda,zagląda...Na banerek chyba mam już za mało miejsca...:oops: Quote
efka Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 no nie???? juz druga strona wpisów, DZIĘKUJE WAM DZIEWCZYNY/KI :multi: Widze, ze nie jestem sama ze Znajdusiem. Ja nawet nie probuje zrozumiec co wy tam kombinujece z jakims banerkiem....? Jestem strasznie zalatana i zmeczona.... tym moim zwierzyńcem na 2 domy Dzisiaj vet zdjał mu szwy, wyczyscił gruczoły po raz drugi i jest ok !! Jeszcze tylko kapiel i lekkie strzyzenie w weekend i Znajduś bedzie gotowy - zrobie nowe fotki. Moja Miska -suczka 15-latka dostała jakiegos porazenia i teraz z nia latam. a żeby było mało to jeszcze przypałetał sie mały kotek i demoluje wszystko : ))) Trzymajcie za mnie kciuki, pa Quote
czarna1977 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Pewnie, że nie jesteś sama. Ogłoszenia są, banerek jest, systematycznie podnoszę Znajdusia. Mam nadzieję, że domek się znajdzie. Quote
efka Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Ale co ja mam robić ???? Widze, ze PROFESJONALISTKI wzięły sie za robotę..... pozdrawiam gorąco :loveu: Quote
czarna1977 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Może jakieś ogłoszenia w lokalnej gazecie, porozwieszanie papierowych, bo tutaj trochę mało osób zagląda. Może tutaj udałoby się zamieścić ogłoszenie, jeżeli znajdą się na to pieniążki http://ddz.doba.pl/ Quote
siekowa Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Zapisuje się na wątek cudownego Znajdusia. :loveu: Dam go na psiegrane-marzenia.pl i profil NK seniorów. Quote
figanadrzewna Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 nie pojmuję tego świata?:angryy: Toż to taki piękny pies ! Quote
czarna1977 Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Ja też nie, nikt nie chce takiej słodkiej mordki. Przecież to bez znaczenia, że ma trzy łapki. W kochaniu to nie przeszkadza. Quote
Recommended Posts