marlenka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='terra']Co tam nowego u Luckiego? Jak się miewa nasz kawaler?[/QUOTE] No co to za Matka co nie zagląda na wątek swojego pupila :) Ketunia szybko gadaj co u psiaka . Quote
ketunia Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Matka zaniedbała Synka. Ups.. wybacz Pieseczku:) Zaraz zadzwonię do Kasi i wypytam co ten ancymonek narozrabiał;) Quote
marlenka Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Oj chyba narozrabiał skoro Ketunia nic nie pisze Quote
ketunia Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 Rozrabia, rozrabia.;) Nawet pieska ugryzł w obronie swojej koleżanki. Kasia mówiła, że o mało nóg nie zgubił tak leciał na ratunek;) Poza tym wszystko w porządku u Luckiego. Tylko znowu ma straszny łupież. W przyszłym tygodniu seria badań i usg. Zobaczymy czy jest poprawa. Quote
terra Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 To gentelman z niego jest :) Mam nadzieję, ze ugryzł tylko na postrach nie do krwi? Oby wyniki były dobre, trzymam kciuki. Quote
ketunia Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 [quote name='terra']To gentelman z niego jest :) Mam nadzieję, ze ugryzł tylko na postrach nie do krwi? Oby wyniki były dobre, trzymam kciuki.[/QUOTE] Raczej postraszył niż ugryzł. Tamten to też psi inwalida. Lucky zadomowił się już na dobre. Bardzo mnie to cieszy. W końcu po tylu latach ma prawdziwy dom. Quote
kasiainat Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 ketunia napisał(a):Rozrabia, rozrabia.;) Nawet pieska ugryzł w obronie swojej koleżanki. Kasia mówiła, że o mało nóg nie zgubił tak leciał na ratunek;) Poza tym wszystko w porządku u Luckiego. Tylko znowu ma straszny łupież. W przyszłym tygodniu seria badań i usg. Zobaczymy czy jest poprawa. Lucky już jak u siebie, ustawia rozbrykaną małą znajdkę:loveu: Rzeczywiście ugryzł Barika-owczarka sąsiadów, w obronie naszej Djemby. Śmiesznie to wyglądało:lol: Wtedy jeszcze Lucky był w bardzo dobrej formie - teraz jest troszkę gorzej:-( Ciężko mu się podnieść, i częściej plączą mu się nóżki. Pomagamy mu wstawać. A jeszcze teraz nagle się ochłodziło i jest ślizgo. Dzisiaj byliśmy na badaniach, wyniki krwi będą jutro wieczorem. Lucky miał zrobine zdjęcia rtg, ogólnie jest wszystko ok. Serduszko, płuca, wątroba na zdjęciu ok, normalnej wielkości. Na zdj. widać, że psiaczek mógł mieć w przeszłości połamane żebra i mostek :shake: Dwa kręgi są od siebie za bardzo oddalone, to powoduje przesuwanie ( a dalej obrzęki) dysku w góre, który może uciskać rdzeń albo w dół. To może być przyczyną, że Lucky ma problemy z nie trzymaniem qupy. Narazie dostaje środki przeciwbólowe (przez 10 dni ), żeby zikwidować obrzęki. I czekamy na wyniki badań krwi. i kilka fotek: Quote
marlenka Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 No kurcze ja się nie dziwię że ma problemy z chodzeniem jak jakię śliczne prosie na nim lezakuje ( zdj. nr. 1 - uwielbiam takie swinki :)) Quote
kasiainat Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Koleżanka Luckiego, czas zacząć szukać jej domku - ale jak pusto będzie bez niej :-( Quote
marlenka Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 A nie można ich oddać w parze??? Lucky będzie cierpiał jak oddacie jego ukochana koleżankę :( Quote
ketunia Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Cudne fotki :loveu: Z niecierpliwością czekam na jutrzejsze wyniki badań. Mam nadzieję, że jednak jest poprawa. Quote
Ingrid44 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Lucky pieknie teraz wyglada . Nie ma nic slodszego jak spiace psiaczki wtulone w siebie. Quote
magda z. Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 śliczne zdjęcia, Kasiu dałaś mu naprawdę dużo miłości, psiaczek wyluzowany jak chyba nigdy w życiu, a towarzystwo ma doborowe. Quote
Bjuta Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Przecudne fotencje! Lucky! Stary szczęściarzu, Ty to naprawdę masz farta! Quote
marlenka Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Wiadomo juz cos na temet wyników badań??? Quote
ketunia Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 marlenka napisał(a):Wiadomo juz cos na temet wyników badań??? LUCKY MA ZDROWE NERKI:multi::multi::multi: Kuracja pomogła. Ma troszkę chorą wątrobę. Jednak do wyleczenia:) Teraz musimy zająć się nóżkami. Quote
magda z. Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 ale fajnie, to duża oszczędnośc na jedzeniu, jak nie musi już wciągać weterynaryjnego jedzenia:) ale się cieszę, wszystko na dobrej drodze:) Quote
ketunia Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 Rozmawiałam dzisiaj z Kasią. Ogólnie u Luckiego w porządku. Niestety nóżki trochę odmawiają posłuszeństwa. Dzisiaj Kasia jedzie z nim do weterynarza na badanie moczu i zmianę leków na jego nóżki. Niestety leki, które przyjmował niewiele pomogły. Jak będę miała nowe wieści to dam znać. Quote
kasiainat Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 [quote name='ketunia']Rozmawiałam dzisiaj z Kasią. Ogólnie u Luckiego w porządku. Niestety nóżki trochę odmawiają posłuszeństwa. Dzisiaj Kasia jedzie z nim do weterynarza na badanie moczu i zmianę leków na jego nóżki. Niestety leki, które przyjmował niewiele pomogły. Jak będę miała nowe wieści to dam znać. Wyniki badania moczu będą dzisiaj po południu. Od dzisiaj Lucky dostaje mocniejsze leki przeciwbólowe niesterydowe - oby pomogły bo bardzo ciężko psiaczkowi się chodzi:-( Ale apetyt mu dopisuje i dużo wypoczywa:-) Quote
marlenka Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Kasiu masz śliczne psy , ja uwielbiam takie prosiakowate , chrumczące psiaki ale widok tego maleńsrwa przygniecionego przez " prosiaczka" mnie powalił . Quote
Bjuta Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 No to jest coś przesłodkiego! Ciekawe ile taka głowa waży? Quote
Recommended Posts