Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 575
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ketunia napisał(a):
Wiesz to było bardzo dziwne. Koleżanka go znalazła po dyskloteką o 3 nad ranem. Niedaleko miejsca zamieszkania tego pijaka. Wzięła psiaka do domu. Niedaleko tej dyskoteki jest hipermarket. Poszła rano sprawdzić czy nie wisi jakieś ogłosznie. Okazało się, że jest. Opis się zgadzał. Zamiast telefonu była informacja żeby psa odwieźć pod wskazany adres.
Pojechała. Otworzyłą Jej jakaś baba. Więc ona się pyta czy to Pani zaginał piesek. Babka w ogóle nie wiedziałą o co chodzi. z opisu Beaty jakaś dziwna była. Jakby chora psychicznie. Zawołała jakąś dziewczynę i pyta: "Czy to ten?"
Tamta odpowiedziała : "ten".
Zabrała psa.
Pies nie cieszył się na jej widok jednak nie był też przestraszony.
Sąsiad też pijaczyna powiedział, że pies się sąsiadowi zgubił jak o 2 w nocy szedl z nim po wódkę na cpn.
Dziwna sprawa bo jak byliśmy tam z policją to facet wypierał się
że ma drugiego psa. Chociaz było słychac jak szczeka w domu.
Jutro tam podjadę i sprawdzę.
zastanawia mnie to , że jeden pies zadbany ( chociaż strasznie śmierdzący) a drugi zagłodzony. Wydalił kamienie. z głodu jej jadł:placz:

Dobra dziwczynka z Ciebie , ale zeby sie nie okazało że z Labkiem dzis do domu wrócisz:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Daj znać co z tym drugim pieskiem, jak przebiegła wizyta.
A co do menela, to domniemuję dwie opcje:
1. albo ukradł labka i czeka na znaleźne
2. albo labek rasowy to się "dba", a kundel do budy i się zapomina i ma w d...
ohydne to bleee

Napisałam do Ciebie na prv.
Czuję potrzebę reakcji, a że jestem z rejonu mam nadzieję na jakiś skutek.

Posted

Wydalił kamienie. z głodu jej jadł:placz:[/quote]
Noz w kieszeni sam sie otwiera kiedy pomysle o tym zwyrodnialcu.
Pocieszam sie tym ,ze Piesio ma teraz cieplutko ,pelna miske i wspanale dziewczyny ktore dbaja o niego.

Posted

Dzisiaj niestety nie zdążyłam podjechać do tego pijaczka. Było już ciemno. Wtedy nic nie widać. Zero latarni.
Jutro rano jedziemy z naszym maluchem do wetki. Zobaczymy co powie. Przy okazji odwiedzimy "posesję".

Posted

Wlasnie wrocilam od Szczesciarza:) On jest niesamowity:) Kolejna noc,a on kolejny raz postanowil byc grzeczny:))Odpuscil dziewczynkom nocne spacerki na siku co 1,5h:)))Dziewczyny baaaardzo zadowolone z tego powodu:P Najchetniej to by tylko spal, jadl i ..... jadl:)))Co najlepsze dziewczyny nie maja zamiaru mu zalowac, a on to bardzo chetnie wykorzystuje:) Bilans-4 porcje suchej Royala, obiad-cieply bigos,2 kotlety mielone, a na deser pierozki:)))Potem znowu Royal...Ech...Jak przyszlam to cieszyl sie ale na lezaco,bo nie chcialo mu sie wstawac:))))Niuniek nabiera sil z dnia na dzien-widac golym okiem:))))))

Posted

Capri111 napisał(a):
Wlasnie wrocilam od Szczesciarza:) On jest niesamowity:) Kolejna noc,a on kolejny raz postanowil byc grzeczny:))Odpuscil dziewczynkom nocne spacerki na siku co 1,5h:)))Dziewczyny baaaardzo zadowolone z tego powodu:P Najchetniej to by tylko spal, jadl i ..... jadl:)))Co najlepsze dziewczyny nie maja zamiaru mu zalowac, a on to bardzo chetnie wykorzystuje:) Bilans-4 porcje suchej Royala, obiad-cieply bigos,2 kotlety mielone, a na deser pierozki:)))Potem znowu Royal...Ech...Jak przyszlam to cieszyl sie ale na lezaco,bo nie chcialo mu sie wstawac:))))Niuniek nabiera sil z dnia na dzien-widac golym okiem:))))))

Bardzo się cieszę:multi::multi::multi: jutro ok 9.30 będę po Ciebię i pojedziemy z psinką do weterynarza:)

Posted

Boże, jaki bidaczek, chodzący szkielecik:placz::placz::placz:
Tył ledwo za sobą ciągnął, mam nadzieję, że teraz odżyje...

ten menel, to zwyrodnialec:angryy:

dziewczyny, na prawdę chwała Wam za uratowanie Luckiego i znalezienie DT dla niego:multi:

tylko uważajcie z jedzonkiem, niech je mniej, a częściej i niech się nie objada ponad miarę, żeby z tego "szoku jedzeniowego", po takiej głodówce, skrętu kiszek nie dostał:roll:

czekamy na wieści od weta;)

Posted

Przepraszam za OT. Pilnie sunia potrzebuje każdej złotówki.. kiedyś była wesoła, a teraz traci blask w oczach...mamy DT, ale brak kasy. POMÓŻCIE!!!! Najpierw cudem ocalona od smierci w przechowalni wołomińskiej, a teraz gaśnie w oczach................. nie pozwólmy Jej na to! Każda złotówka na wagę złota!
http://www.dogomania.pl/forum/f1161/gasnie-w-oczach-lady-przetrwala-pseudo-schronisko-u-klamki-146880/

Posted

Nasz kochany Lucky vel Dżodżo:) pomału nabiera sił. Dostał kolejną dawkę antybiotyków i leków przeciwbólowych. Zakupiłam mu szampon leczniczy, witaminki i krople do oczu (bardzo mu łzawią i ropieją) Przytył prawie 0,5 kg:)
Okazało się także , że nasz psiaczek nie do końca jest głuchy. Słyszy to co chce słyszeć. Bardzo prawdopodobne jest to, że Lucky tak bał się swojego kata , że postanowił udawać głuchego. Bardzo boi się wszelkiego rodzaju kijów, mopów, mioteł. Można się domyśleć dlaczego :angryy:.
W przyszłym tygodniu będziemy badać mocz bo posikuje w domu. Bardzo dużo pije.
Dostał ode mnie małą wyprawkę (15 kg karmy, nowe szelki, smycz, miseczki, zabawkę, gryzaki).
Niestety zabawkami nie potrafi się bawić:( Szeleczkami troszkę sie zestresował jednak mam nadzieję, że szybko się do nich przyzwyczai.
Do kotków jest bardzo przyjaźnie nastawiony. W klinice chciał kotka całować:)

Posted

ketunia napisał(a):

Niestety zabawkami nie potrafi się bawić:(

Dziewczyny, tak się wszystkie wspaniale Luckym opiekujecie:multi::loveu::multi: że na pewno niebawem zrozumie, że zabawki są fajne, człowiek, to ktoś lepszy niż menel grzmocący go miotłą po grzbiecie:angryy:

dzięki za wieści o do weta;) faktycznie trzeba mu mocz zbadać...

Posted

super, ze trafił w Wasze ręce, z moczem to sprawdźcie też prostatę-mój po opadnięciu lęków dostał fazę na panienki i efekt był podobny, teraz jest chemicznym kastratem. Trzymam kciuki za rekonwalescenta

Posted

nie wiem jak to zrobic... a nie moge potem znalezc wielu tematow.
szczesciarzowi jak kazdemu szczesciarzowi na pewno sie powiedzie!! weirze w to i trzymam za niego kciuki!

Bjuta napisał(a):
Jak tam zdrówko, przystojniaku?

Posted

kaczadupka napisał(a):
nie wiem jak to zrobic... a nie moge potem znalezc wielu tematow.
szczesciarzowi jak kazdemu szczesciarzowi na pewno sie powiedzie!! weirze w to i trzymam za niego kciuki!

Np. u góry masz narzędzia wątku (na granatowym pasku) tam klikasz "subskrybuj temat" i potem "natychmiastowe powiadomienie na email" i co jakiś czas (wcale nie natychmiastowo :evil_lol:) przyjdzie Ci info, że coś się na wątku zmieniło).

A ja bardzo przepraszam - za offa:oops:, próbujemy zebrać kasę na wyciągnięcie starego, gryzionego Brutusa ze schronu:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=149023

Posted

jeszcze tylko powiem, ze mam nadzieje, ze ten guz to nic groznego. jak piszecie, ze miekki to dobrze rokuje. nasz szczesciarz mial guza wielkosci dloni i wysoki na srednice pileczki do tenisa, wielki guz, naprawde i nie byl miekki ale dal sie przesuwac, to byl tluszczak (tez nie wiadomo skad) i zostal szybko usuniety. juz dawno nei pamietamy o tym guzie. wiec mam nadzieje, ze ten guz u luckiego nie bedzie problemem.

Posted

zaraz wejde do brutusa

Bjuta napisał(a):
Np. u góry masz narzędzia wątku (na granatowym pasku) tam klikasz "subskrybuj temat" i potem "natychmiastowe powiadomienie na email" i co jakiś czas (wcale nie natychmiastowo :evil_lol:) przyjdzie Ci info, że coś się na wątku zmieniło).

A ja bardzo przepraszam - za offa:oops:, próbujemy zebrać kasę na wyciągnięcie starego, gryzionego Brutusa ze schronu:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=149023