Jump to content
Dogomania

ciągle gryziony Brucio - 13 lat i chore serduszko :( MA DOMEK !!! :))

Recommended Posts

Posted

U Brucia wszystko ok, jest cichutki i grzeczny, dużo śpi. Teraz urosło mu nieco futerka i często wyleguje się na podłodze zamiast w koszyczku. Jedyny mankament taki, że zdarzało mu się ostatnio codziennie posikiwać mimo spacerów. Przenieśliśmy z tego powodu jego legowisko do łazienki, aby ocalić podłogę z płyt wiórowych, która jest w pokoju. W łazience ma trochę mniej miejsca i co ciekawe posikiwanie się skończyło. W łazience zamykamy go na noc i czasem w dzień, gdy jest za dużo zamieszania. A tak to sobie spaceruje po korytarzu i zagląda do niektórych pokoi :)

Musiałam dziś kupić Enarenal, bo się już skończył.

Czas na rozliczenie:

Stan konta na 27 listopad wynosił -120 zł
Wpłaty:

104 zł Bjuta
140 zł AFN
Razem: 124 zł

Koszty:
240 zł hotelowanie
18,90 zł Enarenal
Razem: 258,90 zł

124 zł - 258,90 zł = -134,90 zł
Stan konta na 27 grudnia wynosi -134,90 zł.

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murka napisał(a):
Tak, z wydatkow weterynaryjnych (odpukać!) na razie tylko Enarenal :)

To z grudnia będzie mały zapasik na przyszłość! A AFN teraz dostanie podwójną fakturę (pamiętam, że tak pisałyście) i jak "moje" 104 poleci, to się wyzerujemy, prawda?

Murko, może chcesz żebym przyśpieszyła przelew na styczeń? Czy też może być 31 albo 2-go (automat bankowy ominie pierwszego, ale nie wiem w którą stronę.

Posted

Murka napisał(a):
Tak, z wydatkow weterynaryjnych (odpukać!) na razie tylko Enarenal :)

To z grudnia będzie mały zapasik na przyszłość! A AFN teraz dostanie podwójną fakturę (pamiętam, że tak pisałyście) i jak "moje" 104 poleci, to się wyzerujemy, prawda?

Murko, może chcesz żebym przyśpieszyła przelew na styczeń? Czy też może być 31 albo 2-go (automat bankowy ominie pierwszego, ale nie wiem w którą stronę.

Posted

Chyba nie tyle na minusie, ile te operacje wystawiania faktur, księgowania, przesyłania są jakoś długotrwałe, dlatego teraz Murka (o ile dobrze zrozumiałam - będzie wystawiać fakturę za 2 miechy). U nas - nie fakturowców - Brucio ma ponad 300 stówki - więc jest zapas.

Posted

Bjuta, nie musisz przyspieszać przelewu, niech zostanie jak jest :)

Mi jest obojętnie czy rachunek wystawiać będę raz na miesiąc czy raz na dwa miesiące. Ale może faktycznie będzie łatwiej raz na dwa miesiące?

Posted

Doszła 28.XII! Dziękujemy! Jest też zaksięgowana na pierwszej stronie.

Bjuta napisał(a):
Doszły dwie wpłaty dla Brutka!
20 - Leni356 :loveu:
25 - Weronika z Dębna :loveu:

Dziękujemy!!!

Posted

Doszły dwie wpłaty od Bjuty: 20 zł i 104 zł :)
Zaraz wystawię rachunek na AFN na podwójną kwotę (za grudzień i styczeń).

Porobiłam trochę fotek i filmik, wstawię w wolnej chwili :)

Posted

Dopiero teraz zauważyłam, że przegapiłam wpłatę za listopad. Jutro wyślę zaległą i styczniową. Przepraszam.
Bjuta, ja wiem, że to niewdzięczne zadanie, ale błagam - przypominaj.

Posted

Będę... Dopiero teraz odgapiłam od Ketuni czytelny zapis -

DEKLARACJE STAŁE: :loveu:

10 zł - Bjuta (X.09, XI, XII, I.10)
20 zł - Malwaszka (X.09, XI, XII)
10 zł - Gonia66 (X.09, XI, XII, I.10)
20 zł - Leni356 (X.09, -, XII)
10 zł - Agata 51 (X.09, -, XII)
10 zł - Agat 21 (-, XI, XII)
10 zł - Mysia (X.09, XI, XII, I.10)
20 zł - koziczka85 (X.09, XI, XII)
140 zł - Weszka (X, - , - )
25 zł - Kaczadupka (-, XI, XII)
20 zł - Marysia55 (-, XI, XII, I.10)

czyli 295 zł

Edytuję, bo dziś przyszły nowe wpłaty - dziękujemy! :loveu:

20 - Mysia za 2 mies.
10 - Gonia
20 - Marysia 5510 - Bjuta

Posted

[quote name='Murka']Bjuta
Mi jest obojętnie czy rachunek wystawiać będę raz na miesiąc czy raz na dwa miesiące. Ale może faktycznie będzie łatwiej raz na dwa miesiące?

[quote name='Murka'][B]Zaraz wystawię rachunek na AFN na podwójną kwotę (za grudzień i styczeń).

Też myślę, że lepiej na 2 mies. bo mniej roboty i papierków, a zanim AFN rozliczy to akurat jest już kolejny miesiąc. Czekam więc na liścik z kwitem i od razu posyłam go do wypłaty. Murka pamiętaj tylko zeby go wysłać do mnie do pracy ;)

Posted

agata51 napisał(a):
Dopiero teraz zauważyłam, że przegapiłam wpłatę za listopad. Jutro wyślę zaległą i styczniową. Przepraszam.
Bjuta, ja wiem, że to niewdzięczne zadanie, ale błagam - przypominaj.

Zdaje się, że dopiero trzeźwieję po Sylwestrze - wiesz, wcale niekoniecznie przegapiłaś, bo Brucio poszedł do hoteliku na dwa czy trzy ostatnie dni października - więc niektórzy wpłacili za październik, i pauzowali w listopadzie a inni tylko za listopad i jest OK. ;)
Jak wrócę w sobotę do Polski, to jeszcze sprawdzę teraz nie chce się za często logować do banku, bo to łącze hotelowe - wolę uważać.

Posted

weszko, proszę podaj mi jeszcze raz na PW adres :) Rachunek już wystawiony i czeka na wysyłkę :)

Proszę o cierpliwość jeśli chodzi o zdjęcia i filmik, bo komp mi przestał widzieć czytnik kart :mad: i nie mam jak zgrać zdjęć. Musiałabym wyłączyć i włączyć kompa (to często pomaga), ale musze poczekać aż skończy się skanowanie na wirusy (trwa już parę dni).
Czekać warto, bo zdradzę, że są m.in. zdjątka Brutka jak pilnuje naszej śpiącej Hani :p W przeciwieństwie do Kurusia Brucio fajnie się dogadał z naszą małą i nie zwraca na nią w ogóle uwagi, a i ona chyba zauważa, że to dziadeczek i nie zaczepia go do zabawy (czasem tylko próbuje czesać :evil_lol:), bardzo ostrożnie omija gdy śpi na środku pokoju lub korytarza.