Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

idusiek napisał(a):
dziwne, mieliśmy identycznego psa w Ostrowi i ludzie sie mało nie pozabijali, zeby go adoptować...
ona ma allegro? Ma jakieś ładne zdjęcia?

A czy uważasz że te są brzydkie?
Miszka pięknie "pozowała" w schroniskowych warunkach. I tak byłam szczęśliwa że mała dała się obfocić mimo swojego wycofania.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to super :) Rudzielec musi wiedzieć, że chodzą po tym świecie dobre istotki którym mozna zaufać i nie musi sie ich bać :). Trzymam mocno kciuki za nią.

Posted

kosu32 napisał(a):
A czy uważasz że te są brzydkie?
Miszka pięknie "pozowała" w schroniskowych warunkach. I tak byłam szczęśliwa że mała dała się obfocić mimo swojego wycofania.

Moim zdaniem zdjęcia są super, mała modelka :loveu:

Posted

idusiek napisał(a):
nie mówię, ze brzydkie- moze powinnam napisać, że większe i inne ;).

Bartuś znalazł dom w tydzień - tego samego życzę Miszce.

Mordka tak sama jak u naszego rudzielca tylko uszka Bartuś ma krutsze :)

Posted

Wiem, wiem... ale ktoś może pomyśleć, że to zdrobnienie od "Misza"... ale ja juz sie przyzwyczaiłam do imiona "Miszka " :loveu:
kosu32- Miszka jest w boksie nr 21 tak?? Postaram się jutro do Niej zajrzeć :)

Posted

idusiek napisał(a):
nie mówię, ze brzydkie- moze powinnam napisać, że większe i inne ;).

Bartuś znalazł dom w tydzień - tego samego życzę Miszce.

Bartuś rzeczywiście urokliwy facio :cool3:
(przypomina mi Rudego - od którego zaczeła się cała historia z Dogo).

Nasza Miszka jest taka smutna bo trochę wycofana ...
Jak bardziej przekona się do człowieka i otworzy sie na niego z pewnością pychol będzie wyglądał inaczej no i obiecuję wtedy portrety samego rozświetlonego pychola z dużym przybliżeniem ;)

Posted

kosu32 napisał(a):
Bartuś rzeczywiście urokliwy facio :cool3:
(przypomina mi Rudego - od którego zaczeła się cała historia z Dogo).

Nasza Miszka jest taka smutna bo trochę wycofana ...
Jak bardziej przekona się do człowieka i otworzy sie na niego z pewnością pychol będzie wyglądał inaczej no i obiecuję wtedy portrety samego rozświetlonego pychola z dużym przybliżeniem ;)

no kurde wlasnie , ja musze jakiegos etatowego fotografa zatrudnic bo moj jedyny aparat to ten w komorce :cool1:

Posted

Dziewczyny - sorki - ale ja już czasem nie ogarniam. Nie siedzę przez cały czas na Dogo bo jestem chora. Co wejdę, to jakieś nowe wieści - super wieści !!! Poprzeglądam teraz wątek Miszki i podopisuję trochę od siebie.

Posted

obraczus87 napisał(a):
kosu - z DT u orphy wyjdzie na pewno :) Tylko kasiorki trzeba szukac...

wyjdzie wyjdzie ,ale te kurczaki naprawde upychajcie gdzie indziej :eviltong:

Posted

obraczus87 napisał(a):
:lol:Mamy dla Miszki DT domowy, gdzie należycie sie Nią koleżanka orpha zajmie. Zobaczycie, że pies będzie nie do poznania..sama Miszka będzie się prosić o głaski i miazianko :loveu: z powodów oczywistych, DT u orphy będzie płatny, koszt miesięczny z karmą to 310 zł.

Orhpa za jakies dwa-trzy tygodnie mogłaby zabrać do siebie Miszkę. Musimy w ciągu tego czasu zebrać deklaracje...

Divi, miejsce u Ani trzymaj, na w razie czegoś.

kosu32- fajnie by było gdyby Miszka w ciagu tego czasu zaczęła podchodzić do Ciebie, podczas wizyt w Celestynowie.

Jak już zbierzemy deklaracje, to ja mogę zbierać kasę. Chyba, że ktoś z Was będzie chętny, to wtedy nie ma żadnego problemu :loveu:

Co do wizyt w Celestynowie, ja na razie jestem wyłączona z powodu choroby (niestety antybiotyk). Nie wiem kiedy teraz uda mi się ją odwiedzić - planowałam drugi weekend listopada z tytułu zbiórki na rzecz celestynowiaków. Zobaczę czy wyrwę się tydzień wcześniej ... 7/8-go listopada-z pewnością dam znać.

Zadzwoniłam do schroniska i poprosiłam by jedna z Pań z personelu starała się poświęcić więcej czasu Miszce. Mówiłam że szukam dla niej dt lub hotelu. Od razu dostałam info że ona jest taka nieufna, bojaźliwa, wycofana. Dlatego jej trzeba pomóc - a na to potrzeba czasu i indywidualnej pracy z psem.

Ja w takim układzie rozsyłam wątek Miszki po znajomych, z prośbą o wsparcie finansowe. Wieczorem popatrzę jak wyglądają "resztki" moich finansów i zobaczę w jakim stopniu będę mogła pomagać naszej rudowłosej piękności.

Posted

obraczus87 napisał(a):
Magnesiatko - super :) wpłaty jednorazowe też sa potrzebne :)
jak już ustalimy na 100% kto będzie zbierac kasiorkę to wtedy wyslesz :)

Pewnie tylko proszę się upomnieć na PW ;) Ja zakręcona jestem, mam kilka deklaracji i boję się, żeby mi nie umknęło :oops:

idusiek napisał(a):
dziwne, mieliśmy identycznego psa w Ostrowi i ludzie sie mało nie pozabijali, zeby go adoptować...
ona ma allegro? Ma jakieś ładne zdjęcia?

Mnie tam zdjęcia Miszki się podobają. Szczególnie to:

Posted

A mnie się imię bardzo podoba i nie kojarzy z facetem, bo tylko kobietka może mieć taką fajną mordeczkę jak Miszka :eviltong:

Orpha i love you i wszyscy Cię tu pewnie i love you za to co robisz. Ja oczywiście pomogę w utrzymaniu Miszki, tylko mam pytanie. Czy cena którą podała obraczus87 jest jeszcze do negocjacji, czy to już postanowione? :roll:
Wydaje mi się że ciężko będzie uzbierać taką sumę :oops: tym bardziej że Miszka zostanie u Ciebie pewnie trochę dłużej żebyś mogła ją ułożyć (:mad:) i przystosować do życia w rodzinie :diabloti: