Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szukam nowego właściciela dla czteroletniej Azy - owczarek niemiecki. Suka jest po tresurze. doskonały przyjaciel, jednoczesnie bardzo pomocna w stróżowaniu. niestety z przyczyn odemnie niezależnych musi znaleźć nowego wlaściciela. dodam, że Aza jest regularnie szczepiona, zadbana. zależy mi, aby znalazła nowy domsz. Aza do tej pory mieszkała w kojcu, gdzie ma swoją budę. myślę, że w bloku byłaby nieszczęsliwa. Aza nauczona jest chodzenia na smyczy, jak juz wspomniałem jest po tresurze (moich komend słucha). jest psem radosnym, po wypuszczeniu z kojca tyranuje wszystko, co ma na drodze, ale nikomu nie robi krzywdy. uwielbia łono przyrody i kąpiele w jeziorze. Aza mieszka w małym miasteczku, ale wakacje do tej pory spędzała nad jeziorem 9była strużem pola biwakowego). jest zmuszony do oddania Azy, gdyż właściciel, na którego podwórku miałem jej kojec sprzedaje dom. ja mieszkam w bloku i nie mam warunków dla Azy. próbowałem ją przyzwyczajać do mieszkania w bloku, ale bez powodzenia. jeżli ktoś potrzebuje psa do stróżowania, ale jednocześnie potrafi dać psu coś więcej niż miskę jedzenia, to proszę dać znać.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dcffc1fdcc38ae54.html

Posted

Troszkę za mało wiadomości, jeśli ktokolwiek miałby się zainteresować i próbować szukać domu potrzeba nieco więcej - charakter psa ( spokojny, szczekliwy, energiczny, czy raczej śpioch itp). Istotne jest zachowanie w stosunku do obcych, dzieci, innych psów, kotów...Czy do tej pory mieszkała w domu, czy na przykład tylko na dworze ( zachowanie czystości). Czy jest dobrze zsocjalizowana ( mieszkanie w dużym mieście od szczeniaka wykształca inne reakcje na niecodzienne sytuacje np przejeżdżający obok tramwaj nie jest powodem do ucieczki dla psa " miastowego", a dla wychowanego na wsi może być traumą powodującą gwałtowne zerwanie i ucieczkę, co grozi nieszczęściem). Istotny jest także powód ( na przykład zbyt szczekliwa, a w domu małe dzieci - żeby było wiadomo, że nie należy szukać takich domów). No i przydałyby się zdjęcia.

Posted

Dziękuję za wskazówki, wkrótce uzupełnię informacje o Azie. jeżeli ktoś mi może pomóc i napisać jak wstawic zdjęcia do postu.

Posted

[quote name='guzia']Dziękuję za wskazówki, wkrótce uzupełnię informacje o Azie. jeżeli ktoś mi może pomóc i napisać jak wstawic zdjęcia do postu.

Przydała by się też informacja w jakiej miejscowości pies obecnie przebywa. co do zdjęć, najlepiej zarejestruj się np. na fotosiku ( bezpłatny)
Fotosik.pl - Darmowy hosting obrazków , a po przesłaniu na ten serwer fotek otrzymasz kody do przesłanych zdjęć ( najlepiej wybrać ten :Zdjęcie 500px na forum) , kopiujesz link ( bezie wyglądał tak :[URL="http://www.fotosik.plxxxxx )
i wstawiasz do pisanej na dogo wiadomości i już widzimy tutaj fotki.