Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

marlenka napisał(a):
Ketunia a Ty w samochodzie kompa wozisz??:loveu::loveu::loveu::loveu:

Wielofuncyjna Ketunia:evil_lol:
.

Laptopa zapomnialam ale od czego są komorki :) Piesio grzeczny chociaż bardzo, bardzo smutny.

• Replies 575
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kiedy rano zobaczyłam Luckiego to się przeraziłam. Wyglądał jak kupka nieszczęścia:-( Ledwo szedł, zataczał sie i cały trząsł. Ponoć wyczuł, że traci namiastkę domku.
Zapakowałysmy go z siostrą w samochód i do weterynarza.
W samochodzie kupa i pierwsze wymioty.
Zwymiotował chyba z litr wody. Powtórzyło się to jeszcze 3 razy.
Jak go zobaczyła moja Pani weterynarz to sama była w szoku. W ciągu kilku dni stan Luckiego pogorszył się. Myślałam, że już koniec, że będę musiała skrócić jego cierpienia:(
Jednak najpierw badania krwi później decyzja co dalej.
Okazało się, że oprócz chorych nerek Lucky ma też chorą wątrobę.
Z badań krwi wyszło, że niewydolnośc nerek jest w pierwszej fazie. Mocznik we krwi wyszedł w normie.
Potem przyszła kolej na ponowne badanie moczu. Wyniki potwierdziły niewydolnośc nerek.
Oprócz tego psiakowi napuchło dziąsełko. Bidulek nie mógł jeść chrupek. Sprawiało mu to ból. Wiec pewnie nie jadł od 2 dni:angryy:
W samochodzie aniołek. Okazało się, że Lucky WCALE NIE PIJE NON STOP, I WCALE TAK DUŻO NIE SIKA.
W samochodzie nie pił przez kilka godzin. Miseczke podstawiałam mu co 10-15 minut i wcale jej nie opróżniał. Nie sikał też na potęgę.
Wydaje mi się, że dziewczyny dawały mu za mało wody a za dużo jedzenia. Stąd uczucie ciągłego pragnienia.
Lucky zamieszał w domku pod lasem z 2 pieskami, 3 kotkami, 2 królikami i jedną dużą jaszczurką.:) Do wszystkich jest przyjaźnie nastawiony.
Kasia i Łukasz to naprawdę ciepłe i miłe osoby. Wierzę, że Lucky dojdzie u Nich do zdrowia.
dzwoniłąm do Kasi. Byli na długim spacerku. Pięknie chodzi. Nie zatacza się ani nie przewraca.:)
Najgorsze jest to, że w końcu wzięłam aparat ale zapomniała i nie zrobiłam mu ani jednego zdjęcia:angryy::oops:
Wybaczcie, że piszę chaotycznie ale troszkę zmęczona jestem.
Pozdrawiam
Kasia

Posted

Ja tylko napiszę, że cieszę się, że psiak już w DT. Reszty nie skomentuje, bo to już nie ma sensu.

Ketunia, to Lucky potrzebuje teraz specjalistycznej karmy?

Posted

Dobrze, że już ten etap życia za Luckim. W kochającym i troskliwym dt, leczony na pewno szybko dojdzie do siebie.
Ketunia, jesteś Herosem:loveu:

Posted

Ketuniu, jakie szczęście, że Lakuś spotkał Cię na swojej drodze życia :loveu:
Ale menażeria w tym domku pod lasem! :loveu: Super :) Pozdrowienia dla nowych opiekunów staruszka i dla wszystkich czworonogów! :) Jak ja marzę o takim domku pełnym zwierzaków! :roll:

Posted

elmira napisał(a):
Ja tylko napiszę, że cieszę się, że psiak już w DT. Reszty nie skomentuje, bo to już nie ma sensu.

Zgadzam się - najważniejsze, że psiak już wrszci zabrany i jest w prawdziwym, nowym DT:multi:

Oby traz tylko zdrowiał;)

Posted

elmira napisał(a):

Ketunia, to Lucky potrzebuje teraz specjalistycznej karmy?

Co do karmy to Lucky dostał od Zuzi M 2 kg. Zobaczymy czy będzie chciał ją jeść. Teraz jest na jedzeniu gotowanym bo bardzo mu spuchło dziąsełko i nie chce jeść suchej. Ząb nadaje się do usunięcia. Jednak ze względu na chorą wątrobę i nerki psiak nie nadaje się w tej chwili do narkozy.
Lucky jest w płatnym dt. Koszt miesięczny 300 zł + leki i wizyty u weterynarza.
Jeśli któraś z Cioteczek chciałaby mnie wspomóc w opłacie dt to byłabym bardzo wdzięczna.

Dzisiaj zadzwonię i sprawdzę jak mu minęła noc:)

Posted

I co tam u Luckiego?
Jak się aklimatyzuje? Jak się czuje w nowym miejscu?

P.S. Z bazarku jest już na moim koncie 50 zł. od Divi.
Przelać od razu, czy jak wszystko spłynie?

Posted

terra napisał(a):
I co tam u Luckiego?
Jak się aklimatyzuje? Jak się czuje w nowym miejscu?

P.S. Z bazarku jest już na moim koncie 50 zł. od Divi.
Przelać od razu, czy jak wszystko spłynie?

Dzwoniłam dzisiaj do Kasi, Lucky spokojnie przespał noc . Niestety dwa razy nasikał (Kasi to nie przeszkadza). O 5 rano stał pod drzwiami i mruczał, że chce wyjśc na dwór. Na śniadanko i obiadek kurczaczek z ryżem i warzywami. Chętnie zjadł. :)
Pojechał dzisiaj w odwiedziny do Rodziców Kasi. Poznał dwie sunie i wyobraźcie sobie, że z Luckiego jest prawdziwy Casanova.:loveu: Klata do przodu, uszy postawione. Ogonek chodził non stop. Nawet z ogrodu do domu nie chciał wracać, tak mu się podobały zabawy z dziewczynkami:)

Cioteczko przeslesz mi jak wszystko spłynie:)
Jeszcze raz dziękuję za bazarek:loveu:

Posted

Ketunia, a może Ty pomyliłaś psiaczka???;)

Pieniądze trzeba zbierać na domek dla Luckiego. Ruszać trzeba nam na żebry :) Ale niech tam, dla takiego biedulka warto :)

Posted

terra napisał(a):
Czy są jakieś wieści o piesku?
Jak u niego ze zdrowiem?
Ma już diagnozę i ustawione leczenie?

Jutro będę dzwoniła do Kasi. Ona ma problem z netem więc rzadko jest na dogo.
Leczymy wątrobę. Na nerki dostaje specjalny proszek. Myślę, że jeszcze kilka dni i wszystko się zacznie normować.
Jak zostanie podleczony zajmiemy się jego ząbkiem.