Jami Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Błąka się od jakiegoś czasu koło mojego domu przepiękny pies. Jest coraz chudszy, a ja mam 2 psy i przygarnąć go nie mogę :placz: To łagodny, ufny, przyjacielski pies. Lubi inne psy, dzieci i dorosłych. Teraz dałam mu jedzenia trochę, był tak głodny, że szarpałam się z nim o drewnianą łyżkę którą złamał :shake: Ma coraz mniej czasu, w końcu umrze z głodu... Jak dla mnie to ideał psa. Sam garnie się do ludzi, nie umie bawić się z innymi psami, ale zabawkami już tak. Pozwolił mi nawet zaglądnąć sobie w zęby, ale ja nie umiem rozpoznać jego wieku. Ma ok. 50-60 cm wzrostu. Zdjęcia jeśli będzie ktoś zainteresowany wstawię. Potrzebny bezpłatny DT, DS lub chociaż przewóz do schroniska (przynajmniej będzie miał gdzie spać i jedzenie.. Miejsce to okolice Rabki-Zdrój/Nowego Targu (wieś Raba Niżna).. Quote
Jami Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Proszę: Dzisiaj spróbuję jakoś określić jego wiek. Mam już 2 psy i 3 koty. Będe się starała o niego. Przychodzi na zawołanie (a właściwie na gwizdanie), umie komendę siad (nauczyłam go wczoraj - za drugim razem załapał i robi to perfekcyjnie). Ma przerosnięte pazury. Obcięłabym jakoś zeby nie sprawiały mu dyskomfortu, ale niestety ma czarne. Dzisiaj jak znajdę obrożę jakąś to zobacze jak tam z chodzeniem na smyczy. Sądzę, że był chowany a domu. Quote
terra Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Czy to jest ten sam pies? http://www.dogomania.pl/forum/f1160/raba-nizna-wyzucony-pies-kajtek-145611/ Zrobiłaś ogłoszenia ze zdjęciem i porozwieszałaś w okolicy, u wetów, w sklepach zoo i gdzie się tylko da? Warto zadzwonić do schroniska w Nowym Targu, może go ktoś szuka. Quote
Jami Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Nie to nie ten - tamten chyba dom znalazł. Pierwotnym imieniem psa było chyba "Atos", ponieważ na nie reaguje i sie cieszy. Quote
Jami Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 A co ma być? Biedak bez domku sie błaka cały czas... Quote
Chantell Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 a nie możesz go przemycić za ogrodzenie? Quote
Jami Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Babcia lub mama go wypuszcza na na mnie sie wydrą i tyle bedzie. Quote
ewkaewa3 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Jami napisał(a):Babcia lub mama go wypuszcza na na mnie sie wydrą i tyle bedzie. Skąd ja to znam:shake: pamietam jak raz przyniosłam psa na działkę tez znajdę to mi go rodzice wypuścili:-( i nie mogłam nic zrobić A najgorsze było to,że jak zamieszkiwał na mojej ulicy i go dokarmiałam to cały czas tam siedział a jak go wzięłam i mi go wypuścili to on już nie wrócił i gdzieś poszedł i go już nie znalazłam:placz: Więc proszę cię i radzę ci abyś go nie brała na swoją działkę jeżeli potem ci go wygonią. Dokarmiaj bidoka :roll: Quote
Jami Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Dzisiaj biedak nie dostał nic, bo ostatki jedzenia poszły na nasze psy, a mama dopiero teraz skończyła gotować... :mad: Jutro mu cos ugotuję, bo mamy nie będzie, to szast,prast i schowam to gdzieś. Dzisiaj mama mi zasugerowała, że mogę go karmić, ale nie tym na co ona daje kase, więc sama muszę tego psa żywić. W dodatku suczka sąsiadów chyba ma cieczkę i wiadomo jak to sie chyba skończy... :shake: Trzeba im powiedzieć bo ciągle nie mam czasu. Quote
ewkaewa3 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Jami napisał(a):Dzisiaj biedak nie dostał nic, bo ostatki jedzenia poszły na nasze psy, a mama dopiero teraz skończyła gotować... :mad: Jutro mu cos ugotuję, bo mamy nie będzie, to szast,prast i schowam to gdzieś. Dzisiaj mama mi zasugerowała, że mogę go karmić, ale nie tym na co ona daje kase, więc sama muszę tego psa żywić. W dodatku suczka sąsiadów chyba ma cieczkę i wiadomo jak to sie chyba skończy... :shake: Trzeba im powiedzieć bo ciągle nie mam czasu. Naprawdę zastanawiam się czy tylko niektórych ludzi insteresuje los takich bid? Dlaczego oni maja pieski za przeproszeniem w d... Bo moi rodzice tez nie byli zadowoleni jak dokarmiałam przybłęde ,więc karmiłam go w nocy jak wszyscy spali:evil_lol: jakimiś resztkami itp. Ale mojemu sąsiadowi to się nie podobało i rzucał w niego kamieniami:angryy: ale piesek i tak wracał. moje małe biedactwo taki był malutki:placz: a nikt nie chciał mu pomóc:-( gdzie jesteś malutki:placz:? wtedy nie znałam dogomani i nie wiedziałam jak mu pomóc Twoi sąsiedzi nie będą za bardzo zadowoleni z tego faktu:shake: Więc trzeba mu znaleźć szybko jakiś dom lub hotel bo to może się źle skończyć:shake: Quote
Jami Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Bidulek, szukamy domku, szukamy. Hotelik potrzebuje stałych opłat a jak ja mam za niego zapłacić? Quote
Chantell Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 a ja dokarmiałam bide na łańcuchu i odwiązywałam i nikt nie miał mi tego za złe z rodziny. :) no i żyje sobie z nami. Jak tam Atos? Quote
ewkaewa3 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Ja też jestem ciekawa co u Atoska słychać? Quote
Jami Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Nie wiem. Cały dzień w łóżku bo chora jestem.. Quote
AnnaA Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Wydaje mi się, że nie pozostaje Ci nic innego, jak schronisko dla Atosa.Na Twoim terenie też są pewnie dogomaniaczki może pomogą chociaż załatwic transport do schronu, a może Straż Miejska z Rabki? Quote
Jami Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Nadal chora jestem i nie wiem.. Ale wczoraj koło ośrodka zdrowia go widziałam. Leży u sąsiadów czasami i się wygrzewa na trawniku i chyba daja mu jeść. Może go przygarneli? Znając ich skłonność do nie zakładania obroży psom to możliwe że takiemu dużemu też pewnie by nie założyli... Quote
Becia2222 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 AnnaA ma rację należy szybko powiadomić schronisko lub go tam zawieść. Może Straż Miejska pomoże. Jedno jest pewne ten biedak nie może dłużej mieszkać pod chmurką. Jami proszę pomyśl o tym.Na pewno jest ktoś w twojej okolicy, kto mógłby Ci pomóc. Quote
Recommended Posts