Jump to content
Dogomania

ciągle gryziony Brucio - 13 lat i chore serduszko :( MA DOMEK !!! :))

Recommended Posts

Posted

Cuuuudownie!!!! :multi::multi::multi: Aż słów brak! Ogrom szczęścia w serduchu :loveu:

Murka dla Ciebie i TZ-ta wielkie dzięki :loveu: za wspaniałą opiekę nad Bruciem i dowóz do domku :loveu:

Bądź szczęśliwy kudłaczku :loveu:

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja zrobię jeszcze końcowe rozliczonko:

Stan konta na 27 marzec wynosił -147,90 zł
Wpłaty:

104 zł Bjuta
280 zł AFN
Razem: 236,10 zł

Koszty:
256 zł hotelowanie (28.03-28.04)
18,90 zł Enarenal
170,50 zł Vetmedin
15 zł przejazd do lecznicy do Stalowej Woli 1/2 kosztów
20 zł strzyżenie
Razem: 480,40 zł

236,10 zł - 480,40 zł = -244,30 zł
Pozostałość po hotelowaniu Brucia wynosi -244,30 zł.

Posted

Próbowałam wysłać, ale nawet mbank świętuje - 4-go wyślą się pieniążki.

Na koncie Brucia jest + 380 - więc na pewno nie zostawimy Cię z minusem! :lol:

Posted

Murka napisał(a):
Dzwoniła p.Mariola i nie było końca achów i ochów na Bruciem, pragnie wszystkim podziękować za pomoc dla niego. To nie jest jej zaginiony Buli, ale pokochali go od pierwszego momentu.

Są z niego baaardzo zadowoleni, zwłaszcza synek p.Marioli, który już wczoraj wisiał w oknie i na bramie i nie mógł się doczekac przyjazdu pieska, aż w końcu padł ze zmęczenia i poszedł spać. Rano pierwsze co zrobił po otworzeniu oczu to biegał po mieszkaniu i pytał gdzie jest Brucio :) I znalazł go: przykrytego kocykiem na swoim posłaniu. Chodzą razem do ogrodu :)
Brucio podobno całkiem żwawo sobie chodzi i wyciąga się jak długi na posłaniu (wczoraj spał zwinięty w kłębek), poobwąchiwał całe mieszkanie, zapoznał się z każdym, potrafi już wyczaić gdy ktoś coś je i żebrać :cool3:

TZ mówił, że Brucio od razu poczuł się w swoim domu pewnie (u nas na początku był bardzo osowiały i spokojniutki), wyczuł chyba, że to już JEGO DOM :lol:

P.Mariola nie może się doczekać aż Brucio znów obrośnie futrem, uwielbia czesać i pielęgnować psią szatę.

Obiecała przesłać zdjęcia jak tylko Brucio troszkę się z nimi zapozna. Na pewno też będzie się oddzywać. Jest pod ogromnym wrażeniem działania dogomanii ;)
"Wzięlam się" i sie poryczałam jak bóbr po tych wiadomościach..i jeszcze mi sie płakac chce...
Nie mam słow, by napisac, jak sie cieszę....:):):):)

Posted

Miał jednak chłopak farta! Nie dość że pieniądze miał jak mało który piesek na dogo to jeszcze chyba mało kto wierzył że uda się dziadunia tak pięknie i łatwo wysłać do nowego domu :)

Posted

Dzwoniła dziś p.Mariola.
Są zachwyceni Bruciem i już nigdy nikomu by go nie oddali. Mówią o nim, że jest ślicznym kochanym chłopakiem :loveu: Już ma radośniejsze oczka :)
P.Mariola odstawiła na próbę lek na padaczkę (rozmawiałyśmy o tym jeszcze przed adopcją, że można spróbować, że ataki nie są straszne ani częste, a mogą w ogole nie wystąpić, że lek bardzo otumania Brucia) i Brucio znaczenie sie ożywił, czasem bryka, podskakuje, reaguje na gwizd, jest strasznym pieszczochem i łakomczuchem.
W niedzielę odbył kąpiel :cool3: W najbliższym czasie planowana jest wizyta u weta i przebadanie go (p.Mariola obiecała dać znać o jego stanie zdrowia) oraz zaszczepienie (jego szczepienia kończą się w maju).
P.Mariola porobiła już sporo zdjęć, ale czeka jeszcze na ładną pogodę, aby zrobić mu zdjęcia w ogrodzie i wtedy prześle, aby Wam pokazać jak Brucio jest szczęśliwy. Do zdjęć będzie pozował też synek p.Marioli, który Brucia nie odstępuje na krok :)

A najlepsze: Brucio podobno warknął :crazyeye::crazyeye: na jakiegoś psa za płotem :cool3:
Pańciostwo śmieje się, że to znaczy, żę poczuł się już u siebie.
Ciekawe czy będzie szczekać :razz:

Posted

Dzięki! Odesłałam Mysi 10 zł, które wpłaciła na maj.
Zostało nam po tych wszystkich ruchach do rozdysponowania 125 zł.

Proszę o propozycje - też mam jedną...

http://www.dogomania.pl/threads/134115-Skarbu%C5%9B-staruszek-ma-chory-brzuszek...Potrzebne-pieni%C4%85%C5%BCki-na-leczenie!-POMOCY

Ten kolega wylądował na takim prawie niepłatnym tymczasie (troszkę tam go wspomagamy), ale nagle wyskoczyło mu leczenie za ponad 400 stówy, a Martyna87 niestety nie ma pracy - więc wsparcie będzie bardzo potrzebne... Co wy na to?

Posted

[quote name='Bjuta']Dzięki wielkie dziewczyny! Jeszcze może poczekam na innych. ja w pierwszej chwili pomyślałam o jakiejś dyszce na Kładkę, ale jak weszłam na wątek psiaka to jednak myślę, że on w większej potrzebie. Jestem ZA :-)

Posted

To może Skarbusiowi stówę, a Kładce 25? A jaki jest sznaucerek w największej potrzebie? Mam poczucie, że powinnam coś jakiemuś sznaucerkowi wrzucić do skarpety.

Posted

Bjuta napisał(a):
To może Skarbusiowi stówę, a Kładce 25? A jaki jest sznaucerek w największej potrzebie? Mam poczucie, że powinnam coś jakiemuś sznaucerkowi wrzucić do skarpety.
czyli poprosimy jeszcze cioteczki od sznaucerków o propozycję :-)