Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem zrozpaczona. Nie wiem jak mu pomóc. :shake:

W naszym szpitalu, na oddziale intensywnej opieki, zmarła kobieta.
Była nauczycielką. Miała psa i jednego syna, który ani razu nie odwiedził matki w szpitalu...
Była dobrą, ciepłą i delikatną kobietą. Na imię jej było ZOFIA.
Pozostawiła po sobie Parysa , który przez całe swoje życie niczego nie zniszczył, był psem spokojnym zupełne jak jego opiekunka.
W dzień jej śmierci powyciągał na środek salonu ubrania Zofii, otworzył szafę z porcelaną, którą w całości pobił !!! :shake:

Nie mam pomysłu. Psiak potrzebuje domu na "dożycie". Ma 12 lat, idealny charakter,

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem Eluniu - jejku taka smutna historia , trzeba koniecznie pomóc Parysowi .
Ja , tak jak obiecałam pogadam i zobaczymy co się da zrobić ...
Dziękuję Ci bardzo za chęć pomocy przy transporcie DON'a :loveu:, jakby coś było w tamtą stronę to się odezwę;)

Posted

Ela - obiecuję : ( daj mi tylko 2-3 dni -wiesz,ze nie mogę pisać ze swojego kom. - nie przyjmuje się moich postów:mad:)
- napiszę tekst do ogłoszeń , poproszę swoje zprzyjażnione kobitki o allegro , ogłoszenia , nie pozwolę, aby Parysa ....zapomniano, wiesz coraz ciężej i duszniej na tym śwecie, boję się myśleć o Tej Pani- jej samotnym umieraniu.
Ale cieszę się ,ze Ty jesteś :lol:

Posted

Ela - mam potworny kłopot z dogo , same białe strony, wyszukiwarka nie działa, tematy z subskrybcji również,godzinami szukałam watku - aby przeprosić za opóznienie, ale nie miałam ...serca ani głowy - ostatnio zyję w okropnym napięciu - ...( wiesz ...)ale we wtorek najpóżniej bedzie tekst , a potem załatwię allegro...dobrze..trzymaj za mnie kciuki...

Posted

Parys jest cichutki, spokojny, spragniony dotyku ludzkich rąk.
Nie narzuca się nikomu, kładzie się do stóp i cierpliwie czeka, aż ktoś poświęci mu chwilkę.

Na spacerach na krok nie odchodzi od opiekunki i nie ma znaczenia czy jest na smyczy czy bez.
Pies idealny.
Tak chciałabym aby szybko znalazł dom...:-(

Wszystko o czym piszę zobaczycie na tych zdjęciach.

Posted

Kolejna bida :( Elzo ten cudowny psiak jest u Ciebie na tymczasie? Już po samych zdjęciach widać jaka to kochana psina.

Na razie wstawiłam go tylko na profil seniorów na NK, później dam go też na psiegrane-marzenia.pl.

Posted

[quote name='siekowa']Kolejna bida :( Elzo ten cudowny psiak jest u Ciebie na tymczasie? Już po samych zdjęciach widać jaka to kochana psina.

Na razie wstawiłam go tylko na profil seniorów na NK, później dam go też na psiegrane-marzenia.pl.

Z całego serca dziękuję !
U mnie już się nie zmieścił ( mam w tej chwili berneńczyka połamańca ), Parys jest u znajomej.

Posted

BYŁ sobie Pies i była sobie Pani, ..żyli razem szczęsliwie i spokojnie, w długie jesienne i zimowe wieczory Pani pila kawę, czytała swoje ulubione ksiązki, a Pies leżąc, grzał jej stopy.

Pies uwielbiał swoj Panią - odgadywał wszystkie jej życzenia, rozmawiali bez słów- i były to mądre i poważne rozmowy. I tak minęło lat 12...kiedy wszystko się skończyło.

Pani poszła do szpitala- umierała tam długo, mozolnie i bardzo samotnie.
Jej jedyny syn jej nie odwiedzał- nie miał czasu, ani potrzeby, Pies miał czas i bardzo pragnał pożegnać swoją Panią - ale ...Psów nie wpuszcza sie do porządnych szpitali.

Kiedy Pani umierała nie znalazła nikogo, kto by obiecał zaopiekować się jej przyjacielem ..do końca prosiła - bezskutecznie.
Kiedy Pani umierała- ten łagodny, spokojny i zrównoważony Pies - szalał zamkniety w ich domu

PIES ma 12 lat, jest średniej wielkości, w typie owczarka niemieckiego - o oryginalnym umaszczeniu. Parys - takie nosi imię - jest bardzo dobrze wychowanym psem , nie sprawi żadnych kłopotów, łagodny, karny, ufny wobec ludzi i innych zwierząt - nie wiem tylko , czy jeszcze raz tak pokocha ...
On ciagle czeka na swoją Pania , jest zagubiony i zdezorientowany...

Jeżeli mimo swoich licznych zajęc, braku czasu i pieniędzy ..zatrzymasz się jednak na moment, spojrzysz w te łagodne psie oczy ..moze zdecydujesz się dać dom Parysowi - taki dom na dozycie - zrób to dla niego ,jego Pani ..i siebie.

KONTAKT W SPRAWIE SDOPCJI :

Posted

Koss - wzywałaś, więc jestem.
Nie wiem, co mogę zrobić, strasznie smutna historia.
"Umrzeć - tego się nie robi kotu...":-(
Jeśli ktoś ma jakąś koncepcję jak mnie w tej sprawie wykorzystać, to mówcie.

Posted

[quote name='Florentynka']Koss - wzywałaś, więc jestem.
Nie wiem, co mogę zrobić, strasznie smutna historia.
"Umrzeć - tego się nie robi kotu...":-(
Jeśli ktoś ma jakąś koncepcję jak mnie w tej sprawie wykorzystać, to mówcie.[/QUOTE]
MÓWIĘ :oops::
POTRZENBY BANEREK, A KTÓRAŚ Z WAS JE CZYNUI ŁADNE:
moze ten cyt. z Szymborskiej, "tego się nie robi ...psu"????????
Tekst i zdjęcia są - może pomozesz :oops:w ogłaszaniu????- na trójmiejskich ja zrobię, w sprawie allegro pisałam juz do Tomcug - czekam :lol:, no to :cool3:jak ...

Posted

Majusko, Beciu - dzięki, że zajrzałyście!
Prawda, że to straszne? Kiedy pies odchodzi to jest straszne i smutne, ale mimo wszystko jakoś lepiej, jeśli to pies opuszcza człowieka, a nie człowiek psa. Parys całe życie kogoś kochał i co on biedny ma teraz ze sobą zrobić?

Posted

[quote name='karolciasz28']Boże:-( Obiecuje pomogę w ogłoszeniach.[/QUOTE]
Karolciu, dziękuję! ja wczoraj próbowałam, ale wymiękłam, psiak ma ogłoszenie na cafeanimal i siekowa wrzuciła go na NK i obiecała na psiegrane marzenia, a poza tym nie ma nic.
To taka smutna historia, a pies bezproblemowy, może ktoś da mu szansę.