Jump to content
Dogomania

ciągle gryziony Brucio - 13 lat i chore serduszko :( MA DOMEK !!! :))

Recommended Posts

Posted

Mysia napisze jak wróci do domu. Jak na razie Brutek jest w schronisku.

KOCHANI!!!! Bardzo podrożało leczenie BRUTUSA. Żeby chłopak miał szansę - musimy zebrać 400 zł miesięcznych deklaracji
!!!

HELP!!!

Przypominam deklaracje:

DEKLARACJE STAŁE: :loveu:

10 zł - Bjuta
20 zł - Malwaszka
10 zł - Gonia66
5 zł - Leni356
10 zł - Agata 51
10 zł - Agat 21
10 zł - Mysia_
20 zł - koziczka85
150 zł - Weszka
25 zł - Kaczadupka

czyli 270 zł (celem jest 400 :roll:)

DEKLARACJE JEDNORAZOWE :loveu:

50 zł - Malwaszka (skarpeta sznaucerów)
100 zł - Gonia66 (zostało po naszym szczęściarzu Kubusiu!)
20 zł - Gonia13
200 zł - Weszka

czyli 370 zł.

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

już dotarłam do domu ;) Murka kombinowała jakiś transport na niedziele, ale to nie było jeszcze nic pewnego, obiecała, że jakby wypaliło to zaraz da mi znać, ale jak narazie cisza :roll:
Co do leków Brutka to na dzień:
2 x 10 mg enarenal
1 x 1/2 tab. furosemidum (jedna tabletka ma chyba 40 mg o ile dobrze pamietam)
1 x 5 mg vetmedin

Posted

no i własnie chwilę temu dzwoniła do mnie Murka :loveu: transport będzie na 99% we wtorek po południu ;) Dostałam namiary na dogomaniaczkę, które będzie jechała, więc mama nadzieje, że bez problemu się umówimy :razz: jeszcze ze schroniska w Rudzie Śl. pojedzie do Murki jakaś sunia ;)

Posted

Super wieści :multi: To jeszcze zbieramy pieniążki.. Leki drogie, sam Vetmedin kosztuje fortunę, wiec fundusze bardzo potrzebne. Możecie moją deklarację zmienić na 20 zł/mies. może jakoś podołam :roll:

Posted

leni356 napisał(a):
Super wieści :multi: To jeszcze zbieramy pieniążki.. Leki drogie, sam Vetmedin kosztuje fortunę, wiec fundusze bardzo potrzebne. Możecie moją deklarację zmienić na 20 zł/mies. może jakoś podołam :roll:

Hihihih...lalllalalallllllaaaa z kazda miknutą nadsz dziadziunio sie bogaci..ale trzeba bedzie kasy na pewno...vetmedin kosztuje najtaniej 1 zł za tabletkę:razz::razz:CHyba ze kupimy duze opakowaie wtedy wychodzi taniej..tylko trzeba poszukac namiarow na takie opakowanie i zeby tanio bylo...kiedys na dogo czytalam ze duza butelka chyba 120 tabletek moze kosztowac 100zł, wiec byloby taniej- a to i tak zaledwie na 4 miesiace starczy jesli musi brac 1 raz dziennie....Mysiu..ale czy On juz dostaje te tabletki???Bo moim zdaniem powinien przyjmowac je JUZ skoro to serce- zeby sie nie oslabilo jeszce bardziej bo wtedy to.....:shake:Do wtorku niedaleko ale musi brac tabletki juz....

Posted

marysia55 napisał(a):
nie dałam rady wcześniej zaglądnąć do Brutka :loveu:, Brutek od ciotki Marysi poleci do ciebie 20.- miesięcznie . Trzymaj sie piesiu :lol:
:loveu::loveu::loveu::loveu:buziaczki dla cioci Marysi:loveu::loveu:

Posted

ZNALAZŁAM "nową" fotkę Brutka, wygląda na niej jak Rumcajs :evil_lol::

KOCHANI!!!! Bardzo podrożało leczenie BRUTUSA (musi brać m.inn. vetmedin). Żeby chłopak miał szansę - na hotelik i comiesięczne leczenie musimy zebrać 400 zł miesięcznych deklaracji !!!

HELP!!!

Przypominam deklaracje:

DEKLARACJE STAŁE: :loveu:

10 zł - Bjuta
20 zł - Malwaszka
10 zł - Gonia66
20 zł - Leni356
10 zł - Agata 51
10 zł - Agat 21
10 zł - Mysia_
20 zł - koziczka85
150 zł - Weszka
25 zł - Kaczadupka
20 zł - Marysia55

czyli 305 zł (celem jest 400 :roll:)

DEKLARACJE JEDNORAZOWE :loveu:

50 zł - Malwaszka (skarpeta sznaucerów)
100 zł - Gonia66 (zostało po naszym szczęściarzu Kubusiu!)
20 zł - Gonia13
200 zł - Weszka

czyli 370 zł.

Posted

malawaszka napisał(a):
a schronisko/vet schroniskowy nie ma możliwości leków po cenie hurtowej kupować?

OO..to jest mysl...są pieniazki jednorazowe to moglibysmy się zabezpieczyc choc na miesiac w leki...na pewno moze kupic taniej....Mysiu- bedzie to mozliwe????

Posted

gonia66 napisał(a):
OO..to jest mysl...są pieniazki jednorazowe to moglibysmy się zabezpieczyc choc na miesiac w leki...na pewno moze kupic taniej....Mysiu- bedzie to mozliwe????

mamy taniej niż dla normalnych klientów, ale musze sprawdzić ile dokładnie w przypadku vetmedinu 5 mg, a Wy cioteczki jak bedziecie miały chwilkę tez się rozejżyjcie, ja ostatnio dla Aronka znalazłam na Allegro bardzo tanio leki, czasem są fajne okazje...
Jedna tabletka chyba w większości lecznic kosztuje około 2 - 2,50 zł :roll:

Posted

Mysia_ napisał(a):
mamy taniej niż dla normalnych klientów, ale musze sprawdzić ile dokładnie w przypadku vetmedinu 5 mg, a Wy cioteczki jak bedziecie miały chwilkę tez się rozejżyjcie, ja ostatnio dla Aronka znalazłam na Allegro bardzo tanio leki, czasem są fajne okazje...
Jedna tabletka chyba w większości lecznic kosztuje około 2 - 2,50 zł :roll:

Ja pl cialam dla Ciapulinki za 15 tabletek 30zł z wizytą....hmmm...to faktycznie...droższe są niż złotówka..w takim razie trzebaby hurtem i w duzym opakowaniu kupic- to na pewno duzi taniej bo czytalam,...tylko ze teraz na dogo nic nie znajde= wyszukkiwarka u mnie nie hula juz od kilku dni:mad::mad::mad:

Posted

gonia66 napisał(a):
Ja pl cialam dla Ciapulinki za 15 tabletek 30zł z wizytą....hmmm...to faktycznie...droższe są niż złotówka..w takim razie trzebaby hurtem i w duzym opakowaniu kupic- to na pewno duzi taniej bo czytalam,...tylko ze teraz na dogo nic nie znajde= wyszukkiwarka u mnie nie hula juz od kilku dni:mad::mad::mad:

ciapulina dostawała 2,5 mg czy też 5 mg? bo 2,5 mg chyba w lecznicach kosztuje koło 1,5 zł do 2 zł :roll: Jutro jak tylko będe miała chwilę zadzwownię do kliniki i zapytam co i jak ;)

u mnie też z wyszukiwarką od kilku dni problem, chyba u wszystkich zresztą....

Posted

Mysia_ napisał(a):
ciapulina dostawała 2,5 mg czy też 5 mg? bo 2,5 mg chyba w lecznicach kosztuje koło 1,5 zł do 2 zł :roll: Jutro jak tylko będe miała chwilę zadzwownię do kliniki i zapytam co i jak ;)

u mnie też z wyszukiwarką od kilku dni problem, chyba u wszystkich zresztą....

CIapulinka miala 5 mg...ale ten nasz wet to zakrecony jest zdrowo wiec moze dlatego sprzedal tanio..ale ja czytalam potem na dogo jest watek o vetmedinie..i tam pisaly dziewczyny ze w duzych butelkach wychodzi chyba po 1 zł za tabletke albo 1,50..kurcze- nie pamiętam dokladnie..a i znaleźć nie znajde...:mad::mad:

Posted

Mysia_ napisał(a):
o ten Ci chodzi? :cool3:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=143475

tutaj na jedną tabletkę wychodzi ponad 2 zł, tak jak pisałam... My też kupujemy w opakowaniach po 100 tab.

Ktoś piszę, że gdzieś w Warszawie jest tak, że wychodzi mniej niż 2 zł za tabletkę....

KUrcze..no chyba to byl ten wątek...a moze ja zapyta swojego "zakreconego" weta...???mam tez w rodzinie wujka weta...muswze pomyslec...skad ja wzielam wiec taka cene???ktos musial mi mowic..no??Ja po smierci Ciapulinki rozmawialam z wieloma ludźmi...i ktos mowil..ale za chiny nie pamietam...a ciekawe jak ten lek za granica kosztuje...tak- czy siak- trzeba kupowac- bo na serce podobno jest najlepszy z dostepncyh dla nas..

Posted

2,5 mg kosztuje 1 zł, nie wiem ile 5. Ale 5 mg to bardzo duża dawka, a on nie jest duży, chyba serduszko musi być mocno osłabione. Chyba że warto skonsultować jeszcze tą dawkę? 5 mg dwa razy dziennie? to strasznie dużo

Posted

leni356 napisał(a):
2,5 mg kosztuje 1 zł, nie wiem ile 5. Ale 5 mg to bardzo duża dawka, a on nie jest duży, chyba serduszko musi być mocno osłabione. Chyba że warto skonsultować jeszcze tą dawkę? 5 mg dwa razy dziennie? to strasznie dużo

Nie nie...1 raz dziennie ma zalecona dawke...Ciapulina byla jamniczka i miala 5 mg 1, 5 tabletki dziennie :razz:

Posted

leni356 napisał(a):

a ten 2,5 mg gdzie kosztuje 1 zł? bo w lecznicach też jest droższy :roll:

tak jak pisze Gonia ma dostawać 5 mg raz dziennie ;)

Posted

Mysia_ napisał(a):
a ten 2,5 mg gdzie kosztuje 1 zł? bo w lecznicach też jest droższy :roll:

tak jak pisze Gonia ma dostawać 5 mg raz dziennie ;)

na Brynowie kupowałam, może już zdrożał

Posted

WIecie co??Weszlam na allegro Brutka(szukaljac vetmedinu- do Niego dotarlam)..jestem pod wrazeniem..jest takie sliczne to allegor ze nie moge wyksc z podziwu iz nikt jeszcze nie dzwonil a jego sprawie..na tych fotkach(jakos do nich nie dotarlam tutaj) jest booooooossssski normalnie- zakochac się i umrzeć.....śliczny, piękny..no cud miód....kto robil takie śliczne Allegro???Jak się szuka lekow na aukcjach???Pisalyscie tu chyba ze na allegro mozna kupic taniej jakies leki(chcialam zobaczyc z ciekawosci:razz:)..

Posted

leków chyba nie wolno sprzedawać na allegro :shake:przeciez to na receptę

gonia66 jak masz w rodzinie wujka weta to on pewnie może kupić lek po cenie hurtowej - tańszej opcji już chyba nie ma, no chyba że się trafi ktoś kto już nie potrzebuje, ale to rzadkość