Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ELO!!!

dawno mnie nie bylo na forum wiec pisze ;)

ostatnio przeczytalem wspaniala moim zdaniem ksiązke opowiadajaca o epidemi w Nome pt "OKRUTNY SZLAK" polecam ja milosnikom zaprzegowcow ;)

Posted

No toś po byku napisał :o :lol: :wink:

Może byś tak większą recenzję zapodał...? 8)

Choć ja akurat o niej słyszałam co-nie-co, chętnie bym przeczytała, ale mi w ręce nie wpadła jakoś do tej pory :roll:

Posted

ELO!!!

opisuje ona jak sie zaczela goraczka zlota na lasce opisuje tez moim zdaniem szczegolowo zycie ludzi na tamtym terenie i sztafete zaprzegow...az sie czasami lezka krecila w oku z jakim poswieceniem maszerzy jechali z surowica...opisuje tez walke biurokratow o to by zezwolili na lot samolotem do Nome bylo by szybciej ale jednak psie zaprzegi okazaly sie najlepsze ;)
i moim zdaiem na chwale zasluguje TOGO a nie BALTO..poniewaz zaprzeg Seppali z TOGIEM jako liderem przebyl najwiekszy odcinek calej trasy ;)

wiem ze kosztuje 35 zl i warto ja kupic i przeczytac ;)

Posted

oglądalam "bajke" animowana o Balto .. ( to było przez przypadek .. jak cos w telewizji z huskym malamutem lub wilkiem to bez względu na to czy to animowane czy film to odrazu włączam)
ale będe musiala kupić te książke :)

Posted

Czytałam książkę jednym tchem. Jest raczej reportaz wydarzeń niż beletrystyka. Ale napisany jak najlepsze książki przygodowe :)
Jednak czasami miałam wrażenie, że pewne fakty są przebarwione. Szczególnie uderzył mnie opis, jak pies z wasnej inicjatywy rzuca się do zimnej wody, łapie linę, owija się wokół niej i przyciąga, uwięzionego na krze, przewodnika z saniami i zaprzęgiem do brzegu ;)
I zrobiło mi się smutno pod koniec ksiażki. Bohaterskie psy zostały potraktowane po amerykańsku: cyrk :(

Jeszcze się trochę rozpisałam, ale kasuję :) Nie będę streszczać wszystkiego :) przecież musicie mieć troche przyjemności z czytania :)