Agappe Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Niby zostalo dużo czasu, ale nad taką wystawą trzeba długo myśleć, a strona sie już w sieci pojawiła, więc warto i tu o niej wspomnieć European Hombuten - Akita Trophy - Akita Cup w 2010 będzie odbywała pod inną nazwą "Akita Trophy", bo i japończycy ją "zaakceptowali".. będzie to pierwsza wystawa "Hozonkai Akiho" Wystawa odbędzie się jak co roku w maju - 22/23 we Włoszech.. więcej informacji znajdziecie na stronie Quote
Shirai - Koki Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Wczoraj jeszcze ta strona byla w przygotowaniu, dobrze ze juz jest znana data :razz: Quote
Shirai - Koki Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Wlasnie sie wkurzylam :shake:, data straszna i teraz wybor albo Akita Cup albo Kopenhaga, co byscie wybrali ?? Quote
Agappe Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 żartujesz????:shake::shake::shake: może jeszcze zmienią??:roll: może zapomnieli?? a w Kopenhadze jest światówka czy europejska?? Quote
Shirai - Koki Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Nie, nie Daria zle napisalam, wybor dla mnie miedzu jedna a druga jest miesiac i kilka dni roznicy, ale ja sobie nie bede co miesiac robila 3000 km na Akita Cup i pewnie z 6000 km do Kopenhagii, a w Kopenhadze jest swiatowka, jak sie nie myle oczywiscie. Quote
Agappe Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 a rok później gdzie jest światówka?:roll: Na Akita Cup możesz pojechac rok później ;) Quote
Shirai - Koki Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 2011 Francja - Paryz :loveu:, czyli samo to chyba pomoze w podjeciu decyzji :multi: Quote
Angelika_Roser Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Może mi ktoś napisać w jakich granicach wahają się ceny na światówce a na akita cup? Bo to dla mnie dość ważne, w końcu chyba mało komu się przelewa [/FONT]:evil_lol: Quote
Shirai - Koki Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Nie sa to duze koszta za pierwszego psa przy zgloszeniu do 1 lutego 2010 70 euro. Tutaj Angelika znajdziesz wszytko o swiatowce: [URL]http://www.worlddogshow2010.dk/?GB/Entry.aspx[/URL] Zgloszenie: [URL]http://www.worlddogshow2010.dk/files/Anmeldelsesblanket%20ny05.pdf[/URL] Akity bedzie sedziowal: Wera Hübenthal, SE Angelika jak kopiowalas Gonowi uszy :diabloti:, oczywiscie w tajemnicy to w Danii podobno nie macie wjazdu :diabloti::diabloti:... Quote
Angelika_Roser Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='Shirai - Koki'] Akity bedzie sedziowal: Wera Hübenthal, SE Angelika jak kopiowalas Gonowi uszy :diabloti:, oczywiscie w tajemnicy to w Danii podobno nie macie wjazdu :diabloti::diabloti:...[/QUOTE] [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]A co to znaczy kopiować uszy?!:roll:[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Agappe Posted December 11, 2009 Author Posted December 11, 2009 [quote name='Angelika_Roser'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]A co to znaczy kopiować uszy?!:roll:[/FONT][/B] [/CENTER][/QUOTE] ciąć.. kopiuje się uczy czy ogony - np u dobermanów.. [quote name='Shirai - Koki']Nie sa to duze koszta za pierwszego psa przy zgloszeniu do 1 lutego 2010 70 euro. Tutaj Angelika znajdziesz wszytko o swiatowce: [URL]http://www.worlddogshow2010.dk/?GB/Entry.aspx[/URL] Zgloszenie: [URL]http://www.worlddogshow2010.dk/files/Anmeldelsesblanket%20ny05.pdf[/URL] Akity bedzie sedziowal: Wera Hübenthal, SE [/QUOTE] 70 euro to tak względnie mało ;) - w Polsce za międzynarodówkę zapłacisz ok 100zł.. w Austrii, na Węgrzech i na Litwie płaciłam za wystawę ok 40-50euro Szwed do akit jaks mi tak średnio wróży :/ Quote
Angelika_Roser Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Więc nie wiem skąd Sylwia wziełaś informacje, że Gin ma kopiowane uszy. Nigdy w jego urode nie ingerowałam i nie życze sobie takich uwag.[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Angelika_Roser Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Daria względnie czy nie... dla mnie i tak drogo :roll: Uważam , że te ceny są za wysokie, no ale nic na to nie poradzę. Jakoś będzie trzeba odkładać na te wystawy. Championaty same się nie zrobią. Ale mam nadzieje, że damy rade finansowo :loveu:[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Shirai - Koki Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Np. dobermany, Tosa inu, amstaffy itp. Quote
Matagi Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='Shirai - Koki']Np. dobermany, Tosa inu, amstaffy itp.[/QUOTE] :crazyeye:A gdzieś Ty widziała tosę z kopiowanymi uszami???:roll: Quote
Shirai - Koki Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='Angelika_Roser'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Więc nie wiem skąd Sylwia wziełaś informacje, że Gin ma kopiowane uszy. Nigdy w jego urode nie ingerowałam i nie życze sobie takich uwag.[/FONT][/B] [/CENTER] [/QUOTE] Angelika no prosze Cie czy ty nie zauwzazylas ze to pisalam formie zartu, naprawde az tak powaznie to odebralas ?? Wyluzuj troszke :cool3: :lol:!!! [quote name='Matagi']:crazyeye:A gdzieś Ty widziała tosę z kopiowanymi uszami???:roll:[/QUOTE] Nie mam pojecia nawet jak tosa wyglada tzn. juz mam zobaczylam sobie :p...a wywnioskowalam to z tego tematu przejrzanego pobierznie [url]http://www.dogomania.pl/threads/148544-World-Dog-Show-2010-DANIA[/url] Quote
Shirai - Koki Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='Angelika_Roser'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Daria względnie czy nie... dla mnie i tak drogo :roll: Uważam , że te ceny są za wysokie, no ale nic na to nie poradzę. Jakoś będzie trzeba odkładać na te wystawy. Championaty same się nie zrobią. Ale mam nadzieje, że damy rade finansowo :loveu:[/FONT][/B] [/CENTER][/QUOTE] Cena samej wystawy to i tak stosunkowo niski koszt, do tego trzeba doliczy dojazd, przejazd promem pewnie z 300- 400 zl i jakis nocleg. Quote
Angelika_Roser Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Żartować to też trzeba umieć. Pewne rzeczy w tych granicach się nie mieszczą. Piszesz Sylwia o czymś co nie tylko nie tyczy się rasy ale i mojego psa. Wypisywanie takich bzdur niczemu dobremu nie służy i niczego nie w nosi w temat. [/FONT][FONT=Comic Sans MS]A na żartach to może i się nie znam bo w takich klimatach sama nie żartuje więc tego samego wymagam od innych.[/FONT][FONT=Comic Sans MS] I myślę, że na tym trzeba by zakończyć ten wątek.[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Shirai - Koki Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Angelika nabierz troche dystansu i do siebie i do Ginusia !!!! Tak sie zastanawiam, ze albo Cie dopadla depresja zimowa, albo masz trudne dni, to moze przeczekaj je w spokoju i daj zyc innym, poniewaz jakos wczesniej rozumialas inne zarty !!! To moja wypowiedz: [quote name='Shirai - Koki']Nie sa to duze koszta za pierwszego psa przy zgloszeniu do 1 lutego 2010 70 euro. Tutaj Angelika znajdziesz wszytko o swiatowce: [URL]http://www.worlddogshow2010.dk/?GB/Entry.aspx[/URL] Zgloszenie: [URL]http://www.worlddogshow2010.dk/files/Anmeldelsesblanket%20ny05.pdf[/URL] Akity bedzie sedziowal: Wera Hübenthal, SE Angelika jak kopiowalas Gonowi uszy :diabloti:, oczywiscie w tajemnicy to w Danii podobno nie macie wjazdu :diabloti::diabloti:...[/QUOTE] Nie uwazam, zeby ani Ciebie ani Gina ta wypowiedz miala podstawe urazic !!! To ze jestes przeczulona i brak Ci dystansu do zycia i do wlasnej osoby to nie moj problem. Takze jeszcze raz napisze Ci wyluzuja i przestan sie czepiac wypowiedzi, ktore ewidentnie sa zartem !!! A ze ty nie zartuje w takich klimatach to, tez nie moj problem to zmien klimaty !!!!! Quote
Angelika_Roser Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Nie masz prawa bez podstaw nikomu zarzucać takich poważnych rzeczy Sylwia, sugerujące jeszcze, że ktoś robi to w tajemnicy. Żart żartem ale bez przesady. Poprostu to mnie zirytowało, tyle. Pozdrawiam[/FONT] Quote
Shirai - Koki Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Angelika prosze przeczytaj to co napisalam i sie zastanow na tym !!! Nie napisalam nic, co wskazywaloby na zarzucanie Tobie i komukolwiek czegokolwiek !!!! A tym czasem skoro nie potrafisz zrozumiec tego co napisalam t,o postaram Ci sie w miare przystepnie wytlumaczyc !!! Napisalam ze jak kopiowalas, a nie ze kopiowalas, czyli nie jest to stwierdzeniem i zarzucaniem ci czegokolwiek. Emotikonka postawiona na koncu zdania, smiejacy sie diabelek, ach tak na pewno swiadczy o tym, iz pisalam smiertelnie powaznie, prawda ??? Angelika i jaka przesade Ci chodzi, urazilam Ciebie personanie, obrazilam Gina ???? Czym ???? Czy napisalam, ze Gina ma brzydkie, czy wyglada, jak kosmita i wogole ty nie akita ?????!!!! Nie bede czekac, az odpiszesz napisze odpowiedz ja, NIE nie napisalam nic takiego !!!! Quote
Angelika_Roser Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Jedyne o co Cie Sylwia proszę o to abyś na przyszłość nie robiła takich żartów, ja ich nie toleruję. Poprostu mamy inny smak jesli chodzi o żarty.Wtedy ja się nie będę denerwować ani Ty. [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Dobrze?![/FONT] Quote
Shirai - Koki Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 To rowniez, skoro ty mnie prosisz o to zebym ja sobie nie zartowala w taki sposob (a ja w tym sposobie zartow nie widze nic zlego ), to ja Ciebie moge prosic zebyc akceptowala moje zarty, to Tobie Angelika jak napisalas powyzej, takie klimaty nie odpowiadaja, jezeli mi nie odpowieda jakis "klimat" to sie w takie klimaty nie pcham, wiec....przemysl to porzadnie, zanim nastepnym razem bedziesz zarzuc innym rzeczy troszke przekoloryzowane z swojej strony. Quote
Angelika_Roser Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Myślę, że już nie warto tego roztrząsać ja powiedziałam co sądzę i Ty też.[/FONT] Quote
Tomonari Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Jeśli ktoś się wybiera i zarezerwował hotel to najwyższy czas na zmianę rezerwacji. Nowy termin Akita Trophy to 29-30 maja. Quote
Recommended Posts