Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tomonari']Jeśli ktoś się wybiera i zarezerwował hotel to najwyższy czas na zmianę rezerwacji. Nowy termin Akita Trophy to 29-30 maja.
A gdzie mozna zobaczyc te zmiany ?

Poniewaz strona www.hozonkai.eu nie dziala, a nie wiem czy info podane na stronie Akita Cup sa dobre tymbardziej ze to info podane do Akita Cup 2009, a taka wystawa sie juz odbyla w kwietniu 2009.

W kazdym badz razie wyglada na to ze Akita Cup 2010 odbedzie sie 15/16 maja 2010 (?) i w miejscowosci Contigliano (RI) czyli jest to od nas jakies 800 km :-)[FONT=Arial]
[/FONT]

Posted

[quote name='Shirai - Koki']A gdzie mozna zobaczyc te zmiany ?

Poniewaz strona www.hozonkai.eu nie dziala, a nie wiem czy info podane na stronie Akita Cup sa dobre tymbardziej ze to info podane do Akita Cup 2009, a taka wystawa sie juz odbyla w kwietniu 2009.

W kazdym badz razie wyglada na to ze Akita Cup 2010 odbedzie sie 15/16 maja 2010 (?) i w miejscowosci Contigliano (RI) czyli jest to od nas jakies 800 km :-)[FONT=Arial]
[/FONT]

Strona, którą zalinkowałaś działa.
Termin może jest dobry, tylko nie dla Akita Trophy. Akita Cup może odbywa się właśnie w terminie wcześniejszym??
Do tej pory we Włoszech organizowano Akita Cup. Niestety wśród organizatorów nastąpił rozłam. Kontynuacją Akita Cup jest właśnie Akita Trophy. Być może część włoskich hodowców, którym nie podobała się dotychczasowa formuła zorganizowała Akita Cup. Nazwa ta sama ale nie ta sama impreza.

Posted

Skoro jest termin na Akita Cup 2010 to chyba nie moze byc Akita Trophy...kontynuacja, tylko zupelnie odrebna wystawa ? Gdyby Akita Cup nie bylo, to Akita Trophy mozna bybylo nazwac kontynyacja, ale to tylko moje takie pisanie, jak jest to nie wiem :lol:, ale chetnie sie dowiem !!! U mnie strona nadal nie dziala, gdzie odbywa sie Akita Trophy ?

Posted

Jezeli Tomonari mozesz napiszac wiecej info na temat tej Akita Tropy, to poprosze, strona mi sie nareszcie otwiera, ale info ograniczone na maksa, a material do pobrania narazie sie nie chce pobrac, moze pozniej mi sie uda :-).

Posted

Shirai - Koki napisał(a):
Jezeli Tomonari mozesz napiszac wiecej info na temat tej Akita Tropy, to poprosze, strona mi sie nareszcie otwiera, ale info ograniczone na maksa, a material do pobrania narazie sie nie chce pobrac, moze pozniej mi sie uda :-).

OK. Akita Trophy odbędzie się w miejscu gdzie co roku odbywało się Akita Cup - Givoletto (Turyn) na terenie należącym do właściciela hodowli Casa Saporito. Strona internetowa w pełni będzie działać ok. 5.02.2010. Będzie można rejestrować psy online, opłaty też online kartą kredytową. Organizatorzy Akita Trophy to trzon organizacji dotychczasowego Akita Cup: A.Saporito, P.Zeller, S.Exposito, A.Bordone, A.Lombardo, A.Frey, O.Raspel. Organizatorzy nie ustają w działaniach by zaprosić najlepszych japońskich sędziów. Jak poprzednio Akita Cup tak i to wydarzenie będzie miało podobną formułę - wystawa, nieformalne spotkania oraz seminarium poświęcone regułom oceny akit na japońskich ringach.
Zobacz na sztab organizacji Akita Cup. Obecnie ograniczony jest do właścicieli kilku hodowli włoskich (W.Ferrari, F.Fazzio, V.Culotta). Te osoby wyłamały się z organizacji dotychczasowego Akita Cup i próbują wskrzesić coś co od roku jest trupem.

• 1 month later...
Posted

[quote name='Tomonari']OK. Akita Trophy odbędzie się w miejscu gdzie co roku odbywało się Akita Cup - Givoletto (Turyn) na terenie należącym do właściciela hodowli Casa Saporito. Strona internetowa w pełni będzie działać ok. 5.02.2010. Będzie można rejestrować psy online, opłaty też online kartą kredytową. Organizatorzy Akita Trophy to trzon organizacji dotychczasowego Akita Cup: A.Saporito, P.Zeller, S.Exposito, A.Bordone, A.Lombardo, A.Frey, O.Raspel. Organizatorzy nie ustają w działaniach by zaprosić najlepszych japońskich sędziów. Jak poprzednio Akita Cup tak i to wydarzenie będzie miało podobną formułę - wystawa, nieformalne spotkania oraz seminarium poświęcone regułom oceny akit na japońskich ringach.
Zobacz na sztab organizacji Akita Cup. Obecnie ograniczony jest do właścicieli kilku hodowli włoskich (W.Ferrari, F.Fazzio, V.Culotta). Te osoby wyłamały się z organizacji dotychczasowego Akita Cup i próbują wskrzesić coś co od roku jest trupem.[/QUOTE]

Agnieszkaaaa skąd masz te informacje??
Wyczytałam, że np. Zeller nie będzie organizatorem zadnej z tych wystaw i generalnie wybiera się na obie.. nie wiem jak reszta "Akita Team"..

Pokręcili z tymi wystawami i teraz nie można się połapać

generalnie według informacji podanych na stronach Akita Trophy ma jakies formalne problemy z zaproszeniem japońskiego sędziego,
a na Akita Cup będą sędziować ANGELIKA KAMMERSCHEID-LAMMERS, Mr. MATSUNAGA JUICHI, Mr. TAKAHASHI SYUSAKU i będzie też pan Shirai

Posted

[quote name='Agappe']
[/QUOTE]

Niepokoi mnie to, że mimo zapowiedzi na 5.02.2010 nie wystartowała strona internetowa hozonkai europe z formularzami online. Pierwotnie na tej stronie był podany sztab organizacyjny Akita Trophy gdzie figurowali Zeller, Ramspel i Frey (Akita Team). Nie wiem jak jest teraz.
Paweł

Posted

[quote name='Agappe']Agnieszkaaaa skąd masz te informacje??
Wyczytałam, że np. Zeller nie będzie organizatorem zadnej z tych wystaw i generalnie wybiera się na obie.. nie wiem jak reszta "Akita Team"..

generalnie według informacji podanych na stronach Akita Trophy ma jakies formalne problemy z zaproszeniem japońskiego sędziego,
a na Akita Cup będą sędziować ANGELIKA KAMMERSCHEID-LAMMERS, Mr. MATSUNAGA JUICHI, Mr. TAKAHASHI SYUSAKU i będzie też pan Shirai[/QUOTE]

I moze my bedziemy przeciez to bedzie w Riete :-)

Posted

Tomonari napisał(a):
Niepokoi mnie to, że mimo zapowiedzi na 5.02.2010 nie wystartowała strona internetowa hozonkai europe z formularzami online. Pierwotnie na tej stronie był podany sztab organizacyjny Akita Trophy gdzie figurowali Zeller, Ramspel i Frey (Akita Team). Nie wiem jak jest teraz.
Paweł

no właśnie wygląda na to, że ten "trup" sobie całkiem nieźle radzi w porównaniu do Akita Trophy ;)

Posted

[quote name='Agappe']Agnieszkaaaa skąd masz te informacje??
Z moich informacji większość wystawców włoskich będzie na jednej i drugiej wystawie. Uśmiechają się nieco do całej tej sytuacji... Faktem jednak jest, że będzie teraz dwie ważne wystawy we Włoszech we współpracy z dwiema Japońskimi organizacjami.

Posted

pytanie tylko jak zagranica.. np. podobno Shun'You Kensha wybiera się tylko na Akita Trophy. ciekawe jak francuzi, holendrzy, anglicy?

a temat poruszyłam, bo moje znajome z Litwy i Rosji sie wybierają, tylko nie wiedzą na którą mają jechać, która będzie bardziej prestiżowa, na której będzie więcej kitek..

EDIT: swoją drogą czemu najważniejsze wystawy są zawyczaj w okresie przedsesyjnym i sesyjnym :shake: oni to robią na złość studentom:mad:

Posted

zubiri napisał(a):
Faktem jednak jest, że będzie teraz dwie ważne wystawy we Włoszech we współpracy z dwiema Japońskimi organizacjami.

No właśnie. I myślę że to jest najlepsze w całej tej sytuacji. Najlepiej niech ktoś odwiedzi oba cup'y i zda relację, który lepszy;)
Tak przy okazji:zubiri zazdroszczę znajomości włoskiego. Może i mnie się uda w końcu nauczyć...

Posted

Tomonari napisał(a):
No właśnie. I myślę że to jest najlepsze w całej tej sytuacji. Najlepiej niech ktoś odwiedzi oba cup'y i zda relację, który lepszy;)
Tak przy okazji:zubiri zazdroszczę znajomości włoskiego. Może i mnie się uda w końcu nauczyć...

Wloski nie jest trudny...:-)...

Posted

ja i tak podziwiam moje znajome, że im się chce przez pół kontynentu jechać na wystawę ;)

a tak w ogóle to ktoś z Polski się wybiera?? zubiri? Paweł? chociażby towarzysko?

Posted

my tu dumamy i zgadujemy, a "Europa" swoje:

Stefani Rams Raspel Kensha - Akita Team ( data 09/02/2010) :
" It is still true, that there will be two events in Italy in May.
Unfortunately we were called as organisation team by Akita Trophy (Tony Saporitos Show), but that`s not true. Toni wrote our names without our approval.
We do nothing for organisation, both events.
As you know we go all from Team Akita Inu to Akita Cup in Rieti! We do not go to Tonis Show! "

i teraz chyba wszystko jasne, zakładam, że nie musze tłumaczyć na polski ;)

• 2 months later...
Posted

Akita Cup 2010 - MUGEN Go Awa Kuroiwasou zwycięzcą!!! wśród psów dorosłych (Hodowla Delle Bianche Vallate, wł. Andrea Bordone). Lokata druga pies z Niemiec. Silvia Exposito ze swoim pieskiem dopiero lokata czwarta. Kto zna więcej wyników?