Bjuta Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 malawaszka napisał(a):jezu Bjuta ja nie wpłaciłam w marcu???? :oops: Jeszcze nie wiem, - w końcu marzec się jeszcze nie skończył :eviltong::lol: Quote
weszka Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Wesołe jest życie staruszka ;) To ci jurny chłopak z naszego Brutka! Quote
malawaszka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Bjuta napisał(a):Jeszcze nie wiem, - w końcu marzec się jeszcze nie skończył :eviltong::lol: już wpłaciłam :oops: Quote
Bjuta Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='malawaszka']jezu Bjuta ja nie wpłaciłam w marcu???? :oops: Ależ zapłaciłaś! Dziękujemy! Quote
Murka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Cieczka się skończyła i Brutek jak pod działaniem magicznej różdżki odzyskał apetyt :) Tymczasem przyszedł czas na rozliczonko: Stan konta na 25 luty wynosił -132,80 zł Wpłaty: 26 zł Bjuta 104 zł Bjuta 100 zł Bjuta Razem: 97,20 zł Koszty: 240 zł hotelowanie 5,10 zł Clonazepamum (lek na padaczkę) Razem: 245,10 zł 97,20 zł - 245,10 zł = -147,90 zł Stan konta na 27 marzec wynosi -147,90 zł. Niedługo powinno dojść 280 zł z AFN, więc długu nie będzie :) Quote
Bjuta Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='Murka']Cieczka się skończyła i Brutek jak pod działaniem magicznej różdżki odzyskał apetyt :) Tymczasem przyszedł czas na rozliczonko: Stan konta na 25 luty wynosił -132,80 zł Wpłaty: 26 zł Bjuta 104 zł Bjuta Razem: -2,80 zł Koszty: 240 zł hotelowanie 5,10 zł Clonazepamum (lek na padaczkę) Razem: 245,10 zł -2,80 zł - 245,10 zł = -247,90 zł Stan konta na 27 marzec wynosi -247,90 zł. Niedługo powinno dojść 280 zł z AFN, więc długu nie będzie :) Mureczko - jeszcze poszła 4.III stówka na poczet przyszłych leków. Quote
Ra_dunia Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Ponoć znowu ma wiać w Waszej okolicy... mam nadzieję, że nie wpłynie to na zdrówko Brucia... Quote
Murka Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Brucio dobrze, ataków póki co nie zaobserwowaliśmy. Zamówiłam Vetmedin, bo się kończy już :( Musiałam też dokupić Enarenal. Po weekendzie planujemy strzyżonko, więc będą foty :) Quote
leni356 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Zrobię dziś przelew swojej deklaracji za marzec i kwiecień - przepraszam za opóźnienie Te leki na serce drogie są strasznie, może podpytamy czy komuś nie zostało. Może jakiś osobny temat na Dogo założyć lekowy - że potrzebne leki dla psiaka ze schroniska, może ktoś Bruciowi by sprezentował Quote
Murka Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Z AFN jeszcze nic nie doszło niestety. Jeśli chodzi o leki, to dostałam z Niemiec różne leki, jest m.in. coś na serce (vasotop), wszystko po niemiecku więc nic o tym leku nie wiem, ale może wet będzie wiedział. Quote
agata51 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Stan konta na 27 marzec wynosi -247,90 zł. To coś "-" przed "wynosi" to, nie daj Bóg, minusik? Quote
Bjuta Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Tak, ale jeszcze Murka nie doliczyła tam 100 na leki (jest o tym w następnym poście) no i ja wpłacam 1-go każdego miesiąca 104 na NASTĘPNY miesiąc więc ten minus jest mniejszy. No i jak wpłynie składka AFN to się zamieni na plus. Quote
Murka Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Okazuje się, że ten vasotop można podawać zamiennie z Enarenalem, bardzo fajnie, bo sporo tego leku dostaliśmy :) Starczy Bruciowi na dłuuugo. W środę planujemy strzyżonko Bruciastego. Trochę się o niego martwię, bo apetyt ma kiepski. Ostatnio leki muszę mu wkładać do pyska i pilnować, żeby połknąć, bo nie chce zjeść żadnej parówki ani nic innego. Parę razy co prawda niechcący rozgryzł vetmedin i sparzył się, ale wcześniej łykał wszystko pięknie. Nie robi też na nim wrażenia ryż z mięsem, który wcześniej - jak go niosłam - witał z ogromnym entuzjazmem. Coś tam podziubie i tyle. Przynajmniej wszelkiego rodzaju smaczki, gryzaki wsuwa jak szczeniaczek :) Chodzi też już mniej, często zamiera w pozycji stojącej i "się zamyśla", już nie dostaje "brykawki" :( Boję się... że czas jest nieubłagany :( Quote
malawaszka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 ojejku Brutku kochany nie... jeszcze nie czas :calus: Quote
Murka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Okazuje się, że jak dać Bruciowi trochę więcej mięska niż ryżu to apetyt mu wraca :razz: A jak dostanie mokrą karmę (Cesar - dostaliśmy też trochę z Niemiec), to nawet miskę potrafi wylizać :evil_lol: Tak mi przyszło do głowy, że ta jego mniejsza ruchliwość i "zamyślanie się" to może być wynik tego leku na padaczkę. Możliwe, że przez to i apetyt ma bardziej wybredny. Trochę odetchnęłam :lol: Quote
marysia55 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Bjutko, ja swoją wpłatę zrobiłam dopiero dzisiaj. Brutek mi na pewno wybaczy. Quote
malawaszka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Murka napisał(a):Okazuje się, że jak dać Bruciowi trochę więcej mięska niż ryżu to apetyt mu wraca :razz: A jak dostanie mokrą karmę (Cesar - dostaliśmy też trochę z Niemiec), to nawet miskę potrafi wylizać :evil_lol: Tak mi przyszło do głowy, że ta jego mniejsza ruchliwość i "zamyślanie się" to może być wynik tego leku na padaczkę. Możliwe, że przez to i apetyt ma bardziej wybredny. Trochę odetchnęłam :lol: uffff :) tak - bo te leki są takie chyba otępiające trochę/uspokajające nie? Quote
Recommended Posts