weszka Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Cuuuudownie!!!! :multi::multi::multi: Aż słów brak! Ogrom szczęścia w serduchu :loveu: Murka dla Ciebie i TZ-ta wielkie dzięki :loveu: za wspaniałą opiekę nad Bruciem i dowóz do domku :loveu: Bądź szczęśliwy kudłaczku :loveu: Quote
Murka Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 A ja zrobię jeszcze końcowe rozliczonko: Stan konta na 27 marzec wynosił -147,90 zł Wpłaty: 104 zł Bjuta 280 zł AFN Razem: 236,10 zł Koszty: 256 zł hotelowanie (28.03-28.04) 18,90 zł Enarenal 170,50 zł Vetmedin 15 zł przejazd do lecznicy do Stalowej Woli 1/2 kosztów 20 zł strzyżenie Razem: 480,40 zł 236,10 zł - 480,40 zł = -244,30 zł Pozostałość po hotelowaniu Brucia wynosi -244,30 zł. Quote
marysia55 Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 ponieważ wpłacaliśmy jeszcze za kwiecień to ten minusik pięknie się wyzeruje i może jeszcze coś zostanie??? Poczekamy na bjutke :-) Quote
Bjuta Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Próbowałam wysłać, ale nawet mbank świętuje - 4-go wyślą się pieniążki. Na koncie Brucia jest + 380 - więc na pewno nie zostawimy Cię z minusem! :lol: Quote
gonia66 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Murka napisał(a):Dzwoniła p.Mariola i nie było końca achów i ochów na Bruciem, pragnie wszystkim podziękować za pomoc dla niego. To nie jest jej zaginiony Buli, ale pokochali go od pierwszego momentu. Są z niego baaardzo zadowoleni, zwłaszcza synek p.Marioli, który już wczoraj wisiał w oknie i na bramie i nie mógł się doczekac przyjazdu pieska, aż w końcu padł ze zmęczenia i poszedł spać. Rano pierwsze co zrobił po otworzeniu oczu to biegał po mieszkaniu i pytał gdzie jest Brucio :) I znalazł go: przykrytego kocykiem na swoim posłaniu. Chodzą razem do ogrodu :) Brucio podobno całkiem żwawo sobie chodzi i wyciąga się jak długi na posłaniu (wczoraj spał zwinięty w kłębek), poobwąchiwał całe mieszkanie, zapoznał się z każdym, potrafi już wyczaić gdy ktoś coś je i żebrać :cool3: TZ mówił, że Brucio od razu poczuł się w swoim domu pewnie (u nas na początku był bardzo osowiały i spokojniutki), wyczuł chyba, że to już JEGO DOM :lol: P.Mariola nie może się doczekać aż Brucio znów obrośnie futrem, uwielbia czesać i pielęgnować psią szatę. Obiecała przesłać zdjęcia jak tylko Brucio troszkę się z nimi zapozna. Na pewno też będzie się oddzywać. Jest pod ogromnym wrażeniem działania dogomanii ;)"Wzięlam się" i sie poryczałam jak bóbr po tych wiadomościach..i jeszcze mi sie płakac chce... Nie mam słow, by napisac, jak sie cieszę....:):):):) Quote
weszka Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Miał jednak chłopak farta! Nie dość że pieniądze miał jak mało który piesek na dogo to jeszcze chyba mało kto wierzył że uda się dziadunia tak pięknie i łatwo wysłać do nowego domu :) Quote
Murka Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Nie mam wieści, ale p.Mariola obiecała, że się jeszcze będzie odzywać :cool3: Quote
Mysia_ Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 no to czekamy niecierpliwie na kolejne wieści :D z nowego życia Brucia ;) Quote
Murka Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Dzwoniła dziś p.Mariola. Są zachwyceni Bruciem i już nigdy nikomu by go nie oddali. Mówią o nim, że jest ślicznym kochanym chłopakiem :loveu: Już ma radośniejsze oczka :) P.Mariola odstawiła na próbę lek na padaczkę (rozmawiałyśmy o tym jeszcze przed adopcją, że można spróbować, że ataki nie są straszne ani częste, a mogą w ogole nie wystąpić, że lek bardzo otumania Brucia) i Brucio znaczenie sie ożywił, czasem bryka, podskakuje, reaguje na gwizd, jest strasznym pieszczochem i łakomczuchem. W niedzielę odbył kąpiel :cool3: W najbliższym czasie planowana jest wizyta u weta i przebadanie go (p.Mariola obiecała dać znać o jego stanie zdrowia) oraz zaszczepienie (jego szczepienia kończą się w maju). P.Mariola porobiła już sporo zdjęć, ale czeka jeszcze na ładną pogodę, aby zrobić mu zdjęcia w ogrodzie i wtedy prześle, aby Wam pokazać jak Brucio jest szczęśliwy. Do zdjęć będzie pozował też synek p.Marioli, który Brucia nie odstępuje na krok :) A najlepsze: Brucio podobno warknął :crazyeye::crazyeye: na jakiegoś psa za płotem :cool3: Pańciostwo śmieje się, że to znaczy, żę poczuł się już u siebie. Ciekawe czy będzie szczekać :razz: Quote
malawaszka Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 aaaaa :laola: brak mi słów!!!! tym razem ze szczęścia :laola: Quote
Ra_dunia Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 ja wciąż nie mogę uwierzyć :) Cuda na prawdę się zdarzają :D Quote
Bjuta Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Ja też sie cieszę jak diabli!! Murko, doszedł przelew? Czy jesteśmy na szlachetnym zero? Quote
Asia_Klero Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/185094-Suka-SHAR-PEI-musi-trafi%C4%87-w-dobr%C4%99-r%C4%99ce-NATYCHMIAST!-Potrzeba300z%C5%82-deklaracji!! proszę pomozcie... Quote
Murka Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Zapomniałam napisać, że doszła wpłata od Bjuty: 245 zł, więc dług został uregulowany :) Quote
Bjuta Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Dzięki! Odesłałam Mysi 10 zł, które wpłaciła na maj. Zostało nam po tych wszystkich ruchach do rozdysponowania 125 zł. Proszę o propozycje - też mam jedną... http://www.dogomania.pl/threads/134115-Skarbu%C5%9B-staruszek-ma-chory-brzuszek...Potrzebne-pieni%C4%85%C5%BCki-na-leczenie!-POMOCY Ten kolega wylądował na takim prawie niepłatnym tymczasie (troszkę tam go wspomagamy), ale nagle wyskoczyło mu leczenie za ponad 400 stówy, a Martyna87 niestety nie ma pracy - więc wsparcie będzie bardzo potrzebne... Co wy na to? Quote
weszka Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Ja nie zgłaszam sprzeciwu. Z pewnością się biedaczkowi pieniążek przyda :) Quote
Bjuta Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Dzięki wielkie dziewczyny! Jeszcze może poczekam na innych. Quote
marysia55 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='Bjuta']Dzięki wielkie dziewczyny! Jeszcze może poczekam na innych. ja w pierwszej chwili pomyślałam o jakiejś dyszce na Kładkę, ale jak weszłam na wątek psiaka to jednak myślę, że on w większej potrzebie. Jestem ZA :-) Quote
Bjuta Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 To może Skarbusiowi stówę, a Kładce 25? A jaki jest sznaucerek w największej potrzebie? Mam poczucie, że powinnam coś jakiemuś sznaucerkowi wrzucić do skarpety. Quote
marysia55 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Bjuta napisał(a):To może Skarbusiowi stówę, a Kładce 25? A jaki jest sznaucerek w największej potrzebie? Mam poczucie, że powinnam coś jakiemuś sznaucerkowi wrzucić do skarpety. czyli poprosimy jeszcze cioteczki od sznaucerków o propozycję :-) Quote
Recommended Posts