Jump to content
Dogomania

ciągle gryziony Brucio - 13 lat i chore serduszko :( MA DOMEK !!! :))

Recommended Posts

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cieczka się skończyła i Brutek jak pod działaniem magicznej różdżki odzyskał apetyt :)

Tymczasem przyszedł czas na rozliczonko:

Stan konta na 25 luty wynosił -132,80 zł
Wpłaty:

26 zł Bjuta
104 zł Bjuta
100 zł Bjuta
Razem: 97,20 zł

Koszty:
240 zł hotelowanie
5,10 zł Clonazepamum (lek na padaczkę)
Razem: 245,10 zł

97,20 zł - 245,10 zł = -147,90 zł
Stan konta na 27 marzec wynosi -147,90 zł.

Niedługo powinno dojść 280 zł z AFN, więc długu nie będzie :)

Posted

[quote name='Murka']Cieczka się skończyła i Brutek jak pod działaniem magicznej różdżki odzyskał apetyt :)

Tymczasem przyszedł czas na rozliczonko:

Stan konta na 25 luty wynosił -132,80 zł
Wpłaty:

26 zł Bjuta
104 zł Bjuta
Razem: -2,80 zł

Koszty:
240 zł hotelowanie
5,10 zł Clonazepamum (lek na padaczkę)
Razem: 245,10 zł

-2,80 zł - 245,10 zł = -247,90 zł
Stan konta na 27 marzec wynosi -247,90 zł.

Niedługo powinno dojść 280 zł z AFN, więc długu nie będzie :)

Mureczko - jeszcze poszła 4.III stówka na poczet przyszłych leków.

Posted

Brucio dobrze, ataków póki co nie zaobserwowaliśmy.
Zamówiłam Vetmedin, bo się kończy już :(
Musiałam też dokupić Enarenal.
Po weekendzie planujemy strzyżonko, więc będą foty :)

Posted

Zrobię dziś przelew swojej deklaracji za marzec i kwiecień - przepraszam za opóźnienie

Te leki na serce drogie są strasznie, może podpytamy czy komuś nie zostało. Może jakiś osobny temat na Dogo założyć lekowy - że potrzebne leki dla psiaka ze schroniska, może ktoś Bruciowi by sprezentował

Posted

Z AFN jeszcze nic nie doszło niestety.
Jeśli chodzi o leki, to dostałam z Niemiec różne leki, jest m.in. coś na serce (vasotop), wszystko po niemiecku więc nic o tym leku nie wiem, ale może wet będzie wiedział.

Posted

Tak, ale jeszcze Murka nie doliczyła tam 100 na leki (jest o tym w następnym poście) no i ja wpłacam 1-go każdego miesiąca 104 na NASTĘPNY miesiąc więc ten minus jest mniejszy. No i jak wpłynie składka AFN to się zamieni na plus.

Posted

Okazuje się, że ten vasotop można podawać zamiennie z Enarenalem, bardzo fajnie, bo sporo tego leku dostaliśmy :) Starczy Bruciowi na dłuuugo.

W środę planujemy strzyżonko Bruciastego.
Trochę się o niego martwię, bo apetyt ma kiepski. Ostatnio leki muszę mu wkładać do pyska i pilnować, żeby połknąć, bo nie chce zjeść żadnej parówki ani nic innego. Parę razy co prawda niechcący rozgryzł vetmedin i sparzył się, ale wcześniej łykał wszystko pięknie. Nie robi też na nim wrażenia ryż z mięsem, który wcześniej - jak go niosłam - witał z ogromnym entuzjazmem. Coś tam podziubie i tyle. Przynajmniej wszelkiego rodzaju smaczki, gryzaki wsuwa jak szczeniaczek :)
Chodzi też już mniej, często zamiera w pozycji stojącej i "się zamyśla", już nie dostaje "brykawki" :(
Boję się... że czas jest nieubłagany :(

Posted

Okazuje się, że jak dać Bruciowi trochę więcej mięska niż ryżu to apetyt mu wraca :razz:
A jak dostanie mokrą karmę (Cesar - dostaliśmy też trochę z Niemiec), to nawet miskę potrafi wylizać :evil_lol:
Tak mi przyszło do głowy, że ta jego mniejsza ruchliwość i "zamyślanie się" to może być wynik tego leku na padaczkę. Możliwe, że przez to i apetyt ma bardziej wybredny.
Trochę odetchnęłam :lol:

Posted

Murka napisał(a):
Okazuje się, że jak dać Bruciowi trochę więcej mięska niż ryżu to apetyt mu wraca :razz:
A jak dostanie mokrą karmę (Cesar - dostaliśmy też trochę z Niemiec), to nawet miskę potrafi wylizać :evil_lol:
Tak mi przyszło do głowy, że ta jego mniejsza ruchliwość i "zamyślanie się" to może być wynik tego leku na padaczkę. Możliwe, że przez to i apetyt ma bardziej wybredny.
Trochę odetchnęłam :lol:

uffff :) tak - bo te leki są takie chyba otępiające trochę/uspokajające nie?